המשחק הכפול של הח"כים, זועמים כלפי חוץ אך יודעים שהסגר מוצדק
המשחק הכפול של יהדות התורה. בתקשורת הם יוצאים בהודעות זעם על הסגרים החרדים. אבל העוזרים שלהם מספרים לי בשושו שאין באמת מה לעשות כי הציגו להם את הנתונים ולפי הקריטריונים הסגר מוצדק.
גם אני הייתי בסגר בגל הראשון ונפגעתי מאוד מהאפליה והגזענות אבל אחרי גל ראשון בעלז לא שמרו על שום כלל והאדמו"ר הצהיר שהקרונה עברה אז ממש אבל ממש אין לי שום רחמים עליהם!!! ואם יש שכנים שנפגעים מהסיפור אז שימחו מול בית המדרש של בעלז ולא מול המחסומים
נשלח ב-13/7/2020 08:55
הבכיינות החרדית ובעיקר החסידית היא מגוכחת כשאני נכנס לשטיבל חסידי ולמעלה מ50% לא עוטים מסכות וגם לא שומרים מרחק אבל יודעים לבכות על אנטישמיות. ומתעלמים מהאחוזים של החולים בציבור החרדי
נשלח ב-13/7/2020 08:02
פני הדור כפני הכלב
נשלח ב-13/7/2020 07:36
קונטרול כתב:
כל ההשוואות האלו לחילונים, וכמה נדבקו אצלם, למה זה צריך להעסיק אותנו? האם הציבור שלנו כזה "מושלם"? האם הציבור שלנו הוא מודל לחיקוי בכל מה שקשור למשמעת אחר ההנחיות? הגיע הזמן שכל אחד יתמקד בעצמו ומשפחתו ובפלג שלו.
תוקן על ידי קונטרול ב- 13/07/2020 02:41:37
לא הבנת! ההסתה הפכה ללחם חוק, כי משקרים בנתונים! אני אומר את שני הדברים, ללא קשר אחד בשני (לצערי אני צועק כבר שנים על הקמת מרכז הסברה חרדי, רציני ומקצועי, והקול מהדהד בחלל).
1. צריך לפרסם את נתוני האמת ויסבירו היטב למה ואיך זה קרה (בתי אב, להזכיר איפה זה התחיל בפיראט ובגימנסיה, משפחות ושכונות צפופות וכו'), כדי להפסיק את ההסתה.2. צריך להזהר ולהישמר על נפשותינו בלי קשר למה החילוני עושה, הסברה ורמקולים כפי שהיה גם בגל הראשון.
אבל לא ייתכן ששר בכיר שאמור לדעת את כל זה, יבוא ויאשים את הציבור שהוא משתייך אליו, באמירה כללית של "70% מהחולים הם חרדים", בלי להסביר למה זה קרה, או בשתיקה שאומרת "זה קרה רק כי לא נזהרנו". זה פשוט לא נכון, זה שקר, זה עיוות של העובדות! וככה מתפתחת הסתה ושנאה
כל ההשוואות האלו לחילונים, וכמה נדבקו אצלם, למה זה צריך להעסיק אותנו? האם הציבור שלנו כזה "מושלם"? האם הציבור שלנו הוא מודל לחיקוי בכל מה שקשור למשמעת אחר ההנחיות? הגיע הזמן שכל אחד יתמקד בעצמו ומשפחתו ובפלג שלו.
תוקן על ידי קונטרול ב- 13/07/2020 02:41:37
נשלח ב-13/7/2020 00:15
אךטובוחסד כתב:
הגיע הזמן גם לדרוש ממשרד הבריאות את הנתון החשוב ביותר שיוכיח אחת ולתמיד מי באמת נזהר יותר, וזה "מספר בתי אב שנדבקו", כי זה שבתוך משפחה גרעינית נדבקו 5 או 7 זו לא חכמה!
גם אם אתה צודק, ויש בזה הרבה מן ההגיון, עדיין זה רק מעצים את הבעיה שמשפחה עם 10 ילדים מעשית מדבקת יותר מאשר משפחה עם ילד וכלב, כי מה לעשות רוב המשפחות בשכונה שאני מכיר לצערי לא מצליחים להחזיק בבית את עשרת המבודדים והם משחקים למטה עם ילדי השכנים כשהאבא בבית עם תסמינים. וניחא אם היו כולם נבדקים אולי היו מוציאים אותם למלוניות, אבל כשחלק לא קטן מעדיף לא להיבדק ועדיין ברשלות פושעת הגובלת ברצח שולח את ילדיו לחדר המדרגות ולחצר או אפילו לת"ת ובעצמו יוצא לתפילות במקרה הטוב בחניה, אין לך שום כלי מעשי ביד חוץ.מסגר על השכונה. הפושעים האלו צריכים להבין שבעיקר בגללם כל הציבור סובל פיסית וכלכלית, והם האחרונים שיכולים להתלונן
נשלח ב-12/7/2020 23:39
אךטובוחסד כתב:
נוירולוג כתב:
המשחק הכפול של יהדות התורה. בתקשורת הם יוצאים בהודעות זעם על הסגרים החרדים. אבל העוזרים שלהם מספרים לי בשושו שאין באמת מה לעשות כי הציגו להם את הנתונים ולפי הקריטריונים הסגר מוצדק.
אדיוטים! אם זו האמת (וזה לא! אלא אם משרד הבריאות משקר בטבלאות שמפורסמות כל יום), אז תקומו ותגידו בקול לציבור שבחר בכם "אתם לא נזהרתם", "הכל בגללכם" או כל מה שאמת.. לשתוק ולהתחבא לא פותר את בעיית הזעם בכל מקרה..
בוא נתחיל מזה שנציגי הציבור שאנו לא מכירים אותם כשתקנים וביישנים במיוחד, כשהיה צריך (ועדיין צריך) לומר ולדרוש מהציבור לשמור על הנחיות משרד הבריאות ולהטמיע זאת בציבור (הם יודעים לעשות זאת היטב במערכות הבחירות ובכל מה שמשרת את האינטרס שלהם) מילאו פיהם מים, כיום הם עסוקים רק בלהעצים את תחושת הקיפוח וההתקרבנות של הציבור ובך לעורר זעם ואנרכיה במקום להתמודד עם העובדות ועם מצב הביש בחלק מהריכוזים החרדים.
נשלח ב-12/7/2020 23:36
הגיע הזמן גם לדרוש ממשרד הבריאות את הנתון החשוב ביותר שיוכיח אחת ולתמיד מי באמת נזהר יותר, וזה "מספר בתי אב שנדבקו", כי זה שבתוך משפחה גרעינית נדבקו 5 או 7 זו לא חכמה!
אדיוטים! אם זו האמת (וזה לא! אלא אם משרד הבריאות משקר בטבלאות שמפורסמות כל יום), אז תקומו ותגידו בקול לציבור שבחר בכם "אתם לא נזהרתם", "הכל בגללכם" או כל מה שאמת.. לשתוק ולהתחבא לא פותר את בעיית הזעם בכל מקרה..
ההגבלות החמורות באזורים הללו מוצדקות. מה לעשות שהמספרים אצל החרדים גבוהים בכל הפרמטרים. אבל הסגר עצמו שאסור לאדם לעבור מרחוב אחד לרחוב שני תועלתו שולית וזניחה וזה גורם זעם ציבורי גדול, ועל כן זה דבר מטומטם שגורם רק נזק למאבק בקורונה.