בית פורומים בחדרי חרדים

מספר הדו"חות בגין אי עטיית מסיכה בערים החרדיות מזערי לעומת הדו"חות ברחבי הארץ

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/7/2020 23:45 לינק ישיר 
מספר הדו"חות בגין אי עטיית מסיכה בערים החרדיות מזערי לעומת הדו"חות ברחבי הארץ

במגזר החרדי טוענים בתוקף שקיימת אכיפה סלקטיבית כלפיהם בכל הנוגע לקורונה • אולם נתוני הדו"חות שנבחנו במשטרה מציגים תמונה אחרת • מספר הדו"חות בגין אי עטיית מסכה שניתנו בערים החרדיות מזערי לעומת הדו"חות שניתנו ברחבי הארץ • הנתונים המלאים

מניתוח של נתונים שנבדקו באופן מדגמי בין התאריכים 7-1 ביולי עלה כי מתוך 27 אלף דו"חות בשל אי עטיית מסכה, פחות משני אחוזים ניתנו בערים החרדיות. כך, מתוך כל הדו"חות שניתנו בישראל רק 0.47% דו"חות (כ-126 דו"חות) ניתנו בעיר אלעד, 0.67% בביתר עילית (כ-180 דו"חות), 0.25% במודיעין עילית (כ-67 דו"חות) ו-0.56% (כ-151 דו"חות) בבני ברק. אם המספר נבדק ביחס למספר התושבים בכל עיר, האחוזים יורדים למאיות האחוזים. המשמעות היא כי אין אחוזים גדולים של דו"חות שניתנים דווקא לחרדים.

יצויין כי הנתונים נכונים לערים החרדיות, שבהם קל לבחון האם חרדים הם אלו שקיבלו את הדו"חות, ולהם יש להוסיף גם דו"חות שניתנו לחרדים בערים אחרות. כך, בירושלים ניתנו בסך הכל כ-4,400 דו"חות בשבוע שבו נבדקו הנתונים, וייתכן בהחלט שחלק מהדו"חות ניתנו גם לחרדים.

"אפשר להסביר את זה בכך שהתושבים מודעים יותר לסכנות בגלל הסגר וגם לכך שיש יותר ניידות, מטבע הדברים, במקום שבו אנו מזהים עלייה בתחלואה", אומרים במשטרה ל"ישראל היום". האירועים המטרידים, כדוגמת האירוע עם הילדה בת ה-13 בשבוע שעבר בירושלים והאירוע האלים בבירה במוצאי שבת, הם מוסיפים, אינם משקפים נכונה את מה שקורה בשטח.

לצד אירועים בעייתיים בהחלט, שגם במשטרה לא מכחישים את קיומם, נראה כי ממבט בנתונים היבשים קשה לזהות אכיפה בררנית. בניגוד לעבר, אז נשענו החרדים אך ורק על תקשורת ממוסדת שבחרה כיצד להציג אירועים, הכניסה של הוואטסאפ והאינטרנט למגזר גורמת לכל אירוע להפוך לתופעה, אף שאינה בהכרח כזאת.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/7/2020 00:10 לינק ישיר 

מי שחשוף רק לתקשורת החרדית משוכנע שאף חילוני לא קיבל קנס, ומחפשים רק את החרדים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/7/2020 00:20 לינק ישיר 

כאן קבור הכלב

יצויין כי הנתונים נכונים לערים החרדיות, שבהם קל לבחון האם חרדים הם אלו שקיבלו את הדו"חות, ולהם יש להוסיף גם דו"חות שניתנו לחרדים בערים אחרות. כך, בירושלים ניתנו בסך הכל כ-4,400 דו"חות בשבוע שבו נבדקו הנתונים, וייתכן בהחלט שחלק מהדו"חות ניתנו גם לחרדים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/7/2020 00:22 לינק ישיר 

4,400 בירושלים כאשר הרוב הוא לחרדים
זה אחוז גבוה מאוד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/7/2020 00:42 לינק ישיר 

גינגישראלי כתב:

כאן קבור הכלב

נשלח מהאנדרואיד שלי

ברור שניתנו בירושלים גם לחרדים
אבל לאור העובדה שברחבי הארץ ניתנו אלפים רבים של דו"חות לחילונים, אז אין סיבה לחשוב שדווקא את החילונים בירושלים החליטו לפנק באי אכיפה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/7/2020 00:44 לינק ישיר 

פאת_השולחן כתב:
4,400 בירושלים כאשר הרוב הוא לחרדים
זה אחוז גבוה מאוד

מאיפה הנתונים שלך שרוב הדו"חות מתוך ה-4400 ניתנו לחרדים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/7/2020 08:23 לינק ישיר 

הדוחות לחילונים ניתנו רק כדי שהחרדים לא יוכלו לטעון שמתנכלים אליהם.

כל הדוחות לחילונים בוטלו כעבור יום.

נאום הפרנואיד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/7/2020 09:39 לינק ישיר 

הסיבה היא לא העדר אכיפה בציבור החרדי אלא העדר טרף,ראיתי אותם מחפשים היטב ולא מוצאים ברחוב מישהו בלי מסכה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/7/2020 10:08 לינק ישיר 

נוירולוג כתב:

גינגישראלי כתב:

כאן קבור הכלב

נשלח מהאנדרואיד שלי

אבל לאור העובדה שברחבי הארץ ניתנו אלפים רבים של דו"חות לחילונים, אז אין סיבה לחשוב שדווקא את החילונים בירושלים החליטו לפנק באי אכיפה.

אני לא חושב שרוב הדוחות ניתנו לחרדים, אך בהחלט חושב שהאכיפה אצל החרדים נעשתה באופן מוגזם ומופרע ביותר.
בעצם, אני לא רק חושב אלא חש כך על פי מה שראיתי בעיני ושמעתי באוזני.
גם הבוקר שוטרים מחפשים אנשים ברחובות שקטים בשכונות צדדיות בירושלים על זה שהמסכה לא מכסה את האף היטב.
ברחוב יפו אתמול ובכל השבוע האחרון ישנם רבים עם מסיכת סנטר וילדים ונערים רבים ללא כל מסיכה, והכל ללא התערבות שוטרים במקום (לעומת מעצר פעמיים ושלוש של חרדים בזמן הליכה ספורטיבית בכל יום מהשבוע האחרון באותו רחוב ובאותו זמן!)

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/7/2020 10:10 לינק ישיר 

א. אל תספרו לי על סך הקנסות בערים החרדיות. ספרו לי על סך הקנסות בערים הערביות.. אם בכלל!
ב. בירושלים קיבלו 4700 קנסות בשבוע? זה כ 700 דוחות ליום. זה כמעט 50%(!) מסך הקנסות הארצי (כ1500 דוחות יומיים בממוצע). נתון מבהיל לכשעצמו.
ג. בערים החרדיות גרים פחות מחצי מכלל החרדים בארץ.
החרדים מונים כ10 אחוז מהאוכלוסייה, כ900,000 איש.

בב"ב 200,000
במודיעין עילית 70,000
בביתר עילית 60,000
באלעד 40,000.

סה"כ 370,000.

לכן זה משחק לא נכון עם המספרים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/7/2020 10:22 לינק ישיר 

עצם ציון השתייכות למגזר מסוים בעת נתינת דוח - מעשה גזעני (נעזוב לרגע את שיקול דעת של נותן הדוח לאיזה מגזר לשייך את מי שהדוח ניתן לו).
וכמה מהם היו אשכנזים? נשים? פנסיונרים? מובטלים או שכירים?

וכמה מתוך שוחות שניתנו, שולמו? ע"י החרדים לעומת החילונים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/7/2020 11:03 לינק ישיר 

רודףסמלים כתב:
א. אל תספרו לי על סך הקנסות בערים החרדיות. ספרו לי על סך הקנסות בערים הערביות.. אם בכלל!
ב. בירושלים קיבלו 4700 קנסות בשבוע? זה כ 700 דוחות ליום. זה כמעט 50%(!) מסך הקנסות הארצי (כ1500 דוחות יומיים בממוצע). נתון מבהיל לכשעצמו.
ג. בערים החרדיות גרים פחות מחצי מכלל החרדים בארץ.
החרדים מונים כ10 אחוז מהאוכלוסייה, כ900,000 איש.

בב"ב 200,000
במודיעין עילית 70,000
בביתר עילית 60,000
באלעד 40,000.

סה"כ 370,000.

לכן זה משחק לא נכון עם המספרים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

סתם לידיעתך, הציבור החרדי מונה בין 13% ל - 17% מאוכלוסיית המדינה, המספר תלוי איך דוגמים. בגלל שיש המון צורות איך לספור את החרדים, 
למשל לשאול: "האם לא תחזיק טלוויזיה בבית מסיבות דת?", "האם תשלח את ילדיך ללמוד רק במוסדות לימוד חרדיים?" "האם תעדיף לגור במקום שמזוהה כמקום חרדי?", "האם אתה מתלבש בלבוש המזוהה כלבוש החרדי?" ועוד ועוד. בכל סוג שאלה תקבל אחוז שונה שיתאימו.  כי יש הרבה קבוצות שיענו רק על חלק מההגדרות (למשל חרדים מודרניים, חרד"ל, ועוד).

אגב, יש אפילו הבדל בין כמות האנשים שיענו בחיוב על השאלה: "האם אתה חרדי?", לבין כמות האנשים שיענו "חרדי" על השאלה "לאיזה מגזר אתה משתייך?"...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/7/2020 11:50 לינק ישיר 

גינגישראלי כתב:
נוירולוג כתב:

גינגישראלי כתב:

כאן קבור הכלב

נשלח מהאנדרואיד שלי

אני לא חושב שרוב הדוחות ניתנו לחרדים, אך בהחלט חושב שהאכיפה אצל החרדים נעשתה באופן מוגזם ומופרע ביותר.
בעצם, אני לא רק חושב אלא חש כך על פי מה שראיתי בעיני ושמעתי באוזני.
גם הבוקר שוטרים מחפשים אנשים ברחובות שקטים בשכונות צדדיות בירושלים על זה שהמסכה לא מכסה את האף היטב.
ברחוב יפו אתמול ובכל השבוע האחרון ישנם רבים עם מסיכת סנטר וילדים ונערים רבים ללא כל מסיכה, והכל ללא התערבות שוטרים במקום (לעומת מעצר פעמיים ושלוש של חרדים בזמן הליכה ספורטיבית בכל יום מהשבוע האחרון באותו רחוב ובאותו זמן!)

נשלח מהאנדרואיד שלי

מאוד יכול להיות, ואכיפה סלקטיבית זה דבר שאסור שיהיה.
ועדיין השיח אצלנו מוגזם ולא תמיד מחובר למציאות
אם היו מספרים קצת על האכיפה במגזר הכללי זה בוודאי היה מוריד את מפלס הזעם ותחושת הקיפוח
אבל אצלנו יש עניין לשלהב, להעצים את תחושת הקיפוח וההתקרבנות, יש אנשים שעושים מזה הון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/7/2020 11:52 לינק ישיר 

פיינרך כתב:
עצם ציון השתייכות למגזר מסוים בעת נתינת דוח - מעשה גזעני (נעזוב לרגע את שיקול דעת של נותן הדוח לאיזה מגזר לשייך את מי שהדוח ניתן לו).
וכמה מהם היו אשכנזים? נשים? פנסיונרים? מובטלים או שכירים?

וכמה מתוך שוחות שניתנו, שולמו? ע"י החרדים לעומת החילונים?

אבל אין ציון השתייכות למגזר מסוים בעת נתינת הדו"ח
אם היה (וכמובן שאסור שיהיה) היינו יודעים כמה קיבלו החרדים וכמה אחרים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/7/2020 11:59 לינק ישיר 

תשיעי,

הציבור החרדי הוא כ10 אחוז מהאוכלוסייה הכללית בארץ. על זה אין חולק. למיטב ידיעתי.

בכנסת 16 המנדטים של ש"ס ויהדות התורה מהווים כ13 אחוז מהאוכלוסייה, וכאן ניתן להיכנס לשאלות שהעלית: מי מגדיר עצמו חרדי,לבוש וכדו'

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > מספר הדו"חות בגין אי עטיית מסיכה בערים החרדיות מזערי לעומת הדו"חות ברחבי הארץ
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext