בית פורומים בחדרי חרדים

זהירות! חמץ שעבר עליו הפסח ממלא את נתיב החסד ו"יש"

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/7/2020 00:51 לינק ישיר 
זהירות! חמץ שעבר עליו הפסח ממלא את נתיב החסד ו"יש"

כל סוגי העוגיות הוופלים והקרקרים וכו'.

איפה זה היה עד היום?

בטוח שלא במחסן המקומי שעליו מתייחסת "מכירת החמץ" שתולה עדיין בכל סניף במקום בולט.

אנשים, שימו לב.
כבר שכחנו שהיה פסח. הם לא שכחו.
אונאה כשרותית.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2020 06:46 לינק ישיר 

מאור_עינים כתב:

זה לא חמץ שעבר עליו הפסח
כיון שיכלו לעשות כמוהו  זה זמן רב

מכיר קהילות שנוהגות את החומרא של חמץ שנטחן ונאפה לאחר הפסח עד תקופה מסןימת ולאחר מכן לא לבדוק מתוך הנחה שמקסימום אוכלים חמץ שנמכר לגוי ואז מצרפים את הסברא שלך. בנידון דידן מדברים על חמץ שנטען שלא נמכר לגוי בפסח ולא חושב (מודה שאינני מונח בסוגיא) שיש מי שאומר שגזירת חז"ל פוקעת במקרה כזה אחרי זמן...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2020 01:14 לינק ישיר 

זה לא חמץ שעבר עליו הפסח
כיון שיכלו לעשות כמוהו  זה זמן רב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2020 22:58 לינק ישיר 

ספק דרבנן - לקולא..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2020 18:28 לינק ישיר 

מה שבטוח שהבדצים למיניהם חייבים לבקש מיצרני המזון ,להדפיס תאריכי יצור ופג תוקף של המוצר באופן הפשוט ביותר,ואז נוכל להימנע...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2020 17:35 לינק ישיר 

hhaavv כתב:

בקיצור עדיף להקל תמיד, כי מי שמחמיר לפעמים לא מצליח...

ממש לא.
כל דבר צריך לבחון בשיקול דעת.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2020 17:28 לינק ישיר 

בקיצור עדיף להקל תמיד, כי מי שמחמיר לפעמים לא מצליח...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2020 16:36 לינק ישיר 

haptel כתב:
הרב רובין טוען שמי שמקפיד לא לאכול חמץ שנמכר עלול לעבור בחמץ שעבר עליו הפסח כי כבר כמה פעמים תפס סחורה שהחביאו לפני פסח עם עם כיתוב וברקוד כאילו יוצר לאחר הפסח וברור שאתה הסחורה הזו שמחביאים במחסנים בצד אינם נכללים בפירוט של המכירת חמץ. כמו כן הןא אומר שמי שבהגדרה לא סומך על מכירת חמץ אז הוא שוויה אנפשיה את מה שנמכר בחמץ כחתיכא דאיסורא וממילא בוודאות עובר בחמץ שעבר עליו הפסח כיוון שאין דרך להימלט מלאכול חמץ שנמכר בחמץ וגם במאכלים עם ברקוד ייצור של אחרי פסח אינך יודע כמה מהרכיבים במפעל נמכרו בחמץ פעם ופעמיים לפני שנכנסו למוצר שייוצר אחרי פסח...

נשלח מהאנדרואיד שלי

טענות חזקות מאוד.

זה מזכיר לי לגבי ציצית שמהדרים לקנות עבודת יד כי חוששים שע"י מכונה זה לא מספיק "לשמה".
ובסוף התברר שאחת החברות הגדולות נתנה לערבים בבית הסוהר להכין את הציציות ללא השגחה. כך שמי שהידר לקנות עבודת יד בעצם קנה ציצית פסולה לגמרי ואילו מי שקנה עבודת מכונה קיבל ציצית כשרה למהדרין לפי רוב הפוסקים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2020 16:16 לינק ישיר 

הרב רובין טוען שמי שמקפיד לא לאכול חמץ שנמכר עלול לעבור בחמץ שעבר עליו הפסח כי כבר כמה פעמים תפס סחורה שהחביאו לפני פסח עם עם כיתוב וברקוד כאילו יוצר לאחר הפסח וברור שאתה הסחורה הזו שמחביאים במחסנים בצד אינם נכללים בפירוט של המכירת חמץ. כמו כן הןא אומר שמי שבהגדרה לא סומך על מכירת חמץ אז הוא שוויה אנפשיה את מה שנמכר בחמץ כחתיכא דאיסורא וממילא בוודאות עובר בחמץ שעבר עליו הפסח כיוון שאין דרך להימלט מלאכול חמץ שנמכר בחמץ וגם במאכלים עם ברקוד ייצור של אחרי פסח אינך יודע כמה מהרכיבים במפעל נמכרו בחמץ פעם ופעמיים לפני שנכנסו למוצר שייוצר אחרי פסח...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2020 11:15 לינק ישיר 

משגיח.זאת אומרת שכולנו אוכלים חמץ שעבר עליו הפסח.כמשגיח בשער הייתי מצפה ליותר זהירות. מדבריך נראה שאין מה להשגיח כי בסוף כולנו ניכשל .לעצם הענין נראה לי שפותח האשכול היה צריך לברר ולבדוק לפני פרסום שיכולה להזיק

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2020 10:41 לינק ישיר 

כידוע חמץ שנמכר כדין ( לפי הגרי"ש צריך שיהיה בניסוח תקף משפטית) זה רק חומרא ,חמץ שלא נמכר זה איסור!
יש אימרה שלדעתי משקפת את המצב:
גם מי שמקפיד שלא לאכול חמץ שנמכר אין ספק שבסוף יכשל ויאכל חמץ שנמכר.
ומי שאוכל חמץ שנמכר אין ספק שבסוף יכשל ויאכל חמץ שלא נמכר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2020 09:20 לינק ישיר 
hhaavv

כבר פורסם בעבר שיש חברות שמפיצים את המוצרים שלהם דרך סוכנים שיש להם מחסנים משלהם, ואלה לא תמיד מוכרים את החמץ הנמצא ברשותם במהלך ימי הפסח. הכשרות על המוצר ממש לא מוכיחה שום דבר בנוגע לזה. וזה מעבר לאלה שמקפידים שלא לצרוך חמץ מכור, מחשש שהמכירה לא נעשתה כדין, בלי 'גמירות דעת' של הבעלים וכדומה.
יש גם את הנושא של החזרות, שחנות מחזירה סחורה מסיבה כלשהי לפני שהתוקף פג וזה עובר לחנות אחרת, ואי אפשר לדעת מה הגלגולים השונים של כל מוצר, אם כי סביר להניח שאין צורך לחשוש לזה ברשתות גדולות.

תוקן על ידי hhaavv ב- 17/07/2020 09:21:43

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2020 01:19 לינק ישיר 
ביתשמשניק

asher177 כתב:
תמניא_אפי כתב:

סביר שהם לא קונים סחורה ממי שאין לו תעודה שמכר חמצו בפסח.

לא כן?

למה סביר?

זה או כן או לא. זה דבר שצריך ואפשר לברר

נשלח מהאנדרואיד שלי

אם יש כשרות על המוצר זה אומר שהחמץ במפעל נמכר לגוי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2020 01:17 לינק ישיר 

המפעלים מוכרים את החמץ
והרשתות מוכרות את החמץ
מה הבעיה? למה להשמיץ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2020 01:17 לינק ישיר 

תמניא_אפי כתב:

לא כן?

למה סביר?

זה או כן או לא. זה דבר שצריך ואפשר לברר

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2020 01:05 לינק ישיר 

לא כן?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > זהירות! חמץ שעבר עליו הפסח ממלא את נתיב החסד ו"יש"
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext