בית פורומים בחדרי חרדים

מבהיל! "גדולי ישראל מורים 'להתאבד' עבור חתן ליטאי"

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-7/8/2020 10:06 לינק ישיר 

המכתב מזויף מתוכו, מה פתאום מפרסמים שם אשה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2020 10:15 לינק ישיר 

כמו בכל דבר בחיים, גם כאן זה לא שחור ולבן.

כל אדם יש לו בחייו העדפות אישיות שעבורם הוא מוכן להיכנס לחובות גדולים. יש אנשים שמוכנים לקנות רכב בכמה מאות אלפים במימון מלא בשביל התחושה הטובה שזה נותן לו. יש כאלה שמוכנים לקחת משכנתא של מליון ש"ח ומעלה בכדי לגור בדירה נאה ורחבה. ויש כאלה שמוכנים לגור בצמצום ולחיות בפשטות הזויה ולשים את כל כספם עבור חתן ששווה זאת בעיניהם. ויש כאלה שחיים בפשטות וגם לא מוכנים להשתגע בחובות עבור חתן מיוחד שעולה יקר ומחפשים חתן טוב במחיר מינימלי.

אני לא יודע מי צודק, ובאמת זה מאד קשור לאופי של האיש, האם הוא בנוי לחובות או לא, האם הוא יוכל לעמוד בהם או לא, אבל דבר אחד אני בטוח, אני מאד מעריך אנשים שחיים בסגפנות ועושים הכל אבל הכל בכדי לחתן את בתם לבחור ת"ח ויר"ש. לא תמיד ההשקעה הזו מצליחה. לפעמים נופלים בפח. אבל ברוב המקרים הבת מקימה עם בעלה משפחה לתפארת, וברוב המקרים אחרי עשור או שניים האבא שמח בהשקעה שהוא עשה.

צריך להבין, זה לא כסף לדירה, זה כסף למשפחה תורנית, לנכדים ת"ח, לנחת יהודי, וזה שווה כל שקל. 

אבל כמו בכל השקעה, חייבים אזהרה קודם. תבדקו טוב טוב היכן אתם שמים את כספכם. לצערי, יש נפילות חזקות. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2020 10:33 לינק ישיר 

סקופער כתב:
כמו בכל דבר בחיים, גם כאן זה לא שחור ולבן.

כל אדם יש לו בחייו העדפות אישיות שעבורם הוא מוכן להיכנס לחובות גדולים...  

לא מדובר כאן ב"העדפה אישית" הנתונה לבחירתו של אדם אלא במצב אנומלי שמעמיד את אבי הכלה עם הגב לקיר...  קרי: או שתכנס לחובות אדירים  מעבר ליכולות (גם עבור חתן "פשוט" דורשים הון עתק) או שבתך תישאר בבית עד שילבינו שערות ראשה (ע"ע תופעת הבנות הרווקות המתעצמת במגזר הליטאי, ופשיטא שחתן ספרדי מוצלח לא בא בחשבון)...  

הווי אומר גם  אדם שפוי שחי את כל חייו  ולוקח חובות אך ורק בהתאם ליכולותיו הכלכליות ( גם הבנק מאשר לקיחת משכנא של מליון ש"ח עבור דירה או רכב אך ורק התאם ליכולות ההחזר) נאלץ  בעל כרחו בעת חתונת בנותיו להתחייב מעבר ליכולות הכלכליות...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2020 11:07 לינק ישיר 

תתפלא לשמוע שגם כיום הרבה שידוכים נסגרים בלי שום התחייבות של אחד מהצדדים. לאחרונה הייתי מעור בשידוך שצד הכלה לא התחייב על שקל כי אין להם והם עצמם גרים בשכירות. שמעתי גם על שידוכים שנסגרו עם התחייבות של 20 או 30 אלף דולר. כל צד שם סכום כזה והזוג הלך לגור בכרמיאל עם משכנתא קטנה. 

בא אגלה לך עוד סוד ידוע. אמר לי בכיר בתחשום המשכנתאות בבנק הפועלים, שיותר מחצי מהמשכנתאות שההורים לקחו עבור בתם אחרי שנה או שנתיים הזוג מתחיל לשלם אותם במקום ההורים. פשוט הילדים רואים שההורים לא יכולים לעמוד בזה כי יש עוד חתונות ועוד הוצאות, ואיזה בת או חתן יכולים לעמוד ככה מנגד. יש כמה רעי לב אבל רוב רובם של הילדים מבינים את המצב ועוזרים להורים. 

העולם הוא עולם של ביקוש והיצע. יש פחות בחורים טובים מבנות טובות. למה? זה נושא לאשכול אחר וארוך, אבל בקצרה, להיות בחורה טובה הרבה יותר קל מלהיות בחור למדן ומתמיד. בכל אופן, שהביקוש גדול יותר מההיצע המחירים עולים, ולכן הגענו למצב המחירים הנוכחי. אתה יכול לקחת בחור מישיבת רש"י במחיר זול, או מכל ישיבה בסגנון זה. אף אחד לא חייב את האבא לקחת מהטופ שבטופ. כמו שרוב האנשים לא קונים מרצדס ומסתפקים במשהו פשוט, כך בעניין הזה, אף אחד לא מחייב אותך ללכת על היקר.

כבר סיפרתי כאן בעבר, שיש לי מכר, שיש לו קרוב לעשר בנות. כל אחת מהן מוצלחת ומוכשרת. הוא הבין שהוא לא יוכל להתחייב סכומי עתק לכל אחת מהם. כשכל בחורה הגיעה לפירקה, הוא ירד לקרית מלאכי לשבועיים לישיבה שם. הוא בדק מי הם החמשה הטובים ביותר. זה חברה נשרפים עם השכלה, חכמים ומוכשרים, הרבה מהם גם מבתים עם כסף. וכך עשה משם כמה שידוכים מוצלחים. יש לו חתנים הלוואי על כל אחד כאלה חתנים. אז לא נעים קצת לעמוד בחופה עם מחותן מזרוחניק, אבל זה עובר מהר מאד, ונשאר לך ביד חתן בן תורה, מידות טובות, במחיר שפוי... לא לכולם יש אומץ לעשות את זה, אבל אי אפשר להגי שאין אלטרנטיבות לשגעון הנוכחי... 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/8/2020 21:09 לינק ישיר 

סקופער כתב:
תתפלא לשמוע שגם כיום הרבה שידוכים נסגרים בלי שום התחייבות של אחד מהצדדים. לאחרונה הייתי מעור בשידוך שצד הכלה לא התחייב על שקל כי אין להם והם עצמם גרים בשכירות. שמעתי גם על שידוכים שנסגרו עם התחייבות של 20 או 30 אלף דולר. כל צד שם סכום כזה והזוג הלך לגור בכרמיאל עם משכנתא קטנה. 

בא אגלה לך עוד סוד ידוע. אמר לי בכיר בתחשום המשכנתאות בבנק הפועלים, שיותר מחצי מהמשכנתאות שההורים לקחו עבור בתם אחרי שנה או שנתיים הזוג מתחיל לשלם אותם במקום ההורים. פשוט הילדים רואים שההורים לא יכולים לעמוד בזה כי יש עוד חתונות ועוד הוצאות, ואיזה בת או חתן יכולים לעמוד ככה מנגד. יש כמה רעי לב אבל רוב רובם של הילדים מבינים את המצב ועוזרים להורים. 

העולם הוא עולם של ביקוש והיצע. יש פחות בחורים טובים מבנות טובות. למה? זה נושא לאשכול אחר וארוך, אבל בקצרה, להיות בחורה טובה הרבה יותר קל מלהיות בחור למדן ומתמיד. בכל אופן, שהביקוש גדול יותר מההיצע המחירים עולים, ולכן הגענו למצב המחירים הנוכחי. אתה יכול לקחת בחור מישיבת רש"י במחיר זול, או מכל ישיבה בסגנון זה. אף אחד לא חייב את האבא לקחת מהטופ שבטופ. כמו שרוב האנשים לא קונים מרצדס ומסתפקים במשהו פשוט, כך בעניין הזה, אף אחד לא מחייב אותך ללכת על היקר.

כבר סיפרתי כאן בעבר, שיש לי מכר, שיש לו קרוב לעשר בנות. כל אחת מהן מוצלחת ומוכשרת. הוא הבין שהוא לא יוכל להתחייב סכומי עתק לכל אחת מהם. כשכל בחורה הגיעה לפירקה, הוא ירד לקרית מלאכי לשבועיים לישיבה שם. הוא בדק מי הם החמשה הטובים ביותר. זה חברה נשרפים עם השכלה, חכמים ומוכשרים, הרבה מהם גם מבתים עם כסף. וכך עשה משם כמה שידוכים מוצלחים. יש לו חתנים הלוואי על כל אחד כאלה חתנים. אז לא נעים קצת לעמוד בחופה עם מחותן מזרוחניק, אבל זה עובר מהר מאד, ונשאר לך ביד חתן בן תורה, מידות טובות, במחיר שפוי... לא לכולם יש אומץ לעשות את זה, אבל אי אפשר להגי שאין אלטרנטיבות לשגעון הנוכחי... 

א. עצם העובדה ששוק השידוכים  הליטאי מתנהל כמו סחר סוסים על פי "ביקוש והיצע" שבו גם בחורה כלילת המעלות      שלאביה אין פרוטה נאלצת להתפשר בעל כרחה על בחור שלא מתאים לרמתה, אין לך תעודת עניות גדולה מזו...

ב. השידוכים שנסגרים במגזר הליטאי בלי התחייבות לדירה הם עדיין מיעוט שבמיעוט, ופשיטא שהמצב האנומלי הזה ימשך עד ביאת גוא"צ... ואכמ"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/8/2020 23:18 לינק ישיר 
סקופער

זכותך להביע את דעתך, וזכותי לחשוב הפוך ממך. נחשוב מה זה אומר שציבור גדול מוכן לחיות חיי צמצום עשרות שנים רק בכדי לזכות לחתן בן תורה ות"ח?

אם יש בחור שיכול לקבל סידור לחיים וכך יוכל ללמוד יותר בקלות בלי טרדות של פרנסה מדוע שנבקש ממנו להתחתן עם בחורה כלילת המעלות כלשונך שלא תתן לו את הסידור הזה? הרי אם יציעו לך לנסוע במרצדס ובסיטרואן סביר להניח שתבחר במרצדס. לא כך?

ויותר מזה, לשבת וללמוד בהתמדה זה לא דבר קל. יש לחץ חברתי ויש גם עידוד כלכלי. בחור בן 18 שנכנס לישיבה גדולה והוא יודע שאם הוא יצטיין בלימודו אזי הסיכויים שלו לעשות שידוך טוב לא רק עם בחורה מוצלחת אלא גם עם סידור כלכלי טוב זה בוודאי מדרבן חשוב מאד.

הרי אם בחור מצטיין ובחור מזייף יקבלו את אותו הדבר, מה ידרבן בחורים להצליח? כמו בכל דבר בחיים, וכמו מרצדס הנ"ל, מה גורם להם להיות הטובים ביותר? מה גורם לי בבוקר לקום להשקיע בעסק שלי כמו משוגע, לתת שירות מצוין, לגרום ללקוחות שלי לאהוב את השרות שלי? פשוט מאד. אני רוצה שהם יישארו אצלי כי הם נהנו מהשרות שלי והם יחשבו שאצלי הכי טוב. ככה גם בשוק הבחורים. הבחור מתאמץ כמה שנים, בונה את מידותיו, מתמיד בלימודיו, הוא בונה את שמו, והשם הזה שווה בסוף כמה ששווה. כך היה וכך יהיה.

אמנם נכון שמי שאין לו כסף יתקשה לעמוד בזה, אבל אלה החיים בכל דבר. מי שאין לו כסף לו קונה בית עם בריכה וגינה של 200 מ"ר אלא מסתפק בדירת 3 או 4 חדרים. מי שאין לו כסף לא נוסע במרצדס אלא קונה איזה טויוטה קורולה או נוסע בתחבורה ציבורית.

וכמו שיש כאלה שנוסעים ברכב פאר שלקחו במימון מלא כי זה חשוב להם ההופעה הזו, כך יש כאלה שקונים חתן בן תורה במימון מלא, כי חשוב להם שלבת שלהם יהיה בעל ת"ח. כל אחד והעדפות שלו בחיים.

לא אונסים אף אחד לקחת חתן פלוני במחיר גבוה. הבחירה בידי כל אחד לבחור כמה הוא מוכן לשים ועל מה.

אתה קצת מגזים בעניין ההתחייבות לדירה. רוב רובם לא מקבלים ממש דירה. ברוב הישיבות הבינוניות מדברים על הרבה פחות מזה. מי שרוצה לקחת מהטופ בעיניו - שישלם. מנסיון של חברים, לא תמיד ההשקעה שווה, ולפעמים יש מציאות טובות במחירים זולים. צריך הרבה סייעתא דשמיא בזה.

תוקן על ידי סקופער ב- 08/08/2020 23:26:18

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/8/2020 00:27 לינק ישיר 

באבא המשומדים היחידים שאנימכיר, זה החברים התיחמנים הדרדעים שלך שכופרים בחלקים שבתורה. של נעלך מלשונך הטמאה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/8/2020 02:28 לינק ישיר 

כשהבת מרוויחה טוב
ויודעת את מצב ההורים
אז היא משכנעת את בעלה בכל מיני אמצעים ולא אפרט
והילדים מתחילים לשלם את המשכנתא

הבעיה שכשהבת מרוויחה בצמצום ואין לה כסף לחסוך
ואז כל החבות נשארים על ההורים עד שמסתבחים

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > מבהיל! "גדולי ישראל מורים 'להתאבד' עבור חתן ליטאי"
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.