בית פורומים בחדרי חרדים

חוקי המס זהים בין עשירים לעניים ?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/7/2020 11:44 לינק ישיר 
חוקי המס זהים בין עשירים לעניים ?

תוקן על ידי ברנהארד ב- 19/07/2020 11:45:17

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2020 13:59 לינק ישיר 

לא בדיוק
עשירים במיוחד יכולים לעשות "תספורת"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2020 15:14 לינק ישיר 

לה''ו. בלי קשר לתספורות, מי שמשתכר נמוך משלם יותר מס. כי בשלב מסויים העשיר לא משלם את כל אחוזי המס על כל הסכום.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2020 22:24 לינק ישיר 

אין סימטרייה מוחלטת 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2020 16:30 לינק ישיר 

נותנים לעשירים לקחת הביתה יותר, אבל לא הרבה יותר.

רק פי שלוש בממוצע.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2020 18:04 לינק ישיר 

לעשירים יש כוח שביכולתו להעביר את עסקיו למדינות אחרות ויכוח מדבר ולכן גם נותנים לו הטבות מס וגם תקציבים שונים באמתלאות שונות

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2020 18:14 לינק ישיר 

שאלה כללית מדי.
בישראל המס הוא על הכנסה.

ככל שלאדם יש משכורת גבוהה יותר כך הוא ישלם יותר אחוזי מס הכנסה.

בישראל מי שמרוויח 10,000 שקל לחודש יקבל נטו כ 8000 שקל.
מי שמרוויח 20,000 יקבל 13,200.
30,000 יקבל כ 17,000 שקל נטו.

מה שכן, אנשים עשירים מאוד עם הרבה נכסים לא משלמים מס על הנכסים עצמם אלא רק על הכנסות.

אם למשל את הבעלים של בנק הפועלים וערך הבנק עולה לא תשלמי מס על הנכס אלא רק על המשכורת שקיבלת מהבנק.

רק במקרה שתמכרי את הבנק תשלמי מס על הרווח.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2020 18:22 לינק ישיר 

ישראל 2020 מתנהגת כמו המדינה האחרונה באפריקה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2020 22:12 לינק ישיר 
רפיק

hot_trend כתב:
לה''ו. בלי קשר לתספורות, מי שמשתכר נמוך משלם יותר מס. כי בשלב מסויים העשיר לא משלם את כל אחוזי המס על כל הסכום.

נשלח מהאנדרואיד שלי

עשירונים 7-10 משלמים את רוב המיסים במדינה. ומס ההכנסה עולה עם השכר. אבל אל תתן לעובדות לבלבל אותך, בטח אתה חושב שהחרדים משלמים הכי הרבה מיסים כי הם צורכים הרבה מטרנה וטיטולים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2020 09:41 לינק ישיר 

באופן כללי מס על הכנסה ממשכורת או מעסק הוא יותר גבוה ככל שהשכר עולה. מה שכן אנשים עשירים באמת מנצלים את הכסף הפנוי להשקעות הון שבהם המס בדרך כלל יותר נמוך בסכומים כאלו. עדיין מס הכנסה של 25 אחוז ולפעמים יותר כאשר מדובר במחזיק מניות מהותי זה עדיין מס יותר גבוה מאשר המס שמרבית אזרחי המדינה משלמים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2020 14:51 לינק ישיר 

רפיק כתב:
רפיק

hot_tr כתב:

נשלח מהאנדרואיד שלי

עשירונים 7-10 משלמים את רוב המיסים במדינה. ומס ההכנסה עולה עם השכר. אבל אל תתן לעובדות לבלבל אותך, בטח אתה חושב שהחרדים משלמים הכי הרבה מיסים כי הם צורכים הרבה מטרנה וטיטולים.

רק דוגמית מהטעות שלך,
המס העיקרי זה דווקא מע''מ וממנו משלם העני כעשיר חוץ מכך שהעשיר מגלם הרבה הוצאות בעסק שמפחית את המעמ ביחס לעני

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/7/2020 23:01 לינק ישיר 

תמיד יהיו כאלה שלא יתנו לעובדות לבלבל אותם.

לטובת הקוראים של הדיון הזה אני מצרף סקירה של מרכז המחקר של הכנסת על התפלגות הכנסות המדינה ממיסים לפי עשירוני הכנסה.  

https://fs.knesset.gov.il/globaldocs/MMM/9b556b58-e9f7-e411-80c8-00155d010977/2_9b556b58-e9f7-e411-80c8-00155d010977_11_8871.pdf

נ
יתן לראות בחלק של מיסים עקיפים (עמ' 9) את התחלקות המע"מ בין העשירונים.
אולי יכול להיות בלבול בגלל שהעשירונים הנמוכים מוציאים שיעור  גבוה מתוך הכנסתם על צריכה אבל אבסולוטית העשירונים הגבוהים צורכים יותר. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/7/2020 07:10 לינק ישיר 

רפיק כתב:

תמיד יהיו כאלה שלא יתנו לעובדות לבלבל אותם.

לטובת הקוראים של הדיון הזה אני מצרף סקירה של מרכז המחקר של הכנסת על התפלגות הכנסות המדינה ממיסים לפי עשירוני הכנסה.  

https://fs.knesset.gov.il/globaldocs/MMM/9b556b58-e9f7-e411-80c8-00155d010977/2_9b556b58-e9f7-e411-80c8-00155d010977_11_8871.pdf

נ
יתן לראות בחלק של מיסים עקיפים (עמ' 9) את התחלקות המע"מ בין העשירונים.
אולי יכול להיות בלבול בגלל שהעשירונים הנמוכים מוציאים שיעור  גבוה מתוך הכנסתם על צריכה אבל אבסולוטית העשירונים הגבוהים צורכים יותר. 

אבל צורכים הרבה מחו"ל נופשים בחו"ל ועוד וגם מה שמוציאים בארץ מגלמים חלק גדול כהוצאות עסק מה שהעני לרוב לא יכול.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/7/2020 07:55 לינק ישיר 

ספרן יקר, יש לך 3 טעויות יסודיות. ומהן תשליך על השאר.

1. המע"מ אינו רוב המיסוי הקיים במדינה.
2. הרבה מאוד מהעשירונים העליונים הם שכירים. והם לא יכולים לעשות כלום עם המע"מ שלהם. כי אין להם עסק בכלל.
3. גם בעלי עסקים, לא יכולים לשחק הרבה עם המע"מ. אם הם קונים מחשב או מדפסת, הם יכולים לקבל החזר. אבל לא על מוצרי הצריכה הנורמליים. הם ממש לא יכולים לחשב את זה לעסק. אפילו מזגן לבית, אף אדם נורמלי לא מעיז לרשום על שם העסק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/7/2020 11:06 לינק ישיר 

avishai323 כתב:

ספרן יקר, יש לך 3 טעויות יסודיות. ומהן תשליך על השאר.

1. המע"מ אינו רוב המיסוי הקיים במדינה.
2. הרבה מאוד מהעשירונים העליונים הם שכירים. והם לא יכולים לעשות כלום עם המע"מ שלהם. כי אין להם עסק בכלל.
3. גם בעלי עסקים, לא יכולים לשחק הרבה עם המע"מ. אם הם קונים מחשב או מדפסת, הם יכולים לקבל החזר. אבל לא על מוצרי הצריכה הנורמליים. הם ממש לא יכולים לחשב את זה לעסק. אפילו מזגן לבית, אף אדם נורמלי לא מעיז לרשום על שם העסק.

א. בזמנו התפרסם נתונים שהמעמ הוא המס הגדול במדינה,
ב. העשירונים העליונים יכולים יותר מהעניים לגלם מעמ בדרכים שונות,
ג. לרשום מזגן ביתי לעסק גם טרוף כזה קיים אם כי לרוב יש דרכים ערמומיות יותר וגם בכלל לגבי מס כנסיעת נופש לחול הנחשבת לנסיעת עסקים ועוד ועוד.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > חוקי המס זהים בין עשירים לעניים ?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext