בית פורומים בחדרי חרדים

לחץ על עובדים לבל יעשו בדיקות קורונה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-21/7/2020 18:19 לינק ישיר 
לחץ על עובדים לבל יעשו בדיקות קורונה

אני מכיר סיפורים על אנשים העוסקים בחינוך, ומשפחות שילדיהם לומדים במוסדות חינוך (אני מכיר חסידיים) שהם ובני משפחותיהם נחשפו לנשאי קורונה, והופעל עליהם לחץ לבל יעשו בדיקות כדי לא להכניס לבידוד את חבריהם ותלמידיהם, וכמובן שאנשים חוששים לפרנסתם ולמקום חינוך ילדיהם.

רבון העולמים!!! באיזה סמכות הם עושים זאת???

אם אדם רוצה לבצע בדיקה כדי לדעת שאינו מסכן אנשים שעלולים למות הנגיף (למשל, אישתו של אותו מחנך עובדת עם אישה בעלת מחלות רקע רבות) איך אפשר למנוע ממנו???

יעלה תחנוננו ויבוא תחינתנו למי שבידו לעצור את הטירוף הזה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2020 11:50 לינק ישיר 

מושגים כתב:
מאמר שפורסם אמש (שני) בעיתון 'יתד נאמן', בטאון 'דגל התורה', בעקבות פטירת הגננת החרדית מפתח תקווה מרת שלווה זלנפרוינד ע"ה, לאחר שנדבקה בנגיף ה'קורונה', גרר הערות חריפות, בכתב ידו, של הגאון רבי דוב לנדו, ראש ישיבת 'סלבודקא'.

תחת הכותרת: "כתב אישום, השיעור למבוגרים של גננת הילדים", כותב המאמר, שחתם באותיות "י.נ." - איתם חותמים את מאמרי המערכת של העיתון, הביא את סיפורה של הגננת, שנדבקה ככל הנראה מהילדים בגן, בעקבות משפחות שלא שמרו על הבידוד וההנחיות, כנדרש.

"זהו כתב אישום מנוסח היטב", הוא פותח, "שנכתב בדם הלב ונחתם בדם האדם. הגננת הפתח תקוואית הנודעת שהעמידה דורי דורות של ילדים על אדנים של חינוך טהור, נרצחה מקורונה ע"י אדם או משפחה אנוכיים, שמסתתרים בצל האנונימיות המגוננת שהעניקה להם המנוחה מרת שלווה זלנפרוינד ע"ה. היא אולי גם ידעה מי, אבל לנו אין זה נתון חשוב. מה שחשו הוא לא ה'מי' אלא ה'מה קרה', ומה לעשות כדי שזה לא יקרה".

"קולה של הגננת וקול הדם הזועק מן האדן ומן האדמה, לא ישקוט. בפה לא פה ובקול לא קול, אך חזק יותר מכל קול ששמעה אוזן, הוא ירדוף את מצפונם של כל המזלזלים שהיו להם הסברים, אידיאלוגיות או תירוצים", נכתב במאמר.

בהמשך, מצטט כותב המאמר את הודעתה, על הדרך בה נדבקה ממי שהפר בידוד ובכל זאת שלחו את ילדם לגן, וכותב: "המילים הקשות האלה חייבות לטלטל את כל עקומי המבט, העקשים האידיאולוגיים והמזלזלים הכרוניים. זעקתה של האשה הצדקנית ע"ה תמשיך להתגלגל וקולה ירדוף וישיג את כל מפיצי הנגיף באמצעות מבחנות של פריעת הנחיות הביאות, ואת רוצחיהם הפוטנציאליים של זקנים ובעלי מחלות רקע".

אלא שהמאמר החריף הזה, זכה להערות נוקבות וחריפות במיוחד, מצדו של הגאון רבי דב לנדו, אשר הוסיף והעיר בכתב ידו, על הנכתב.

תחילה, הוא סימן שלושה סימני קריאה לצד המילה "נרצחה", בפתח המאמר - "נרצחה!!! מקורונה ע"י אדם או משפחה אנוכיים".

בהמשך, לצד הנכתב: "שמסתתרים בצל האנונימיות המגוננת", הוא הוסיף והעיר בכתב ידו: "אבל יש גלויים הרבה, מכל מיני דרגות בחברה החרדית, שאינם יכולים לנקות כפיהם, בין שהם באמירה בין שהם בשתיקה (שתיקה שהיא כקום ועשה) ובין בהנהגה אישית ופרטית ר"ל".

בדבריו, מרמז הגר"ד לנדו כי ישנם כאלה בחברה החרדית, אשר לדבריו "גלויים" ולא מסתתרים, שאשמים גם כן ו"אינם יכולים לנקות כפיהם", כלשונו. מדבריו עולה כי אותם גורמים אשמים במעשיהם - בין באמירה או בשתיקה שהיא כקום ועשה, ובין בהנהגה אישית ופרטית ר"ל, שאינם שומרים על ההנחיות, ובכך משפיעים על אחרים.

הגר"ד לנדו לא מפרט בדבריו, שכאמור נכתבו בכתב ידו, על מי הוא מדבר או למי כוונתו, אך אין ספק כי מדובר בהאשמה חריפה במיוחד הנשמעת מפיו.

לפני כשלושה שבועות, יצא הגר"ד לנדו במכתב חריף לתלמידיו, וכתב: "אי חבישת מסיכה כפי הוראות הרופאים היא עוולה גדולה ועבירה חמורה וכל אי ציות להוראות הרופאים בכל עניין הקורונה הוא בכלל זה".

עוד כתב ראש הישיבה והוסיף, כי "אין שום תירוץ או טצדקי או משהו אחר משמועות שווא המתהלכות בין מ"הוראות" ו"פסקים" מכל צד שהוא שלא לציית חלילה וחלילה להוראות הרופאים, רק לקיימם במלואם בלי שום שינוי. והנזהר והמזהיר אחרים בזה רבה זכותו ואשרי חלקו. יש להוסיף על פי דעת הרופאים כי מי שאינו חש בטוב מחויב ללכת להיבדק ללא שום התרשלות".

נשלח מהאנדרואיד שלי

זה היה ראוי לאשכול נפרד.

זה הכותרת שנתנו באתר 'כיכר השבת'
בעקבות "רצח" הגננת

הגר"ד לנדו מאשים: יש חרדים שאינם יכולים לנקות כפיהם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2020 02:02 לינק ישיר 

בינתיים כל "דוברי הרבנים" הללו כל הזמן מכחישים שכך פסקו, ולהיפך.. "שדרשו לשמור על התקנות"…

בושה וחרפה וצריך לפרסמם! הם מדביקים גם אחרים מחוץ לקהילתם ולפוסקי ההלכה שלהם, ואף אחד לא התיר לרב קהילה כלשהוא לפסוק להם שמותר להם להדביק את מי שמתנגד לזה. סגור את קהילתך בשכונה שלה אם זה מה שהם רוצים, אבל אל תעז להדביק אחרים!

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי אךטובוחסד ב- 22/07/2020 02:02:34

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2020 00:48 לינק ישיר 

yeshivish כתב:

שמענו כבר על רבנים שנכשלו בעריות ובמשכב זכר.
שמענו על רבנים שנכשלו בגזל.

אז אתה טוען שיש גם כמה רבנים שנכשלים ברציחה, בסדר. לא מפתיע.

אתה חצוף עלוב!

אני מניח שדעתך כך גם על ר' חיים שמתעקש לא לסגור ישיבות!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2020 00:44 לינק ישיר 

yeshivish כתב:

קטנם עבה ממתניך!

של נעליך מעל רגליך!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2020 00:23 לינק ישיר 

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2020 00:10 לינק ישיר 

תמניא_אפי כתב:
מכבד מאוד את דעתו.

כמו בכל דבר הלכה, ישנם כאלו שחולקים עליו.

דרכו של תורה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

תסביר בבקשה מי חולק על "ונשמרתם"? ומה האינטרס בזה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/7/2020 19:40 לינק ישיר 

מכבד מאוד את דעתו.

כמו בכל דבר הלכה, ישנם כאלו שחולקים עליו.

דרכו של תורה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/7/2020 19:38 לינק ישיר 
מושגים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/7/2020 19:37 לינק ישיר 

מאמר שפורסם אמש (שני) בעיתון 'יתד נאמן', בטאון 'דגל התורה', בעקבות פטירת הגננת החרדית מפתח תקווה מרת שלווה זלנפרוינד ע"ה, לאחר שנדבקה בנגיף ה'קורונה', גרר הערות חריפות, בכתב ידו, של הגאון רבי דוב לנדו, ראש ישיבת 'סלבודקא'.

תחת הכותרת: "כתב אישום, השיעור למבוגרים של גננת הילדים", כותב המאמר, שחתם באותיות "י.נ." - איתם חותמים את מאמרי המערכת של העיתון, הביא את סיפורה של הגננת, שנדבקה ככל הנראה מהילדים בגן, בעקבות משפחות שלא שמרו על הבידוד וההנחיות, כנדרש.

"זהו כתב אישום מנוסח היטב", הוא פותח, "שנכתב בדם הלב ונחתם בדם האדם. הגננת הפתח תקוואית הנודעת שהעמידה דורי דורות של ילדים על אדנים של חינוך טהור, נרצחה מקורונה ע"י אדם או משפחה אנוכיים, שמסתתרים בצל האנונימיות המגוננת שהעניקה להם המנוחה מרת שלווה זלנפרוינד ע"ה. היא אולי גם ידעה מי, אבל לנו אין זה נתון חשוב. מה שחשו הוא לא ה'מי' אלא ה'מה קרה', ומה לעשות כדי שזה לא יקרה".

"קולה של הגננת וקול הדם הזועק מן האדן ומן האדמה, לא ישקוט. בפה לא פה ובקול לא קול, אך חזק יותר מכל קול ששמעה אוזן, הוא ירדוף את מצפונם של כל המזלזלים שהיו להם הסברים, אידיאלוגיות או תירוצים", נכתב במאמר.

בהמשך, מצטט כותב המאמר את הודעתה, על הדרך בה נדבקה ממי שהפר בידוד ובכל זאת שלחו את ילדם לגן, וכותב: "המילים הקשות האלה חייבות לטלטל את כל עקומי המבט, העקשים האידיאולוגיים והמזלזלים הכרוניים. זעקתה של האשה הצדקנית ע"ה תמשיך להתגלגל וקולה ירדוף וישיג את כל מפיצי הנגיף באמצעות מבחנות של פריעת הנחיות הביאות, ואת רוצחיהם הפוטנציאליים של זקנים ובעלי מחלות רקע".

אלא שהמאמר החריף הזה, זכה להערות נוקבות וחריפות במיוחד, מצדו של הגאון רבי דב לנדו, אשר הוסיף והעיר בכתב ידו, על הנכתב.

תחילה, הוא סימן שלושה סימני קריאה לצד המילה "נרצחה", בפתח המאמר - "נרצחה!!! מקורונה ע"י אדם או משפחה אנוכיים".

בהמשך, לצד הנכתב: "שמסתתרים בצל האנונימיות המגוננת", הוא הוסיף והעיר בכתב ידו: "אבל יש גלויים הרבה, מכל מיני דרגות בחברה החרדית, שאינם יכולים לנקות כפיהם, בין שהם באמירה בין שהם בשתיקה (שתיקה שהיא כקום ועשה) ובין בהנהגה אישית ופרטית ר"ל".

בדבריו, מרמז הגר"ד לנדו כי ישנם כאלה בחברה החרדית, אשר לדבריו "גלויים" ולא מסתתרים, שאשמים גם כן ו"אינם יכולים לנקות כפיהם", כלשונו. מדבריו עולה כי אותם גורמים אשמים במעשיהם - בין באמירה או בשתיקה שהיא כקום ועשה, ובין בהנהגה אישית ופרטית ר"ל, שאינם שומרים על ההנחיות, ובכך משפיעים על אחרים.

הגר"ד לנדו לא מפרט בדבריו, שכאמור נכתבו בכתב ידו, על מי הוא מדבר או למי כוונתו, אך אין ספק כי מדובר בהאשמה חריפה במיוחד הנשמעת מפיו.

לפני כשלושה שבועות, יצא הגר"ד לנדו במכתב חריף לתלמידיו, וכתב: "אי חבישת מסיכה כפי הוראות הרופאים היא עוולה גדולה ועבירה חמורה וכל אי ציות להוראות הרופאים בכל עניין הקורונה הוא בכלל זה".

עוד כתב ראש הישיבה והוסיף, כי "אין שום תירוץ או טצדקי או משהו אחר משמועות שווא המתהלכות בין מ"הוראות" ו"פסקים" מכל צד שהוא שלא לציית חלילה וחלילה להוראות הרופאים, רק לקיימם במלואם בלי שום שינוי. והנזהר והמזהיר אחרים בזה רבה זכותו ואשרי חלקו. יש להוסיף על פי דעת הרופאים כי מי שאינו חש בטוב מחויב ללכת להיבדק ללא שום התרשלות".

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/7/2020 19:35 לינק ישיר 

hhaavv כתב:
hhaavv

תמניא_אפי כתב:
hhaavv כתב:

הייתי לוחץ עליהם במקביל גם לעצום עיניים כשמגיעים למעבר חציה ולעבור. זה ממש לא נראה טוב שהם נעצרים ברמזור אדום, חלילה.
אז, זהו אתה לא מעוניין לדעת מה ההלכה אומרת.
אתה מעוניין שהם יגידו כמוך.
דעת הרבנים האלו הוא בדיוק דעתו של ר' חיים לפני שהוכרח לחזור (ומקורביו כנראה באמת עוברים על לא תגורו)

דעת ההלכה? ממתי אתה זה דעת ההלכה עם רבנים שהמצאת ואתה לא מוכן לומר את שמם? אני יכול לתת לך שמם של מאתיים רבנים שאומרים שכן חייבים. ואגב, גם אל תספר סיפורים על דעתו של ר' חיים לפני ואחרי ובאמצע. דעתו ברורה לגמרי מהרגע הראשון. 

מסכים אתך לגמרי שדעתו של ר' חיים ברורה מהרגע הראשון!

הבעיה מ את שקרה אחרי הרגע הראשון!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/7/2020 19:32 לינק ישיר 

פרסום ראשון ב'כיכר השבת': הגר"ד לנדו בהערות חריפות בכתב ידו, על מאמר שפורסם ב'יתד' בעקבות רצח הגננת החרדית מפתח תקווה, מאשים כי ישנם גורמים בחברה החרדית "שאינם יכולים לנקות כפיהם".

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/7/2020 19:20 לינק ישיר 
hhaavv

תמניא_אפי כתב:
hhaavv כתב:

הייתי לוחץ עליהם במקביל גם לעצום עיניים כשמגיעים למעבר חציה ולעבור. זה ממש לא נראה טוב שהם נעצרים ברמזור אדום, חלילה.
אז, זהו אתה לא מעוניין לדעת מה ההלכה אומרת.
אתה מעוניין שהם יגידו כמוך.
דעת הרבנים האלו הוא בדיוק דעתו של ר' חיים לפני שהוכרח לחזור (ומקורביו כנראה באמת עוברים על לא תגורו)

דעת ההלכה? ממתי אתה זה דעת ההלכה עם רבנים שהמצאת ואתה לא מוכן לומר את שמם? אני יכול לתת לך שמם של מאתיים רבנים שאומרים שכן חייבים. ואגב, גם אל תספר סיפורים על דעתו של ר' חיים לפני ואחרי ובאמצע. דעתו ברורה לגמרי מהרגע הראשון. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/7/2020 19:04 לינק ישיר 

אני זעקתי על כך שאין מאפשרים לאדם לנהוג לפי פוסקי הלכה המורים כן להיבדק.

לא דברתי על מי שיכול ורוצה לנהוג כפי רבותיו.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/7/2020 19:02 לינק ישיר 

ביקשתי שם של רב שיכולים לפנות אליו.

אמרתי שאני יודע ללמוד יותר מהרבנים שמנית??

אם הייתי פוסק הלכה הייתי יודע בעצמי כיצד לנהוג בענין זה.

איך הגעת למחוזי הזחיחות?

אני מדבר על רגשות מצפון של אנשים. ואתה עונה בדמגוגיה.

יש מספיק פוסקי הלכה המורים לפעול בדיוק כפי הוראות משרד הבריאות בכל ענין, ואינם יראים לפרסם את דעתם.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/7/2020 18:59 לינק ישיר 

רק שלשום פורסם שכל תל אביב מלאה בקורונה ורוב הציבור כלל לא הולך להיבדק.
הובא לכאן אפילו איזה לינק לידיעה. נו, לך חפש בין שלל העדכונים מידי שעה....

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > לחץ על עובדים לבל יעשו בדיקות קורונה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext