| נשלח ב-23/7/2020 07:27 |
|
| |
| assafsuf כתב: |  | "כאן אין כניסה לחסידי..."
מאחר וישנן חסידויות שבמוצהר "נאמנות למנהיג" ( כמו בהספד של חתן הנפטר/נרצח בלוויה היום: "גם אם יהיו מתים וחולים נמשיך בדבקות ב..."), ומאחר שמתפרסמים בריש גלי אמירות ומאמרים שמצדיקים גישה זו. אולי, זמן לא לעמוד מן הצד ולתת להם להפיץ את המחלה בציבור: א. לא לאפשר לחסידי X מן התפוצות להיכנס לישראל גם במסגרת הטיסות ההומניטריות. ב. בכל בית כנסת/ בית עסק/ מרחב ציבורי כלשהו לתלות שלטים: "היות ובחסידות X החליטו שהם דבקים במנהיגותם ולכן מותר להם להדביק ולסכן את סביבתם והדברים הגיעו עד לידי מוות ח"ו, החלטת הנהלת בית העסק/בית הכנסת היא: אין כניסה לכאן לחסידי X. בברכת ונשמרתם מאוד לנפשותיכם, ההנהלה" דעתכם? אני באופן אישי מתכנן: אם אראה חסיד X בבית הכנסת שלי אפעל לגרש אותו משם, אם אזמין בעל מקצוע לבית ויבוא מישהו שאזהה כחסיד X אגרש אותו, אם אראה חסיד X רוצה לעלות לאוטובוס שאני ובני משפחתי רוצים לעלות עליו לא אאפשר לו זאת. שידבק במנהיגות שלו בבית הכנסת שלו, ושההלוויות יהיו של חבריו שדבקים אף הם בהנהגה, לא אצלי. להבדיל להבדיל, כל התופעות הכי גרועות בהיסטוריה קרו בשל משוגעים שעשו, אבל בעיקר בשל הרוב הדומם ששתק!
תוקן על ידי assafsuf ב- 22/07/2020 15:54:30
תוקן על ידי assafsuf ב- 22/07/2020 15:57:09 |
|
שכן דלתו של אבי הוא חסיד בעלזא, ועשה לפני חודש בערך מסיבת )סידור) קורונה לבן שלו בבית שלו בשבת עם קידושא רבה לכל הקורונים מהביכנ"ס. הזהרתי את אבי שיחי' שלא יעז ללכת להגיד לו מזל טוב ושלא ייכנס וייצא מהבית עד אחרי שהפיגוע שם יסתיים. למזלי הוא נבהל ושמע בקולי… נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-23/7/2020 07:28 |
|
| |
אגב, בתחילת הגל הראשון כשראיתי את הזלזול במא"ש ובית ישראל, ברחתי משם ולא יצאתי אפילו מהרכב.. עכשיו אני לא נכנס גם לאיזור הקריה ורב שפע. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-23/7/2020 08:24 |
|
| |
| אךטובוחסד כתב: |  |
| assafsuf כתב: |  | "כאן אין כניסה לחסידי..."
מאחר וישנן חסידויות שבמוצהר "נאמנות למנהיג" ( כמו בהספד של חתן הנפטר/נרצח בלוויה היום: "גם אם יהיו מתים וחולים נמשיך בדבקות ב..."), ומאחר שמתפרסמים בריש גלי אמירות ומאמרים שמצדיקים גישה זו. אולי, זמן לא לעמוד מן הצד ולתת להם להפיץ את המחלה בציבור: א. לא לאפשר לחסידי X מן התפוצות להיכנס לישראל גם במסגרת הטיסות ההומניטריות. ב. בכל בית כנסת/ בית עסק/ מרחב ציבורי כלשהו לתלות שלטים: "היות ובחסידות X החליטו שהם דבקים במנהיגותם ולכן מותר להם להדביק ולסכן את סביבתם והדברים הגיעו עד לידי מוות ח"ו, החלטת הנהלת בית העסק/בית הכנסת היא: אין כניסה לכאן לחסידי X. בברכת ונשמרתם מאוד לנפשותיכם, ההנהלה" דעתכם? אני באופן אישי מתכנן: אם אראה חסיד X בבית הכנסת שלי אפעל לגרש אותו משם, אם אזמין בעל מקצוע לבית ויבוא מישהו שאזהה כחסיד X אגרש אותו, אם אראה חסיד X רוצה לעלות לאוטובוס שאני ובני משפחתי רוצים לעלות עליו לא אאפשר לו זאת. שידבק במנהיגות שלו בבית הכנסת שלו, ושההלוויות יהיו של חבריו שדבקים אף הם בהנהגה, לא אצלי. להבדיל להבדיל, כל התופעות הכי גרועות בהיסטוריה קרו בשל משוגעים שעשו, אבל בעיקר בשל הרוב הדומם ששתק!
תוקן על ידי assafsuf ב- 22/07/2020 15:57:09 |
|
שכן דלתו של אבי הוא חסיד בעלזא, ועשה לפני חודש בערך מסיבת )סידור) קורונה לבן שלו בבית שלו בשבת עם קידושא רבה לכל הקורונים מהביכנ"ס.
הזהרתי את אבי שיחי' שלא יעז ללכת להגיד לו מזל טוב ושלא ייכנס וייצא מהבית עד אחרי שהפיגוע שם יסתיים.
למזלי הוא נבהל ושמע בקולי…
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/7/2020 09:39 |
|
| |
| מנחה_חדשה כתב: |  | ר' עקיבא אייגר שנתן הוראות ברורות בזמן מגיפה לא היתה לו מחשבת תורנית בהירה? המשנה ברורה שנתן הוראות לזמן מגיפה לא היתה לו הגיון תורני בריא?
רק לאדמור שלך יש?
כל עשרות פוסקי ההלכה שפסקו להישמר ולהיזהר, כולם פחות הגיוניים מהאדמור שלך? מהיכן לאדמור יש הסתכלות תורנית? יש לו אולי (לדעתכם) הסתכלות שמימית של זכות אבות, אבל זה לא מהתורה, לא מההלכה ובודאי לא מהגיון. |
|
תמצית הטימטום החרדתי-תיקשורתי. אין שום קשר בין זהירות נורמלית לבין כל חגיגת הפרנוייה שהולכת בין כל החרדתיים והמודרנים. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-23/7/2020 09:50 |
|
| |
assafsuf
| ירו_שלמי כתב: |  | מאחר וישנן חסידויות שבמוצהר "נאמנות למנהיג" ( כמו בהספד של חתן הנפטר/נרצח בלוויה היום: "גם אם יהיו מתים וחולים נמשיך בדבקות ב..."), ומאחר שמתפרסמים בריש גלי אמירות ומאמרים שמצדיקים גישה זו. אולי, זמן לא לעמוד מן הצד ולתת להם להפיץ את המחלה בציבור: א. לא לאפשר לחסידי X מן התפוצות להיכנס לישראל גם במסגרת הטיסות ההומניטריות. ב. בכל בית כנסת/ בית עסק/ מרחב ציבורי כלשהו לתלות שלטים: "היות ובחסידות X החליטו שהם דבקים במנהיגותם ולכן מותר להם להדביק ולסכן את סביבתם והדברים הגיעו עד לידי מוות ח"ו, החלטת הנהלת בית העסק/בית הכנסת היא: אין כניסה לכאן לחסידי X. בברכת ונשמרתם מאוד לנפשותיכם, ההנהלה" דעתכם? אני באופן אישי מתכנן: אם אראה חסיד X בבית הכנסת שלי אפעל לגרש אותו משם, אם אזמין בעל מקצוע לבית ויבוא מישהו שאזהה כחסיד X אגרש אותו, אם אראה חסיד X רוצה לעלות לאוטובוס שאני ובני משפחתי רוצים לעלות עליו לא אאפשר לו זאת. שידבק במנהיגות שלו בבית הכנסת שלו, ושההלוויות יהיו של חבריו שדבקים אף הם בהנהגה, לא אצלי. להבדיל להבדיל, כל התופעות הכי גרועות בהיסטוריה קרו בשל משוגעים שעשו, אבל בעיקר בשל הרוב הדומם ששתק!
תוקן על ידי assafsuf ב- 22/07/2020 15:57:09
זה כבר מריח כמו 'אין כניסה ליהודים' - מפיצי המחלות. אתה מתקרב לגבול מסוכן. יש סיכוי שכאשר אחד מחסידות כזו שיכנס לביהמ"ד שלי אכעס, ואם יזלזל באופן בוטה בהוראות הנהוגות בביהמ"ד שלי הוא כנראה גם יחטוף ממני... אבל להסתכל רק על הלבוש וההשתייכות זה פסול ומסוכן! לא כל חסיד אשם בהשתייכות המסויימת שלו, גם כל הציבור הליטאי, אלמלי ההתעוררות שבאה מצד ר' גרשון, היו ממשיכים להפיץ את הקורונה באותה מסיונריות בה הם נלחמים בה עכשיו..
אל נא אחי תרעו. |
|
מקבל, הביטויים החריפים בהם נקטתי נועדו לזעזע במטרה להציל נפשות (בדיעבד אם היה אפשר הייתי שמח לחזור אחורה ולעדן כמה מהביטויים שלי...) עדיין, לוז הדרים שלי בעינו עומד- על הציבור חפץ החיים לעשות כל מאמץ להתרחק בכל דרך שיש לו, מאותם ציבורים שכרגע מהווים איום על כל מי שבסביבתם. במקום פיקוח נפש, מותר להיות אסרטיביים ולהציל את נפשותינו.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/7/2020 10:00 |
|
| |
עליה של 11 ביממה בחולים הקשים
| פיינשמקער כתב: |  | | מנחה_חדשה כתב: |  | ר' עקיבא אייגר שנתן הוראות ברורות בזמן מגיפה לא היתה לו מחשבת תורנית בהירה? המשנה ברורה שנתן הוראות לזמן מגיפה לא היתה לו הגיון תורני בריא?
רק לאדמור שלך יש?
כל עשרות פוסקי ההלכה שפסקו להישמר ולהיזהר, כולם פחות הגיוניים מהאדמור שלך? מהיכן לאדמור יש הסתכלות תורנית? יש לו אולי (לדעתכם) הסתכלות שמימית של זכות אבות, אבל זה לא מהתורה, לא מההלכה ובודאי לא מהגיון. |
|
תמצית הטימטום החרדתי-תיקשורתי. אין שום קשר בין זהירות נורמלית לבין כל חגיגת הפרנוייה שהולכת בין כל החרדתיים והמודרנים. נשלח מהאנדרואיד שלי |
| התכנסויות של אלפים בטיש ללא ריחוק ומסכות כמו התל אביבים בהפגנות ובחופי הים זה זהירות נורמלית?
|
|
|
|
| נשלח ב-23/7/2020 10:04 |
|
| |
הפללתי באחד מהשטיבלעך החסידיים ... וחסיד אחד קנה עליה ... כמובן שהוא מבין יורת טוב מכל המומחים והוא היה בלי מסיכה כשהוא בא לעלות לתורה הבעל קורא הלך אחורה ואמר שהוא לא עומד ליד מי שאין לו מסיכה... ומכיוון שלא היה בעל קורא אחר במניין החסיד נאלץ לוותר על העליה!! כמובן לא לפני שהוא אמר איזו אמירה גזענית על מוצאו של הבעל קורא (רמז הוא אוכל קטניות בפסח)
|
|
|
|
|