|
|
| נשלח ב-23/7/2020 13:04 |
|
| |
ירו_שלמי
| מושגים כתב: |  | מה כל הרחש בחש? כל נושא טיפולי המרה כמעט ואולי בכלל לא קיימים בציבור החרדי, ולא בכדי. העולם האקדמי הוא היחיד שבו נדרשות הוכחות אמפיריות. ראו למשל מה קורה עם החיסונים לשפעת שאף על פי שהעולם כה זקוק לו, ויכול לחסוך המון מתים והמון כסף. אין מייצרים אותו עד שבטוחים כי החיסון אכן יעיל ורב תועלתו על נזקו. הביטוי לצאת מהארון, אם זה כבוד גדול למה כל כך קשה לצאת מהארון? שמרנים מכל הדתות בעיקר כאלו שיש להם לובי חזק במדינתם היו רוצים מאד לטפל בנטיות הפוכות, אך אינם מצליחים לשכנע את המחוקקים שהדבר מוסרי ויעיל. כמה מפתיע שהמגזר הכי לא פלורליסטי פתאום מדבר בשם הפלורליזם. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
אתה אומר שהעולם האקדמי מחפש תרופה לנטיות הפוכות כשם שהוא מחפש תרופה לקורונה? (ככלל הפסיכולוגיה עדיין בחיתוליה, ההצלחה שלה מוגבלת בכל תחום, אני מאמין שלא ניתן להפוך נטיות, אבל ניתן להשפיע קצת, מדענים יכולים להתנות הנאה ורתיעה מכל אובייקט, התניה פאבלובית, ויש טוענים שזה אקטואלי גם לעניין זה).
ואגב, אף אחד לא מדבר בשם הפלורליזם, מבקשים רק מאלו שמאמינים בכך שלא יכפו את פלורליסטיותם באופן כל כך לא פלורליסטי.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/7/2020 13:04 |
|
| |
| גלאגוזים כתב: |  | אף אחד לא מדבר בשם הפלורליזם. [בדורנו זה ממש לא כבוד להיות כזה] מותר גם לשמרנים להציב מראה מול עיני הצבועים מהפסבדו אקדמיה, מול עיני לוחמי חרויות הפרט, ולזעוק כנגדם על הטרור המחשבתי. ואגב, הציבור החרדי כבר מזמן הפסיק להלחם על שמירת היהדות של הפרט החילוני, הוא הפנים שלדאבוננו אין לזה הרבה סיכוי. היחידים שנלחמים בכח הזרוע לכפות את אי אמונתם על אחרים, הם אלו שאתה מייצגם פה, אלו הקוראים לעצמם 'אנשי חופש', שביד אחת עם זרועות הממסד השיפוטי מנסים לכפות עלינו את אורח חייהם המופקר.
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/7/2020 13:11 |
|
| |
ירו_שלמי
| מושגים כתב: |  |
|
|
מי שאוסר עליי לעזור לבן שלי להתמודד באופן הבריא ביותר נפשית, לפי תפיסת העולם שלי, עם הבעיות הכי רגישות בעולם.
(ושוב, צריך פיקוח, אבל לא לאסור כל נסיון באופן גורף מתוך כפיה מפורשת על כל מי שהנטיה שלו קצת שונה - להפוך לחילוני).
|
|
|
|
| נשלח ב-23/7/2020 13:35 |
|
| |
גלאגוזים
| מושגים כתב: |  |
מי כופה עליך את אורח חייו המופקר???
|
|
אלו שכופים עלינו להשתתף באירועי זמר מעורבים, למשל. אלו שאוסרים עלינו לקיים אירועי דת כהלכה בשטח ציבורי השייך גם לנו. אלו שרוצים לכפות על מי מאיתנו שהחליט להתגייס, לשרת ביחידות משותפות, במטרה להסיט אותנו מאורח חיינו*. אלו שלא מאפשרים לנו גילוי יהדותנו בפרהסיא.
*ראה כאן ראיון עם אחד ממובילי הכפיה:
https://www.inn.co.il/News/News.aspx/444584
|
|
|
|
|
|