בית פורומים בחדרי חרדים

פנייה אל הפרוייקטר החדש פרופ' רוני גמזו

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-29/7/2020 14:18 לינק ישיר 
פנייה אל הפרוייקטר החדש פרופ' רוני גמזו

(איני יודע כיצד לפנות אל הפרופ' המכובד אולי מכאן זה יגיע למקומות הנכונים)

כבוד הפרוייקטור פרופ' רוני גמזו.

ברכות לרגל התפקיד.

כאזרח ברצוני לשתף אותך בדאגה ההולכת וגוברת אצלי וכנראה אצל עוד רבים וטובים.

אני אזרח חרדי. מן הסתם ידוע לך שאצלנו יש הוראה לא כתובה שלא להיבדק כדי למנוע בידודים של עשרות רבות של אנשים אשר לעיתים גם נאלצים להיכנס לבידוד בשנית ובשלישית. הבידודים האלו משבשים מאד את מהלך החיים התקין של כל חברה, אולם בציבור החרדי יש לכך גם השלכות הרסניות על החינוך כשבני הנוער נמצאים זמן רב מחוץ למסגרת וחלקם נושרים ממוסדות החינוך.

אין חולק על כך שחייבים לקיים את הנחיות הבידוד במלואם משום פיקוח נפש.

במקרה שלי היה לשניים מבני משפחתי מגע עם מאומת לקורונה. לחץ גדול הופעל עלינו לא להיבדק, עקב כך לא נבדקנו אלא שהינו בבידוד כולנו למשך הזמן הנדרש (13 ימים מיום הופעת התסמין. ו3 ימים אחרונים ללא תסמינים כלל)
במהלך הבידוד הופיעו בהפרשי זמן אצל חלק מבני הבית תסמינים של חום כאבי שרירים חולשה ובחילות במשך יומיים שלושה.

עם צאתנו מהבידוד אני חושש מאד שמא נקבל שוב הנחיה לבידוד אם נהיה בקרבת חולה מאומת, אף על פי שמירב הסיכויים שכבר נדבקנו בנגיף.

היות והנך מתעתד להשקיע הרבה כוחות בחקירות האפידמיולוגיות וקטיעת שרשראות ההדבקה. הנני להתריע בפניך בחשש רב שמא לא יתקיים שיתוף פעולה מצד המגזר החרדי, שלא ירצה להכניס כיתות ולעיתים מוסדות חינוך שלמים לבידוד. מה גם שאלו שכן יכנסו לבידוד אך יחרגו ממכסת ימי המחלה, לא יקבלו שכר. הדבר עלול להרתיע רבים משיתוף פעולה.

אשר על כן ברצוני להציע:
1. הכרזה כי אלו שקיבלו תוצאה חיובית בבדיקת pcr לא ידרשו יותר להיכנס לבידוד אחרי שהחלימו.
2. ביצוע בדיקות סרולוגיות בדיעבד לאלו שחלו ולא נבדקו, (הזכאות תיקבע על ידי הוכחה כי החולה אכן לא הופיע לעבודה בימים שהיה בבידוד) על מנת לשחררם מהצורך בבידוד משום שאינם מידבקים יותר.
3. פיצוי על כל יום בידוד מעבר לימי המחלה אשר המבודד כבר אינו זכאי לתשלום מהמעסיק.
4. בניית מנגנון יעיל לפיצוי על אבדן ההכנסה תוך עקיפת בירוקרטיה.

בברכה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי מושגים ב- 29/07/2020 14:34:06

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/7/2020 15:27 לינק ישיר 

למה נראה לך שמגיע פרס על חשבון המדינה ומשלם המיסים על כך שצפצפתם על ההוראות ולא נבדקתם "בגלל לחץ כבד" - וחלקכם אשם במצב שנוצר היום בגל השני?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/7/2020 16:17 לינק ישיר 

hhaavv כתב:

למה נראה לך שמגיע פרס על חשבון המדינה ומשלם המיסים על כך שצפצפתם על ההוראות ולא נבדקתם "בגלל לחץ כבד" - וחלקכם אשם במצב שנוצר היום בגל השני?

אם אתה עוקב אחריי כאן אתה אמור לדעת בדיוק מה עמדתי בנוגע לבדיקות.
אולם יש מצב נתון שציבור גדול לא הולך להיבדק, מה עדיף? שימשיכו להדביק אחרים? אז לפחות נעודד אותם להשאר בבית או במלונית, (ברוב מוחלט אלו יצאו אחרי 13 ימים) ולבדוק אותם בבדיקה סרולוגית.

ה'פרס' היחיד שאולי הנמנעים מקבלים היא הבדיקה הסרולוגית למי שלא נבדק בבדיקת pcr.
שאר הסעיפים רלוונטיים לנבדקים וללא נבדקים כאחד, כמובן שפשוט יותר להיבדק בבדיקת pcr.

השאלה היא האם אכן קיימת בדיקה סרולוגית אמינה דיה? ומה העלות?
(עלות אשפוז, טיפול בקורונה, והנזקים העקיפים הן לדעתי עשרות מונים יותר)

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/7/2020 16:55 לינק ישיר 

הבעיה היא שאין מי שיאשר ב 100% שמי שנדבק פעם אחת שוב אינו נדבק ואינו מדביק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/7/2020 16:58 לינק ישיר 

muki28 כתב:

הבעיה היא שאין מי שיאשר ב 100% שמי שנדבק פעם אחת שוב אינו נדבק ואינו מדביק.

מה שיודעים שהסיכוי להידבק שוב נמוך מאד מאד

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > פנייה אל הפרוייקטר החדש פרופ' רוני גמזו
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext