בית פורומים בחדרי חרדים

הכל עומד או נופל על מקדם ההדבקה?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-31/7/2020 10:41 לינק ישיר 
הכל עומד או נופל על מקדם ההדבקה?

מדברים כבר כמה ימים על כך שקצב ההכפלה עומד על 1.
דהיינו המצב הנוכחי משמר את מס' החיוביים באופן קבוע שכרגע נישאר במצב של כ2000 נדבקים ביום למשך זמן ואין עליה . וכפועל יוצא מזה כמות החולים הקשים והנפטרים כנגזרת מכמות הנדבקים. ובמצב הנוכחי בתי החולים מסוגלים להכיל את התחלואה.

אז מה שמטריד את הרופאים זה רק האם תהיה אי ספיקה של בתי החולים?

האם 15 חולים קשה ו10נפטרים ליום בממוצע, לא מדאיג?

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי מושגים ב- 31/07/2020 10:53:29

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/7/2020 11:26 לינק ישיר 

כמדינה (שסולם הערכים שלה לא יהודי), הנושא הכלכלי גם נכנסים למערכת השיקולים.
וכפראפראזה, מדינה מקריבה חיים של חיילים כדי לקיים את החיים של האזרחים.

כל אדם, כפרט, ובודאי כיהודי שאמון על קדושת החיים, צריך בעצמו להישמר ולהיזהר עד כמה שאפשר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/7/2020 12:11 לינק ישיר 

לצערינו למרות הירידה במקדם ההדבקה הארצי מקדם ההדבקה החרדי בעליה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/7/2020 12:34 לינק ישיר 

מקרי המוות בהחלט מדאיגים וכואבים אבל אם שירותי הרפואה ח"ו יקרסו ימותו הרבה יותר אנשים.

זה אומר שבתי החולים לא יוכלו לתת טיפול טוב לאף אחד.
לא רק לחולי קורונה.

זה אומר שבבתי חולים יתחילו לומר לחולים קשים מעל גיל מסוים:"אתה רוצה למות בבית או בבית החולים?"
כי לא יוכלו לתת להם טיפול.

קריסת בתי החולים זה מצב מאוד מפחיד שכבר קרה בכמה מקומות בעולם.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/7/2020 13:00 לינק ישיר 

יש 2 אפשרויות למגר לגמרי את הנגיף:
1. לא לעשות שום הגבלות. מספר הנדבקים במדינה יגיע קרוב ל100%, מספר הנפטרים יגיע למספר עם 5 ספרות, ואם בתי החולים יקרסו זה יכול להיות גם עשרות אלפים. מכה אנושה לאוכלוסיה, אבל ברגע שכולם מבריאים זה נגמר סופית.
2. לעשות סגר/עוצר מוחלט לשבועיים-שלושה-ארבעה, כל מי שהיה לו וירוס יחלים או יהפוך לז"ל. מכה אנושה לכלכלה שספק אם יהיה אפשר לקום ממנה.

מכיון ש-2 האופציות האלה קיצוניות, עושים משהו באמצע. מצד אחד הגבלות על מנת ששירותי הרפואה יוכלו להמשיך לתת מענה לכלל החולים (ולא רק קורונה) ומצד שני אחוז החולים לפני שהוירוס יתחיל לדעוך מחוסר אמצעי התפשטות יהיה רחוק כמה שיותר מ-100%.
כמובן שאם אפשר להידבק ולחזור ולהידבק זאת התוכנית הכי גרועה שיכולה להיות, כי אז הוירוס ימשיך לחיות איתנו לנצח, אבל כרגע זה לא ברור עדיין..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/7/2020 13:10 לינק ישיר 

אדם_ה1 כתב:

יש 2 אפשרויות למגר לגמרי את הנגיף:
1. לא לעשות שום הגבלות. מספר הנדבקים במדינה יגיע קרוב ל100%, מספר הנפטרים יגיע למספר עם 5 ספרות, ואם בתי החולים יקרסו זה יכול להיות גם עשרות אלפים. מכה אנושה לאוכלוסיה, אבל ברגע שכולם מבריאים זה נגמר סופית.
2. לעשות סגר/עוצר מוחלט לשבועיים-שלושה-ארבעה, כל מי שהיה לו וירוס יחלים או יהפוך לז"ל. מכה אנושה לכלכלה שספק אם יהיה אפשר לקום ממנה.

מכיון ש-2 האופציות האלה קיצוניות, עושים משהו באמצע. מצד אחד הגבלות על מנת ששירותי הרפואה יוכלו להמשיך לתת מענה לכלל החולים (ולא רק קורונה) ומצד שני אחוז החולים לפני שהוירוס יתחיל לדעוך מחוסר אמצעי התפשטות יהיה רחוק כמה שיותר מ-100%.
כמובן שאם אפשר להידבק ולחזור ולהידבק זאת התוכנית הכי גרועה שיכולה להיות, כי אז הוירוס ימשיך לחיות איתנו לנצח, אבל כרגע זה לא ברור עדיין..

במלבורן באוסטרליה אימצו את האופציה השנייה. הם מפצים בנדיבות את האזרחים ולאזרחים אין סיבה להפר את ההגבלות.

לצד זה יש לי מספר תהיות:
האם אנחנו יותר עניים מאוסטרליה?
האם אחרי הסגר באוסטרליה הנגיף ייעצר, או שיחזור?
האם תרבות המשמעת בישראל מאפשרת ניצחון על הנגיף?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/7/2020 13:18 לינק ישיר 

נגיף לא "נוצר" מעצמו, אם הוא הוכחד לגמרי באיזור מסויים הוא לא יצוץ שוב פתאום.
(כמובן שזה תלוי במדיניות של "שמיים סגורים" לתיירות)

בארץ יש גם את בעיית המשמעת, כשאתה מרשה אירועים עם 200 משתתפים אתה רואה אולמות של 500 איש שחלקם בלי מסכות, וכשאתה סוגר מסעדות ומרכזי קניות הם מתמרדים ופותחים בכל זאת, ועוד לא דיברתי על ההפגנות..
אז אני לא מצפה להתמתנות כלשהי בזמן הקרוב, למעשה אני די בטוח שיהיה גל שלישי רציני באיזור החגים..

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/7/2020 13:23 לינק ישיר 

אדם_ה1 כתב:

נגיף לא "נוצר" מעצמו, אם הוא הוכחד לגמרי באיזור מסויים הוא לא יצוץ שוב פתאום.
(כמובן שזה תלוי במדיניות של "שמיים סגורים" לתיירות)

בארץ יש גם את בעיית המשמעת, כשאתה מרשה אירועים עם 200 משתתפים אתה רואה אולמות של 500 איש שחלקם בלי מסכות, וכשאתה סוגר מסעדות ומרכזי קניות הם מתמרדים ופותחים בכל זאת, ועוד לא דיברתי על ההפגנות..
אז אני לא מצפה להתמתנות כלשהי בזמן הקרוב, למעשה אני די בטוח שיהיה גל שלישי רציני באיזור החגים..

נשלח מהאנדרואיד שלי

נגיף לא נוצר מעצמו, אך האם יש ודאות לכך שבסוף הסגר לא נשארו כמה נשאים? הרי מותר לצאת לצרכים חיוניים. מספיק שנשא א סמפטומטי מדביק את המוכר, וגם הוא א סימפטומטי, והמוכר מדביק את אביו הקשיש הסיעודי שמדביק את המטפל שלו שמדביק את אשתו שהיא גם מטפלת סיעודית. שמדביקה את המטופלת שלה שתמות מהנגיף..
שרשרת כזאת יכולה לעבוד גם 5 שבועות.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/7/2020 13:32 לינק ישיר 

כשאמרתי עוצר התכוונתי לעוצר. וכמו שאמרתי, זאת מכה בלתי אפשרית לכלכלה.

קורונה, בניגוד להרפס למשל, לא נשארת בגוף האדם אחרי שהבריא לגמרי. (מהו הזמן המקסימלי להבראה - אינני יודע)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/7/2020 14:16 לינק ישיר 

אדם_ה1 כתב:

כשאמרתי עוצר התכוונתי לעוצר. וכמו שאמרתי, זאת מכה בלתי אפשרית לכלכלה.

קורונה, בניגוד להרפס למשל, לא נשארת בגוף האדם אחרי שהבריא לגמרי. (מהו הזמן המקסימלי להבראה - אינני יודע)

במדינות הכי קשוחות היה מותר לצאת לצרכים חיוניים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/7/2020 14:30 לינק ישיר 

יש להפריד בין התנהלות של מדינה ובין התנהלות של אנשים פרטיים. המדינה אחראית לכך שהשירותים שהיא נותנת לא יקרסו - קרי בתי החולים, כלכלה וכו'. האדם הפרטי אחראי לבריאותו שלו בעצמו - צינים ופחים בידי אזרח.
ברור שכל אחד חייב לדאוג בעצמו להתרחק ככל האפשר מאפשרות של הידבקות. לעומת זאת, המדד של המדינה הוא להתמודדות בהצלחה, שהם מסוגלים לתת את השירותים שהם צריכים בצורה סבירה. מבחינתם - ובצדק - מקדם ההדבקה הוא קריטי, בלי קשר לערך של חיי אדם באשר הוא. בטווח הארוך הוא זה שיקבע האם הווירוס הולך ונעלם או שהוא ממשיך להתפשט עד כדי קריסה, חלילה, שיש לה משמעות רוחבית לכל שאר החיים במדינה וגם לכאלה שלא נדבקו או שאפשר היה להציל. 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > הכל עומד או נופל על מקדם ההדבקה?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext