בית פורומים בחדרי חרדים

כמה נתונים שיתנו לנו להבין על "מספר המתים מקורונה"..

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/8/2020 20:27 לינק ישיר 
כמה נתונים שיתנו לנו להבין על "מספר המתים מקורונה"..

כיום מספר המתים מקורונה עומד על כ500
מספר די גדול, (לא ביחס למדינות אחרות) אבל הנה כמה נתונים שמפורסמים היום שבעצם מעקרים את המספרים

1. כשמחלקים את מספר 500 המתים מקורונה לפי גילאים, עולה ש62% מהמתים הם מעל גיל 80
עוד כ20% הם בגילאי 70+
בעוד גיל התמותה הממוצע הוא בעצם 81

2. גם אם יש המון סיבות נוספות, למשל אדם בן 80 חולה סכרת סרטן ועוד, אם היה לו גם קורונה, תירשם סיבת המוות - קורונה
כך זה גם בכל העולם כך שישראל נאלצת לספור גם ככה את מספר המתים מקורונה

3. ממוצע המתים בגילאי 80+ ברבעון השנה האחרון, זהה לגמרי לשנים שקדמו!!

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/8/2020 00:04 לינק ישיר 
מצדרביעי

תמניא_אפי כתב:

ייתכן שדברים מסוימים עוזרים לדחות את הקץ, אבל כל זמן שלא הוכח ב'100% שזה עוזר לא רק לדחות אלא להכחיד את הנגיף, אז חבל על בזבוז האנרגיה ועל ההפחדות שמייצרים כדי לכפות את הציבור ללכת בתלם.

השומע ישמע והחודל יחדל

נשלח מהאנדרואיד שלי

אז כשתראה בשר שאתה לא יודע האם יש לו הכשר ו"לא תדע ב-100%" שמדובר בבשר טרף, אז תאכל חופשי כי "חבל על בזבוז האנרגיה וההפחדות??

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2020 23:17 לינק ישיר 

עוד הפרשה מבית היוצר של תנינייא וכת דיליה.
לא ירעו ולא ישחיתו כי מלאה הארץ דעה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2020 22:18 לינק ישיר 

סיפר לי חבר...
סיפר לי בן דוד....
סיפר לי חבר מהעבודה...

במטותא
התייחסות למגיפה נעשית על ידי מספרים, ולא על ידי סיפורים של אנשים.

ושוב
הקורונה לפעמים מזיקה מאוד ואפילו הורגת.

הוויכוח הוא על האשליה הרבתית שסגר עוזר, מסיכה עוזרת, לבונה עוזרת, ויטמין די עוזר וכו'

ייתכן שדברים מסוימים עוזרים לדחות את הקץ, אבל כל זמן שלא הוכח ב'100% שזה עוזר לא רק לדחות אלא להכחיד את הנגיף, אז חבל על בזבוז האנרגיה ועל ההפחדות שמייצרים כדי לכפות את הציבור ללכת בתלם.

השומע ישמע והחודל יחדל

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2020 11:29 לינק ישיר 

נמאס כבר מכל הידענים שמביאים תילי תילים של אזכורים מהמקורות להכשיר את השרץ.

די.
לא משכנע!!!

לא רוצים לעטות מסכה אל תעטו. אבל אל תבלבלו את המח עם 'ראיות' וסיפורי סבתא.
הררי סברות כרס, מכאן עד אוסטרליה.

מלל רב וציטוטים אמנם עושים רושם על אנשים כאילו יש לכם מה למכור.

אם היינו עוסקים בכל נושא אחר לא הייתי מתייחס. אולם בגלל שמדובר בפיקוח נפש, לא אנוח ולא אשקוט.

תשבו בשקט, מקסימום תאמרו שכך הורה הרב שלי וזהו.
יותר משכנע מכל הקש וגבבא שאתם מביאים ולועסים וטוחנים את המח.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2020 11:17 לינק ישיר 

סיפר לי מחלים שכמה חודשים היו לו בעיות בלב שהצריכו טיפול תרופתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2020 09:53 לינק ישיר 
פלדלפי

יוחנןש כתב:
כולנו חשנו, היינו עם תסמינים ברורים, ואפילו כואבים, לא היינו א-סמפטומיים. אבל עדיין לא מדובר במחלה של ממש, בקרב אלה שאינם מגיעים למצב קשה ב"ה. כפי שרוב רובו של הציבור.
שווה בעצמך, בבית שמש ובביתר - היו כנראה יחד 20 אלף נדבקים. ואין פרץ ואין יוצאת ואין צווחה. ואתם הדבקים בה' אלוקיכם - חיים, כולכם, היום.

כדאי גם לזכור מה שפירסמו עם פרוץ הנגיף, מדברי האר"י ז"ל, כי הפחד מזיק מאוד במגיפה. וגם הרעק"א במכתבו הידוע כתב זאת.
עינינו רואות איך שהדברים תואמים ומתאימים. הפחד המנטלי, של חוגים בעלי מנטליות מפוחדת, וחוששת תמיד על העתידות, הורגת בהם, רוב הנשאים מרגישים מאוד קשה, כשרוב הקושי הוא הדמיון והפחד, כי הנה הוא נכנס בסטטיסטיקת ה'מגיפה'... חלקם כבר מתעניינים על סוג התכריכים. 

ה' יצילנו מכל אלה

אז תודה לה' שעברת את זה בקלות... אתה ובני משפחתך הם גורם מייצג של כלל האוכלוסייה? 
אני ב"ה לא חליתי בקורונה אבל השכנים \ מכרים כן ולהם זה לא  היה כזה קל....  הרשת מלאה בסיפורים של חולים שטוענים שזה ווירוס קשה מאוד עם נזקים לחודשים ארוכים - כל אלו בעניך שקרנים? כל העולם עשה יד אחד נגד החרדים? כולם עשו יד אחד במזימה ציונית לסגור את הישיבות ? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2020 09:14 לינק ישיר 

בבית שמש כן מתו בגל הקודם, ויש גם כאלו שממש לא חזרו לבריאות עד היום. אבל שנינו יודעים שאלו ערים צעירות (ולכן לא הזכרת את ב"ב וירושלים..), ולכן אולי יש לסגור אותם כדי שלא יזיקו לאחרים... אני כמעט בטוח שאותם מזלזלים בערים אלו הם אלו שהביאו את הגל השני להמשכתו ולמצבו הנוכחי, דהיינו מעל 10 מתים ליום, אולי המתים לא גרו בערים אלו אבל אני בטוח שחלק משרשראות ההדבקה עוברות דרכן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2020 08:53 לינק ישיר 

כולנו חשנו, היינו עם תסמינים ברורים, ואפילו כואבים, לא היינו א-סמפטומיים. אבל עדיין לא מדובר במחלה של ממש, בקרב אלה שאינם מגיעים למצב קשה ב"ה. כפי שרוב רובו של הציבור.
שווה בעצמך, בבית שמש ובביתר - היו כנראה יחד 20 אלף נדבקים. ואין פרץ ואין יוצאת ואין צווחה. ואתם הדבקים בה' אלוקיכם - חיים, כולכם, היום.

כדאי גם לזכור מה שפירסמו עם פרוץ הנגיף, מדברי האר"י ז"ל, כי הפחד מזיק מאוד במגיפה. וגם הרעק"א במכתבו הידוע כתב זאת.
עינינו רואות איך שהדברים תואמים ומתאימים. הפחד המנטלי, של חוגים בעלי מנטליות מפוחדת, וחוששת תמיד על העתידות, הורגת בהם, רוב הנשאים מרגישים מאוד קשה, כשרוב הקושי הוא הדמיון והפחד, כי הנה הוא נכנס בסטטיסטיקת ה'מגיפה'... חלקם כבר מתעניינים על סוג התכריכים. 

ה' יצילנו מכל אלה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2020 03:35 לינק ישיר 

יוחנןש כתב:

[ציטוט] כתב מישהו לעיל:
קראתי אין ספור תגובות של חולים שהבריאו שאמרו שאם זה רק שפעת אז הם האחוריים לפרופסור לס לחלות ... אנשים מדווחים על ווירוס ממש ממש קשה זה לא יודע אופן לשפאת והנשק שלו מרגישים אחר אחר חודשים או 
לכל מי שמתווכח ומתחכם ולא מוכן לשים מסיכה כי זה רק שפעת אני מאחל שיחלה ב"נתעת "[/ quote]

נדבקתי (ובשפת המפוחדים / הליטאים: חליתי) - ונושעתי.
כנ"ל ארבעת הוריי (שלי ושל אשתי).

מבשרי אחזה - שהבהלה היא עשיית 'פלצות' מלא כלום.

ככה שאני לא מדבר תיאורטית

נ.ב. ההורים מכל הצדדים בפיד הנחשב כקבוצת סיכון. חלקם גם עם מחלות רקע.

חברים, אל תהיו מפוחדים, על תהיו 'מתים חיים', אנשים שנושמים (כך שמתאפשר להשתמש בבקשה מתחת למסיכה) יש פניהם נפולות ומפוחדות.

תוקן על ידי יוחנןש ב- 04/08/2020 00:31:08

70% מנדבקי הקורונה בקושי חשים בה, וזה מה שהופך אותה למסוכנת.

הליצנות של לס ושלך על הנשאים-לא חולים זו בדיוק בדיוק הבעיה.

נראה לך שלליטאים אין סיפורים על מכרים וקרובים שהיה להם קורונה ולא חשו בכלום? נראה לך שהליטאים הצעירים מפחד להידבק בעצמם?

הבעיה היא עם אותו חצי אחוז שימות כתוצאה מקורונה ועוד אחוז וחצי שיפתחו מהקורונה מחלות רקע. להם יש מי שדואג ויש מי שלא סופר אותם.

מי שמסתכל רק על עצמו במבט צר לרוב באמת לא חושש. מי שיש לו קצת שכל ועוד קצת התחשבות בסובבים אותו, יגלה שיש לו בטווח הקרוב אליו 50-100 איש שאם כולם יידבקו, ימותו מתוכם 5 ועוד כמה יפתחו מחלות חדשות.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2020 01:14 לינק ישיר 

ירו_שלמי כתב:
היות ועניתי לך תשובה מפורטת באשכול השכן שבחרת לפתוח באותו נושא בדיוק.. במקום לענות פה, אחסוך מלכתוב לך את זה גם פה
אבל כמה חבל שאתה עושה שתי אשכולות באותו נושא, דבר די מטופש המצריך להגיב בשניהם במקביל

הניק שלך בונה ציפיה לכתיבה קצת יותר מעודנת ומכובדת, גם מגלומן אמור להבין את זה.

לא מבין למה אתה יורד עכשיו לרמה האישית
עניתי לו בצורה די מכבדת שחבל שהוא פותח אשכול נוסף באותו נושא
לא מובן מה אתה רוצה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2020 00:31 לינק ישיר 
ירו_שלמי

איש_חשוב כתב:
היות ועניתי לך תשובה מפורטת באשכול השכן שבחרת לפתוח באותו נושא בדיוק.. במקום לענות פה, אחסוך מלכתוב לך את זה גם פה
אבל כמה חבל שאתה עושה שתי אשכולות באותו נושא, דבר די מטופש המצריך להגיב בשניהם במקביל

הניק שלך בונה ציפיה לכתיבה קצת יותר מעודנת ומכובדת, גם מגלומן אמור להבין את זה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2020 00:30 לינק ישיר 

[ציטוט] כתב מישהו לעיל:
קראתי אין ספור תגובות של חולים שהבריאו שאמרו שאם זה רק שפעת אז הם האחוריים לפרופסור לס לחלות ... אנשים מדווחים על ווירוס ממש ממש קשה זה לא יודע אופן לשפאת והנשק שלו מרגישים אחר אחר חודשים או 
לכל מי שמתווכח ומתחכם ולא מוכן לשים מסיכה כי זה רק שפעת אני מאחל שיחלה ב"נתעת "[/ quote]

נדבקתי (ובשפת המפוחדים / הליטאים: חליתי) - ונושעתי.
כנ"ל ארבעת הוריי (שלי ושל אשתי).

מבשרי אחזה - שהבהלה היא עשיית 'פלצות' מלא כלום.

ככה שאני לא מדבר תיאורטית

נ.ב. ההורים מכל הצדדים בפיד הנחשב כקבוצת סיכון. חלקם גם עם מחלות רקע.

חברים, אל תהיו מפוחדים, על תהיו 'מתים חיים', אנשים שנושמים (כך שמתאפשר להשתמש בבקשה מתחת למסיכה) יש פניהם נפולות ומפוחדות.

תוקן על ידי יוחנןש ב- 04/08/2020 00:31:08

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2020 00:26 לינק ישיר 

חשוב לחדד כמה נקודות

א. אין חולק על כך שמדובר בנגיף בעל פוטנציאל התפשטות והדבקה גדול הרבה יותר מאשר נגיף שפעת
ב. כבר כיום יודעים על לא מעט נזקים לטווח ארוך, ויש להעריך שעדיין לא יודעים הכל.
ג. ההשוואה לשנים קודמות אינה נכונה, כל המספרים שאנו מכירים זה לאחר צעדי ההרחקה והזהירות,
אילולי זה, בדרך הטבע היינו במספרים גבוהים בהרבה, כאלו שהיו מגמדים את הניסיונות להשוות לשנים קודמות
.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2020 00:08 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2020 23:02 לינק ישיר 

תפנימו כבר חברים.

אין ירידה בתמותה בזמן הקורונה.

נכון שיש טיפה פחות מתים מתאונות דרכים השנה, טיפה פחות מתים כתוצאה מטיפולים רפואיים אלקטיביים שגרמו למוות בשנים קודמות, אבל אין ירידה במספר מקרי המוות בתקופת הקורונה.

פשוט בחודשים ינואר פברואר מרץ (וכן חודשים נובמבר דצמבר של שנה לועזית קודמת), היו הרבה פחות מתים מכל השנים האחרונות, אבל חודשים אלו לא קשורים כהוא זה לקורונה. (אפשר להסביר את זה אולי בכך שבאופן כללי בשנים האחרונות יש ירידה של אלפי מתים בשנה מזיהומים בבתי חולים, נתון שהוזכר במערכות הבחירות הקודמות), אולי קצת מחודש מרץ הירידה הייתה בגלל המצב של הקורונה, אלא שהואיל ובחודשים ינואר ופברואר הייתה ירידה, ככל הנראה מאותה סיבה גם במרץ הייתה ירידה, זה נושא לחקירה נפרדת שלא קשורה לקורונה.

בחודש אפריל שבו התרכזה התמותה מקורונה בגל הראשון ישנה עליה רצינית ביחס לשנים קודמות. עליה שבולטת יותר בקרב בני הגילאים המבוגרים יותר, ונצפית בעיקר באיזורים בהם הייתה תמותה נרחבת. ואם הלמ"ס יוציא נתונים על בני ברק שבה היו 47 מתים מקורונה בגל הראשון, היו רואים זינוק מטורף.

בנתונים שיפורסמו על חודש יולי, שבו מתבטאת עיקר התמותה של הגל השני יראה זינוק מטורף, ובאוגוסט הרבה יותר.

תוקן על ידי כברהיה ב- 03/08/2020 23:03:41

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > כמה נתונים שיתנו לנו להבין על "מספר המתים מקורונה"..
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext