|
|
| נשלח ב-4/8/2020 12:41 |
|
| |
| timobl כתב: |  | לא יעזור כלום. "ישיבה" הינה אך ורק ללימוד תורה. כל שאר הלימודים מעקרים את השם ישיבה במהותה.
מקום שלומדים גם דברים אחרים זה אוניברסיטה שלומדים גם לימודי גמרא, ולא משנה אם זה עשרים אחוז מהזמן או שמונים אחוז מהזמן. |
|
תנוח דעתך. דיברתי עם היורשים על זכות היוצרים של השם "ישיבה", והם מאפשרים גם למוסדות המלמדים בישיבתם בגרות או מקצוע להשתמש בשם "ישיבה".
|
|
|
|
| נשלח ב-4/8/2020 13:37 |
|
| |
momeir
| muki28 כתב: |  | | גרשום כתב: |  | גרשום
| momeir כתב: |  | 'ישיבה' בהגדרה זה מקום ללימוד תורה!
|
|
במחקרו של הרב ד"ר מנחם מ. ברייאר, הוא מציין את הישיבה "בית ישראל ותמכין דאורייתא" בסערט בוקובינה. שמייסדה הרב ברוך הגר בנו של בעל "אהבת ישראל" מויז'ניץ ביקש להגשים את רעיונם של חז"ל: יפה תלמוד תורה עם דרך ארץ.
בדעתו היה להכשיר את תלמידי הישיבה גם למלאכה וללימוד מקצוע לשם פרנסה וסיפוק עצמי. ולכן השתדל הרב לשלב בתוכנית הלימודים גם קורסים מיוחדים למלאכות. |
|
ושבנו, האדמו"ר זצ"ל האהוב עלי מאוד, היה חשמלאי לפני שנהיה אדמו"ר.. ושבחסידותו מעודדים ומכבדים את העובדים בדיוק כמו את הלומדים! נשלח מהאנדרואיד שלי
והיה טכנאי רדיו בצבא ועדיין לא שלח את חסידיו ודאי שלא באופן גורף לשרת בצה"ל. צריך שיהיו מסלולים מותאמים לסוג הבחור. מי שמסוגל ברור שעדיף שישב וילמד כל היום ומי שלא צריך שתהיה לו אלטרנטיבה בתוך המסגרת בלי שירגיש שונה ודחוי.
תוקן על ידי muki28 ב- 04/08/2020 06:18:06 |
|
למיטב ידיעתי, במלחמת השחרור הוא היה לוחם בפלוגה הדתית של ההגנה. הוא גם נפצע מקליע ברגלו. רק לאחר השרות הצבאי הוא למד חשמלאות... אביו 'המקור ברוך' זצ"ל הוא הדוגמא לאיך צריך להתייחס לבן שזורם 'אחרת'... שבסוף רק רווים נחת. ובעיקר בהנהגתו עם בנו הנ"ל בגלות טרנסיסיטרה. ששם האבא האדמו"ר היה מגיע בלילות שבת לכינוס של תנועת בני נוער שמאלנית כדי לשוחח, לקרב ולהגיד להם דברי תורה. הוא הגיע לשם לא בכדי... (אפשר לקרוא עדויות מבוגרי בני עקיבא בגלות טרנסיסיטרה, שהאדמו"ר החכמת אליעזר זצ"ל לא השתייך אליהם, אלא היה שמאלה מהם). התוצאה הסופית, איש צדיק, מנהיג אהוב ונערץ, שגידל עדרים עדרים של עובדי ה' , תלמידי חכמים, מתעב ומתרחק ממחלוקות , בקיצור איש מורם מעם כפשוטו...
תוקן על ידי momeir ב- 04/08/2020 14:00:34
|
|
|
|
|
| נשלח ב-4/8/2020 16:26 |
|
| |
| גרשום כתב: |  | האם ראשי הישיבות יכירו בצורך להקים ישיבות מקצועיות?
או שמא עדיף מבחינתם שאלפי בחורים יסתובבו ללא מסגרות? |
|
הם ימלאו את המכסות במסלולים לשילוב חרדים בצה"ל. ובישיבות ישארו הבחורים המתמידים. וככה שני הצדדים (הממסד החרדי מחד, ובגץ מאידך) יוצאים מרוצים. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-4/8/2020 16:42 |
|
| |
עם מי דיברת עם אברהם אבינו
| גרשום כתב: |  | לא יעזור כלום. "ישיבה" הינה אך ורק ללימוד תורה. כל שאר הלימודים מעקרים את השם ישיבה במהותה.
מקום שלומדים גם דברים אחרים זה אוניברסיטה שלומדים גם לימודי גמרא, ולא משנה אם זה עשרים אחוז מהזמן או שמונים אחוז מהזמן.
תנוח דעתך. דיברתי עם היורשים על זכות היוצרים של השם "ישיבה", והם מאפשרים גם למוסדות המלמדים בישיבתם בגרות או מקצוע להשתמש בשם "ישיבה". |
|
לידיעתך, כבר אז היתה ישיבה כמו שכתוב "אברהם יושב בישיבה"...
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2020 17:04 |
|
| |
| ניוטרל כתב: |  |
| timobl כתב: |  | עם מי דיברת עם אברהם אבינו
| גרשום כתב: |  | לא יעזור כלום. "ישיבה" הינה אך ורק ללימוד תורה. כל שאר הלימודים מעקרים את השם ישיבה במהותה.
מקום שלומדים גם דברים אחרים זה אוניברסיטה שלומדים גם לימודי גמרא, ולא משנה אם זה עשרים אחוז מהזמן או שמונים אחוז מהזמן.
תנוח דעתך. דיברתי עם היורשים על זכות היוצרים של השם "ישיבה", והם מאפשרים גם למוסדות המלמדים בישיבתם בגרות או מקצוע להשתמש בשם "ישיבה". |
|
לידיעתך, כבר אז היתה ישיבה כמו שכתוב "אברהם יושב בישיבה"...
|
|
|
|
ברור. וכי אינך יודע? איך יודעים שאברהם אבינו היה הולך עם שטריימל וקאפטן? שהרי כתוב וישכם אברהם בבוקר. וכי יכול להיות שהשכים למצווה בלי ללבוש שטריימל וקאפטן? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2020 17:16 |
|
| |
אני חושבת שלא מן הראוי לערב את האבות ,אחרת, עוד יהיה מי יתלוצץ ויפרש שהוא חבש את השטריימול משערות זנב חמור, כי בהמשך הרי כתוב "ויקום וילך" משמע שהוא לא רכב,חס ושלום ! "ויבקע עצי עולה" : שהוא עשה על האש ר"ל , כך, שלא בכל מקום נכון וראוי לערב את האבות הקדושים, גם אם הדברים נאמרים בתור הלצה .
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 05/08/2020 17:27:35
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2020 17:23 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  |
ברור. וכי אינך יודע? איך יודעים שאברהם אבינו היה הולך עם שטריימל וקאפטן? שהרי כתוב וישכם אברהם בבוקר. וכי יכול להיות שהשכים למצווה בלי ללבוש שטריימל וקאפטן? נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
לה''ו. לא יכול להיות שהוא היה חסיד. כתוב וישכם בבוקר, וחסידים קמים מאוחר. לכן הוא היה פרענק או מקסימום ייקה. נ.ב. נכתב בהומור כמובן. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2020 19:58 |
|
| |
| timobl כתב: |  |
לא יעזור כלום. "ישיבה" הינה אך ורק ללימוד תורה. כל שאר הלימודים מעקרים את השם ישיבה במהותה.
מקום שלומדים גם דברים אחרים זה אוניברסיטה שלומדים גם לימודי גמרא, ולא משנה אם זה עשרים אחוז מהזמן או שמונים אחוז מהזמן. |
|
כאן הגזמת, יש שלומדים תלמוד באוניברסיטה אז האם נקרא למחלקה ההיא ישיבה, ממש ממש לא, יש ישיבה במלוא מובן המילה ויכול להיות ישיבה לבחורים שחלשים בלימוד תורה שישלבו עוד דברים כמובן בהכוונת גדולי ישראל. כמו שישיבה לחינוך מיוחד לומדים שם עוד דברים בהכוונה תורנית. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|