בית פורומים בחדרי חרדים

הסגר מועיל? ביתר עילית כמשל

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-3/8/2020 17:39 לינק ישיר 
הסגר מועיל? ביתר עילית כמשל

(מה שהרב רובינשטיין לא מגלה
שבביתר הרבה תושבים פשוט לא נבדקים...)

רוטר

האם סגר מועיל או מזיק? שימו לב לנתונים בביתר עילית ותשפטו בעצמכם:

ויכוח אינסופי מלווה את וירוס הקורונה: האם סגר הוא פתרון או לא?!
מסקנות מעניינות בנידון ניתן להסיק מהמתרחש בעיר ביתר עילית, לפני תקופה הוטלו על העיר מגבלות, ולאחר שבועיים הן הוסרו בשל לחץ ציבורי.
כעת נבחן את נתוני ההדבקה בזמן הסגר ולאחריו:
להלן נתונים רשמיים, מתוך מכתבו של מאיר רובינשטיין, אותו שיגר הבוקר בשל כינוס הקבינט לדון בהטלת הגבלות על ערים אדומות, כשהעיר ביתר, כרגיל, מככבת בראש הרשימה.
מאיר רובינשטיין, ראש עיריית ביתר, מיהר לשגר מכתב מפורט לפרוייקטור הקורונה פרופ' גמזו, ממנו עולים נתונים מעניינים מאד, מתברר שבזמן שהוטלו הגבלות על העיר מספרי החולים טיפסו ב90%
ואילו כתוצאה מהסרת ההגבלות והחלפתן בפעולות אחרות שננקטו ירדו מספרי החולים ב80%
מתברר שסגר (בביתר לפחות) לא רק שאינו מועיל, הוא מזיק, ומזיק מאד.

הערה מעניינת וחשובה שלא מופיעה בנתונים במכתבו של רובינשטיין, היא כי ביממה האחרונה התגלה בביתר חולה מאומת אחד בלבד (!) במידה ומגמה זו תימשך, תירד העיר באופן סופי מרשימת הערים האדומות.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2020 23:24 לינק ישיר 
.

תמניא_אפי כתב:
קונטרול כתב:
.

תמניא_אפי כתב:
מושגים כתב:

אין בדיקות, אין חיוביים!
(יש חולים קשים ונפטרים!!!)

כנ"ל מסיבוכי שפעת
כנ"ל מדלקת ראות
כנ"ל ממחלות חורף

אמנם לא כ"כ חמור כמו קורונה, אבל אני עדיין שואל איפה הגבול, ומה כמות המדויקת של נפטרים שאז זה משתנה ממחלה שצריך ללמוד להסתדר אתה למחלה שחייבים לעצור את החיים בגללה.

מי שיענה על השאלה הנ"ל ויביא הוכחה לדבריו ייכנס להגרלה של 1000 שקלים.

עם כל הצער הרב שבדבר, האם כל מה שמעניין אותך זה כמה אנשים ימותו(?) האם אתה חושב שזהו המדד היחיד לקבלת החלטות?אולי תעצור רגע כדי להתעניין על העומסים שנוצרים בימים אלו בבתי החולים ועל נפגעי פוסט הקורונה. מה יש לך להגיד על זה.

ומה יש לך להגיד על נפגעי מחוסרי העבודה שמסתכמים במאות אלפים?
התנסית פעם בחוסר יכולת להביא הביתה לחם לפי הטף?
שלא תתנסה אף פעם!

והאם אתה בכלל בטוח שכל הצעדים עוזרים ולו במשהו?

נשלח מהאנדרואיד שלי

לא טענתי שהחיים קלים. עכשיו הם שבעתיים לא פשוטים. לגבי הצעדים שננקטים, זהו מצב שלומדים אותו תוך כדי תנועה ואין כאן פתרון קסם או קיצורי דרך. מוזמן לענות על מה ששאלתי אותך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2020 23:16 לינק ישיר 

תמניא_אפי כתב:

קונטרול כתב:
.

תמניא_אפי כתב:
מושגים כתב:

אין בדיקות, אין חיוביים!

כנ"ל מסיבוכי שפעת
כנ"ל מדלקת ראות
כנ"ל ממחלות חורף

אמנם לא כ"כ חמור כמו קורונה, אבל אני עדיין שואל איפה הגבול, ומה כמות המדויקת של נפטרים שאז זה משתנה ממחלה שצריך ללמוד להסתדר אתה למחלה שחייבים לעצור את החיים בגללה.

עם כל הצער הרב שבדבר, האם כל מה שמעניין אותך זה כמה אנשים ימותו(?) האם אתה חושב שזהו המדד היחיד לקבלת החלטות?אולי תעצור רגע כדי להתעניין על העומסים שנוצרים בימים אלו בבתי החולים ועל נפגעי פוסט הקורונה. מה יש לך להגיד על זה.

שלא תתנסה אף פעם!

איך עטיית מסיכה פוגעת בעבודה?
נשגב מבינתי.

בטח תענה לי כמו שענית לי מקודם שבכלל שלא יודעים וכל אחד מחליט וכו' וכו' , ואז אני כבר עונה לך על זה בשאלה, זה או הכל או כלום?

וזה כה פתטי לומר שהרופאים החליטו והם לא יודעים מה שהם אומרים. והתשובה היא, דאיתמחי גברא ואיתמחי קמיעא!!!

ובטח תענה לי הרי גם בויזניץ וגור וקרלין ששומרים, נפטרו אנשים?

אז אני כבר עונה לך, שיש הבדל בין קהילה לאדם פרטי. אם נפטרו בגור בויזניץ אפשר לתלות את זה בכך שהאדם הספציפי אולי לא שמר אבל הקהילה יכולה לומר ידינו לא שפכה את הדם הזה.

אבל בבעלז שהקהילה לא שומרת אז אולי גם האדם הפרטי לא שמר, אבל הקהילה לא תוכל לומר ידינו לא... וכו'. כי אולי הוא נדבק בפארשפיל? או בהכנסת ס"ת?

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי מושגים ב- 03/08/2020 23:29:15

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2020 22:37 לינק ישיר 

קונטרול כתב:
.

תמניא_אפי כתב:
מושגים כתב:

אין בדיקות, אין חיוביים!

כנ"ל מסיבוכי שפעת
כנ"ל מדלקת ראות
כנ"ל ממחלות חורף

שלא תתנסה אף פעם!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2020 22:13 לינק ישיר 
.

תמניא_אפי כתב:
מושגים כתב:

אין בדיקות, אין חיוביים!

כנ"ל מסיבוכי שפעת
כנ"ל מדלקת ראות
כנ"ל ממחלות חורף

נשלח מהאנדרואיד שלי

עם כל הצער הרב שבדבר, האם כל מה שמעניין אותך זה כמה אנשים ימותו(?) האם אתה חושב שזהו המדד היחיד לקבלת החלטות? אולי תעצור רגע כדי להתעניין על העומסים שנוצרים בימים אלו בבתי החולים ועל נפגעי פוסט הקורונה. מה יש לך להגיד על זה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2020 21:57 לינק ישיר 

תמניא_אפי כתב:

מושגים כתב:

אם עטיית מסיכה זה שינוי סדרי חיים, אז כנראה יש לו יותר משמונה פנים.

עטיית מסיכה הוא חלק אינטגרלי מההתייחסות הכללית לקורונה.

אתה מחליט שמסיכה חשובה, השני מחליט שסוגרים ישיבה בשביל בחור שהתגלה חיובי לקורונה, והשלישי מחליט שמתפללים בחוץ.

אין פה כללים ברורים ולכן זה או שכן או שלא. אחרת כל אחד יחליט לעצמו מה חשוב ומה לא.

אז אצלך זה: אדער גאר, אדער גאר-נישט?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2020 21:54 לינק ישיר 

מושגים כתב:

עטיית מסיכה הוא חלק אינטגרלי מההתייחסות הכללית לקורונה.

אתה מחליט שמסיכה חשובה, השני מחליט שסוגרים ישיבה בשביל בחור שהתגלה חיובי לקורונה, והשלישי מחליט שמתפללים בחוץ.

אין פה כללים ברורים ולכן זה או שכן או שלא. אחרת כל אחד יחליט לעצמו מה חשוב ומה לא.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2020 21:46 לינק ישיר 

מילא שראש העיר רובינשטיין עושה מניפולציה זולה עם הנתונים עוד אפשר "להבין", (הוא גם הצהיר שאין אף אחד בביתר שהולך בלי מסיכה), אבל למה קצין בכיר בצה"ל משתף פעולה עם זה, זה לא מובן.

בנוסף, רובינשטיין כותב שבבתי הכנסת מקפידים על הנחיות משרד הבריאות, האם זה נכון?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2020 21:37 לינק ישיר 

למר תמניא:
ולכן אין ברירה אלא לשנות את ארחות חיינו ולחיות פחות בחיי קהילה ממה שהורגלנו...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2020 21:32 לינק ישיר 

גם אי זהירות בצעדי הזהירות, גם צפיפות דיור, גם חיי קהילה.
כל זה עומד להתנקז השבוע לשמחה הגדולה בחצר הקודש.

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי מושגים ב- 03/08/2020 21:34:22

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2020 21:15 לינק ישיר 

מצדרביעי כתב:
מצדרביעי

תמניא_אפי כתב:
מצדרביעי כתב:
מצדרביעי

תמניא_אפי כתב:
מושגים כתב:

אין בדיקות, אין חיוביים!

כנ"ל מסיבוכי שפעת
כנ"ל מדלקת ראות
כנ"ל ממחלות חורף

נשלח מהאנדרואיד שלי

אני מחכה שקודם תענה אתה על שאלה דומה מאוד בשביל להיכנס להגרלה, והיא:
האם יש כמות של מתים שאם ח"ו נגיע אליה, תסכים שיש צורך בצעדים דרסטיים?
ככל שאתה מסכים, האם תוכל לתת קרדיט למקבלי ההחלטות בישראל, שבנתיים כנראה בזכות השיטות ה"לא הגיוניות" בהם נקטו, מצבנו טוב ב"ה, ורחוק מאוד ממה שקרה לדוגמה בצרפת, בה 2000 יהודים נפטרו מתוך הקהילה היהודית המונה 200 אלף איש.
(מה שאומר, מוות של 1 למאה איש בקהילה היהודית, אתה מבין מה זה?? רק תשווה למה שיכל חלילה וחס לקרות בבני ברק המונה את אותה כמות תושבים...)

בבקשה תיקח את כל הקהילות שלא שמרו על הכללים, לא אפרט אותם כרוכלא, ותגיד לי האם גובה התמותה אצלם יותר גבוה מבציבור הכללי.

לי נראה שלא, ולכן לדעתי לא מגיע לאף אחד קרדיט על כלום.

ואם תשאל אותי, אז למה התמותה בישראל כ"כ נמוך יחסית. התשובה היא שאף אחד לא יודע בדיוק כמו שאף אחד לא יודע למה הקורונה הורגת אנשים מסוימים בו בזמן שהסימפטומים שלה פוסחים על אנשים אחרים.

ישנם הרבה השערות, אבל לא מספיק מוכחות בכדי לשנות סדרי חיים על סמך זה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

1. למיטב ידיעתי בבני ברק מתו בערך פי 2 מקורונה ביחס לשאר האוכלוסייה, (וזה עוד כשבני ברק ידועה כעיר עם הרבה אוכלוסיה צעירה).
עכשיו תרגיל בחשיבה- אם חלילה כל הארץ הייתה נוהגת כמו שנהגו בבני ברק בתחילת הגל הראשון, אתה מבין שיש סיכוי שבתי החולים היו קורסים ואז חלילה מספרי הנפגעים היו קופצים בחדות?

2. נניח שאנחנו באמת לא יודעים (אע"פ שהראיתי לך בהערה הקודמת שאנחנו כן יודעים), האם זה מצדיק התנהגות חסרת אחריות??

היהודים בכל העולם כמעט נפגעו מקורונה יותר מהיחס שלהם באוכלוסיה.
אי אפשר לתרץ את הכל בגלל אי זהירות בצעדי הזהירות.

סביר מאוד שזה בגלל צפיפות הדיור, חיי קהילה ומשפחה וכו'. גם על סיבות אלו לא הייתי סומך יותר מדי.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2020 20:01 לינק ישיר 

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2020 19:55 לינק ישיר 
מצדרביעי

תמניא_אפי כתב:
מצדרביעי כתב:
מצדרביעי

תמניא_אפי כתב:
מושגים כתב:

אין בדיקות, אין חיוביים!

כנ"ל מסיבוכי שפעת
כנ"ל מדלקת ראות
כנ"ל ממחלות חורף

נשלח מהאנדרואיד שלי

ככל שאתה מסכים, האם תוכל לתת קרדיט למקבלי ההחלטות בישראל, שבנתיים כנראה בזכות השיטות ה"לא הגיוניות" בהם נקטו, מצבנו טוב ב"ה, ורחוק מאוד ממה שקרה לדוגמה בצרפת, בה 2000 יהודים נפטרו מתוך הקהילה היהודית המונה 200 אלף איש.
(מה שאומר, מוות של 1 למאה איש בקהילה היהודית, אתה מבין מה זה?? רק תשווה למה שיכל חלילה וחס לקרות בבני ברק המונה את אותה כמות תושבים...)

בבקשה תיקח את כל הקהילות שלא שמרו על הכללים, לא אפרט אותם כרוכלא, ותגיד לי האם גובה התמותה אצלם יותר גבוה מבציבור הכללי.

ואם תשאל אותי, אז למה התמותה בישראל כ"כ נמוך יחסית. התשובה היא שאף אחד לא יודע בדיוק כמו שאף אחד לא יודע למה הקורונה הורגת אנשים מסוימים בו בזמן שהסימפטומים שלה פוסחים על אנשים אחרים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

1. למיטב ידיעתי בבני ברק מתו בערך פי 2 מקורונה ביחס לשאר האוכלוסייה, (וזה עוד כשבני ברק ידועה כעיר עם הרבה אוכלוסיה צעירה).
עכשיו תרגיל בחשיבה- אם חלילה כל הארץ הייתה נוהגת כמו שנהגו בבני ברק בתחילת הגל הראשון, אתה מבין שיש סיכוי שבתי החולים היו קורסים ואז חלילה מספרי הנפגעים היו קופצים בחדות?

2. נניח שאנחנו באמת לא יודעים (אע"פ שהראיתי לך בהערה הקודמת שאנחנו כן יודעים), האם זה מצדיק התנהגות חסרת אחריות??

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2020 19:34 לינק ישיר 

מצדרביעי כתב:
מצדרביעי

תמניא_אפי כתב:
מושגים כתב:

אין בדיקות, אין חיוביים!

כנ"ל מסיבוכי שפעת
כנ"ל מדלקת ראות
כנ"ל ממחלות חורף

נשלח מהאנדרואיד שלי

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2020 19:19 לינק ישיר 
מצדרביעי

תמניא_אפי כתב:
מושגים כתב:

אין בדיקות, אין חיוביים!

כנ"ל מסיבוכי שפעת
כנ"ל מדלקת ראות
כנ"ל ממחלות חורף

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2020 19:18 לינק ישיר 

תמניא_אפי כתב:

קלעפער כתב:
קלעפער

תמניא_אפי כתב:
מועיל כמו כוסות רוח למת.

כבר ראינו מדינות שהכריזו בצהלה שאצלם המגפה מוגרה עד ש....

אפשר לשטח את העקומה בצורה מווסתת.
אי אפשר למגר ווירוס.
אם תראו לי מדינה אחת שניצחה את הווירוס, אשתכנע שאפשר.

נשלח מהאנדרואיד שלי

לפחות שתיים.
ניו זילנד
ובעלז...

לגבי ניו זילנד מציע לחכות

אל יתהלל חוגר כמפתח

אוסטרליה וניו זילנד

לגבי בלז תרשה לי לא להתייחס

הוא התכוון, שבעלז הצליחו כמו שאוסטרליה וניו זילנד הצליחו, ואוסטרליה וניו זילנד הצליחו כמו שבעלז הצליחו...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > הסגר מועיל? ביתר עילית כמשל
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext