בית פורומים בחדרי חרדים

מה אכפת לי מבעלז?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-5/8/2020 20:57 לינק ישיר 
מה אכפת לי מבעלז?

אני מתנגד חריף להתנהלות של בעלז.
אבל אני חושב על העליהום של החתונה, מה אכפת לי? אני את ילדי וקרובי ארחיק מכל מה שרק דומה לבעלז למשך החודשיים הקרובים.
מעבר לזה. שיתקהלו, שיעבירו שיריים מיד ליד ומפה לפה. מה אכפת לי? במילא אין עם מי לדבר ואין דרך לשנות את זה.
זהו.
את החשבון עם החולים והנפטרים הם יסגרו בינם לבין עצמם, ובינם לבין בורא עולם.
ואנחנו נכנס ונלך לחיים טובים ארוכים ולשלום.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2020 16:49 לינק ישיר 

נקודה נוספת!
אם חסידי בלז היו נוהגים כך, בבתי הכנסת שלהם בלבד. ניחא!
אך מדוע לבוא למקומות אחרים,
כמו איצקוביץ' או זכרון משה.
וללא מסיכה!?!
באיזו רשות הם עושים זאת!?!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/8/2020 15:12 לינק ישיר 

ניקי בעלז אימצו את שיטת אייכלר לצעוק אנטישמי לכל מי שמבקר אותם. אז בוא נשים לכם מראה מול העינים: מי שרודף ורוצח אלה דוקא אתם שמדביקים את הזקנים שלכם והורגים אותם וגורמים לנזקים ולהדבקות בציבור החרדי כולו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/8/2020 14:13 לינק ישיר 

חזונט כתב:

מושגים, זוכר את הסגנון היפה בו פנה השועל לשכנע את הדגים?....

ולגופו של ענין. הארס שאתה ועמיתך משפריצים כאן (ובאתרים אחרים) היה יכול לחסוך הרבה גז ציקלון לפני כשמונים שנה...

וואו וואו וואו, מי איבד שליטה על הסוגרים

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/8/2020 14:09 לינק ישיר 

מושגים, זוכר את הסגנון היפה בו פנה השועל לשכנע את הדגים?....

ולגופו של ענין. הארס שאתה ועמיתך משפריצים כאן (ובאתרים אחרים) היה יכול לחסוך הרבה גז ציקלון לפני כשמונים שנה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/8/2020 14:02 לינק ישיר 

מה בין כל הפשעטל היפה והנכון בענין הלימודים. לבין עטיית מסיכה? למה לא לעטות מסיכה? למה להתקהל רבבות אלפי ישראל ואין כאן ענין של לימוד תורה?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/8/2020 13:54 לינק ישיר 

הפורום האחרון עושה מלא טעויות בטקסטים המוקלדים. לתשומת לב המנהלים.

אנסה שוב להביא אותו טקסט הנ"ל עם תיקוני שגיאות מובנים. ואולי אצליח. אם לא - הסליחה מראש.

איך אמר הרב מבריסק לפלוני שהציע לו משהו לייקר את 'אהבת ישראל'? אמר הרב: כשאני שומע ממישהו מדבר רבות על אהבת ישראל יודע אני להגיד כי אהבת התורה ואהבת ה' הם כנראה לא מעניינו - -  

דברי אלוקים חיים. ועינינו רואות אצל הדלי"ם החילונים והשאבביים. 

לגופו של עניין.
הענווה והנחיצות לשמוע בדברי הרופאים ברוב דרך ארץ, צודקת ואף נהוגה אצל תלמידי חכמים בכל המחלות האחרות, שהם המומחים והלומדים המכירים את הדברים היטב. מה שאין כן מי שמונח בהוויות דאביי ורבא.
אך שונה הוא העניין כלפי 
נגיף הקורונה, שמהרגע הראשון אין אחידות דעה בין הרופאים, ואין אף רופא אחד שיודע היטב את המחלה מלפני ולפנים. במקרה כזה, חכמתם שווה (כמעט) לחכמת העם. ובוודאי חכמתם פחותה מחכמת החכמים בתורה.
כבר אמרו גדולי הפרופסורים (כמו גליה רהב ומוטי רביד מארץ ישראל), כי במקרה דנן ידיעתם ומומחיותם שוות ערך לשיקול דעת של כל אדם - כולנו נעדרי ידע רפואי הפעם.

כמה יש להשתומם ולהוכיח זאת, כאשר רבנים ובעלי הוראה ידועי שם - בפסקי ההלכה שלהם - נגד הזרם הרבני הקלאסי - הוכיח את עצמו בחצי השנה האחרונה, כאשר בתי החינוך ותלמודי התורה והישיבות הקדושות במחניהם פעלו יום יום, בלי להפסיק בכל חמשת החודשים האחרונים. ואכן הצליחו וגם עשו פרי. הילדים מאושרים, למדו ספרי ומקצועות קודש, וערכו סיומים ומסיבות נהדרים. אין שום חולה (יש נדבקים אבל לא חולים).

כמה חבל, שבעירי ובשכונתי אין נוהגים כן, 
והילדים חסרים המון לכל החיים, למדו פחות, אין להם מסיבות סיום. וכאב לילדים הנני כן יודע כמה זה מוסיף.
והכל בגלל הפחדות שווא שהשפיעו על אי אלה אדמורי"ם הליכים, ורבני זום שהשפיעו על גדולים שכולם יודעים את ההמצות וקטנות המחשבה היא חלק ממהותם גם לפני הקורונה.

בחלוף כמה חודשים, יש לעשות מדי פעם 'חשב מסלול מחדש', ובזה באמת עדיפים חכמי הרפואה, שמעדכנים את הוראותיהם יום יום. ואילו אצלינו זה הפך למין קנאות של כל מגזר כלפי עצמו. אף אחד אינו נסוג מפסקיו והוראותיו שהיו יפות לפני כמה חודשים, כשחשבנו שמדובר במגיפה של ממש כמו הסיפורים, והיום בוודאי צריך לעשות הערכה מחדש. וכבר לא מתאים (סי פאסט נישט) לעשות זאת לאי אלו חוגים ומגזרים.

הם יקריבו את מיטב נעריהם וצעיריהם לחיי הבל וריק למשך עוד שנה וחצי, והעיקר כדי לא לעשות כמו שאחדים וקיצוניים עשו והצליחו מאוד למעלה למעלה.

נ.ב. לדעתי אלו שלא פחדו מהרופאים מהרגע הראשון, עברו בשעתו על 'ונשמרתם', ואין להעריך אותם על כך! אבל כאשר חלפו החודשים והירחים, וראינו כי רק עקשנות תמימה רואה בכל הנגיף כמגיפה של אמת. עם כל מיני משחקי מספרים ומתים וכדומה. וחוש האיזון אבד. כבר אין כאן 'ונשמרתם' והחכמה 'שלנו' עדיפה עשרת מונים על 'שלהם'. ויגבה ליבו בדרכי ה'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/8/2020 13:44 לינק ישיר 

איך אמר הרב מבריסק לפלוני שהציע לו משהו לייקר את 'אהבת ישראל', אמר לו הרב: כשאני שומע ממישהו מדבר רבות על אהבת ישראל יודע אני להסיק כי אהבת התורה ואהבת ה' כנראה אינו מעניינו.

דברי אלוקים חיים.

במקרה שהצד השני הוא אכן 'חכם', כגון בשאר ענייני רפואה, בוודאי על ת"ח לשמוע יפה ובהכנעה מה דעת הרופאים והפרופסורים.
שונה היא נגיף הקורונה, שאין בכך אחידות דעה בין הרופאים, ואין באמת אף רופא אחד שיודע היטב את המחלה. רוב ההחלטות - בכל המדינות - מבוססות על השערות ועל הפחדות. ובמקרה כזה, איש מן הישוב כמעט שווה בידיעות שלו לאיש מאנשי הרפואה (פרופ' רביד ופרופ' רהב אומרים כן במפורש). ולא כל שכן דעת תלמידי חכמים יושבי אהל, השיקול דעת שלהם - בלי ידיעה ברפואה, שווה לפחות כמו השיקול דעת של הרופאים - נעדרי ידע רפואי.
וזה אשר הבינו הרבה רבנים ובעלי הוראה ידועי שם - שפסק ההלכה שלהם הוכיח את עצמו בחצי השנה האחרונה, שכל המוסדות שפעלו יום יום, בלי להפסיק, הצליחו וגם עשו פרי. הילדים מאושרים, למדו ספרי ומקצועות קודש, וערכו סיומים ומסיבות נהדרים. ואין שום חולה (יש נדבקים אבל לא חולים) במחניהם.
חבל שבעירי ובמקומי לא נהגו כן, והילדים חסרים, למדו פחות, אין להם מסיבות סיום. וכאב לילדים הנני כן יודע כמה זה מוסיף. והכל בגלל הפחדות שווא שהשפיעו על אי אלו אדמורי"ם מעודכנים, ורבני זום שהשפיעו על גדולים שכולם יודעים שהתמימות וקטנות הדעת היא חלק ממהותם גם לפני הקורונה. ויראה בלא חכמה מילתא זוטרתא היא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/8/2020 12:53 לינק ישיר 

קצת ענווה לא תזיק לכולנו, גם לך יוחנן.
חכם אמיתי יודע להעריך את עצמו וגם לדעת שקבלת דעת האחר וביטול דעתו מפניה, רק מעצים את גדלותו וחכמתו, ולא גורע ממנה.

לומדי תורה ויראי השם הם אנשים עדינים, רחמנים, מכבדים את הזולת ודואגים לו.
התורה הופכת את האדם לכלי קיבול טוב יותר, עניו יותר,אוהב את הזולת יותר, ובעיקר הוא נהיה עבד השם שמיישם מה שכצוב בתורה ולא מתרץ בק"ן טעמים למה יש מצוות ששמורות למודרנים.

דרך ארץ קדמה לתורה, ואין לדעת אף פעם מה מסתתר מאחורי החיצוניות... יש צדיקים גמורים שלבושים אחרת מרוב החרדים.
ויש לבושים כחרדים אשר מלאים מידות מושחתות וריקים מכל תוכן.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/8/2020 12:23 לינק ישיר 

סיקריקים וציונים - מחלקם לא יהיה חלקנו.

רק מורא התורה ומורה השי"ת לנגד עינינו.

על פי הכללים ועל פי העמדתנו כ"עם חכם ונבון" בלי התפעלות משום שדרן ובעל תפקיד, שרובם - כפי שמתגלה לאחרונה ביתר שאת - בורים ועמי הארצות, וכל מומחיותם שווה כקליפת השום כשיש איזה חלקיק של אי וודאות. מה שאומרים אתמול אינו דומה למה שיאמרו מחר.
וחבל, שאנחנו, החכמים האמיתיים, הוגי התורה ושותי הקפה, נסחפנו הפעם להפחדות שלהם. "ונסו מנוסת חרב ורודף איין".
ה' ירחם עלינו, אבל כל 'בין הזמנים' גובה מחיר של כמה נפשות, ולא עלתה על דעת ראשי ישיבות ישישים וזקנים לבטלו. אבל לבטל סדרי ישיבות קבועות, אשר "מעולם לא פסקה ישיבה מישראל" כדברי חז"ל עשו במחי יד.
הכל בגלל פחד מלובשי גלימה לבנה או קרחים ובעלי משקפיים זעירים. מי הם בכלל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/8/2020 10:32 לינק ישיר 
ירו_שלמי

יוחנןש כתב:
 כדי שלא נחשוש לרגע כי גדולי הקרירים והלייצים שבפורום הפכו קנאים לדבר מצוה, ופשוט חסים על 'קדושת החיים'. ועל מצות 'ונשמרתם'. ממתי הפכתם קנאים???

ממתי? מאז שהקנאים הפכו לקרירים ולייצים, אותם אלה שלחמו בחיטוטי שכבי, שכבר מתו, נרדמו והתקררו כשזה הגיע לעבירה החמורה מג' עבירות חמורות. הבנתי שאתה מלומדי דף היומי, בטח שמת לב להבדל בין 'דוד מלך ישראל' לאחר מותו שאין מחללים עליו את השבת לבין גוסס שהמעצם את עיניו בכלל 'שופכי דמים', לא פחות!

ההבדל הוא ש'גדולי הקרירים' התעוררו בדיני נפשות, וגדולי ה'סיקריקים' אשר רוממות א-ל בגרונם נרדמו דוקא כשזה הגיע לכ, עם חרב פיפיות בגרונם.. אז מה זה מלמד על הנפשות הפועלות?

תוקן על ידי ירו_שלמי ב- 06/08/2020 10:32:58

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/8/2020 10:00 לינק ישיר 
פלדלפי

יוחנןש כתב:
רציתי לכתוב: קנאה אוכלת בכם. אך כבר כתבתי על כך בכמה וריאציות. אולם כעת ראיתי כי 'מושגים' המקנטר הגדול והמפוחד האדיר, גם כותב באשכול שכן כנגד בעלז: תוקעים אצבע לעין בלה בלה. כלומר אני צודק. זו הסיבה שכולם מתנפלים עליהם.

עוד כתב מישהו באשכול שכן או נוכחי - 'אנרכיה' יש החלטה ממשלתית וצריך לקיים אותה. כמה שמחתי לראות שהמזרוחניק כתב זאת (חלמישצור) ולא אחד משלנו. ממתי איכפת לנו חוקי הציונים? האם ר' אברהם יהושע צודק? הפכנו ללאומיים? כולנו חרדשי"ם?? הלא חרדים אנחנו!! החוק לא מעניין אותנו, ניחא אם מדברים על קדושת החיים וכדומה, אבל באתר של 'חרדים' לדבר על היצמדות לחוקים. כולנו שרית? כולנו מואי? מה קורה!!

זהו. אז יש אנשים חושבים אחרת מאיתנו. וטוב שכתבתם הנ"ל, כדי שלא נחשוש לרגע כי גדולי הקרירים והלייצים שבפורום הפכו קנאים לדבר מצוה, ופשוט חסים על 'קדושת החיים'. ועל מצות 'ונשמרתם'. ממתי הפכתם קנאים???

אם לאחד החסידים היה סרטן והרופא אומר שצריך ניתוח\הקרנות גם הוא היה טוען שזה חוקי הציונים ? ברמזור אדום הוא עובר או שהוא מקשיב לחוקי הציונים? אדמור יכול להורות לחסידים לא לשלם מס הכנסה? 

וברור שזה אכפת לי כי זה שם רע על כל הציבור החרדי וגם הפצת המחלה ממשיכה הלאה ולא עוצרת בסוף רחוב שפע חיים 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/8/2020 09:56 לינק ישיר 

אין זה משנה אם מדובר ברב ליטאי או חסידי .יש כאן עניינים הגובלים ברציחה .מנהיג שמזלזל בהוראות ונתיניו מתו עקב כך יש לו דם על הידיים ויתכן גם דם שאינם נתיניו . חוץ מזה מדובר על חב לאחריני וקודח חור בספינה .אחרי זה אי אפשר לטעון שום דבר כלפי חילונים שמחללים שבת כי גם אצלינו קודחים חור בספינה .

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/8/2020 09:54 לינק ישיר 

מושגים כתב:
מה אכפת לי מבעלז?

אני מתנגד חריף להתנהלות של בעלז.
אבל אני חושב על העליהום של החתונה, מה אכפת לי? אני את ילדי וקרובי ארחיק מכל מה שרק דומה לבעלז למשך החודשיים הקרובים.
מעבר לזה. שיתקהלו, שיעבירו שיריים מיד ליד ומפה לפה. מה אכפת לי? במילא אין עם מי לדבר ואין דרך לשנות את זה.
זהו.
את החשבון עם החולים והנפטרים הם יסגרו בינם לבין עצמם, ובינם לבין בורא עולם.
ואנחנו נכנס ונלך לחיים טובים ארוכים ולשלום.

אבא שלי נדבק בסיכוי גבוה משכנו בדלת ממול חסיד בעלזא

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/8/2020 08:50 לינק ישיר 

אני לא מפוחד, אני חי את החיים שלי עם משפחתי ברוגע, כל רואי ומכירי יעידון על כך. אין לי יסורי מצפון, אין לי חשש לחלות או להחלות, כי אני שומר על עצמי.
הסיבה שאני כאן יוצא נגד הזלזול של בעלז בכל מה שקשור לקורונה היא, כדי שאף אחד לא יתרשם מכמויות המלל, הציטוטים, הפלפולים היוצאים כאן כדי להכשיר את השרץ ויחשוב כי יש דברים בגו. אז אני תוקע מחט בבלון הנפוח.
אני בא לומר את האמת שלי, ואת האמת של רבים וטובים מבני הציבור החרדי, ובטוחני שכך חושבים גם רבים וטובים בתוככי בעלז.
אכשר דרא וברוך ה' שנתן לנו את הפלטפורמה הנהדרת של פורום בחדרי חרדים בה יכול כל אחד לומר את דעתו, ולזעוק את זעקתו, ללא פחד ומורא.

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי מושגים ב- 06/08/2020 08:52:41

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/8/2020 08:39 לינק ישיר 

יוחנןש כתב:

רציתי לכתוב: קנאה אוכלת בכם. אך כבר כתבתי על כך בכמה וריאציות. אולם כעת ראיתי כי 'מושגים' המקנטר הגדול והמפוחד האדיר, גם כותב באשכול שכן כנגד בעלז: תוקעים אצבע לעין בלה בלה. כלומר אני צודק. זו הסיבה שכולם מתנפלים עליהם.

עוד כתב מישהו באשכול שכן או נוכחי - 'אנרכיה' יש החלטה ממשלתית וצריך לקיים אותה. כמה שמחתי לראות שהמזרוחניק כתב זאת (חלמישצור) ולא אחד משלנו. ממתי איכפת לנו חוקי הציונים? האם ר' אברהם יהושע צודק? הפכנו ללאומיים? כולנו חרדשי"ם?? הלא חרדים אנחנו!! החוק לא מעניין אותנו, ניחא אם מדברים על קדושת החיים וכדומה, אבל באתר של 'חרדים' לדבר על היצמדות לחוקים. כולנו שרית? כולנו מואי? מה קורה!!

זהו. אז יש אנשים חושבים אחרת מאיתנו. וטוב שכתבתם הנ"ל, כדי שלא נחשוש לרגע כי גדולי הקרירים והלייצים שבפורום הפכו קנאים לדבר מצוה, ופשוט חסים על 'קדושת החיים'. ועל מצות 'ונשמרתם'. ממתי הפכתם קנאים???

אכן מעבר לטענה שאני 'מקנטר' ו'מפוחד' אני שואל את המדינה, כן, את המדינה הציונית! למה אני לא והם כן?

אין לי בעיה להיות חרדי ולקיים את חוקי המדינה.
אם ראשי המדינה היו גויים ערלים היינו שומעים להם, הבעיה שלך היא שהם יהודים?

וכן, כואב לי שאני צריך לחתן את הבן שלי בחצר בית ספר עם 20 איש. כואב לי שאין דין בוזגלו או כהן כדין רוקח.
אבל לא עולה בדעתי לרגע להיות אנרכיסט ולסכן חיי אדם.

בתורה כתוב לא תכירו פנים במשפט כקטן כגדול תשמעון.

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי מושגים ב- 06/08/2020 08:50:05

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > מה אכפת לי מבעלז?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext