כולנו עוד הולכים להתבייש בפני הרבי מבעלזא ומרן הגרח״ק קנייבסקי
המנהיגים שזיהו מהרגע הראשון את החורבן הרוחני שעלול להיווצר בחסות הקורונה שרוב המגבלות שלה - שפגעו פגיעה אנושה בעולם הרוחני - קרסו רגע אחרי הקמת הממשלה
תוקן על ידי החלוץ ב- 06/08/2020 16:36:08
נשלח ב-9/8/2020 11:47
חריף_ומקשה כתב:
ניוטרל כתב:
נקודה נוספת! אם חסידי בלז היו נוהגים כך, בבתי הכנסת שלהם בלבד. ניחא! אך מדוע לבוא למקומות אחרים, כמו איצקוביץ' או זכרון משה. וללא מסיכה!?! באיזו רשות הם עושים זאת!?!
לפי מה שקראתי העמדה שלהם שכאשר הם נכנסים לחנות או בית כנסת ששומרים שם על הכללים, אז הם גם שמים מסיכה.
ישנם הרבה רופאים בארץ ובעולם כולו שהעיתונים החרדים לא רוצים להביאם [הסד שמור] שטוענים שהמסכה מסוכנת יותר מאי מסיכה
במסיכה יש המון חיידקים וזה עוצר הנשימה
מדוע בכנסת מותר לכל הנואמים לדבר בלי מסיכה ובבית הכנסת ההוראה שגם חזנים ובעלי קריאה חייבים במסיכה
יש כאן התנכלות מיוחדת לחרדים
ולכן ההחלטה וההוראה לאנ"ש שלא חייבים ללבוש מסיכה וכן עושים גדולי ישראל
תוקן על ידי מאור_עינים ב- 09/08/2020 02:21:38
נשלח ב-9/8/2020 01:41
בצאנז לובשים קפוטה פרחונית עם האבנט של הקפוטה ועם עוד גארטיל. בבעלז, הבחורים ילבשו קפוטה שחורה חלקה. והאברכים קפוטה פרחונית בלי האבנט של הקפוטה אלא גארטיל. כמו"כ בשבת ילכו האברכים עם רעז'וואלקע (קפוטה עליון כמו מעיל)מעל הקפוטה. בעלז משתמשים עם טערקישע טלית (נראה צמר גס יותר לעומת הטליתות הרגילות.) בעלז מקפידים בתפילה על מלעיל ומלרע. בשונה משאר החסידים שמקפידים לא להקפיד על דקדוק..
אגב, מישהו כתב כאן שאפשר בקלות לזהות מי חסיד בעלז ומי לא. איך באמת מבדילים בין חסיד בעלז לחסיד צאנז למשל? (בויזניץ אני זוכר שהפרפר בסרט של הכובע נמצא בצד ימין בניגוד לכולם) הם לא לבושים בדיוק אותו דבר?
אני נותן פרטים טכניים בלבד. אינני בא לזלזל חלילה, ברמה הכללית אני מחבב את בעלזא, חוץ מה התנהגות שלהם בקורונה! חסיד בעלז נראה בדרך כלל כך: גרביים שחורות גם בשבת, גם הבחורים. (ביום טוב ובשמחות של האדמו"ר האברכים לובשים גרביים לבנות) פיאות ארוכות, אבנט חובה כל היום. האבנט יותר בחלק התחתון של הגוף. בחורי בר מצוה חובשים קאסקעט.
נו באמת. אנשים פה לא יודעים קרוא וכתוב??? לא אמרתי שהדבקה במוסדות זה כמו הדבקה במקומות עבודה. אמרתי, שהשבתת מוסדות זה כמו השבתת משק,וכמו שאנשים מתים במלחמות, כדי להציל את המדינה וכו', ונוסעים ברכבים אפילו שיש תאונות, כך אני מבין מי שחושב שצריך להמשיך את המוסדות אפילו שיש קורונה.
ועדיין לא מבין למה בלי מסכה. ואם למישהו המסכה פריעה לנשום/לדבר וכו',שילבש שקף שכמעט ולא מפריע.
ברור שיש פה איזה טימטום שאין לו שום צידוק ענייני
הבעיה היא שכשיש חלילה חולים, אז פתאום כן אפשר להשתמש בבתי החולים של ה"ציוינים".
כך שמצד אחד לזלזל ו"לשים פס" על ההוראות של הגורם המנהל את בתי החולים, ומצד שני ליהנות מהשירותים שלהם כשצריך אותם זה התנהגות מגעילה, אגואיסטית, ומגבירה את השנאה נגד החרדים (והפעם קצת בצדק...)
נשלח ב-7/8/2020 17:10
כברהיה כתב:
אם השבתת המשק והשבתת המוסדות זה היינו הך. למה כעת המשק כמעט לא מושבת ובציבור החילוני ההדבקה יורדת והולכת ובציבור החרדי ההדבקה עולה ועולה?
נו באמת. אנשים פה לא יודעים קרוא וכתוב??? לא אמרתי שהדבקה במוסדות זה כמו הדבקה במקומות עבודה. אמרתי, שהשבתת מוסדות זה כמו השבתת משק,וכמו שאנשים מתים במלחמות, כדי להציל את המדינה וכו', ונוסעים ברכבים אפילו שיש תאונות, כך אני מבין מי שחושב שצריך להמשיך את המוסדות אפילו שיש קורונה.
ועדיין לא מבין למה בלי מסכה. ואם למישהו המסכה פריעה לנשום/לדבר וכו',שילבש שקף שכמעט ולא מפריע.
ברור שיש פה איזה טימטום שאין לו שום צידוק ענייני
נשלח ב-7/8/2020 16:34
אגב, מישהו כתב כאן שאפשר בקלות לזהות מי חסיד בעלז ומי לא. איך באמת מבדילים בין חסיד בעלז לחסיד צאנז למשל? (בויזניץ אני זוכר שהפרפר בסרט של הכובע נמצא בצד ימין בניגוד לכולם) הם לא לבושים בדיוק אותו דבר?
נקודה נוספת! אם חסידי בלז היו נוהגים כך, בבתי הכנסת שלהם בלבד. ניחא! אך מדוע לבוא למקומות אחרים, כמו איצקוביץ' או זכרון משה. וללא מסיכה!?! באיזו רשות הם עושים זאת!?!
לפי מה שקראתי העמדה שלהם שכאשר הם נכנסים לחנות או בית כנסת ששומרים שם על הכללים, אז הם גם שמים מסיכה.
אני מסכים בהחלט עם הטיעון שכשיש החלטה ,במצב חירום שכזה,צריך לציית לה,כדי לא לייצר מצב של אנרכיה. אבל אני בהחלט מבין מי שטוען, שלסגור את המשק זה החלטה "שדגל שחור מתנוסס עליה" ובעלי העסקים צריכים לפתוח בכל מחיר. לא מסכים אבל לגמרי מבין . השבתת המוסדות זה כמו השבתת המשק. חד משמעית.כן. וזה ויכוח לגיטימי. אני חושב כך, אני מבין מי שחושב אחרת.
אבל ללכת בלי מסיכות זה משהו אחר לגמרי. מטומטם שצריך להסביר דבר כזה פשוט. אבל אולי מיותר להתייחס, כי העיקר זה להגיד שוב ושוב שכל הדוסים פרימיטיבים ודפוקים . ורק אתה מאוד ליברלי נאור וחכם. דרעק מזוקק.
אבל אם הטענה שזה מפריע להם להתפלל וללמוד בהתלהבות. למה זה לא טענה חרדית לגיטימית? אתה רוצה שהם ילכו עם מסיכות ברחוב ואז כשנכנסים לבית הכנסת יורידו את המסיכה? אז מה עשינו בזה?