בית פורומים בחדרי חרדים

ברוך דיין האמת: שר וגדול נפל בישראל הגאון הרב עדין שטיינזלץ זצ''ל

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-9/8/2020 21:59 לינק ישיר 
מצדרביעי

עיבל כתב:
אני מכיר יהודים רבים בארץ ובתפוצות שהתלמוד במהדורת שטיינזלץ נתן להם גישה שלא היתה קיימת קודם לכן לתלמוד הבבלי, וסייעה להם להרחיב את לימודם והבנתם. גם אם המהדורה של שטיינזלץ לא היתה מושלמת (והתרגום לאנגלית עוד פחות), אין ספק שהרב שטיינזלץ זצ"ל עשה להנגשת התלמוד ליהודים מה שמאות משפיעים ולמדנים אחרים לא הצליחו לעשות בחמישים השנים האחרונות.

סליחה שאני לא מתאפק, אבל תגובתך די מפתיעה, עד עכשיו היה נראה שכל קשר בינך לבין דת מקרי בהחלט....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/8/2020 22:03 לינק ישיר 

מר הרשלר רק פיספס שהרבי מלובאביטש היה גדול מייצגי הגישה המסורתית  של אי האנשת חז"ל. הוא נאם שעות על כך ועשה מחאה על ראש ישיבה ליטאי שהעז להאניש את יצחק אבינו. אז אין שום קשר בין תורת הרבי לתורת שטיינזלץ הנקודה זו, ולבי אומר שלולא היה הרב שטיינזלץ חסיד חב"ד היה סופג מהם לא פחות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/8/2020 23:21 לינק ישיר 

כרגיל גם כאן בפורום חרדי היה אמור להיות שתיקה בעניין הנפטר על אחת כמה וכמה לא כותרת מלאת תשבחות,
אבל מזמן הפורום לא חרדי והכותרת הבומסטית והשנויה במחלוקת היא הצרה הקטנה של הפורום,
עוד דוגמה לזבל הקיים בקבוצות המתקראות חרדיות.
נ.ב. אינני מדבר על האיש אבל לא לחינם לא העלו זאת בעיתונות החרדית יש דברים שהשתיקה יפה להם גם לפי הלכות לשון הרע (מישהו מכיר דבר כזה).

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/8/2020 06:44 לינק ישיר 

יצחקהספרן כתב:
כרגיל גם כאן בפורום חרדי היה אמור להיות שתיקה בעניין הנפטר על אחת כמה וכמה לא כותרת מלאת תשבחות,
אבל מזמן הפורום לא חרדי והכותרת הבומסטית והשנויה במחלוקת היא הצרה הקטנה של הפורום,
נ.ב. אינני מדבר על האיש אבל לא לחינם לא העלו זאת בעיתונות החרדית יש דברים שהשתיקה יפה להם גם לפי הלכות לשון הרע (מישהו מכיר דבר כזה).

נשלח מהאנדרואיד שלי

יפה שתיקתך מדיבורך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/8/2020 12:58 לינק ישיר 

יצחקהספרן כתב:

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/8/2020 18:43 לינק ישיר 

סליחה שאני מקלקל את הפסטיבל
הר' שטיינזלץ אולי חזר בתשובה ושמר מצוות ואף עסק בתורה, ואולי גם קירב רחוקים, אלו זכויות שאף אחד לא יוכל לקחת ממנו, אבל החשיבה והתפיסה שלו היו חילוניים לחלוטין.
היחס בספריו אל אבות האומה ואל האמהות, אל הנביאים והשופטים, אל התנאים והאמוראים, שאנו חונכנו להגות את שמותם ביראה ופחד, אצלו הם חברים שלו מהכיתה, והיחס הזה הוא זה שהביא את כל גדולי ישראל לצאת כנגד ספריו.
גם הפירוש שלו לגמרא, הוא פירוש שטוח ורדוד, לא מתחיל לגרד את שוטנשטיין וגם לא את מתיבתא, וממש מגוחך לקרוא את אלו שמתארים אותו כרש"י של הדור הזה.
ינוח בשלום על משכבו, וספריו יש להניח שעוד דור אף אחד לא יכיר אותם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/8/2020 19:44 לינק ישיר 

בעבר חשבתי, כי מדובר בבעל כשרון נפלא, שעשה בצורה עצמאית, לכאורה ללא שום עזרה, ביאור הגון על כל דפי הש"ס מהחל ועד כלה.
במהדורות אחרות ומקבילות, מעסיקים מכון שלם עם צוות רבנים, חוקרים ומדקדקים, תלמידי חכמים משכמם ומעלה כדי להוציא מתחת ידם עמוד גמרא מפורש. והנה אדם יחיד עשה הכל.

אך לאחרונה כאשר נחשפתי ל'ביאור' (הנמצא בפורטל דף היומי) - ראיתי כי ניכר כי מדובר בעבודה חפיפניקית, העיקר לרוץ ולבאר. לעשות 'גמרא לעם'. הגמרא משעממת, וגם ביאורים חסרים. יש מקומות כמובן וסוגיות שהוא כן מפתיע עם רמת ידע גבוהה. אבל הביאור מאוד פשטני מבחינה מקצועית נטו. בינוני ומטה.

אל תהא דן יחידי - כי אין דן יחידי אלא הוא.

רק בזכותו, באו המהדורות שבעקבותיו, הוא הראשון שאזר אומץ לפרש את הש"ס בצורה עדכנית. כאמור, מלאכתו חדשנית ולא מושלמת, אך רק בעקבותיו הצליחו הבאים אחריו כל אחד בסגנונו ובתחומו (כשיש מהדורות שכן העסיקו הרבה אנשים (בשכר מינימום ומטה), ולמרות זאת יצאה המהדורה שלהם עמוסת ליקויים רבים מבחינה מקצועית).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/8/2020 07:54 לינק ישיר 

אחד ההבדלים בין הפירוש של הרב שטיינזלץ לפירושים שבאו אחריו נובע דווקא מענווה. בכל מקום שבו יש כמה פירושים אפשריים בראשונים הרב שטיינזלץ ניסה לשמור על עמימות שתאפשר הבנה בסיסית ולא תכריע.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/8/2020 08:27 לינק ישיר 

יוחנןש כתב:

בעבר חשבתי, כי מדובר בבעל כשרון נפלא, שעשה בצורה עצמאית, לכאורה ללא שום עזרה, ביאור הגון על כל דפי הש"ס מהחל ועד כלה.
במהדורות אחרות ומקבילות, מעסיקים מכון שלם עם צוות רבנים, חוקרים ומדקדקים, תלמידי חכמים משכמם ומעלה כדי להוציא מתחת ידם עמוד גמרא מפורש. והנה אדם יחיד עשה הכל.

אך לאחרונה כאשר נחשפתי ל'ביאור' (הנמצא בפורטל דף היומי) - ראיתי כי ניכר כי מדובר בעבודה חפיפניקית, העיקר לרוץ ולבאר. לעשות 'גמרא לעם'. הגמרא משעממת, וגם ביאורים חסרים. יש מקומות כמובן וסוגיות שהוא כן מפתיע עם רמת ידע גבוהה. אבל הביאור מאוד פשטני מבחינה מקצועית נטו. בינוני ומטה.

אל תהא דן יחידי - כי אין דן יחידי אלא הוא.

רק בזכותו, באו המהדורות שבעקבותיו, הוא הראשון שאזר אומץ לפרש את הש"ס בצורה עדכנית. כאמור, מלאכתו חדשנית ולא מושלמת, אך רק בעקבותיו הצליחו הבאים אחריו כל אחד בסגנונו ובתחומו (כשיש מהדורות שכן העסיקו הרבה אנשים (בשכר מינימום ומטה), ולמרות זאת יצאה המהדורה שלהם עמוסת ליקויים רבים מבחינה מקצועית).

זה ברור ששוטנשטיין השאיר אבק לשטיינזלץ. אבל במשך תקופה ארוכה, שטיינזלץ וביאורו הבינוני היה קרש ההצלה היחיד עבור אלפי לומדים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/8/2020 08:58 לינק ישיר 

וכך דרכו של עולם, באים חלוצים, עושים עבודה שאולי אינה מושלמת, חוטפים את הריקושטים, והבאים אחרים כבר יש להם בסיס ווהם מוגנים יותר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/8/2020 09:24 לינק ישיר 

עוד הערה על ההבדל בין שטיינזלץ לשוושטיין. הפירוש של שוטשטיין לא מובן למי שלא למד גמרא מימיו. במובן הזה המטרה היא שונה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/8/2020 09:27 לינק ישיר 

https://web.archive.org/web/20170225130002/http://traditionarchive.org/news/originals/Volume%2025/No.%204/Learning%20Gemara%20In.pdf

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/8/2020 14:55 לינק ישיר 

תם_יושב כתב:

סליחה שאני מקלקל את הפסטיבל
הר' שטיינזלץ אולי חזר בתשובה ושמר מצוות ואף עסק בתורה, ואולי גם קירב רחוקים, אלו זכויות שאף אחד לא יוכל לקחת ממנו, אבל החשיבה והתפיסה שלו היו חילוניים לחלוטין.
היחס בספריו אל אבות האומה ואל האמהות, אל הנביאים והשופטים, אל התנאים והאמוראים, שאנו חונכנו להגות את שמותם ביראה ופחד, אצלו הם חברים שלו מהכיתה, והיחס הזה הוא זה שהביא את כל גדולי ישראל לצאת כנגד ספריו.
גם הפירוש שלו לגמרא, הוא פירוש שטוח ורדוד, לא מתחיל לגרד את שוטנשטיין וגם לא את מתיבתא, וממש מגוחך לקרוא את אלו שמתארים אותו כרש"י של הדור הזה.
ינוח בשלום על משכבו, וספריו יש להניח שעוד דור אף אחד לא יכיר אותם.

ההתייחסות לתנאים ואמוראים כחברים זה אופייני לרבים אצל הסרוגים כך שאין בכך חידוש לגבי העתיד כל עוד יש סרוגים גם גמרתו לא תעלם

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2020 09:54 לינק ישיר 

יצחקהספרן כתב:
כל עוד יש סרוגים גם גמרתו לא תעלם

זה היה נכון אם הפירוש שלו היה פירוש ברמה כלשהי, אבל היות ויש תחליפים טובים פי מליון, והרעיונות של תנ"ך בגובה העיניים נעשים כל דור ע"י מקולקלים חדשים, אז אין סיבה שדוקא הספרים שלו ישארו על המדף.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > ברוך דיין האמת: שר וגדול נפל בישראל הגאון הרב עדין שטיינזלץ זצ''ל
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.