| נשלח ב-8/8/2020 21:45 |
|
| |
הרב אלימלך פירר אייכה ???
"משום מה" קולו של עסקן הרפואה הבכיר והמוערך (חתן פרס ישראל!) לא נשמע כלל מאז החלה מגיפת הקורונה להכות בציבור החרדי ללא רחם ובפרט בקהילת חסידי בלז עליהם הוא נמנה....
וכאן זועקת השאלה!
ממ"נ, אם הרב פירר סבור באמת ובתמים שהוראת הרבי הקוה"ט מוצדקת מבחינה רפואית מדוע זה ולמה הוא כמי שמילתו נשמעת גם במגזר החילוני "נעלם כמי שבלעה אותו האדמה" ומאפשר ל"אנטישמים המקצועיים" להתגולל בחמת זעם על חסידי בלז העדינים על לא עוול בכפם (עד כדי כך שברנשים ידועים מסוג זילברשלג/ גשייד/וכו' "התנדבו" (קפצו על ההזדמנות...) "לסנגר" על הרבי הקוה"ט)?
ואם הרב פירר סבור שהרבי הקוה"ט טועה בדיני נפשות ח"ו... האם אין זה מחובתו להציל נפשות רבות מישראל ולהקים כל זעקה ולהפוך את העולם עד שהרבי הקוה"ט (ששואל בעצתו של הרב פירר לא פעם...) יעמוד על טעותו ויוציא הוראה לאלפי חסידיו המופקרים והפושעים להישמע להנחיות משרד הבריאות? את התשובה תנחשו לבד...
נ.ב. באשר לשתיקתו הרועמת של "נספח חסידי בלז בכנסת לענייני נאצים ואנטישמים" (אייכלר הצבוע), כבר התייחסתי באשכול אחר...
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2020 21:56 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2020 21:44 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2020 21:26 |
|
| |
ההגיון שלי הוא לחיות לצד הקורונה. אבל ההיגיון שלך הוא שגם את הצעדים המינימליים הנדרשים שהוכחו מעל כל ספק על ידי כל החוקרים והמדענים כמפחית משמעותית את הסיכון להפצה של הנגיף (מסיכות, היגיינה, ושמירת מרחק) אינך מוכן לקיים. מבחינתך רק אם הצלחה של 100 אחוז מול הקורונה נחשב. 95% אחוז, לא בא בחשבון. זה לא הגיון, כי אם שגיון. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2020 21:16 |
|
| |
לא נפנפתי בניו זילנד!!! ואני חושב שהצעדים שהם נוקטים, אינם נכונים. גם אם תחזור ותשאל רטורית שוב ושוב, הדבר לא יכניס הגיון במה שאין בו הגיון. מי שלא מודה בטעותו זה אתה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2020 21:04 |
|
| |
| מושגים כתב: |  |
| תמניא_אפי כתב: |  |
קח את כל החבילה של ניו זילנד. שם בעקבות 4 מקרים מכניסים לסגר את העיר אוקלנד.
|
|
וזה נראה לך הגיוני??
ואחרי שיכניסו את כולם לסגר, ויהיו נקיים ל102 יום כמו הפעם, וימצאו עוד כמה אז שוב יכניסו את כולם לסגר?
אתה חושב שאפשר כך לנהל מדינה?? אז שיהיה לך בהצלחה!!
אבל עצם הנפנוף עם ניו זילנד התנדפה לעת עתה!
|
|
לא הגיוני, אבל לעטות מסיכה ולשמור על ריחוק כן הגיוני. והכי לא הגיוני זה לעשות אירועים של אלפי איש בצפיפות במקום סגור. ואם בנפנוף עסקינן, אז כל אחד מנפנף במה שנוח לו.
|
|
כל כך קשה להודות בטעות??? נפנפת נפנף וחזור עם ניו זילנד שמיגרו את הקורונה. היום אחרי 102 יום שלא היה מקרה אחד של קורונה התגלו כמה בני משפחה עם קורונה, מבלי לדעת איך ומאיפה נדבקו. זו הפרכה של כל התיזה של מושגים, נוירולוג, מוקי, מנחה ועוד. יש למישהו תשובה על זה או לא?? כל כך מסובך לענות על שאלה פשוטה כזו? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2020 20:40 |
|
| |
|
|
וזה נראה לך הגיוני??
ואחרי שיכניסו את כולם לסגר, ויהיו נקיים ל102 יום כמו הפעם, וימצאו עוד כמה אז שוב יכניסו את כולם לסגר?
אתה חושב שאפשר כך לנהל מדינה?? אז שיהיה לך בהצלחה!!
אבל עצם הנפנוף עם ניו זילנד התנדפה לעת עתה!
|
|
לא הגיוני, אבל לעטות מסיכה ולשמור על ריחוק כן הגיוני. והכי לא הגיוני זה לעשות אירועים של אלפי איש בצפיפות במקום סגור. ואם בנפנוף עסקינן, אז כל אחד מנפנף במה שנוח לו. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2020 20:30 |
|
| |
|
|
וזה נראה לך הגיוני?? ואחרי שיכניסו את כולם לסגר, ויהיו נקיים ל102 יום כמו הפעם, וימצאו עוד כמה אז שוב יכניסו את כולם לסגר? אתה חושב שאפשר כך לנהל מדינה?? אז שיהיה לך בהצלחה!! אבל עצם הנפנוף עם ניו זילנד התנדפה לעת עתה! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2020 20:24 |
|
| |
קח את כל החבילה של ניו זילנד. שם בעקבות 4 מקרים מכניסים לסגר את העיר אוקלנד. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2020 19:54 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  |
| אמתצמח כתב: |  |
מאוד פשוט פירר לא יצא נגד המערכת הוא חייב להישאר ממלכתי. באוזן של הרבי הוא הסביר דבר פשוט כל הקורונה זה דבר שאין דרך לא להדבק בה וזה האמת.
|
|
יש דרך לא להידבק בקורונה, העולם לא מטומטם.
|
|
ניו זילנד כבר 3 חודשים ללא הדבקות בקהילה. וכל מי שמגיע מחו"ל נשאר בבידוד עד לתוצאה שלילית. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
והנה! הניו זילנד שלך על ראש שמחתנו עם התגלות ארבעה מקרי קורונה מבלי לדעת מהיכן. אבל בשביל לנפנף זה היה מצוין! אמרתי כל הזמן "אל יתהלל חוגר כמפתח" נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-10/8/2020 10:37 |
|
| |
לא אמרתי שאין ירידה רוחנית, מטבע הדברים בזמנים קשים החוליות החלשות מתפרקות ולא משנה מה תעשה. החכמה היא האיזון בין הצורך בשגרת חיים לבין החובה בשמירה על חיי אדם. תמניא לא מכיר באיזון הזה. מבחינתו, החלק של שמירת ההנחיות לא קיים (כי לא עוזר,או אי אפשר, או לא צריך) נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-10/8/2020 10:13 |
|
| |
תמניא, נוכחתי לראות שהגישה שלך היא, או הכל או כלום. זו הבעיה בעיני, כי יש הרבה שטחים אפורים: לא חייבים לסגור לסגור ישיבה שלימה אפשר לבצע חקירה אפידמיולוגית מי היה במעגל הקרוב בקפסולה ולבודד. לא חייבים ללכת עם חליפות מגן ומסיכות אב"כ אפשר להסתפק במסיכה כירורגית. לא צריך לקיים חתונה עם אלפי איש בצפיפות במקום סגור, אפשר לקיים חתונה לנכד האדמור בשטח פתוח ב''מתכונת ההפגנות בבלפור...'' (זה היה מתקבל יותר בהבנה). לא חייבים להתפלל בשבת כולם באותו מניין אפשר להתפצל לקבוצות קטנות. הראש היהודי ידע לפצח בעיות מורכבות בהרבה. עם מעט רצון, וויתור על הנוחיות המרבית יכלו גם להמשיך בשגרת חיים סבירה, וגם לשמור על חיי אנשים מקבוצות סיכון. אף שלטענת איש חשוב כי בקרלין סטולין יש התפרצות, לא שמעתי בחודשיים האחרונים בקשה להתפלל על מישהו שחולה קשה, או מישהו שנפטר משם. גם לא מחסידות גור. האדמו"ר מקרלין סטולין מספיק חכם ואחראי לחסידים שלו וברוך השם אין פרץ ואין יוצאת ואין צווחה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-10/8/2020 09:37 |
|
| |
| מושגים כתב: |  | איש חשוב, כמעט בשום חסידות לא המשיכו בשיגרה של הטישים והתפילות כמו בעלז, ועדיין נשארו ברוחניותם.
כשאני מדבר על זלזול החסידים בהנחיות, אני מתכוון גם על בתי הכנסת החסידיים שמתקהלים כרגיל ואין עוטים מסיכות, לעומת הליטאים שעשו שינוי.
אני שב ואומר שאני מבין את הצורך הרוחני של חסידים להתאסף בישיבות מרעים, להתפלל ברוב עם, לבוא לטיש ולהתחמם לאור הרבי, אך כבר אמר קהלת לכל זמן ועת.
|
|
ויכוח עקר, מסתבר שאינך יודע באמת מה קורה בחסידויות, לא אפרט כאן כי זה יוביל להשמצות, אבל אני יודע בבירור על כמה חסידויות שהמשיכו בשיגרה של הטישים, ואפילו מסיכה אחת אינה נמצאת שם לרפואה.. יש ירידה בכמה וכמה דברים ברוחניות, ולאו דווקא אצל חסידים, משום מה אתה מדבר על חסידים, הציבור החרדי שהורגל לסדר יום מסוים השתנה בחלקו, אתה אומר שאין ירידה אני אומר שיש, והיכוח הזה לא הולך לשום מקום, אין טעם להמשיך בו קהלת אמר לכל זמן ועת, אבל לקרירות ברוחניות אין זמן ועת, קל לרדת ברוחניות אבל לעלות חזרה זה לגמרי לא פשוט.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/8/2020 09:28 |
|
| |
באותה מידה ויותר מזה אינך יכול לדעת האם נכונה הגישה שאין צורך לעטות מסיכות ושאפשר להתקהל בפרט ש95%+ מהרופאים מצדדים בשמירה על ההנחיות .
אינך יכול לדעת מה המניע של אלו שדוגלים בזלזול בהנחיות האם אלו סיבות עניניות או סיבות אחרות.
אני למשל מבין (אך לא מקבל) את הקושי של החסידים שמהותם זה דיבוק חברים, לחדול מלהתקהל, זה קשה! אך זו שעת מבחן.
לצערי רוב מהחסידים לא עמדו במבחן. לעומת רוב הליטאים שדווקא הצליחו גם לשמור על ההנחיות וגם להמשיך את שיגרת חייהם פחות או יותר.
|
|
פששש....
העולם החסידי מאוכזב קשות מציון אי עמידה במבחן שנתת להם..
אתה באמת חושב שמישהו שם לב לציונים שלך?? אפשר לחשוב מי אתה בכלל!! איזה ניק שגולש בבחדרי חרדים, אויך מיר א גדולה!!
דבר כמו בן אדם ויענו לך כמו בן אדם
תחלק ציונים, אז פשוט יתעלמו ממך
|
|
היות שהתעלמת ממנו, אתעלם גם אני ממך...
בתור בן אדם אני מחבב אותך מאד. אתה רציני. סגנון הכתיבה שלך נקי. אתה לא מתלהם. אתה עקבי. אתה מאמין בדרכך. בין השורות אני מרגיש שקיבלת חינוך יהודי חסידי חם. מרגיש לי שאתה איש אמת! אתה בר פלוגתא ראוי!
ולענייננו, מהרגע הראשון דברתי כמו בן אדם. בתור חסיד, שקיבל חינוך חסידי לוהט! אומר לך שדברי נכתבו בדם. לא באתי לקנטר, לא באתי לחלק ציונים. כתבתי את מה שיושב לי על הלב, ואני מרגיש כאן אכסניה נאותה לשתף הרהורים ומחשבות.
היופי כאן הוא, שאומרים את מה שחושבים בלי חסמים. מי שרוצה לשמוע את האמת ורק את האמת מה שאנשים חושבים וחוששים להביע אותה בצורה פורמלית. יקבל אותה כאן.
|
|
וואי, תודה! ממש הסמקתי! הפעם אני כבר לא יכול להתעלם! ולגופן של דברים גם בתגובות אחרות. אין לי בעיה עם הכעס והתסכול שלך ושל רבים אחרים על התנהגויות של אנשים מסוימים וחסידיות מסוימות. כשחלק מן האנשים מתאמצים עד אימה ליזהר מן הקורונה, ובא השכן שלך או מי שלא יהיה ומזלזל בריש גלי זה מתסכל מכמה היבטים, ואם אני מזלזל אני יודע שאני חייב לקבל את זה בהכנעה. אין לי עניין ח"ו לזלזל ולא להתגרות באף אחד. לגבי הוויכוח על הצורך לשמור על ההנחיות על אף החורבן וההרס הרוחני היוצא מזה (ולא, אני ממש לא מתכוון לקטע של הטישים) אני חושב שהנושא כבר מוצה מכל הכיוונים, וחוץ מלהטיח בי שאני נלחם למען בעלז ממש לא הצלחתם לשכנע אותי. בעיני לסגור ולהשבית ישיבה שלימה בגלל כמה בחורים שנדבקו בקורונה הוא עוון בל יכופר, וצאו ובדקו במשך שבוע האחרון כמה כתבות יש פה על הבעיות עם הבחורים המובטלים והמשועממים. בטילה מביאה לידי שעמום, ואם יש לכם בחורים בבית, אתם אמורים לדעת לאן כל הדברים האלו יובילו רח"ל. וישנם כבר היום הרבה חסידיות שבצורה בלתי רשמית מורים לבחורים לא להיבדק, ואני מדבר חסידיות שהחמירו בהתחלה עם כל הברען ופשוט ראו והיווכחו לאן הדברים מגיעים ועשו עצור. גם על לא מעט ישיבות ליטאיות מרננים שהם מורים ככה. לי אישית אין ספק שהחזון איש היה מורה לא לסגור את הישיבות. זכותכם לחלוק, אבל זה דעתי. בעצם כך מורה גם ר' חיים על אף כל ניסיונות הסילופים. אין שום הצדקה לסגור ישיבות אלא אך ורק כשזה פיקוח נפש ברור לפנינו. החורבן וההרס של התקופה הזו תנגוס ביהדות החרדית עוד הרבה זמן, ולא תוכלו לומר ידינו לא שפכו את הדם הזה, וגדול המחטיאו יותר מן ההורגו לא אני אמרתי. כל הנ"ל בהיבט הרוחני של הבעיה. לגבי ההיבטים הגשמיים יש גם הרבה מאוד מה לפקפק אבל נשאיר את זה לפעם אחרת. נשלח מהאנדרואיד שלי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-10/8/2020 07:46 |
|
| |
|
|
|
|