| נשלח ב-16/8/2020 17:18 |
|
| |
מדריכי חתנים וכלות בשנים עברו
בעקבות כתבה לועגת שהתפרסמה שבוע שעבר אודות מדריכי חתנים וכלות בקרב הציבור החרדי, אני שואל ממתי זה התחיל ששולחים חתנים וכלות למדריכים ללמדם הדברים שבצנעה, מה היה באירופה לפני המלחמה, איך נהגו אז בארץ ישראל בזמנים ההם, והאם גם בארצות הברית או בארצות המזרח זה היה קיים בכלל, האם זה היה נפוץ, וממתי כל זה התחיל, ואיך זה התפתח שכיום המדריכים יורדים לרזולוציות כל כך נמוכות כמו שאנו מכירים כיום?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2020 21:29 |
|
| |
| ליידוסית כתב: |  | חינוך מיני צריך לבוא מהבית. מי שלא מסוגלת לשוחח עם בנותיה, היא בבעיה, לא הדור. זה שאמא שלה, הספתלה התביישה או לא ידעה מה לספר, לא מחייב את הנכדה גם לעבור את אותה דרך עקומה. יש היום הרבה יותר מודעות לשוחח עם בנות, גם בגלל הפחד והמעשים הנוראיים שמתרחשים יום יום, וגם כדי לחסוך אחר כך בעיות זוגיות וכו'. גם עם בנים אפשר לדבר וצריך לדבר, על הכל, ועדיף כשסה מגיע מאבא ואמא אוהבים, ולא מכל מיני כאלו שסה נהפך אצלם למקצוע או לסטיה. רבות מחברותיי הפנימו את השיטה החדשה ישנה הזו, ובנתיים ראינו רק טוב, כמובן שכל אמא יודעת מתי הבת שלה גדלה ובשלה, אם בגיל 8 או 11 או 14, ואם היא לא יודעתת, שתישאל ותדע. נגמרו הימים שמחביאים את הנושא, כל אלו שפחדו מהשאלות והתשובות, אכלו אותה בגדול, בענק. וזו עוד תוצאה של הסתרה והדחקה, בקישור https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2735155736714292&id=100006596760424 נשלח מהאנדרואיד שלי |
|

|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2020 20:41 |
|
| |
חינוך מיני צריך לבוא מהבית. מי שלא מסוגלת לשוחח עם בנותיה, היא בבעיה, לא הדור. זה שאמא שלה, הספתלה התביישה או לא ידעה מה לספר, לא מחייב את הנכדה גם לעבור את אותה דרך עקומה. יש היום הרבה יותר מודעות לשוחח עם בנות, גם בגלל הפחד והמעשים הנוראיים שמתרחשים יום יום, וגם כדי לחסוך אחר כך בעיות זוגיות וכו'. גם עם בנים אפשר לדבר וצריך לדבר, על הכל, ועדיף כשסה מגיע מאבא ואמא אוהבים, ולא מכל מיני כאלו שסה נהפך אצלם למקצוע או לסטיה. רבות מחברותיי הפנימו את השיטה החדשה ישנה הזו, ובנתיים ראינו רק טוב, כמובן שכל אמא יודעת מתי הבת שלה גדלה ובשלה, אם בגיל 8 או 11 או 14, ואם היא לא יודעתת, שתישאל ותדע. נגמרו הימים שמחביאים את הנושא, כל אלו שפחדו מהשאלות והתשובות, אכלו אותה בגדול, בענק. וזו עוד תוצאה של הסתרה והדחקה, בקישור https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2735155736714292&id=100006596760424 נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-17/8/2020 22:36 |
|
| |
אני חושב שכמו כלל המסורת היהודית, באופן כללי בעבר זה עבר יותר בצורה טבעית מאבא לבן ופחות בצורה ממוסדת...
|
|
|
|
| נשלח ב-17/8/2020 20:17 |
|
| |
אותי מעניין אם היו כאלה לפני המלחמה, uאם יש לזה תיעוד .
|
|
|
|
| נשלח ב-17/8/2020 16:50 |
|
| |
| הגיוני100 כתב: |  | יש שני חלקים בהדרכות. 1. הלכות - שזה אני יכול להעיד מהורי שעסקו בכך, שבדור אחרי השואה לא ידעו, וסבתא שלי נתנה שיעורים לנשים צעירות לפי הנחיית מרן החזון איש, ור' קלמן כהנא הוציא את ספרו "טהרת בת ישראל" לפי הנחיית והוראת החזון איש, שאף סמך על כל הלכה הנמצאת בספר הנ"ל, ואני יודע על כך שהרב וואזנר ישב יותר מפעם אחת בשנים (תשכה -תשל"ה) לפתור בעיות מוזרות שנוצרו מחתמת חוסר ידע הלכתי. 2. הליכות - והדרכה, זה דבר שהחל יותר מאוחר, זה התחיל בגלל בעיות בשלום בית (שבדרך כלל צצו בעת בעיות עם ילדיהם) שגדולי ישראל שעסקו בכך הגיעו למסקנה כי הבעיה העיקרית הינה בגלל חוסר הדרכה בסיסית, ולפיכך האנשים שעסקו בשלום בית החלו לעסוק בהדרכה למניעת בעיית לאחר החתונה, האם יתכן כי אנשים שאינם ראויים נכנסו לכך, זה יכול לקרות בכל עניין, אבל בבסיס המדובר באנשים שמסרו את עצמם לטובת הזולת,וכן אני יודע על רב חשוב ביותר שטיפל בשלום בית מטעם הסטייפלער, שהפסיק לעסוק בנושא באופן אישי עם זוגות, והוא נקרא אל אחד מגדולי ישראל על כך שימשיך בכך, והוא אמר לטענתו כי משמיצים ומעלילים עליו ברחוב שהוא מלוכלך ..... (בשלום בית יש שני צדדים, וכשצד אחד אינו מרוצה מכל סיבה שהיא) והוא אינו יכול לפגוע בילדיו, והצדיקו אותו, וההפסד לאנשים שנעזרו בו היה גדול. אני גדלתי בבית שזוגות הגיעו לעזרה בכל זמן שהוא, וכידוע עיקר הבעיות ועוצמתם הוא בתקופת החגים או חופש, כאשר הילדים בבית אין עבודה ושני בני הזוג בבית, ויש לחץ כלכלי, וזה לעיתים ממש הפריע להתנהלות הבית, אבל לעזור לשני היה מעל לכל שיקול, ואח"כ ישב מאן דהו מול המקלדת, כאשר אדם לא טבל את אצבעו אפי' במים קרים, ולכתוב על השני, ובפרט על קבוצת אנשים, על כך כתוב "ארור מכה רעהו בסתר". |
|
|
| נשלח ב-17/8/2020 15:10 |
|
| |
לכובס
אני מבין את רגשותיך, אבל איני יכול לחשוף את שמו של האיש, אדם רב פעלים, ירא שמם מרבים, המכהן כמשגיח/ראש ישיבה, אדם רציני ביותר, אבל לדבר ברחוב זה מאוד פשוט בפרט כאשר יש צד אחד מתוסכל, ולא תמיד שני הצדדים מאושרים בפרט כאשר זה לא מצליח, ואף מי שניסה לעזור צריך לעיתים להגיע לבית הדין, ואזי הכל מותר על מנת לפגוע בו. אני בהחלט מסכים שצריך להיות ראוי ביותר לנושא זה, וכן אדם שכפוף לגדולי ישראל, ולא אדם שיעשה מה שהוא רוצה אפילו דברים חיוביים, ויאמר שזה דרכו, כי נושאים אלו הם רגישים ביותר ואף המטפלים צריכים להיות מודרכים באופן כללי ע"י גדולי ישראל. וכך זה בכללי אנשים אלו עושים את מעשיהם לשם שמים, זה כללית, ושוב איני מדבר על יחיד שאינו הגון כי זה יכול להיות בכל מקום. והוא איו אומר כלום על הכלל.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-17/8/2020 15:02 |
|
| |
| הכובס1 כתב: |  | | ואולי הדרכה הלכתית והדרכה נפשית קשורים זה בזה כאשר הנער או הנערה רואים בביתם כימייה וזוגיות הגונה קל להם להיות כאלה וכיף להם לשמור על ההלכות
ולגבי המדריכים שמוציאים עליהם לעז הצניעות היא הנקודה, ואם המדריך רואה שהוא מאבד את הצניעות אולי באמת עדיף שיפסיק לעסוק בזה,
וכנראה שאותו יהודי כשר שמונה מטעם הסטייפלר היתה בו דעת להכיר את מקומו שכנראה שכבר הוקל בעיניו ענייני הצניעות ועדיף שיעצור.
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-17/8/2020 12:04 |
|
| |
| הגיוני100 כתב: |  | יש שני חלקים בהדרכות. 1. הלכות - שזה אני יכול להעיד מהורי שעסקו בכך, שבדור אחרי השואה לא ידעו, וסבתא שלי נתנה שיעורים לנשים צעירות לפי הנחיית מרן החזון איש, ור' קלמן כהנא הוציא את ספרו "טהרת בת ישראל" לפי הנחיית והוראת החזון איש, שאף סמך על כל הלכה הנמצאת בספר הנ"ל, ואני יודע על כך שהרב וואזנר ישב יותר מפעם אחת בשנים (תשכה -תשל"ה) לפתור בעיות מוזרות שנוצרו מחתמת חוסר ידע הלכתי. 2. הליכות - והדרכה, זה דבר שהחל יותר מאוחר, זה התחיל בגלל בעיות בשלום בית (שבדרך כלל צצו בעת בעיות עם ילדיהם) שגדולי ישראל שעסקו בכך הגיעו למסקנה כי הבעיה העיקרית הינה בגלל חוסר הדרכה בסיסית, ולפיכך האנשים שעסקו בשלום בית החלו לעסוק בהדרכה למניעת בעיית לאחר החתונה, האם יתכן כי אנשים שאינם ראויים נכנסו לכך, זה יכול לקרות בכל עניין, אבל בבסיס המדובר באנשים שמסרו את עצמם לטובת הזולת,וכן אני יודע על רב חשוב ביותר שטיפל בשלום בית מטעם הסטייפלער, שהפסיק לעסוק בנושא באופן אישי עם זוגות, והוא נקרא אל אחד מגדולי ישראל על כך שימשיך בכך, והוא אמר לטענתו כי משמיצים ומעלילים עליו ברחוב שהוא מלוכלך ..... (בשלום בית יש שני צדדים, וכשצד אחד אינו מרוצה מכל סיבה שהיא) והוא אינו יכול לפגוע בילדיו, והצדיקו אותו, וההפסד לאנשים שנעזרו בו היה גדול. אני גדלתי בבית שזוגות הגיעו לעזרה בכל זמן שהוא, וכידוע עיקר הבעיות ועוצמתם הוא בתקופת החגים או חופש, כאשר הילדים בבית אין עבודה ושני בני הזוג בבית, ויש לחץ כלכלי, וזה לעיתים ממש הפריע להתנהלות הבית, אבל לעזור לשני היה מעל לכל שיקול, ואח"כ ישב מאן דהו מול המקלדת, כאשר אדם לא טבל את אצבעו אפי' במים קרים, ולכתוב על השני, ובפרט על קבוצת אנשים, על כך כתוב "ארור מכה רעהו בסתר". |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-17/8/2020 11:41 |
|
| |
ואולי הדרכה הלכתית והדרכה נפשית קשורים זה בזה כאשר הנער או הנערה רואים בביתם כימייה וזוגיות הגונה קל להם להיות כאלה וכיף להם לשמור על ההלכות
ולגבי המדריכים שמוציאים עליהם לעז הצניעות היא הנקודה, ואם המדריך רואה שהוא מאבד את הצניעות אולי באמת עדיף שיפסיק לעסוק בזה,
וכנראה שאותו יהודי כשר שמונה מטעם הסטייפלר היתה בו דעת להכיר את מקומו שכנראה שכבר הוקל בעיניו ענייני הצניעות ועדיף שיעצור.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/8/2020 11:32 |
|
| |
יש שני חלקים בהדרכות. 1. הלכות - שזה אני יכול להעיד מהורי שעסקו בכך, שבדור אחרי השואה לא ידעו, וסבתא שלי נתנה שיעורים לנשים צעירות לפי הנחיית מרן החזון איש, ור' קלמן כהנא הוציא את ספרו "טהרת בת ישראל" לפי הנחיית והוראת החזון איש, שאף סמך על כל הלכה הנמצאת בספר הנ"ל, ואני יודע על כך שהרב וואזנר ישב יותר מפעם אחת בשנים (תשכה -תשל"ה) לפתור בעיות מוזרות שנוצרו מחתמת חוסר ידע הלכתי. 2. הליכות - והדרכה, זה דבר שהחל יותר מאוחר, זה התחיל בגלל בעיות בשלום בית (שבדרך כלל צצו בעת בעיות עם ילדיהם) שגדולי ישראל שעסקו בכך הגיעו למסקנה כי הבעיה העיקרית הינה בגלל חוסר הדרכה בסיסית, ולפיכך האנשים שעסקו בשלום בית החלו לעסוק בהדרכה למניעת בעיית לאחר החתונה, האם יתכן כי אנשים שאינם ראויים נכנסו לכך, זה יכול לקרות בכל עניין, אבל בבסיס המדובר באנשים שמסרו את עצמם לטובת הזולת,וכן אני יודע על רב חשוב ביותר שטיפל בשלום בית מטעם הסטייפלער, שהפסיק לעסוק בנושא באופן אישי עם זוגות, והוא נקרא אל אחד מגדולי ישראל על כך שימשיך בכך, והוא אמר לטענתו כי משמיצים ומעלילים עליו ברחוב שהוא מלוכלך ..... (בשלום בית יש שני צדדים, וכשצד אחד אינו מרוצה מכל סיבה שהיא) והוא אינו יכול לפגוע בילדיו, והצדיקו אותו, וההפסד לאנשים שנעזרו בו היה גדול. אני גדלתי בבית שזוגות הגיעו לעזרה בכל זמן שהוא, וכידוע עיקר הבעיות ועוצמתם הוא בתקופת החגים או חופש, כאשר הילדים בבית אין עבודה ושני בני הזוג בבית, ויש לחץ כלכלי, וזה לעיתים ממש הפריע להתנהלות הבית, אבל לעזור לשני היה מעל לכל שיקול, ואח"כ ישב מאן דהו מול המקלדת, כאשר אדם לא טבל את אצבעו אפי' במים קרים, ולכתוב על השני, ובפרט על קבוצת אנשים, על כך כתוב "ארור מכה רעהו בסתר".
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-17/8/2020 03:23 |
|
| |
| בונדמן כתב: |  | ומי לימד את האח הראשון בבית ? האבא ניצול השואה עם הקסקט ? את כל ההלכות של ווסתות ופרישות ועוד ?
אז תשאל איך ההורים בעצמם שמרו טהרת המשפחה ? קודם כל הם ידעו שצריך תמיד לשאול רב, וחוץ מזה צריך באמת לקוות שהדור הזה ידע להזהר בכל מה שצריך להזהר, כשעוד לא היה כזה ספרות עניפה בתחום פלוס המון שיעורים בתחום, מרן הגר"ש ואזנר זצ"ל היה הראשון שלימד שיעורים אלו ברוב עם בבית מדרשו הגדול עם רמקול ומודעות המבשרות על השיעור, מה שהיה בשעתו חידוש גדול, כהיום זה כבר נחל הכלל, |
|
הדור שלנו זקוק למדריכי חתנים וכלות בגלל הסגירות, בחור ישיבה אינו מדבר על נושאים אלו, בחורת סמינר אינה דנה על כך עם חברותיה זה לא מה שהיה בדורות הקודמים ואכן הנושרים אינם זקוקים למדריכי חתנים וכלות
|
|
|
|
| נשלח ב-17/8/2020 01:28 |
|
| |
| הכובס1 כתב: |  | יצחק, אתה באמת חושב ומאמין שאנשים מפריחים שמועות על אנשים שהם סוטים, ???או שאתה נאיבי או שאתה טיפש או חושב לכסות פשעים עם תמימות ושקר,אין סיבה שמישהו יילך להלשין על מישהו סתאםםם כי בא לו, אולי 1 אחוז מתוך 100, מסכים איתך שעל פי דין תורה לא שמים בכלים שולחי ידים ומפריחי אצבעות, אבל עדיין לא יילך ילד או נער או נערה וימציאו סיפורים,צריכים המדריכים להדריך עד הסוף ועדיין להשאר צנועים, לא מצליח להם, שיחפשו עבודה אחרת. |
|
אני לא מאמין אלא יודע על סיפורים מהחיים כולל שישבו בכלא שנים ארוכות על לא עוול בכפם ותבדוק מה גדולי עורכי הדין אומרים על המערכת המתקראת צדק איזה פשע ורשע, כך שאני הייתי אומר כמוך רק באחוזים הפוכים. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
| נשלח ב-17/8/2020 01:13 |
|
| |
ומי לימד את האח הראשון בבית ? האבא ניצול השואה עם הקסקט ? את כל ההלכות של ווסתות ופרישות ועוד ?
אז תשאל איך ההורים בעצמם שמרו טהרת המשפחה ? קודם כל הם ידעו שצריך תמיד לשאול רב, וחוץ מזה צריך באמת לקוות שהדור הזה ידע להזהר בכל מה שצריך להזהר, כשעוד לא היה כזה ספרות עניפה בתחום פלוס המון שיעורים בתחום, מרן הגר"ש ואזנר זצ"ל היה הראשון שלימד שיעורים אלו ברוב עם בבית מדרשו הגדול עם רמקול ומודעות המבשרות על השיעור, מה שהיה בשעתו חידוש גדול, כהיום זה כבר נחל הכלל,
|
|
|
|
| נשלח ב-16/8/2020 23:32 |
|
| |
| amargiz כתב: |  | מדריכי חתנים וכלות בשנים עברו
בעקבות כתבה לועגת שהתפרסמה שבוע שעבר אודות מדריכי חתנים וכלות בקרב הציבור החרדי, אני שואל ממתי זה התחיל ששולחים חתנים וכלות למדריכים ללמדם הדברים שבצנעה, מה היה באירופה לפני המלחמה, איך נהגו אז בארץ ישראל בזמנים ההם, והאם גם בארצות הברית או בארצות המזרח זה היה קיים בכלל, האם זה היה נפוץ, וממתי כל זה התחיל, ואיך זה התפתח שכיום המדריכים יורדים לרזולוציות כל כך נמוכות כמו שאנו מכירים כיום? |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/8/2020 23:27 |
|
| |
בתקופתי כמעט שלא היו מדריכי חתנים,
הרבנים היו מאוד מסויגים מכך,
בגלל שלא אחת התברר שמה שמשך את אותו מדריך חתנים לעסוק בכך,
היו יצרים אפלים, ולא אחת הם השאירו אחריהם נפגעים רבים.
רק אחרי שהתברר שאין ברירה,
בגלל בחורים ובחורות שהיו להם בעיות עם ההורים,
או הורים שהיו להם בעיות משל עצמם,
או רבנים שהיו להם בעיות משל עצמם.......
או שלהורים היו רבנים עם בעיות משל עצמם....... (אסור לדבר אבל היו ויש כאלה)
ולא אחת צריך מישהו מקצועי שיטפל בכך,
ולכן מחוסר ברירה, נכנסו לענף אברכים רציניים,
וגם כמה רבניות חשובות,וכנמה נשות אברכים רציניות,
וביחד סייעו להקים בתים בריאים לעם ישראל.
אז מי לימד בתקופתי את הזוגות הצעירים?
אבא ואמא, וכשלא היה אבא ואמא,
היו המשגיחים בישיבות, או עוזריהם.
ולרוב הם הצליחו בכך.
|
|
|
|
|