| נשלח ב-17/8/2020 00:40 |
|
| |
אישיות...
שמתי לב שלאחרונה עלה כאן לדיון לא פעם נושא אישיות גבולית.. אשמח לקבל מעט הסבר עבור חבר שמתמודד לאחרונה עם הכרות של אישיות גבולית וקצת חסר אונים לא פעם..
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2020 19:31 |
|
| |
זה נראה שככל שנותנים שמות יותר מפוצצים לתופעות האלו....הם גדלות....
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2020 12:06 |
|
| |
| אביתסון כתב: |  | מאמצים קיצוניים להימנע מנטישה אמיתית או מדומה (אתזגורפוביה). דפוס עז ובלתי יציב במערכות יחסים בין-אישיות, הנע בין הקצוות של אידיאליזציה והפחתת ערך (דבלואציה). דימוי עצמי ותחושת עצמי בלתי יציבה.אימפולסיביות בשני תחומים לפחות המביאים לנזק: בזבזנות, התנהגות מינית, התמכרות לחומרים ממכרים, נהיגה פרועה, אכילת יתר (Binge eating). התנהגות אובדנית או התנהגות של פגיעה עצמית לא אובדנית. חוסר יציבות רגשית ושינויים חדים במצב הרוח.תחושת ריקנות כרונית.כעס עז שאינו תואם לנסיבות וסיטואציה, וקושי לנהל כעס זה.חשיבה פרנואידית או תסמינים דיסוציאטיביים חמורים הקשורים ללחץ עכשיו הבנתי .. ווהאו באמת לא קל!! מה שיטת הטיפול בכזה מצב? קליני,C/B/T/ - M.B T זה נשמע מורכב .. אגב מענין האם הלוקים בהפרעה מצליחים לקיים חיי שגרה רגילים? |
|
נראה לי שבכל הפרעה, הכל תלוי בסוג ובגודל ההפרעה, וביעילות התרופות וכו', ובעזרה/הפרעה של הסובבים מסביב. ככה זה בהפרעה גופנית, ככה זה בהפרעה נפשית נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2020 06:35 |
|
| |
מאמצים קיצוניים להימנע מנטישה אמיתית או מדומה (אתזגורפוביה).
דפוס עז ובלתי יציב במערכות יחסים בין-אישיות, הנע בין הקצוות של אידיאליזציה והפחתת ערך (דבלואציה).
דימוי עצמי ותחושת עצמי בלתי יציבה.
אימפולסיביות בשני תחומים לפחות המביאים לנזק: בזבזנות, התנהגות מינית, התמכרות לחומרים ממכרים, נהיגה פרועה, אכילת יתר (Binge eating).
התנהגות אובדנית או התנהגות של פגיעה עצמית לא אובדנית.
חוסר יציבות רגשית ושינויים חדים במצב הרוח.
תחושת ריקנות כרונית.
כעס עז שאינו תואם לנסיבות וסיטואציה, וקושי לנהל כעס זה.
חשיבה פרנואידית או תסמינים דיסוציאטיביים חמורים הקשורים ללחץ
עכשיו הבנתי .. ווהאו באמת לא קל!! מה שיטת הטיפול בכזה מצב? קליני,C/B/T/ - M.B T זה נשמע מורכב .. אגב מענין האם הלוקים בהפרעה מצליחים לקיים חיי שגרה רגילים?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-8/10/2020 23:46 |
|
| |
| angellla כתב: |  | שיח מעניין ומרתק.. פעם ראשונה שומע את השם הזה..בורדרליין, מה זה באידיש?!
באָרדערליין פּערסאָנאַליטי דיסאָרדער
תוקן על ידי angellla ב- 08/10/2020 23:22:11
|
|
Love u 8;8;
:) 3> 3>
|
|
|
|
| נשלח ב-8/10/2020 23:18 |
|
| |
angellla
| אביתסון כתב: |  | שיח מעניין ומרתק.. פעם ראשונה שומע את השם הזה..בורדרליין, מה זה באידיש?! |
|
באָרדערליין פּערסאָנאַליטי דיסאָרדער
תוקן על ידי angellla ב- 08/10/2020 23:22:11
|
|
|
|
| נשלח ב-8/10/2020 20:21 |
|
| |
| אביתסון כתב: |  | שיח מעניין ומרתק.. פעם ראשונה שומע את השם הזה..בורדרליין, מה זה באידיש?! |
|
אתה בטוח שאידיש? :)
Google it
|
|
|
|
| נשלח ב-8/10/2020 07:35 |
|
| |
שיח מעניין ומרתק.. פעם ראשונה שומע את השם הזה..בורדרליין, מה זה באידיש?!
|
|
|
|
| נשלח ב-1/9/2020 20:45 |
|
| |
מה הקשר בין פיצול אישיות לבורדרליין????? אלו לא שני שמות! אילו שתי אבחנות שונות בתכלית!!!!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-1/9/2020 20:40 |
|
| |
| תלתליה כתבה: |  |
| רציף כתב: |  | ברודרליין נשמע יותר נחמד מאשר פיצול אישיות,או אישיות חצויה, אה ?
תוקן על ידי רציף ב- 30/08/2020 21:13:02 |
| התכוונת לומר- תודו על מה שאין...? |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-31/8/2020 08:50 |
|
| |
אכן זו גדולה מצידך. הערכתי אלייך. ואני שמחה שלא הצטרכנו למחוק את הדיאלוג הפתוח, הכנה והעשיר הזה.
נייד 0526346334
[email protected]
פתח תקווה- קרית מטלון
|
|
|
|
| נשלח ב-31/8/2020 00:09 |
|
| |
ראוי להערצה2
|
|
|
|
| נשלח ב-30/8/2020 23:40 |
|
| |
| תלתליה כתב: |  | הנה דיברנו הרבה על בורדרליין, עכשיו פשוט אולי צפיתם במשהו קטנטן מזה...
ואני כותבת בקטע מתנצל, למרות שזה לא בדיוק מקום שנח לי...
מודה שיתכן וחלק מהתגובות שלי היו חריפות ולא תואמות. וקדימה תכירו את הקיצוניות והאימפולסיביות, אם מעניין אתכם איך זה עובד...:
- אז הודעה תמימה היוותה ״טריגר״, הגבתי בחוסר פרופורציונאליות יחסית, כי גם מה שזה עורר בי היה לא מידתי, כתמיד. וכמובן קיבלתי חזרה על זה- ורעדתי מחרדה ובכיתי, כן, אני דפוקה, כי ב״הרגת את הניק שלך״ אני שמעתי- שונאים אותך, פעם היית נחמדה היום כבר לא.
וזה לא מנע ממני להגיב שוב עם כמה קוצים, ככה. ולהחליט באימפולסיביות שרוצה להיעלם ושימחקו כל ההודעות שאי פעם כתבתי בפורום, שזה אולי קצת ״עונש״ ובעיקר בריחה מקונפליקט, אז מיד כתבתי בפרטי לרוניתלזר איך מוחקים הכ-ל ותכננתי להעלם מפה לעולמי עולמים...
אחרי כמה ימים גדלתי וניסיתי לכתוב את כל זה, לא בקטע של הסרת אחריות, הפוך, לוקחת אחריות ומבקשת סליחה מכולם ומ״החייםיפים2״, מקווה שתשני את דעתך עלי :( |
|
אני משתדלת מאוד לא לקחת את האוירה בפורום לחיי האישיים, אבל משום מה הפעם, ההתקפה מצאה אותי די לא מוכנה. מעריכה את ההתנצלות.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/8/2020 21:51 |
|
| |
ראוי להערצה!
|
|
|
|
| נשלח ב-30/8/2020 21:40 |
|
| |
| רציף כתב: |  | ברודרליין נשמע יותר נחמד מאשר פיצול אישיות,או אישיות חצויה, אה ?
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי רציף ב- 30/08/2020 21:13:02 |
|
התכוונת לומר- תודו על מה שאין...?
|
|
|
|
| נשלח ב-30/8/2020 21:12 |
|
| |
ברודרליין נשמע יותר נחמד מאשר פיצול אישיות,או אישיות חצויה, אה ?
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי רציף ב- 30/08/2020 21:13:02
|
|
|
|
|