|
|
| נשלח ב-19/8/2020 02:52 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | חס ושלום, דעתי היא, שהאדמו"ר זצ"ל העריך מאוד את בנו הגדול, וידע שאיך שלא יהיה, הוא יהפוך לאדמו"ר, ואילו הקטן יישאר במצבו, וזה בעצם הרציונל של ההוראה בצוואה, יתרה מזאת, הוראתו לכאורה נועדה לפתוח את הכניסה לאדמורות לכל שאר הבנים.
אומרים שכתוב בצוואה שהבן הצעיר ורק הוא יהיה אדמור, והיתר רבנים. מפריך את התזה ההזויה ובכל מקרה, אילו היה רוצה כך האדמור זצ"ל הוא פשוט היה כותב שכולם יהיו אדמורים, למה ללכת עקום כשאפשר פשוט ישר |
|
איש חשוב. ייתכן שהתזה שלי עקומה, אבל היא זאת, שבמציאות, קורמת עור וגידים ועוד בהמלצת גדולי הדיינים והרבנית.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2020 04:50 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  |
| לךתדע1 כתב: |  | חס ושלום, דעתי היא, שהאדמו"ר זצ"ל העריך מאוד את בנו הגדול, וידע שאיך שלא יהיה, הוא יהפוך לאדמו"ר, ואילו הקטן יישאר במצבו, וזה בעצם הרציונל של ההוראה בצוואה, יתרה מזאת, הוראתו לכאורה נועדה לפתוח את הכניסה לאדמורות לכל שאר הבנים. |
|
אומרים שכתוב בצוואה שהבן הצעיר ורק הוא יהיה אדמור, והיתר רבנים. מפריך את התזה ההזויה ובכל מקרה, אילו היה רוצה כך האדמור זצ"ל הוא פשוט היה כותב שכולם יהיו אדמורים, למה ללכת עקום כשאפשר פשוט ישר |
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2020 06:10 |
|
| |
| לךתדע1 כתב: |  | איש חשוב. ייתכן שהתזה שלי עקומה, אבל היא זאת, שבמציאות, קורמת עור וגידים ועוד בהמלצת גדולי הדיינים והרבנית. |
|
קורמת עור וגידים, זה אומר שלכך התכוון האדמו"ר זצ"ל? או שאולי הוא התכוון למה שהוא כתב שחור על גבי לבן, אבל הבן הגדול ואמו נלחמים לעשות בניגוד לרצונו? נא לענות בצורה הוגנת
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2020 14:57 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | איש חשוב. ייתכן שהתזה שלי עקומה, אבל היא זאת, שבמציאות, קורמת עור וגידים ועוד בהמלצת גדולי הדיינים והרבנית.
קורמת עור וגידים, זה אומר שלכך התכוון האדמו"ר זצ"ל? או שאולי הוא התכוון למה שהוא כתב שחור על גבי לבן, אבל הבן הגדול ואמו נלחמים לעשות בניגוד לרצונו? נא לענות בצורה הוגנת |
|
על פניו אתה צודק לחלוטין. אך, כפי שהאדמורים קוראים בין השורות, כך גם אנו מנסים להבין את כוונותיהם הנסתרות, נהיה יותר בוטים: אביהם זצ"ל עם כל הכבוד: יכול לשלול מהם את המקומות והישיבה על כיסאו ,אך, בשום פנים ואופן אינו יכול לשלול מבניו את הייחוס : כפי שיש שר בלי תיק,כך , יש אדמור בלי בית מדרש וכו' כמובן במידה ורצונם בכך. בסה"כ ניסיתי להבין את הרציונל של הצוואה: אין בה איסור על הבנים לכהן כאדמורים...
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 19/08/2020 15:06:44
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2020 23:21 |
|
| |
נראה שהדיינים התבשמו מדעתה של לך תדע1
|
|
|