מי זה רב גני גאולה י. ברגר שמעל בעזות בשליחותו של האדמו"ר מסאדיגורה זצ"ל?
מעולם לא שמעתי עליו, וכנראה לא בכדי, מסתבר שהוא רב שאי אפשר לסמוך עליו בשקל, ולא רק שמעל בשליחותו ולא ביצע מה שהתחייב בפני האדמו"ר זצ"ל לשחרר לפירסום את הצוואה שהיה אצלו למשמרת עד ימי השבעה, הוא גם מעז להצדיק את עצמו והוסיף חטא על פשע שהוא השומר סף הדורמן נהיה מאן דאמר, ומספר כי דעתו של הבל בוי הזה הוא ההיפך הגמור ממה שכתוב בצוואה, וגם מצא לנכון לספר מעשה'לע, איך הוא לא מתבייש, זה רב זה?
נראה שעמי הארצות של הפורום שופטים את שופטיהם מתוך בורותם עמי הארץ - לא מבחינת יורה יורה, אלא בכלל חוסר הבנת הנקרא
הדיינים לא חזרו בהם משום דבר, עדיין אומרים שאדמורות אי אפשר לכפות וכל אחד יכתיר לעצמו את מי שבא לו, הם רק באו להבהיר שהם לא דיברו שום דבר בנוגע לחלוקת נכסי החסידות, הא ותו לא
מדהים שכמה פושטקים בעלי סמארטפונים עומדים ושופטים את גדולי הדיינים גאווה גאווה גאווה.
נשלח ב-31/8/2020 23:02
אךטובוחסד
המכתב של הדיינים שחזרו בהם נראה כמו התפתלות עקומה שבכלל לא ראויה למי שקרוי "דיין" שעליו נאמר בתורה בפירוש לפחות כמו בצוואה " לֹא תַכִּירוּ פָנִים בַּמִּשְׁפָּט, כַּקָּטֹן כַּגָּדֹל תִּשְׁמָעוּן, לֹא תָגוּרוּ מִפְּנֵי אִישׁ כִּי הַמִּשְׁפָּט לֵאלֹקים הוּא".
אני לפחות, לא אשתמש בל"נ בשירותיהם של דיינים מסוג זה, ואני משתדל להיות עדין...
נשלח ב-31/8/2020 20:20
אז מה? זה רב זה?
מתי הוא רב ירא שמים ומתי לא? הדברים מדברים בעד עצמם. לקרוא ולא להאמין.
הסוף לסאגה בסאדיגורה: הדיינים במכתב "אי אפשר לשנות את הצוואה"
פרסום ראשון ב'בחדרי': שבועיים מאז הוכתר על פי הצוואה הבן הצעיר בחצר סאדיגורה, מתפרסם מכתב של גדולי הדיינים החותמים על מכתב הרבנית ומחזקים את הצוואה כי הרבי אותו מינה אביו, יהיה הרבי היחידי הנושא את שם החסידות וכל בנייני המוסדות בארץ ובעולם תחת הנהגתו
נשלח ב-23/8/2020 00:52
אבאבאווער כתב:
הצוואה לא מזויפת. נקודה. הרב ברגר והעדים מאשרים שהצוואה נכתבה מרצונו החפשי ובדיעה צלולה. כל השאר זה פילולי סרק כדי להכשיר את השרץ (של רדיפת כבוד ושררה) בק"ן טעמים המבזים גם הטוענים לכתר ובעיקר את כבודו של הנפטר.
הצוואה עומדת להתברר במשטרת ישראל...
הרב ברגר והעד [לא העדים] כבר יודעים שהמשטרה חוקרת בנושא.
יש שורה אחת בסוף הצוואה בשורה בו העד והרב ברגר חותמים שנסתרת מהמציאות ומעוררת סימני שאלה.
איזה שורה?
נשלח ב-23/8/2020 00:47
סברה_נכונה
.
תוקן על ידי סברה_נכונה ב- 23/08/2020 00:49:45
נשלח ב-23/8/2020 00:00
momeir כתב:
momeir
מושגים כתב:
momeir כתב:
גם אני אדם ניטרלי , עומד מהצד ומשתומם. אתה מבלבל את המח על הרבנית ש: "מגינה על ילדיה ונלחמת עבור ילדיה" על מה? הרי לא מדובר בירושה של נכסים חומריים ו/או תפקידי עסקנות ופוליטיקה. מדובר במי יהיה המנהיג הרוחני של הקהילה. אתה כותב שהרבנית " מגינה על כבוד המשפחה...." ברור לכל בר דעת שאין לך ביזיון גדול יותר לכבוד המשפחה מאשר לפעול באופן מובהק נגד צוואתו ורצונו המפורש של בעלה המנוח.
גם אני אדם ניטרלי , עומד מהצד ומשתומם. אתה מבלבל את המח על הרבנית ש: "מגינה על ילדיה ונלחמת עבור ילדיה" על מה? הרי לא מדובר בירושה של נכסים חומריים ו/או תפקידי עסקנות ופוליטיקה. מדובר במי יהיה המנהיג הרוחני של הקהילה. אתה כותב שהרבנית " מגינה על כבוד המשפחה...." ברור לכל בר דעת שאין לך ביזיון גדול יותר לכבוד המשפחה מאשר לפעול באופן מובהק נגד צוואתו ורצונו המפורש של בעלה המנוח.
בעצם למה לא? אם הרבעצן קובעת , אז עד הסוף... נראה לי שהמשך הדיון מיותר. יש ביננו הבדל תהומי בהבנה מהו תפקידו של אדמו"ר בחסידות.
נשלח ב-22/8/2020 23:27
סברה_נכונה
אבאבאווער כתב:
יש שורה אחת בסוף הצוואה בשורה בו העד והרב ברגר חותמים שנסתרת מהמציאות ומעוררת סימני שאלה.
איזה שורה?
נשלח ב-22/8/2020 22:55
momeir כתב:
גם אני אדם ניטרלי , עומד מהצד ומשתומם. אתה מבלבל את המח על הרבנית ש: "מגינה על ילדיה ונלחמת עבור ילדיה" על מה? הרי לא מדובר בירושה של נכסים חומריים ו/או תפקידי עסקנות ופוליטיקה. לשיטתך הרבנית קובעת מי יהיה המנהיג הרוחני של הקהילה. ולא האדמו"ר זצ"ל אתה כותב שהרבנית " מגינה על כבוד המשפחה...." אין לך ביזיון גדול יותר לכבוד המשפחה מאשר לפעול באופן מובהק נגד צוואתו ורצונו המפורש של בעלה המנוח. שהוא הוא קובעמי יהיה 'הממשיך'...
תוקן על ידי momeir ב- 22/08/2020 22:54:35
נשלח ב-21/8/2020 17:20
אני מבין את הרבנית המגינה על כבוד ושלמות משפחתה. היא מגינה ונלחמת בשביל ילדיה כמו כל אמא נורמלית ובריאה.
ובשולי הדברים, איני חסיד סדיגורא ואין לי שום קשר ושייכות לשום צד. אני נייטרלי. אני עומד מהצד ובשל כך אני מרגיש נוח להביע את דעתי בלי שיאשימו אותי כנוגע בדבר.
הנימוק להפר את רצונו של האדמו"ר זצל בטענה של 'גדול השלום' מזכיר לי את אנשי העולם התחתון שדורשים דמי חסות כדי שיהיה 'שלום' . זו סחיטה ותו לא. ממש הזוי שדורשים אדמורו"ת בכח. להפך, הייתי מצפה שיטענו 'אנחנו לא ראויים'.. מאפה מגיע הגאיווה המסריחה הזו ?
נשלח ב-21/8/2020 17:03
momeir כתב:
הצוואה לא מזויפת. נקודה. הרב ברגר והעדים מאשרים שהצוואה נכתבה מרצונו החפשי ובדיעה צלולה. כל השאר זה פילולי סרק כדי להכשיר את השרץ (של רדיפת כבוד ושררה) בק"ן טעמים המבזים גם הטוענים לכתר ובעיקר את כבודו של הנפטר.
הצוואה עומדת להתברר במשטרת ישראל...
הרב ברגר והעד [לא העדים] כבר יודעים שהמשטרה חוקרת בנושא.
נשלח ב-21/8/2020 16:59
momeir
הצוואה לא מזויפת. נקודה. הרב ברגר והעדים מאשרים שהצוואה נכתבה מרצונו החפשי ובדיעה צלולה. כל השאר זה פילולי סרק כדי להכשיר את השרץ (של רדיפת כבוד ושררה) בק"ן טעמים המבזים גם את הטוענים לכתר ובעיקר את כבודו של הנפטר.
הנימוק להפר את רצונו של האדמו"ר זצל בטענה של 'גדול השלום' מזכיר לי את אנשי העולם התחתון שדורשים דמי חסות כדי שיהיה 'שלום' . זו סחיטה ותו לא. ממש הזוי שדורשים אדמורו"ת בכח. להפך, הייתי מצפה שיטענו 'אנחנו לא ראויים'.. מאפה מגיע הגאיווה המסריחה הזו ?
תוקן על ידי momeir ב- 21/08/2020 17:03:51
נשלח ב-21/8/2020 16:52
momeir כתב:
הבנתי, כ"ק האדמו"ר הקדוש והטהור מסדיגורא מעיה"ק ירושלים תובב"א. בשבת הקרובה במעמד ההכתרה , אחרי שהוא יגלגל עיניים, יקמט את מצחו ויפתח את פיו הקדוש כדי לספר לקהל החסידים והסקרנים שהוא הממשיך לשולשלת הזהב של אביו 'שופך הדמים' 'המלבין פני חבירו' ובזכות אביו 'כפוי הטובה' הוא יזכה להשפיע עליהם שפע ברכה והצלחה...
מעורר גיחוך.
א. אפשר שהוא הממשיך של זקנו ולמעלה בקודש? ב. אפשר שמחמת חומר הצוואה רבים וטובים מפקפקים באמינותה?