| נשלח ב-19/8/2020 23:16 |
|
| |
צוואת האדמור מסדיגורא כבר היה תקדים.
הקב''ה שלח את שמואל למשוח מלך לעם ישראל, והוא מפנה אותו לישי בבית לחם, וכששמואל מגיע לשם הוא רואה את הבכור אליאב, והוא בטוח שהוא יהיה מלך על ישראל אך הקב"ה אומר לו, האדם יראה לעיניים והשם יראה ללבב, וכן הלאה והלאה, הוא לא חושב ולו לרגע שהקב''ה התכוון לדוד, אבל בסוף זה היה דוד.
ניתן אולי להניח שאחיו לא קיבלו זאת באהבה ובשמחה, לכה''פ בתחילה , אבל בסוף זאת היתה עובדה מוגמרת.
האדמור מסדיגורא זצוק"ל היה אדם לא טיפש בכלל, הכיר את בניו יותר ממה שאנו חכמי ורבני הפורום מכירים אותם, והוא בחר במי שבחר והחליט מה שהחליט, וככל הנראה לקח בחשבון שיהיו כאלו שלא יאהבו זאת, כך גם נראה מהנוסח של הצוואה.
אני באמת לא מתערב ולא מביע דעה, למרות שבליבי יש לי כזאת, אבל זה לא פעם ראשונה בהיסטוריה.
תוקן על ידי מחודד ב- 19/08/2020 23:16:51
|
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2020 02:11 |
|
| |
| מחודד כתב: |  | צוואת האדמור מסדיגורא כבר היה תקדים.
הקב''ה שלח את שמואל למשוח מלך לעם ישראל, והוא מפנה אותו לישי בבית לחם, וכששמואל מגיע לשם הוא רואה את הבכור אליאב, והוא בטוח שהוא יהיה מלך על ישראל אך הקב"ה אומר לו, האדם יראה לעיניים והשם יראה ללבב, וכן הלאה והלאה, הוא לא חושב ולו לרגע שהקב''ה התכוון לדוד, אבל בסוף זה היה דוד.ניתן אולי להניח שאחיו לא קיבלו זאת באהבה ובשמחה, לכה''פ בתחילה , אבל בסוף זאת היתה עובדה מוגמרת.האדמור מסדיגורא זצוק"ל היה אדם לא טיפש בכלל, הכיר את בניו יותר ממה שאנו חכמי ורבני הפורום מכירים אותם, והוא בחר במי שבחר והחליט מה שהחליט, וככל הנראה לקח בחשבון שיהיו כאלו שלא יאהבו זאת, כך גם נראה מהנוסח של הצוואה.אני באמת לא מתערב ולא מביע דעה, למרות שבליבי יש לי כזאת, אבל זה לא פעם ראשונה בהיסטוריה.
תוקן על ידי מחודד ב- 19/08/2020 23:16:51 |
|
... בתקווה שהרבי החדש לא יתנסה בנסיונותיו של דוד המלך ע"ה...
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי מושגים ב- 20/08/2020 02:19:11
|
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2020 02:05 |
|
| |
| אויויוי כתב: |  | איזה קשקוש...הניקים החילונים פה בפורום מקשקשים את השכל. דוד מקבל את כל גור על מגש של זהב בלי מצמוץ.
משפחת הפני מנחם שייכת להיסטוריה ל-ג-מ-ר-י,וכך גם כל שאר בני האדמו"ר. דוד מקבל הכל, לא יהיה שום מאבק. כלום.
יכול להיות שאנשים שגם היום רוצים לעבור לר 'שאול ומפחדים, יפחדו פחות. אז מקסימום הוא יעלה מ300 ל700.נו שוין. לא קוראים לזה מאבק.עם כל הכבוד.
|
|
ימים יגידו הטרור של כת רשעי גור נדלן !! כלפי קהילת גור תורה זה בגלל שהם מודעים לכך שהרבה היו עוזבים אותם ופורשים !! העולם החרדי הליטאי וחסידי תומך בגור תורה !! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2020 01:23 |
|
| |
| מחודד כתב: |  | הקב''ה שלח את שמואל למשוח מלך לעם ישראל, והוא מפנה אותו לישי בבית לחם, וכששמואל מגיע לשם הוא רואה את הבכור אליאב, והוא בטוח שהוא יהיה מלך על ישראל אך הקב"ה אומר לו, האדם יראה לעיניים והשם יראה ללבב, וכן הלאה והלאה, הוא לא חושב ולו לרגע שהקב''ה התכוון לדוד, אבל בסוף זה היה דוד.
ניתן אולי להניח שאחיו לא קיבלו זאת באהבה ובשמחה, לכה''פ בתחילה , אבל בסוף זאת היתה עובדה מוגמרת.
האדמור מסדיגורא זצוק"ל היה אדם לא טיפש בכלל, הכיר את בניו יותר ממה שאנו חכמי ורבני הפורום מכירים אותם, והוא בחר במי שבחר והחליט מה שהחליט, וככל הנראה לקח בחשבון שיהיו כאלו שלא יאהבו זאת, כך גם נראה מהנוסח של הצוואה.
אני באמת לא מתערב ולא מביע דעה, למרות שבליבי יש לי כזאת, אבל זה לא פעם ראשונה בהיסטוריה.
|
|
אכן מכתיבת הצוואה ומאזהרותיו החוזרות ונשנות של האדמור זצל שרק ר' שיעלה יהיה אדמור וכל היתר יהיו כנועים לפניו, ניכר שהוא ידע שזה לא ילך בקלות אבל לדעתי הוא ידע גם שבלתי נמנע שהבן הגדול יקח בכל זאת אדמורות, אבל עיקר מה שהוא רצה זה שהאדמור המרכזי יהיה ר' שיעלה לטובת מרבית החסידים שרצו אותו
|
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2020 00:22 |
|
| |
| אויויוי כתב: |  | איזה קשקוש...הניקים החילונים פה בפורום מקשקשים את השכל. דוד מקבל את כל גור על מגש של זהב בלי מצמוץ.
משפחת הפני מנחם שייכת להיסטוריה ל-ג-מ-ר-י,וכך גם כל שאר בני האדמו"ר. דוד מקבל הכל, לא יהיה שום מאבק. כלום.
יכול להיות שאנשים שגם היום רוצים לעבור לר 'שאול ומפחדים, יפחדו פחות. אז מקסימום הוא יעלה מ300 ל700.נו שוין. לא קוראים לזה מאבק.עם כל הכבוד.
|
|
להיסטוריה לא הייתי משליך את רבי שאול אלתר. מספיק לו דל כמות אך רב איכות! בשר תותחים לא מעניין את הגר"ש אותם משאיר לעדר. חסידי הגר"ש יקבלו את גור בגירסתה הקומפקטית והאיכותית! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2020 23:46 |
|
| |
איזה קשקוש...הניקים החילונים פה בפורום מקשקשים את השכל. דוד מקבל את כל גור על מגש של זהב בלי מצמוץ.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2020 23:32 |
|
| |
לה''ו. אהבתם את הפרומו של סאדיגורה? חכו לעונה הראשונה בריאליטי של גור... נ.ב. רק בעיה אחת! גור לא מאמינים במצוות עונה!!! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2020 23:31 |
|
| |
| אויויוי כתב: |  | הרחקת לכת עד שם? (שזה היה על פי ד', ועם כל הכבוד, קשה להשוות...)
כל ילד יודע שהאדמור מגור הכתיר ליורשו את בן זקוניו דוד.
למרות שישראל מנחם גם ראוי, ולמרות שנחמיה היה האיש החזק בחסידות במשך שנים.
|
|
בגור תורה יש רב תלמיד חכם שמאוד מתאים לתפקיד האדמור מגור!!
שיגמר הטרור בגור דוד ואחיו ישארו עם הרכוש וכל אלפי יושבי הגדר יעברו לרב שאול אלתר!!
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי שרית560 ב- 19/08/2020 23:33:24
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2020 23:22 |
|
| |
הרחקת לכת עד שם? (שזה היה על פי ד', ועם כל הכבוד, קשה להשוות...)
כל ילד יודע שהאדמור מגור הכתיר ליורשו את בן זקוניו דוד.
למרות שישראל מנחם גם ראוי, ולמרות שנחמיה היה האיש החזק בחסידות במשך שנים.
|
|
|
|
|