בית פורומים בחדרי חרדים

כמה חסידים יש לרוזין סדיגורא מול האשכולות בפורום

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-20/8/2020 08:07 לינק ישיר 
כמה חסידים יש לרוזין סדיגורא מול האשכולות בפורום

זה נראה שיש כאן מלחמת עולם ולא על משהו מהותי, או שפשוט מישהו שופך מידע כדי ליצור מחלוקת, הרי לא יתכן שבשביל מאה משפחות יפתחו אשכולות כמו גור או בלז שהם אלפי משפחות. ולגבי מחלוקת יש את החסידים ויש את הממון של החסידות, החסידים בסוף הולכים לאחפה שליבם חפץ, גם אם זה לוקח זמן, זה כמו זוג שרבים, שאם אין אינטרסים משותפים לשתי הצדדים הם מתגרשים, אז מה שנשאר זה הממון, שזה גם לא משהו שניתן להתעלם ממנו, צדיקים חביב עליהם ממונם וכו רק פה זה לא ממש ממונם, אז זה יותר קל,

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/8/2020 18:27 לינק ישיר 

אפילו גרביים לא לוקחים לקבר, אין פה שום בעיה ושום חידוש, עולם כמנהגו, ההשלכות היחידות שישנם שידע כל בן גדול שגם אם הוא הגדול יתכן שאביו לא יירש לו את כס האדמורות, וגם אם יהיה רבי זה יהיה רק כתואר שאמו נתנה לו, רבי וחסידים זהה יראת שמים וסייעתא דשמיאא לא מעבר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/8/2020 18:15 לינק ישיר 

כנראה שאתה לא חסיד, כי ההשלכות של עצם הצוואה בהעדפת בן 5 על פני הבכור ושל "נאמני" הרבי שפועלים לא לקיימה, של הרבנים שבגדו בשליחותם, ומהפכנות בעולם החסידות שאלמנת האדמו"ר פועלת נגד קיום הצוואה של בעלה הצדיק, זה משפיע ישירות על כלל חצרות החסידים כולם. 

כאמור כנראה אתה ליטאי  ולא תצליח להבין, אבל זה הסיפור בגדול, ולכן זה מעניין כל כך ומסקרן את כלל החסידיות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/8/2020 19:56 לינק ישיר 

אגב,
הסיפור כבר הגיע לכאן...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/8/2020 17:01 לינק ישיר 
פלדלפי

הכובס1 כתב:
בקיצור כמה משפחות לדעתי אולי 100 משפחותשל חסידים ועוד 100 אוהדים וההתעניינות היא בגלל הסרט הטוב, אז אפשר להרגע אין שם על מה לריב אז כנראה לא יריבו, והשואו של הסרט הטוב בסוף גם עובר, ורק אנשים ספורים מתעשרים מזה.

יש נכסים ... הבניין של המוסדות מושכר לישיבה כך שיש הכנסה קבועה .. 
ויש גם כבוד... גם אדמו"ר של עשר חסידים מרגיש מכובד 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/8/2020 16:24 לינק ישיר 

בקיצור כמה משפחות לדעתי אולי 100 משפחותשל חסידים ועוד 100 אוהדים וההתעניינות היא בגלל הסרט הטוב, אז אפשר להרגע אין שם על מה לריב אז כנראה לא יריבו, והשואו של הסרט הטוב בסוף גם עובר, ורק אנשים ספורים מתעשרים מזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/8/2020 11:13 לינק ישיר 

תתפלא לשמוע, החסידות האפורה והמנומנמת שמעולם לא ענייניה מאן דהוא, היתה בראש הכותרות בציבור החסידי כל השבוע, כפי שאמר מאן דהוא, הציבור השבוע נחלק לשניים, אלו שעוסקים בסוגיא של לחי (הדף היומי) ואלו שעוסקים בסוגיא של מש"י , 
כנראה יש כאן את מיטב החומרים שמהם עשוי סרט טוב, צוואה, רבנית, ירושה, בן צעיר וכו', מלבד ההשלכות הנרחבות שיש כאן לגבי כל החצרות, בעדיפות בכור, בקיום צוואה, ברצון של החסידים ועוד, 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/8/2020 10:08 לינק ישיר 

ברור שבתוך החסידות זה דרמה גדולה - השאלה שלי היא כמה באמת זה סערה בעולם החסידות... 

האם יש בנינו חסידים שיכולים לתת עדות מכלי ראשון מה קורה אצלם שבטילעך? האם באמת זה מעניין את החברה מחסידיות אחרות 
כבר שבוע שהאתרים החרדים מלאים בכותרות על הדרמה\סערה בעולם החסידי... אבל לא נראה לי שזה מעניין במיוחד את החסידים.. למעט הכמה מאות משפחות של סדיגורא 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/8/2020 10:00 לינק ישיר 

יש לפעמים ספר מוצלח שעל אף שהסיפור בכלל לא קרה במציאות, הספר נמכר בהמוניו בגלל איכות הסיפור.

נראה לי שהסיפור והדרמה פה משחקים את התפקיד הראשי, והאנשים או כמות האנשים לא כל כך משנים בכלל.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > כמה חסידים יש לרוזין סדיגורא מול האשכולות בפורום
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext