בניגוד למכתבם הידוע של מרנן הגריש והגראיל,הנהלת מוסדות בית דוד מביאה בריונים למנוע מצעירי הצאן לפתוח את זמן אלול
נשלח ב-29/8/2020 21:12
כמיין כתב:
הפילוג בפלג:
ישיבת "בית דוד" מתפצלת.
בראשות הישיבה של מחנה הרב מרקוביץ' יעמדו הרב משה דוד ליפקוביץ' והרב שלמה בורנשטיין. בראשות הישיבה של מחנה הרב דויטש יעמוד אוריאל כהנא
(הקו החרדי)
חחח. נחכה למחר נראה בדיוק אם ל"ישיבת בית דוד של הרב מרקוביץ " יהיה זימון או שיהיה להם מניין בצירוף ספר תורה. לדעתי היא בפועל לא תיפתח בכלל.מחוסר ציבור לעניין.,אבל אדרבא נחכה ונראה. בינתיים כל בני הישיבה דבקים באהבת נפש במרן הגר"א דויטש.
נשלח ב-28/8/2020 17:39
הפילוג בפלג:
ישיבת "בית דוד" מתפצלת.
בראשות הישיבה של מחנה הרב מרקוביץ' יעמדו הרב משה דוד ליפקוביץ' והרב שלמה בורנשטיין. בראשות הישיבה של מחנה הרב דויטש יעמוד אוריאל כהנא
(הקו החרדי)
נשלח ב-20/8/2020 15:06
בדיחת היצר האהובה עליי ביותר: פעם פגש היצר הרע של הלטאים את היצר הרע של החסידים. היצר הרע של החסידים מזיע עייף גמור מהחיים
ואילו היצר הרע של הלטאים נקי עירני כולו מבסוט.
שאל היצר של הלטאים את היצר של החסידים למה אתה כל כך מותש?
"תשמע" השיב היצר החסידי. "אני עובד קשה.
נפטר אדמו"ר, אני מסכסך בין הבנים והחסידים, ואז הם משלימים ביניהם ושוב אני צריך לסכסך ביניהם
וכך בכל חצר. העבודה הזאת גומרת אותי. אבל תגיד, איך אתה כזה רענן? אין לך עבודה? יצאת לחל"ת?"
חייך היצר הליטאי ואמר "אני עשיתי פעם אחת מחלוקת בפוניבז' ומאז הכל עובד על אוטומט
נשלח ב-20/8/2020 15:03
תריבו תריבו זה משעשע קצת יותר מעניין מסאדיגורא
נשלח ב-20/8/2020 10:42
שקר וכזב הישיבה נפתחה בבניני ישיבת באר ישראל רח' הירדן
נשלח ב-20/8/2020 10:30
בעקבות המאבק בפלג על השליטה בישיבת "בית דוד", ולאחר שכל הסיכומים בין המחנות בפלג עלו על שרטון, הנהלת הישיבה הודיעה כי הזמן לא ייפתח עד להשגת הסכמה בין הצדדים, בשעות האחרונות מחנה הרב דויטש מנסה לבצע השתלטות על מבנה הישיבה (הקו החרדי).
אני לא מאמין שהרב שמואל דויטש יעשה דבר כזה. היכרתי אותו פעם כת"ח רציני מאוד. או שזה טיבעו של הפלג הליטאי שמסוגל לשגע גם את הגדולים ביותר?
נשלח ב-20/8/2020 10:21
איוי, למה שילכו לבית דין? אם זה שלהם שיעשו מה שבא להם.
תוקן על ידי הדיבוק ב- 20/08/2020 10:26:56
נשלח ב-20/8/2020 10:17
שקר וכזב הרב לנג כפוף למרותו של מרן הגרא דויטש
נשלח ב-20/8/2020 10:13
הרב שנקר וכן כל הרמים הם שכירים של בית דוד שהם הבעלים של המבנה ושל הישיבה.
נכון לעכשיו יש מריבה בין הצוות בתוך הישיבה, מצד אחד לנג שנתמך על ידי הרב מרקוביץ ומצד שני כהנא הנתמך על ידי הרב דויטש.
הם לא הגיעו לעמק השווה, וכהנא מנסה להשתלט כעת בכח הזרוע.
נשלח ב-20/8/2020 10:09
כלומר, העמותה החליטה להשמיש את הבניין לצרכים אחרים ולא לישיבה? אם זה נכון זה באמת לא נשמע נעים, אבל זה די צפוי. יש שם מלחמות עולם כבר שנים רבות מאוד, אז בטח עכשיו מתו האנשים החזקים והממשיכים החליטו לריב ללא כפפות (ממה ששמעתי ר' צבי נפטר לאחרונה, אבל אני רק משער שגם השאר אינם בין החיים; כבר אז הם היו ישישים).
נשלח ב-20/8/2020 10:07
הפלג המסוכסך והמפולג מתקוטט בינו לבין עצמו על השליטה בישיבת בית דוד, והם מצפים שהנהלת הישיבה (שלא משתייכת לפלג, אבל נוהגת בלויאליות מולם) יכריעו ביניהם. כעת ידו של הרב דויטש על העליונה בנסיון השתלטות גזלני כנגד מחנה הרב מרקוביץ וללא סיכום מול הנהלת הישיבה.
נשלח ב-20/8/2020 10:04
זה הרמת יד בתורת משה כי לא הולכים לב"ד
נשלח ב-20/8/2020 09:52
לא קורונה ולא בטיח. כמה עסקנים בעמותת בית דוד החליטו לזרוק את הישיבה המפוארת מהבניין, אולי בשביל להשכיר את המקום ולעשות כסף לכיסם
נשלח ב-20/8/2020 09:48
על פניו נשמעת הנפצה מחבלית קלאסית, מוסדות בשנת תש"פ עושים משהו - כנראה בגלל הקורונה - ובכך הם ממרים את פי הגרישא והגראיל... גם לא הבנתי מה מקשר בין לעשות משהו בניגוד למכתב של הגרישא והגראיל ובין הרמת יד בתורת משה. בקיצור, הבנו שזה יצחיק, עכשיו תספר את הבדיחה.