קיבל שטעלע מכובד במוסדות של מהר"א מסאטמר, וכעת ברוב חוצפתו ועזות מצח לא מצוי הוא השתלט על הישיבה והחסידים, ואולי גם על הבית מדרש, איך קראו לזה בזמנו בסאקמער דהתם? א פרוסטער גאנעב.
וזה הזכיר לי את הסיפור הדומה "האדמו"ר" מדארג עשה גניבה דומה והעוול הנורא להרב אונגר זצ"ל.
נשלח ב-27/8/2020 23:21
מאור_עינים כתב:
כמובן שלא נשכח את מה שעשה הרה"צ רבי חיים הערש מייזליש שליט"א לרבה של קהילת סאטמר בני ברק הגאון רבי אליהו כץ זצ"ל איך שנישל אותו מרבנותו אבל למען הכבוד הוא קרא לעצמו הראש ישיבה ורבה של סאטמר אלעד
הוא לא נישל אותו - הרב כץ תמך בזאלונים וחיים הערש היטה את לב הציבור לאהרונים
במילא נשאר מהבודדים.
נשלח ב-27/8/2020 21:56
כמובן שלא נשכח את מה שעשה הרה"צ רבי חיים הערש מייזליש שליט"א לרבה של קהילת סאטמר בני ברק הגאון רבי אליהו כץ זצ"ל איך שנישל אותו מרבנותו אבל למען הכבוד הוא קרא לעצמו הראש ישיבה ורבה של סאטמר אלעד
נשלח ב-27/8/2020 20:35
תגחצץ ותגרבץ לבריאות
נשלח ב-27/8/2020 19:12
משובחת? הרשה לגחצץ.
נשלח ב-27/8/2020 18:03
דארג קם והלך, ואין שום איסור לקום וללכת גם אם כל הציבור בא איתך, אף אחד לא היה חסיד של חסידות אונגר והמקום היה בסה"כ ערוגה ממנה שאבו הרבה אדמורים להגדיל את החצר ובא הדארגער ובלע את כולם, אוהבים לשנוא אותו רק בגלל זה. אם מייזליש יקום ויבנה מחדש אין שום בעיה, הבעיה זה שהוא כובש את הבנינים, נראה אותו יוצא וכמה באים איתו.
זה לא מדוייק לומר שהוא הביא את הציבור למהר"א, הוא בהחלט היה זרוע אבל היה אפשרי לשלוח זרוע אחר שהיה עושה אותו הדבר, הוא קיבל גיבו מלא מהדוד וכששלחו אותו מירושלים אחרי פטירת הרמ"א, דודו סידר לו את תפקיד ראש הישיבה בב"ב, ובסה"כ עשה מעשה נדיר שמינה אחיין במקום אחד מבניו, יש כאן מצד מייזליש הרבה כפיות טובה אם כי ההנהגה הסאטמורית שהרבי כפוף להנהגת ראשי הקהל כראטער ודומיו היא שורש הצרה חבל כי בבני ברק זאת היתה קהילה הונגרית משובחת ועכשיו כבר לא
נשלח ב-27/8/2020 17:41
לפי הזאלונים אז חיים צבי הוא גונב מן הגנב, אהרון גנב מהזאלוני וחיים הערש גונב מהאהרוני
נשלח ב-27/8/2020 17:22
גם גנב שהוא מצליח לצאת בשלל רב, הוא שמח וטוב לב, אז מה? זה מכשיר את הגניבה? זה מתיר את הגזילה?איזה מין ערכים אתה מביא איתך ומאיפה?
נשלח ב-27/8/2020 15:35
מדוע להתעסק בפילוסופיה המוסרית. בפרקטיקה - דארג הוא סיפור של ניצחון.
אם הרב מייזליש יצליח כמו הדארגר - הרי הוא שש ושמח עד השמים
נשלח ב-27/8/2020 13:20
מזרוחניק? מה תענה על זה שרוב מוחץ של חסידי סאטמאר משיכון סאטמאר בבני ברק הולכים עם ר' חיים הערש ולא עם האדמו"ר?
אמנם אינני חסיד סאטמאר אבל אני מעורב שם בתוך תוכו של השיכון ויודע יותר ממה שאתה חושב.
נשלח ב-27/8/2020 11:40
תגובה של בור גאוותן ועקשן...
אני גדלתי שם ליד שיכון סאטמר בבני ברק ומכיר כל אחד וכל מסמר שזז שם למעלה מארבעים שנה
נשלח ב-27/8/2020 11:35
האקסט א צ'ייניק.
נשלח ב-27/8/2020 11:31
אין שום קשר בין המקרים
הדארגר חסיד בעלזא ממשפחה פשוטה שקיבל משרה בישיבת הרב אונגר וניצל את תמימותו וחולשתו וחוסר המשכיותו
וחטף לו את הציבור - הדור הצעיר בשיטות פסיכולגיה ודמגוגיה.
האדמו"ר מסאטמר ארה"ק הוא קודם כול נכד של הרבי הקודם
הוא זה שבכוח שבתו בבני ברק גרם שהציבור הבני ברקי יהיה בצד הדוד ר' אהרן ולא הדוד ר' זלמן לייב שישב אז בירושלים
ר' חיים הערש קיבל את הסמכויות על המוסדות עוד מהסבא שלו הברך משה שעוד היה בקו הבריאות כשנכדו נהיה ראש ישיבה בברכתו
בכוח הקשר הקרוב והטיפול המסור לציבור קישר אותם לצד הדוד ר' אהרן.
הדוד ר' אהרן הוסת או הסית את עצמו שאחיינו ר' חיים הערש רוצה למרוד בו ונטל ממנו את כל הסמכויות שהיו לו בזכות
שני מקרים שונים לגמרי...
נשלח ב-27/8/2020 11:29
בחדרי חרדים
אף הוא ראה גולגלת אחת שצפה על פני המים.
כרגע אנו עומדים כאן>>>>> אמר [לה], על דאטפת, אטפוך. וסוף מטיפיך יטופון.
נערך ע"י בחדרי חרדים
נשלח ב-27/8/2020 11:27
דווקא דארג הצליח מאוד. יש לו חסידות גדולה. וזו אחת החסדויות היותר שמרניות, אני לא בטוח אבל נדמה לי שבדארג גם לגברים אסור להוציא רישיון נהיגה.