הדרכה בדרכי הלימוד מהאדמור ר' שייעלה מסדיגורא, וגבולות של אדמו"ר
שלום רב וברכה לכל חכמי ורבני הפורום.
זה עתה ראיתי באתר המתחרה כיכר השבת וידאו מביקורו של האדמור ר' שייעלה בישיבת רוזין', הוא מדבר על כך שקובץ מפרשים ור' חיים זה טוב ויפה, אבל העיקר זה גמרא רש"י ותוספות וחשבון הסוגיא.
אממה, הקהל שמקשיב לו חלקים יכולים להיות אבא שלו וחלקם סבא שלו...
אז יפה מאד שאתה פע''ח ויפה מאד שאבא שלך ביכר אותך והעדיף אותך על פני אחיך אבל מכאן ועד לבוא תוך שבוע ולהדריך אנשים מבוגרים ומנוסים, בטח יותר ממך, האם הדרך לא אצה לו???
מה הגבולות, אם יש בכלל, של אדמו''ר?
שלום רב וברכה לכל חכמי ורבני הפורום.
זה עתה ראיתי באתר המתחרה כיכר השבת וידאו מביקורו של האדמור ר' שייעלה בישיבת רוזין', הוא מדבר על כך שקובץ מפרשים ור' חיים זה טוב ויפה, אבל העיקר זה גמרא רש"י ותוספות וחשבון הסוגיא.
אממה, הקהל שמקשיב לו חלקים יכולים להיות אבא שלו וחלקם סבא שלו...
אז יפה מאד שאתה פע''ח ויפה מאד שאבא שלך ביכר אותך והעדיף אותך על פני אחיך אבל מכאן ועד לבוא תוך שבוע ולהדריך אנשים מבוגרים ומנוסים, בטח יותר ממך, האם הדרך לא אצה לו???
מה הגבולות, אם יש בכלל, של אדמו''ר?
אני באמת לא מבין מה אתה רוצה מהחיים
הוא למד בישיבה עד לא לפני הרבה זמן, ואמר את דעתו לפי איך שהוא הרגיש כשהוא היה בישיבה לדעתי התלמידים - בפרט אחרי שהם יצאו מהישיבה, יודעים הכי טוב לומר איזו דרך לימוד היתה הכי טובה להם
ובקשר ללומר דעה לבני 50, תתרגל, ככה זה אצל חסידים, התבטלות בפני האדמו"ר גם אם אתה בטוח שאתה חכם יותר ממנו כי יש לך כרס יותר גדלה והספקת לאכול יותר קוגלים בחיים האמת שיש גם בני 24 ליטאים חכמים ויודעים הרבה יותר מבני 50.
נשלח ב-27/8/2020 18:42
לי זה נראה יוהרא כשאדמו"ר שעדיין לא עבר שבוע מאז התיישב על מכונו, והנה הוא מנסה לשווק את עצמו לא רק כאדמו"ר קדוש וצדיק'ל אלא גם ראש ישיבה, שהוא מתנשא על מגידי שיעורים מנוסים ווותיקים איך ללמד??? , הגדיל והוסיף בזה שדיבר איתם לפני הבחורים שומעי לקחם של המגידי שיעורים, הרי זה חסר טאקט משווע גם הוא היה יושב על משמרתו יובל שנים, ובוודאי ולא כל שכן מאדמו"ר בן 24.
נשלח ב-27/8/2020 18:20
.
מישהו איבד פרופורציה בכל הנושא הזה.
תוקן על ידי Aטורף ב- 27/08/2020 18:20:46
נשלח ב-27/8/2020 15:48
יוחנןש כתב:
דבר אחד בוודאי איננו מכיר לכאורה
את טיב הסחורה של בחורי ישיבת רוז'ין
קובץ שיעורים? רבי חיים?
מישהו השתבש פה
בא סנחריב ובלבל את העולם...
הליטאים רצים להשתטחות בקברים ולטבילה במקוואות (פגשתי אותם בשיא הקורונה)
האדמו"ר צודק לחלוטין, בהתחשב בעובדה, שהוא נמצא בישיבה שככל הנראה רבים מתלמידיה אינם מוכנים דיים ויודעים את החומר כדבעי, בעת כניסתם לשיעורים. לבסוף האדמו"ר ציין שאינו יודע באיזה אופן השיעורים נמסרים בישיבה .בקיצור אם חשבתם שמדובר באדמו"ר עם מטאטא ביד,שמטאטא מתחת לשטיח אז טעיתם. לגבי שאלות של חיים ומוות, אני עוד לא רואה איך אדמורים שגדולים ממנו במניין החסידים, שלא לדבר בגיל ,פוסקים בעניין? והדברים ידועים באיזה אופן החלטות אלה מתקבלות וד"ל.
נשלח ב-27/8/2020 15:42
יוחנןש כתב:
קובץ שיעורים? רבי חיים?
מישהו השתבש פה
היכרות ראשונה שלו, תן לו זמן להכיר את צאן מרעיתו...
עם זאת, אמר דברים פשוטים והגיוניים הידועים לכל דרדק. מה הבעיה?
נשלח ב-27/8/2020 15:27
קובץ שיעורים? רבי חיים?
מישהו השתבש פה
נשלח ב-27/8/2020 15:24
האדמו"ר צודק לחלוטין, בהתחשב בעובדה, שהוא נמצא בישיבה שככל הנראה רבים מתלמידיה אינם מוכנים דיים ויודעים את החומר כדבעי, בעת כניסתם לשיעורים. לבסוף האדמו"ר ציין שאינו יודע באיזה אופן השיעורים נמסרים בישיבה .בקיצור אם חשבתם שמדובר באדמו"ר עם מטאטא ביד,שמטאטא מתחת לשטיח אז טעיתם. לגבי שאלות של חיים ומוות, אני עוד לא רואה איך אדמורים שגדולים ממנו במניין החסידים, שלא לדבר בגיל ,פוסקים בעניין? והדברים ידועים באיזה אופן החלטות אלה מתקבלות וד"ל.
נשלח ב-27/8/2020 15:21
הוא למד בישיבה קטנה חסידית, לאחר מכן בישיבת גייטסהד אצל הרב גורביץ, ואצל ר' אשר אריאלי במיר, הוא התחתן בגיל 22 ולא בגיל 18, והוא יודע פרק או שניים בהלכות ישיבה,
נשלח ב-27/8/2020 15:01
ככה זה כשקוראים רק כותרות וחצאי דברים במקום לקרוא את התוכן נורמלי
לא מצאתי לנכון להיכנס לביצת האשכולות בעניין סדיגורא, אבל לנסות לתקוף ולהגחיך אדם, בין אם מדובר באדמו"ר או סתם אדם, על סמך שקרים ועיוותים (בגלל אג'נדה?) ולנהל דיון מזלזל (שוב בגלל אג'נדה), זה לא לעניין.
הנה הדברים כפי שכתובים באתר 'כיכר השבת'
בתיעוד שהגיע ל'כיכר השבת' נראה האדמו"ר מסביר למגידי השיעורים ולצוות הישיבה כי "ללמוד קובץ שיעורים ורבי חיים זה דבר טוב ונחמד, אך המטרה המרכזית צריכה להיות ללמוד גמרא רש"י ותוספות על מנת לדעת לעסוק בסוגיה כמו שצריך, משום שאחרת גם מה שכבר למדו, נשכח מהר.
"ולכן צריכים לדעת להסביר את הדברים בצורה טובה ויסודית, שלא יקרה שהמגיד-שיעור מסביר קטע בתוספות וממשיך הלאה, בעוד שהבחור עדיין לא הבין את הגמרא על בוריה".
לאחר דברי החיזוק שנשא לבחורים, סייר הרבי בין הבחורים איתם שוחח בלימוד ולאחר מכן עברו כולם לפני האדמו"ר שאיחל להם שנה טובה.
יש פה קמפיין שיווקי של ר' שייעלע כמוצר אדמו"רי חדש ומבטיח במטרה ליצור לו מועדון לקוחות גדול ונאמן. עושה רושם שגם שכרו עבורו את שירותיו של הצלם שוקי לרר בהסכם ריטיינר.
בהמשך הקמפיין יהיו מן הסתם גם פרסומים על מופתים, אולי גם ירוצו באנרים באתרים חרדיים. ואולי גם מבצעי שיריים בטישים אחד פלוס אחד. קבלת קוויטלעך עם הנחה של 25% בפדיון.
ככה בונים היום אדמו"ר. אנחנו כבר לא בעידן שבו אדמו"רים נסעו בסוסים ועגלות. שוק האדמו"רים היום די צפוף, וכשבא לשכונה בחור חדש צריך קמפיין, צריך קופירייטר. צריך לעשות תכנון אסטרטגי, תוכנית שיווקית, מיתוג, מיצוב, סקרי דעת קהל, לפילוח שוק, אזעלכע זאכן. בשביל כל זה צריך הרבה כסף. במקרה זה - כפי שאני מבין - ר' שייעלע לא סובל מחיסרון כיס.
נשלח ב-27/8/2020 14:14
אבל אני חשבתי שאבא שלי בחר בו ולא באחיו דוקא בגלל שהוא ראה בו כישורי מנהיגות אמיתיים.
נכון שניר הוא יכריע בשאלות של חיים ומוות, אבל זה אף פעם לא חשבנו שאמורים עונים על זה מכח הבנתם אלא מכח סייעתא דשמיא מיוחדת ואמונה של הציבור בהם, אם כי, אני מוכרח לסייג שלדעתי גם מתוך כל אותם לא מבינים ובעלי סייעתא דשמיא, מלא את כל אחד אפשר לשאול כאלה שאלות, אבל נניח לזה כרגע, ואדם החילט שהוא בא לשאול אותו, שישאל ושהנשאל יענה, לבריאות.
אבל כאן, ברור שישיבת רוז'ין לא קראו לו בשביל לתת הדרכה בדרכי הלימוד, אז מה הקטע? זה לא קצת לעוף על עצמו, או אולי קצת הרבה, או ממש הרבה?
נשלח ב-27/8/2020 14:11
בני אדמורים (בנשקים בלע"ז) ובמיוחד אם הם גם נכדי מליארדר, גדלים מגיל 0 שהם הכי מוצלחים שיש בכל תחום.
יש הרבה הורים שמגדלים ככה את הילדים שלהם, אבל כשהילד יוצא לעולם הגדול הוא מבין כמה הוא קטן. אבל ילדי אדמורים העולם שסביבם גם נותן להם את ההרגשה הזאת.
כך שגם אם הוא לא היה מתמנה לאדמור, מסתבר שהוא היה מרגיש שהוא יכול להדריך אנשים בני 50 בדרך הלימוד.
הרי מחרתים בערב הוא גם יענה על שאלות של חיים ומות, אז קטן עליו לתת עיצות בלימוד גמרא.