| נשלח ב-30/8/2020 14:31 |
|
| |
עשרת שערי שמיים? עשרת המקומות המקודשים ביותר?
תוקן על ידי אךטובוחסד ב- 30/08/2020 14:31:51
|
|
|
|
| נשלח ב-1/9/2020 23:33 |
|
| |
אךטובוחסד
קרן 'עוללים' רשת ביטחון תזונתית עבור לחם וחלב ל20.000 ילדים, הגזירה המפורשת של רשכבה"ג מרן שה"ת הגר"ח קניבסקי שליט"א: התורם לקרן עוללים שע"י קופת העיר יזכה מידה כנגד מידה שתיהיה לו ולכל משפחתו פרנסה ברווח כל ימי חייו,
|
|
|
|
| נשלח ב-1/9/2020 23:27 |
|
| |
אךטובוחסד
היסטוריה: "שטר חיים" כתוב וחתום ע"י בית דין הגדול של 28 גדולי הדור בראשות מרן שר התורה רבי חיים קניבסקי שליט"א – לפסוק עליכם בריאות נחת ופרנסה!
|
|
|
|
| נשלח ב-31/8/2020 17:11 |
|
| |
ירו_שלמי
| איני_מכיר כתב: |  | "מנין תפילות של מנין שליחים יראי שמים יעלו עליך יום יום, בכל השערים, בכל הפתחים" "כל ישיני עפר יקיצו ויעורי וימליצו טוב בעדך" (מתוך הקישור הנ"ל).
זהו, נוק אאוט, אין סיכוי שהתפילה תדלוף מאיזה חור עלום בצנרת התפילות, כל צירי היציאות האפשריות יהיו חסומים ע"י מנין ת"ח מופלגים.. אחד אפס למלכותא דארעא.
[ואז יבואו הליטאים המעונבים וילעגו לצ'אלמר השנורר המבקש עבור בני ביתו, הליטאים הרי לא עושים שנור חלילה, הם רק מציעים עסקאות..].
מה הכנסת כאן ליטאים מעונבים ??? ממתי הליטאים מזלזלים בשנוררים פחות או יותר מהחסידים או הספרדים ????
הקדחת תבשילך ברבים |
|
מצטער על ההכללה ומתנצל, היחס הליטאי לצ'אלמער'ס פשוט מוכר לי היטב, גם מחוויה אישית , (אבל אני עדיין מחשיב את עצמי לליטאי... הגרי"ג ור' דב לנדא הם הם רבותיי).
אבל לעניין האשכול, האווירה בקופת העיר היא ליטאית, וכשאני רואה את אותם ליטאים הנ"ל שולחים ידיהם בשנור הקרוב יותר לגזל, זה מקומם אותי.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/8/2020 11:33 |
|
| |
איני_מכיר
| ירו_שלמי כתב: |  | "מנין תפילות של מנין שליחים יראי שמים יעלו עליך יום יום, בכל השערים, בכל הפתחים" "כל ישיני עפר יקיצו ויעורי וימליצו טוב בעדך" (מתוך הקישור הנ"ל).
זהו, נוק אאוט, אין סיכוי שהתפילה תדלוף מאיזה חור עלום בצנרת התפילות, כל צירי היציאות האפשריות יהיו חסומים ע"י מנין ת"ח מופלגים.. אחד אפס למלכותא דארעא.
[ואז יבואו הליטאים המעונבים וילעגו לצ'אלמר השנורר המבקש עבור בני ביתו, הליטאים הרי לא עושים שנור חלילה, הם רק מציעים עסקאות..]. |
|
מה הכנסת כאן ליטאים מעונבים ??? ממתי הליטאים מזלזלים בשנוררים פחות או יותר מהחסידים או הספרדים ????
הקדחת תבשילך ברבים
|
|
|
|
| נשלח ב-31/8/2020 09:25 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-31/8/2020 08:55 |
|
| |
"מנין תפילות של מנין שליחים יראי שמים יעלו עליך יום יום, בכל השערים, בכל הפתחים" "כל ישיני עפר יקיצו ויעורי וימליצו טוב בעדך" (מתוך הקישור הנ"ל).
[ואז יבואו הליטאים המעונבים וילעגו לצ'אלמר השנורר המבקש עבור בני ביתו, הליטאים הרי לא עושים שנור חלילה, הם רק מציעים עסקאות..].
|
|
|
|
| נשלח ב-31/8/2020 07:52 |
|
| |
אתם לא מבינים כלום בגיוס הכספים 
|
|
|
|
|
| נשלח ב-31/8/2020 07:10 |
|
| |
אכן אין לזה שום בסיס
|
|
|
|
| נשלח ב-30/8/2020 16:34 |
|
| |
אני לא יודע מה המקור לזה, אבל יש משנה מפורשת, "עשר קדושות הן". הראשונה בעשרת הקדושות - ארץ ישראל. אז אפשר לעשות תפילה מיוחדת בכל מקום שהוא בארץ ישראל... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-30/8/2020 15:19 |
|
| |
בזמן שכתבו את הדף היומי הם נאלצו, נעבאך, להסתפק רק בחלק קטן מאותם שערי שמים אולטימטיביים. מצד שני, אולי יהודים אז נתנו יותר צדקה, ולא היה צורך לחלוב אותה באמצעים קראטיביים. הגראי"ל שטיינמן אמר פעם, שברור לו כשמש, שאילו כל יהודי שומר מצוות היה נותן מעשר כספים כנדרש, לא היה צורך בשום מגביות, וכל עולם התורה ומוסדות החסד היו מסודרים כלכלית וגם לא היה צורך בתמיכות ממשלתיות.
|
|
|
|
|