בית פורומים בחדרי חרדים

שר התורה בהוראה דרמטית: "לא לקיים בדיקות קורונה בישיבות"

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/9/2020 13:03 לינק ישיר 
שר התורה בהוראה דרמטית: "לא לקיים בדיקות קורונה בישיבות"

הוראה דרמטית ממרן שר התורה הגאון רבי חיים קנייבסקי לראשי הישיבות - נחשפת לראשונה ב'כיכר השבת', לפיה אין לקיים בדיקות קורונה בישיבות, זאת מחשש לביטול תורה עצום • חשיפה (אקטואלי)

חשיפה: הוראה דרמטית ממרן שר התורה הגאון רבי חיים קנייבסקי נחשפת לראשונה ב'כיכר השבת', לפיה אין לקיים בדיקות קורונה בישיבות, זאת מחשש לביטול תורה עצום שנגרם כתוצאה מהבדיקות וכניסתם של אלפי תלמידים לבידוד.

בימים האחרונים התגלו מאות חולי קורונה בישיבות, זאת בצל מתווה הקפסולות המהודק אותו מיישמים ברוב עולם התורה.

ל'כיכר השבת' נודע כי בישיבת רינה של תורה בכרמיאל התגלו לפחות כמאה חולים, בישיבת מאור התלמוד ברחובות ישנם 45 חולים, בישיבת עטרת ישראל ישנם 20 חולים, בישיבת משכנות התורה התגלו 20 חולים ובישיבת תורה בתפארתה התגלו כ-80 חולים.

אלא שלמרות הקפסולות, התגלו בבדיקות חוזרות שנעשו, כאמור, מאות חולים, ובשל כך אלפי בחורים נכנסים לבידוד במתחמים וחדרים שהוקצו לשם כך בישיבות. וכך נוצר מצב שאלפים שוהים בבידוד בישיבה זאת למרות שהם אינם בסיכון וכתוצאה מכך מתבטלים מתלמודם.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/9/2020 15:30 לינק ישיר 

[quote]

נוירולוג

תודה על התשובה העניינית והשפה המכובדת (לצערי לא קיבלתי הרבה כאלו)

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי תמניא_אפי ב- 03/09/2020 15:28:00

[/quote

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/9/2020 15:27 לינק ישיר 

נוירולוג

תודה על התשובה העניינית והשפה המכובדת (לצערי לא קיבלתי הרבה כאלו)

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי תמניא_אפי ב- 03/09/2020 15:28:00

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/9/2020 15:24 לינק ישיר 

תמניא_אפי כתב:
נוירולוג כתב:

מבלי להתייחס להוראתו של הנכד/ר' חיים ואיך הדברים מתנהלים שם, ישנם כמה דברים לגופו של עניין.

1. מתברר שמתווה הקפסולות נכשל בגדול, או מחמת שמראש לא היה לזה סיכוי, או מחמת שעשו מזה צחוק ולא התנהלו כפי המתוכנן.

2. ככל הנראה הבחורים לא מקפידים על ההנחיות, מה שאומר שמן הסתם גם לא מקפידים/יקפידו שלא לצאת מהישיבה, ויש דרכים לצאת.

3. גם בישיבות עם פנימיה, יש צוות של ישיבה שיוצא ונכנס, יש אנשים מתחומים שונים שיוצאים ובאים.

4. אף אחד לא מבטיח שכולם הולכים להידבק, ובעוד לא הרבה זמן כל הבחורים הללו חוזרים לבתיהם, וייחשפו למבוגרים בכל מקום, בבתים, בבתי הכנסת, בחנויות, ברחוב. 

5. אם מתעלמים במופגן ושמים פס על הנחיות משרד הבריאות, אי אפשר לבוא בטענה לאף קהילה שהחליטה על דעת עצמה לנהוג בצורה כזו או אחרת, לכל אחד יש את ההגיון שלו, וייתכן מאוד ובעוד לא הרבה זמן בבית הגר"ח יאמצו עוד כמה מההנהגות של קהילות החסידים.

נוירולוג

כל מה שאתה כותב עכשיו אני כבר כתבתי מיד בהתחלת המגפה.
המציאות הזו היתה בלתי נמנעת מראש, ומי שעיניו בראשו ראה את זה מיד בהתחלה. שמח שלפחות עכשיו יש לך את האומץ להודות.
ואלו שעדיין מתעקשים, בעוד חודש חודשיים גם אתם תיווכחו שאין מה לעשות.

נשלח מהאנדרואיד שלי

אני חושב שחלק מהמסקנות שלך לגביי אינן נכונות

תיארתי את המצב ואת הבעיות, לגבי הפתרונות, לשמחתי אני לא מאלו שצריך לתת הוראות לציבור איך לנהוג, זה לא פשוט בכלל, לכאן ולכאן. לא בתחילת במגיפה, ובוודאי שכיום.

אני רוצה להזכיר לך שבתחילת המגיפה רוב רובם של הרבנים והאדמו"רים (כולל אלו שלא שומרים כיום) היו בעד שמירה על כל הנחיות משרד הבריאות.

כ"כ את העובדה שיש התנהלות בחלק מהציבורים שאינה נובעת מהוראת האדמו"ר/הרב, אלא זלזול מכל מיני טעמים ובלי הבנה ורגש בסיסי שיש עניין של אחריות קולקטיבית.

התייחסתי ספציפית להוראתו של ר' חיים (בהנחה והוא בכלל אמר משהו כזה) וכן על מתווה הקפסולות שהיה כישלון כמעט ידוע מראש, ועל הבעייתיות שיש בישיבות הגדולות גם אם הבחורים לא יוצאים כעת (בהנחה ובאמת לא יוצאים וד"ל), וכן על הצביעות של אותם אלו שמסבירים לנו כמה כל הוראה שיוצאת מרשב"ם נכונה וראויה רק בגלל שהיא מתאימה להיגיון ולאג'נדה שלהם, ותוקפים ללא הרף כל מי שהא לא הם, אף שגם לאחרים יש רבנים, שיקול דעת והיגיון ומסקנות והוראות אחרות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/9/2020 15:14 לינק ישיר 

רודףסמלים כתב:
פותח אשכול יקר.

אתה מהמובילים באשכולות הפורום. ודאי בתחום החדשות. אין ספק.

אז איך אתה נופל לקטנות כאלה של "יד החסידים וכו'"?

איך אינך נזהר במיוחד כשמדובר בנושא טעון כמו קורונה, ועל אחת כמה וכמה כשבגדולי ישראל עסקינן?!?!

נשלח מהאנדרואיד שלי

לא בטוח שהבנתי אותך ועל מה אתה תמה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/9/2020 18:47 לינק ישיר 

תמניא_אפי כתב:
שחור_כתום כתב:

על דברים שמובאים בשם הרב חיים קנייבסקי שליט"א
-
קשה לי לכתוב את זה אבל אין לי ברירה, אבל אני לא מאמין לשום דבר שנמסר בשם הרב חיים קנייבסקי שליט"א עד שאני בעצמי לא אראה סרטון שיושבים ומסבירים לו הכל בצורה מבוארת ובלי הטיות לפה ולשם.
-
למה? כי הרב קנייבסקי כבד שמיעה ומאד מאד מבוגר ומתקשה כבר להלך. מדובר באדם גדול מאד אבל בן 92 שבהמון סרטונים נראה שקוע מאד בעולם הלימוד שלו ולא ער לנעשה סביבו.
-
זה לא שהרב לא יכול להבין אלא שהוא פרוש מהעולם וגם בגלל קושי השמיעה שלו הוא ממש לא מחובר להוויות היום יום. לכן למי שסובבים אותו יש המון השפעה על המידע שיגיע אליו.
-
והסובבים אותו הם עסקנים, בפוליטיקאים, כל מיני בעלי אינטרסים שאינם בשיעור קומתו של הרב ושלא תמיד האינטרס הציבורי עצמו עומד בראש הדאגות שלהם אלא לעיתים מאבקים פנים חרדיים.
-
זה די סוד גלוי בעולם החרדי ויש כאן העמדת פנים מאד מטופשת אל מול העולם. תולים דברים ברב קנייבסקי כשלצערי אני לא בטוח בכלל שהוא יודע מה אומרים בשמו.
-
אחר כך מתחוללת סערה ענקית ונגרם נזק גדול ליהדות החרדית כשמי שמייצר את הנזק לא בכלל דופק חשבון למישהו ולא חושש מאף אחד כי הוא שולט בדלת אל הרב.

אסף גולן

מעניין איפה הוא היה כשר' חיים (כאילו) הורה שחייבים להישמע לכל ההנחיות של משרד הבריאות וחייבים להלשין למשטרה על מי שמארגן מניין.

נשלח מהאנדרואיד שלי

מסתבר שרק עתה נודע לו על מצבו הרפואי החמור 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/9/2020 18:27 לינק ישיר 

שחור_כתום כתב:

-
קשה לי לכתוב את זה אבל אין לי ברירה, אבל אני לא מאמין לשום דבר שנמסר בשם הרב חיים קנייבסקי שליט"א עד שאני בעצמי לא אראה סרטון שיושבים ומסבירים לו הכל בצורה מבוארת ובלי הטיות לפה ולשם.
-
למה? כי הרב קנייבסקי כבד שמיעה ומאד מאד מבוגר ומתקשה כבר להלך. מדובר באדם גדול מאד אבל בן 92 שבהמון סרטונים נראה שקוע מאד בעולם הלימוד שלו ולא ער לנעשה סביבו.
-
זה לא שהרב לא יכול להבין אלא שהוא פרוש מהעולם וגם בגלל קושי השמיעה שלו הוא ממש לא מחובר להוויות היום יום. לכן למי שסובבים אותו יש המון השפעה על המידע שיגיע אליו.
-
והסובבים אותו הם עסקנים, בפוליטיקאים, כל מיני בעלי אינטרסים שאינם בשיעור קומתו של הרב ושלא תמיד האינטרס הציבורי עצמו עומד בראש הדאגות שלהם אלא לעיתים מאבקים פנים חרדיים.
-
זה די סוד גלוי בעולם החרדי ויש כאן העמדת פנים מאד מטופשת אל מול העולם. תולים דברים ברב קנייבסקי כשלצערי אני לא בטוח בכלל שהוא יודע מה אומרים בשמו.
-
אחר כך מתחוללת סערה ענקית ונגרם נזק גדול ליהדות החרדית כשמי שמייצר את הנזק לא בכלל דופק חשבון למישהו ולא חושש מאף אחד כי הוא שולט בדלת אל הרב.

אסף גולן

מעניין איפה הוא היה כשר' חיים (כאילו) הורה שחייבים להישמע לכל ההנחיות של משרד הבריאות וחייבים להלשין למשטרה על מי שמארגן מניין.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/9/2020 18:07 לינק ישיר 

תוקן על ידי לךתדע1 ב- 02/09/2020 18:12:00

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/9/2020 18:02 לינק ישיר 

-
-
-
-
-
-

אסף גולן

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/9/2020 18:01 לינק ישיר 

תמניא_אפי כתב:

חריף_ומקשה כתב:

מושגים כתב:
אם מדובר בישיבות סגורות אין יוצא ואין בא
וממילא אין פרץ ואין צווחה. אז שלא יעשו בדיקות.
הרי זה מה שאנו טוענים כל הזמן. שהנמנעים מבדיקות יסתגרו בתוך עצמם ויחסנו את עדרם.

נשלח מהאנדרואיד שלי

גם לי אין בעיה עם זה.
אבל היו צריכים להודיע להורים ולבחורים. שמי שלא מעוניין לקחת את הסיכון ולהידבק, יוכל לפרוש.
אי אפשר לקבל החלטה כזאת בלי להודיע מראש.

כשהיוונים גזרו שלא ללמוד תורה גם לקחו סיכון של מוות ולמדו תורה

והתחבאו במערות (אתם אפילו במסיכה אינכם רוצים להתחבא)

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/9/2020 17:34 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:
למה צריך לפרסם משהו שאין לו הרבה משמעות? סתם יוצר אנטי לחרדים אצל אנשים שלא מבינים

מה פירוש למה?
כי כמה חודשים הייתי מחוץ למפה,וסבא שלי עבר לפני שלושה חודשים אירוע מוחי, ואנשים עלולים לחשוב שעבר זמני .
ולכן אני מוציא הודעות הכי פרובוקטיביות שיש, שאנשים יבינו שאני חי וקיים, וכאן כדי להשאר עד המוות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/9/2020 15:34 לינק ישיר 

יקי אדמקר
@YakiAdamker
פרסום הוראת הרב קנייבסקי על ידי אנשי ביתו היא זו שעושה עוול לציבור החרדי. הרי אין לה כמעט משמעות, תהיו איתי: רוב הישיבות החרדיות נמצאות במתווה שבמסגרתו הבחורים נכנסו לבידוד למשך שבועיים בקפסולות של 50 בחורים לקפסולה. אחרי תקופה זו, הם עברו בדיקות קורונה, בחורים שהתגלו כחולים בודדו במבנה מיוחד בתוך הישיבה. כך גם אלה שמחויבים בבידוד. אז למה צריך לפרסם משהו שאין לו הרבה משמעות? סתם יוצר אנטי לחרדים אצל אנשים שלא מבינים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/9/2020 15:21 לינק ישיר 

כרבי דר' אומר תמיהני היאך ביטלו חונן הדעת בשבת אם אין דיעה תפילה מניין וכה אם אין דיעה הבדלה מניין (ירושלמי · מסכת ברכות · פרק ה · הלכה ב)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/9/2020 14:57 לינק ישיר 

כאבא לכמה בחורי ישיבות גדולות שונות שהתחילו קפסולות בזמן אלול יכול להעיד שזה בלוף אחד גדול. אולי במתחמים גדולים בסגנון בני עקיבא או הישיבות התיכוניות זה אפשרי, גם עד גבול מסויים, אבל בישיבות חרדיות סטנדרטיות זה לא החזיק אפילו שעה! לא ניתן לסגור את הבחורים במבנה צפוף שאפילו אסיר בכלא מקבל יותר מקום מהם ועם שעת חצר ולצפות שהם לא יצאו מהמבנה. רובם ככולם יוצאים לפחות פעם ביום אם זה למכולת לקנות משהו, אם זה להליכה קצרה לחילוץ עצמות, אם זה להשלים תפילה שפיספסו בישיבה, אם זה לקבל קצת ביגוד מהבית וכדו'. אם לא היו יוצאים היה צריך כנראה לאשפז את חלקם במחלקה סגורה בעוד חודש. זה לא הדור של פעם בישיבות ליטא, וגם אצלם לא שהו ככ הרבה בחורים יחד בצפיפות כזו ללא אפשרות לצאת לשאוף אויר. על בחורים משיעור א' הסגר החזיק יומיים שלוש ועל בחורים מבוגרים יותר אפילו לא שעה. מי שלא מאמין מוזמן לעמוד כמה דקות מול כל ישיבה ליטאית סטנדרטית ולבדוק. מה שכן נראה מהנתונים שישיבות שעשו בדיקות בתחילת הזמן ובידדו את החולים מראש פחות נדבקו, אבל אולי טועה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/9/2020 14:54 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:

מושגים כתב:
הרי זה מה שאנו טוענים כל הזמן. שהנמנעים מבדיקות יסתגרו בתוך עצמם ויחסנו את עדרם.

נשלח מהאנדרואיד שלי

גם לי אין בעיה עם זה.
אבל היו צריכים להודיע להורים ולבחורים. שמי שלא מעוניין לקחת את הסיכון ולהידבק, יוכל לפרוש.

כשהיוונים גזרו שלא ללמוד תורה גם לקחו סיכון של מוות ולמדו תורה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/9/2020 14:45 לינק ישיר 

מושגים כתב:

נשלח מהאנדרואיד שלי

גם לי אין בעיה עם זה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > שר התורה בהוראה דרמטית: "לא לקיים בדיקות קורונה בישיבות"
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext