| נשלח ב-3/9/2020 01:33 |
|
| |
ברוך שחלק מחכמתו
הערב ראיתי את השטר חיים של קופת העיר אודות השותפות עם הגר"ח על מיזם צדקה ילדים רעבים קרן הסעות או משהו כזה, ולראשונה נתקלתי בתמונה וחתימה של אברך ירושלמי בשם "מרן הגרב"מ (ברוך מרדכי) מינצברג רב קהל עדת ירושלים" ככל הנראה בן או נכד של ר' לייבל מינצברג וברכתי שהחיינו, ואם הוא מחזיק את עצמו לחסיד, אז מעתה גם לחסידים יהיה ר' ברוך מרדכי וחסל סדר קיפוח,
במחשבה שניה, מה הוא שונה מהינוקא מסא"ג ? יש לו ככל הנראה לא פחות בתי אב ואולי אף יותר, מן הסתם הוא יודע ללמוד לא פחות, ומדוע ההוא מרעיש אינטרנט ומלואו וכל הארץ מלאה תהלתו, ומהאחרון לא שמענו אף פעם ?
תוקן על ידי בונדמן ב- 03/09/2020 02:13:52
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2020 17:32 |
|
| |
כהיום, אדמורו"ת היא ראשות עיר שעוברת בירושה במקום בחירות.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2020 16:36 |
|
| |
החסידות הביאה אנשים מהרבה מקומות לקבל עצה וברכה, לשהות בחגים ועוד אצל מנהיגים כריזמטיים, מטבע הדברים נוצרו חצרות ומוסדות והרבה פרנסה ואינטרסים מסביב למקומות האלו, עכשיו קרו כמה דברים: 1. למנהיגים היה אינטרס ורצון להעביר את כל הטוב הזה לילדיהם
2. לכל מי שהתפרנס מהחצר היה אינטרס שהיא לא תעבור למקום אחר
3. מי שמעמדו נקבע על ידי קרבתו למנהיג היה לו אינטרס שלא יהיו זעזועים בהיררכייה
זה גרם שלהרבה מהמעורבים היה עניין להשאיר את ההנהגה במשפחה
גם כמו כל תנועה רוחנית או מהפכנית (תנועת המוסר, הקיבוצים בארץ) לאחר 2-3 דורות היה נהייתה במידת מה מצוות אנשים מלומדה ומסורת, אנשים ברובם כבר לא חפשו מי הצדיק שאליו יתחברו אלא המשיכו במסורת ישראל סבתא
ויצא העגל הזה
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2020 15:45 |
|
| |
הגע עצמך, אם כשממנים אח מן האחים - יש כמה טוענים לכתר. אם היו ממנים חסיד מן החסידים, חשוב ככל שיהיה - הרי יהיו עשרת מונים טוענים לכתר.
כך שבמינוי משפחתי-פנימי המחלוקת מצטמצמת (וכולנו דשים בזה) או מתאפסת לגמרי (כפי שקורה ברוב המקרים, ואז אנחנו משתעממים ולא מתעניינים)
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2020 14:50 |
|
| |
| יוחנןש כתב: |  | כן |
|
למה בעצם ממנים את הבן ליורש ולא את האדם המתאים ביותר בחסידות? על פניו התשובה הפשוטה היתה "משום דרכי שלום" אלא שבימינו, במחילה, זה ישמע כמו בדיחה. נראה לי שיש כאן ענין שמנסה לדמות למלוכה או לירושת רכוש אבל קהילה אינה רכוש. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2020 09:26 |
|
| |
כן
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2020 08:14 |
|
| |
| קלעפער כתב: |  | אפשר לחשוב שאם האדמור" שלך היה מניח בן אחריו בגיל 20 לא היית הולך אליו... |
|
לא הבנתי את ההגיון. אתה אומר שתלך אחרי הבן של האדמו"ר בלי קשר לאדם, רק בגלל שהוא בן האדמו"ר? (אני מניח שיש גבולות כמובן) אולי כדאי באמת שחסידים כאן יסבירו למי שאינם חסידים את העולם החסידי. מה משמעות האישיות של האדמו"ר לעומת ההשתיכות לחצר. האם בעצם האדמו"ר הוא יותר דמות שמאחדת את הקהילה ופחות עומד בפני עצמו? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2020 06:02 |
|
| |
מדובר בבנו של לייבל מינצברג זצ"ל תלמיד חכם עצום, צנוע, עד כדי כך שהוא ממשיך לנסוע רגיל באוטובוסים למרות שהוא מנהיג קהילה של מאות בתי אב ולמה לא שמענו ממנו? כי הוא קיבל הכל על מגש של כסף בלי שום מריבות, אף אחד מאחיו לא ביקש גם להנהיג אבל נראה שהוא גם לא מחפש את הפרסום מהסוג של סדיגורה
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2020 02:18 |
|
| |
אפשר לחשוב שאם האדמור" שלך היה מניח בן אחריו בגיל 20 לא היית הולך אליו...
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2020 01:57 |
|
| |
איסתרא בלגינא, קיש קיש קריא..
|
|
|
|