בית פורומים בחדרי חרדים

הכנסתי למחשבון את נוסחת הרמזור של גמזו על ביתר עילית. הפלא ופלא היא איננה אדומה!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-3/9/2020 19:25 לינק ישיר 
הכנסתי למחשבון את נוסחת הרמזור של גמזו על ביתר עילית. הפלא ופלא היא איננה אדומה!

הנוסחה של גמזו.

באקסל שפרסם הבוקר משרד הבריאות פורסמו הנתונים הבאים על ביתר עילית.
מאומתים חדשים ב-7 ימים האחרונים 124.
שיעור החיובים בבדיקות 14.2%.
אוכלוסיה 61,648.
ולכן
פרמטר N - מאומתים חדשים בשבוע האחרון ל-10 אלף תושבים: 20.11 [124/(61648/10000)]
פרמטר P - שיעור המאומתים בבדיקות בשבוע האחרון הוא: 14.2%
באקסל שפרסם משרד הבריאות בדיוק לפני שבוע פורסם שמספר המאומתים החדשים ב-7 ימים אחרונים הוא 88. זה יוצא ל-10 אלף תושבים: 14.27 [88/(61648/10000)]
ולכן
פרמטר G - שיעור הגידול בחולים החדשים ל-10 אלף תושבים משבוע שעבר לשבוע הזה עומד על 1.409 (40.09%) [20.11/14.27]

2+ln(20.11*1.40²)+(14.2/8) יוצא ציון 7.46
ולכן, נכון לעדכון שיצא הבוקר, ביתר עילית אינה אדומה בגלל שהיא מקבלת ציון מתחת שבע וחצי.

למי שתמה מדוע לא בדקתי מול הנתונים העדכניים באתר משרד הבריאות.
בגלל שצריך לבדוק בדיוק מול שבוע שעבר. ולכן הבדיקה צריכה להיות מול העדכון היומי שיוצא כל יום בשעה 8 בבוקר.

אגב, עשיתי בדיקה גם על הנתונים שהיו ביום שני כשהחליטו לצבוע את ביתר באדום. והציון היה נמוך יותר בסביבות 7.1, כך שלא ברור למה החליטו לצבוע את ביתר באדום.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2020 19:08 לינק ישיר 
ירו_שלמי

חריף_ומקשה כתב:

ירו_שלמי כתב באשכול אחר:
אגב, חוששני שבעוד שבוע יחזרו ערים להיות אדומות. עכ"פ זה יתכן לפי הנוסחה של גמזו.

הנוסחה חוזה את פני העתיד, למשל, אם בעיר מסוימת התחלואה עלתה בשבוע מ-100 ל-150, הנוסחה מחשבת את המצב בעוד שבועיים, דהיינו תוספת של עוד 50 לשבוע, סה"כ 250 (אני בכוונה מפשט, זה באחוזים וזה יוצא יותר). ולכן בזמן של ירידה אם ירדה מ-200 ל-150 אזי הנוסחה תתבסס על ירידה של עוד 100 בשבועיים ותחושב לפי 50 חולים.

הירידה המהירה שהיתה בשבועיים האחרונים גרמה לנוסחה לנבא כמעט היעלמות מוחלטת של הקורונה,א בל זה לא עומד לקרות, כי הקצב של הירידה אמור להתייצב, כמעט ברור לי שזה לא ימשיך לרדת במהירות הזו (כי בכל הדיאגרמות זה נראה קצת כמו התפלגות נורמלית), ולכן אם בעוד שבוע זה יירד מ-150 רק ל-140 אזי הנוסחה תעדכן את התחזית כלפי מלה ותנבא 120 בעוד שבועיים, וזה כבר יכול להיחשב כעיר אדומה.

אני מקוה שאם זה יקרה יבינו שיש לתקן את הנוסחה.

במקור, בהחלטת הממשלה רק אחרי שבועיים משנים את הצבע.

2. אחת לשבועיים (להלן - "המועד הקובע") ועל סמך ממוצע הנתונים של כל רשות בשבוע שקדם למועד הקובע ולציון שניתן על פיו, ייקבע הסיווג של אותה רשות כדלהלן: רשות שממוצע ציוניה במועד הקובע יהיה מעל 7.5 תוגדר אזור אדום; רשות שממוצע ציוניה במועד הקובע יהיה בין 6 ל-7.5 תוגדר אזור כתום; רשות שממוצע ציוניה במועד הקובע יהיה בין 4.5 ל-6 תוגדר אזור צהוב; רשות שממוצע ציוניה במועד הקובע יהיה מתחת ל-4.5 תוגדר אזור ירוק. 
https://www.gov.il/he/departments/policies/dec388_2020

א. זה מצמצם את הבעיה, אבל לא שולל את האפשרות שזה יקרה, אם הקצב הירידה יקטן משמעותית לשבועיים. ב. גמזו כן הוציא ערים אחרי כמה ימים, איך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2020 17:52 לינק ישיר 

עא"ה, זה כמו הה זה לא אותו דבר.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2020 16:52 לינק ישיר 

ירו_שלמי כתב באשכול אחר:
אגב, חוששני שבעוד שבוע יחזרו ערים להיות אדומות. עכ"פ זה יתכן לפי הנוסחה של גמזו.

הנוסחה חוזה את פני העתיד, למשל, אם בעיר מסוימת התחלואה עלתה בשבוע מ-100 ל-150, הנוסחה מחשבת את המצב בעוד שבועיים, דהיינו תוספת של עוד 50 לשבוע, סה"כ 250 (אני בכוונה מפשט, זה באחוזים וזה יוצא יותר). ולכן בזמן של ירידה אם ירדה מ-200 ל-150 אזי הנוסחה תתבסס על ירידה של עוד 100 בשבועיים ותחושב לפי 50 חולים.

הירידה המהירה שהיתה בשבועיים האחרונים גרמה לנוסחה לנבא כמעט היעלמות מוחלטת של הקורונה,א בל זה לא עומד לקרות, כי הקצב של הירידה אמור להתייצב, כמעט ברור לי שזה לא ימשיך לרדת במהירות הזו (כי בכל הדיאגרמות זה נראה קצת כמו התפלגות נורמלית), ולכן אם בעוד שבוע זה יירד מ-150 רק ל-140 אזי הנוסחה תעדכן את התחזית כלפי מלה ותנבא 120 בעוד שבועיים, וזה כבר יכול להיחשב כעיר אדומה.

אני מקוה שאם זה יקרה יבינו שיש לתקן את הנוסחה.

במקור, בהחלטת הממשלה רק אחרי שבועיים משנים את הצבע.

2. אחת לשבועיים (להלן - "המועד הקובע") ועל סמך ממוצע הנתונים של כל רשות בשבוע שקדם למועד הקובע ולציון שניתן על פיו, ייקבע הסיווג של אותה רשות כדלהלן: רשות שממוצע ציוניה במועד הקובע יהיה מעל 7.5 תוגדר אזור אדום; רשות שממוצע ציוניה במועד הקובע יהיה בין 6 ל-7.5 תוגדר אזור כתום; רשות שממוצע ציוניה במועד הקובע יהיה בין 4.5 ל-6 תוגדר אזור צהוב; רשות שממוצע ציוניה במועד הקובע יהיה מתחת ל-4.5 תוגדר אזור ירוק. 
https://www.gov.il/he/departments/policies/dec388_2020

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2020 16:51 לינק ישיר 

עכשיו אני רואה שההגדרה בהחלטת הממשלה היא הגדרה די גמישה:

3. על אף האמור, הצוות הבין-משרדי שיוקם כאמור בסעיף ב' שלהלן רשאי לקבוע לגבי יחידה גיאוגרפית בתוך רשות מסוימת (ובכלל זה שכונה או מקבץ שכונות בתוך עיר, או יישוב בתוך מועצה אזורית), שתוגדר כאזור בעל סיווג שונה מהרשות שבו היא מצויה, בהתאם לנתוני התחלואה של אותה יחידה. 
4. הסיווג האמור יפורסם לציבור. 
ב. צוות בין-משרדי ליישום תוכנית "הרמזור"
להקים צוות בין-משרדי בראשות משרד הבריאות ובהשתתפות משרד ראש הממשלה, משרד האוצר, משרד הפנים, משרד הביטחון, משרד הכלכלה והתעשייה, המטה לביטחון לאומי, בנק ישראל ונציג מטעם פרויקטור הקורונה במשרד הבריאות (להלן – הצוות),  שתפקידו לקבוע את אופן יישום המדד בנוגע לאזורים גיאוגרפיים בעלי מאפייני גודל ייחודיים הדורשים תיקון סטטיסטי, בין היתר, יישובים בתוך מועצות אזוריות. כמו כן הצוות יהיה רשאי לקבוע את אופן יישום המדד בנסיבות מיוחדות ובתנאים שיקבע. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2020 16:04 לינק ישיר 

ירו_שלמי כתב:
ירו_שלמי

חריף_ומקשה כתב:
חריף_ומקשה כתב:

ל'כיכר השבת' נודע, כי גמזו הודיע לפני מספר שעות לעיריית ירושלים, כי החליט לשנות את ההגדרות של צבעי הרמזור, בכך שאחוזי התחלואה ישוקללו לפי ממוצע שבועי, מה שכאמור צבע את רוב השכונות החרדיות בירושלים ב'אדום'.
https://mobile.kikar.co.il/article/376615

למי שלא הבין. זה פייק ניוז טהור של כיכר השבת.
ניתן לראו במסמך למעלה שתמיד הנוסחה הייתה כך. גמזו לא שינה כלום.

נשלח מהאנדרואיד שלי

אבל הוא כן יכול לכוונן את חלוקת היישובוים לשכונות כרצונו. יתכן שימצא עיר חילונית (כמו בית שמש) שאדומה מידיי ואז יתחיל לחשב עד לרזולוציה של רחובות כדי להוציא את האחרים. ואילו עיר חרדית (אולי ביתר) יכליל את כולם גם אם ניתן היה למצוא רחובות נקיים יותר. קשה מאוד לכתוב נוסחה שתבהיר מתי לפצל ערים ושכונות.

הוא יכול להכניס ולהוציא רחובות כרצונו?
זה לא עובד לפי הגדרה רשמית של רובע או שכונה ("אזורים סטטיסטיים")?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/10/2020 08:09 לינק ישיר 
ירו_שלמי

חריף_ומקשה כתב:
חריף_ומקשה כתב:

ל'כיכר השבת' נודע, כי גמזו הודיע לפני מספר שעות לעיריית ירושלים, כי החליט לשנות את ההגדרות של צבעי הרמזור, בכך שאחוזי התחלואה ישוקללו לפי ממוצע שבועי, מה שכאמור צבע את רוב השכונות החרדיות בירושלים ב'אדום'.

נשלח מהאנדרואיד שלי

אבל הוא כן יכול לכוונן את חלוקת היישובוים לשכונות כרצונו. יתכן שימצא עיר חילונית (כמו בית שמש) שאדומה מידיי ואז יתחיל לחשב עד לרזולוציה של רחובות כדי להוציא את האחרים. ואילו עיר חרדית (אולי ביתר) יכליל את כולם גם אם ניתן היה למצוא רחובות נקיים יותר. קשה מאוד לכתוב נוסחה שתבהיר מתי לפצל ערים ושכונות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/10/2020 23:53 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:

האם הכנסת את הנתון "חרדי" לתוך שאלת הנוסחה?
לא יודע איך באלו ספרות וסימונים הוא מתבטא בתרגיל, אבל בטח יש לו תרגום כלשהו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/10/2020 23:48 לינק ישיר 

אל תתייראו לא מן הפרושים ולא מן הצדוקים אלא מן הצבעים

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/10/2020 23:46 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/10/2020 23:25 לינק ישיר 
ירו_שלמי

חריף_ומקשה כתב:
ירושלמי
בקשר למה ששאלת
למה כתבו שזה לעוד שבועיים?

פשוט מאוד.
בהנחה ושיעור הגידול בשבוע הבא ובשבוע שאחריו יהיה דומה לשיעור הגידול בשבוע האחרון.
אז מכפילים את מספר החולים בשיעור הגידול שהיה בשבוע האחרון בחזקת 2. לפי ההיגיון הזה אם נרצה לנבא מה יקרה בעוד 3 שבועות אז נכפיל בחזקת 3.
נוסחת הLN היא סתם כדי להשיג מספרים קטנים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

כן, הבנתי את זה בסוף, שכחתי לעדכן :)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/10/2020 23:15 לינק ישיר 

ירושלמי
בקשר למה ששאלת
למה כתבו שזה לעוד שבועיים?

פשוט מאוד.
בהנחה ושיעור הגידול בשבוע הבא ובשבוע שאחריו יהיה דומה לשיעור הגידול בשבוע האחרון.
אז מכפילים את מספר החולים בשיעור הגידול שהיה בשבוע האחרון בחזקת 2. לפי ההיגיון הזה אם נרצה לנבא מה יקרה בעוד 3 שבועות אז נכפיל בחזקת 3.
נוסחת הLN היא סתם כדי להשיג מספרים קטנים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/10/2020 23:10 לינק ישיר 

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/9/2020 16:12 לינק ישיר 
ירו_שלמי

עכשיו נפל לי האסימון לגבי ההעלאה בריבוע של של הגידול בנדבקים, ה-G: הם כותבים שמדובר בעצם בתחזית למה שיקרה בעוד שבועיים, מעתה אם בשבוע שעבר היו 100 חולים והשבוע זה עלה ב-50% והגיע ל-150, כלומר ה-G הוא 1.5, אזי התחזית להכפלה הבאה הוא שזה יעלה שוב באותו קצב, כלומר 1.5*1.5, 1.5 בריבוע, ולכן זו בעצם התחזית לעוד שבוע אחד - התחזית תהיה 225.

למה כתבו שזה לעוד שבועיים? אולי ה-LN עונה על זה? שמישהו יעזור לנו..

[למי שמתעניין, הסברתי לעיל על ה-LN, הקשר שלו לקורונה הוא שבקורונה לא מדובר על ריבית דריבית שיש לה תאריכים, פעם בחודש או בשבוע, אלא באופן רציף. כלומר מדובר בתשובה לשאלה, מה יקרה אם מאה חולים הופיעו בארץ, וידוע שתוך חודש ידביק כל אחד מהם אדם אחד אחר, אלא שאחד מהם ידביק כבר היום ואחר בעוד שבועיים ואחר בסוף החודש, החולה ה-101 שהודבק היום, יש סיכוי שידביק עוד אחד עד סוף החודש, וגם החולה שהודבק באמצע החודש יש סיכוי של 50% שיספיק להדביק עוד אחד עד סוף החודש. ולכן בסוף החודש יהיו כ-271 חולים, ולא רק 200. זהו ה-e. וה-LN רק עונה לשאלה כמה הכפלות של e קרו מאז שהיה שם רק חולה אחד, כלומר כמה פעמים כבר עבר ה'חודש' הנ"ל מאז שהחלה המגפה בעיר].

תוקן על ידי ירו_שלמי ב- 04/09/2020 16:12:19

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/9/2020 12:55 לינק ישיר 

באתר החדש של "מודל הרמזור"
הם מסבירים במפורש שהמודל נועד כדי לעודד בדיקות. ורק ע"י הרבה בדיקות ניתן לצאת מצבע אדום.

מבנה, רציונל ושיטה

עבור כל רשות מקומית יינתן ציון משוקלל אשר מורכב מהפרמטרים הבאים:

• שיעור החולים החדשים
  • אחוז בדיקות חיוביות
  • קצב הכפלה

הציון קובע את צבע הרשות, אשר יינתן לפרק זמן של שבועיים המדדים ייבדקו מדי יום על מנת לבחון את השינוי הממוצע הנע על פני זמן. בתום השבועיים יעודכנו צבעי הרשויות על בסיס תפקודן.

המודל:
​
קצב גידול X אחוז בדיקות חיוביות X אחוז חולים חדשים.

הרציונל:
המודל הינו תחזית עבור מספר החולים ביישוב בעוד שבועיים.

השיטה:
המודל מעודד ריבוי בדיקות בהינתן תחלואה-

1. פקטור על משתנה שיעור הבדיקות החיוביות
  2. משתנה החולים החדשים מנורמל ביחס לסטנדרט בדיקות ארצי
  3. ירידה בצבע מתאפשרת רק אם לא הייתה ירידה משמעותית בבדיקות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/9/2020 23:36 לינק ישיר 
ירו_שלמי

חריף_ומקשה כתב:
ירו_שלמי

לגבי ה-M וה-K. אני מניח שהם לא יכולים לשנות רק עבור עיר מסוימת. זה חייב להיות אותו ערך לכל הערים, אחרת זה בדיחה.

לא היה לי כוח להתעמק ב"נוסחה". היא נראית לי יותר מידי שרירותית ומטופשת וזה לא עשה לי חשק להתעמק בה.
אני מסכים עם הניתוח שלך. זה שימוש לרעה בפונקציית LN. (אני גם לא מתמטיקאי, אבל יצא לי לדבר על זה עם חברים שעוסקים בתחום). יש דרכים אחרות להשיג מספרים בין אפס לחמש.
ואכן יש משקל גבוה מידי לאחוז החיובים. שזה דבר מטומטם כי אפשר לשחק עם זה המון. היו צריכים להביא בחשבון את מספר הבדיקות ביחס לגודל האוכלוסייה..
ויש עם הנוסחה לא מעט באגים, למשל עיר עם אפס מאומתים במשך שבוע, תהפוך לאדומה עם ציון אינסוף ברגע שיתגלה בה חולה אחד..

אותי לימדו את הכלל "keep it simple stupid" - "שמור על זה פשוט וטיפשי".
סתם סיבכו שלא לצורך, ולא הביאו בחשבון הרבה דברים.

מסכים. לגבי הקבועים, כמובן לא התכוונתי שישנו לעיר אחת, אני רק אומר שכל שינוי ב-M השרירותי מכניס ערים כאלה ומוציא אחרות (לעומת זאת אילו לא היו בוחרים בLN אלא למשל בשורש רגיל, הסדר בין הערים היה נשמר וזה לא היה משנה את תמונת הערים בכלל..).

ולגבי הבאג, אכן, בעצם אין התייחסות לכמות, ועיר שיש בה משפחה אחת בת 4 נפשות שנבדקה ושנים מהם יצאו חיובי, הלך על העיר..

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > הכנסתי למחשבון את נוסחת הרמזור של גמזו על ביתר עילית. הפלא ופלא היא איננה אדומה!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext