|
|
| נשלח ב-21/10/2020 16:04 |
|
| |
| ירו_שלמי כתב: |  | ירו_שלמי
| חריף_ומקשה כתב: |  | | חריף_ומקשה כתב: |  |
ל'כיכר השבת' נודע, כי גמזו הודיע לפני מספר שעות לעיריית ירושלים, כי החליט לשנות את ההגדרות של צבעי הרמזור, בכך שאחוזי התחלואה ישוקללו לפי ממוצע שבועי, מה שכאמור צבע את רוב השכונות החרדיות בירושלים ב'אדום'. https://mobile.kikar.co.il/article/376615 |
|
למי שלא הבין. זה פייק ניוז טהור של כיכר השבת. ניתן לראו במסמך למעלה שתמיד הנוסחה הייתה כך. גמזו לא שינה כלום. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
אבל הוא כן יכול לכוונן את חלוקת היישובוים לשכונות כרצונו. יתכן שימצא עיר חילונית (כמו בית שמש) שאדומה מידיי ואז יתחיל לחשב עד לרזולוציה של רחובות כדי להוציא את האחרים. ואילו עיר חרדית (אולי ביתר) יכליל את כולם גם אם ניתן היה למצוא רחובות נקיים יותר. קשה מאוד לכתוב נוסחה שתבהיר מתי לפצל ערים ושכונות. |
|
הוא יכול להכניס ולהוציא רחובות כרצונו? זה לא עובד לפי הגדרה רשמית של רובע או שכונה ("אזורים סטטיסטיים")? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2020 16:51 |
|
| |
עכשיו אני רואה שההגדרה בהחלטת הממשלה היא הגדרה די גמישה:
3. על אף האמור, הצוות הבין-משרדי שיוקם כאמור בסעיף ב' שלהלן רשאי לקבוע לגבי יחידה גיאוגרפית בתוך רשות מסוימת (ובכלל זה שכונה או מקבץ שכונות בתוך עיר, או יישוב בתוך מועצה אזורית), שתוגדר כאזור בעל סיווג שונה מהרשות שבו היא מצויה, בהתאם לנתוני התחלואה של אותה יחידה. 4. הסיווג האמור יפורסם לציבור. ב. צוות בין-משרדי ליישום תוכנית "הרמזור" להקים צוות בין-משרדי בראשות משרד הבריאות ובהשתתפות משרד ראש הממשלה, משרד האוצר, משרד הפנים, משרד הביטחון, משרד הכלכלה והתעשייה, המטה לביטחון לאומי, בנק ישראל ונציג מטעם פרויקטור הקורונה במשרד הבריאות (להלן – הצוות), שתפקידו לקבוע את אופן יישום המדד בנוגע לאזורים גיאוגרפיים בעלי מאפייני גודל ייחודיים הדורשים תיקון סטטיסטי, בין היתר, יישובים בתוך מועצות אזוריות. כמו כן הצוות יהיה רשאי לקבוע את אופן יישום המדד בנסיבות מיוחדות ובתנאים שיקבע.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2020 16:52 |
|
| |
| ירו_שלמי כתב באשכול אחר: |  | אגב, חוששני שבעוד שבוע יחזרו ערים להיות אדומות. עכ"פ זה יתכן לפי הנוסחה של גמזו.
הנוסחה חוזה את פני העתיד, למשל, אם בעיר מסוימת התחלואה עלתה בשבוע מ-100 ל-150, הנוסחה מחשבת את המצב בעוד שבועיים, דהיינו תוספת של עוד 50 לשבוע, סה"כ 250 (אני בכוונה מפשט, זה באחוזים וזה יוצא יותר). ולכן בזמן של ירידה אם ירדה מ-200 ל-150 אזי הנוסחה תתבסס על ירידה של עוד 100 בשבועיים ותחושב לפי 50 חולים.
הירידה המהירה שהיתה בשבועיים האחרונים גרמה לנוסחה לנבא כמעט היעלמות מוחלטת של הקורונה,א בל זה לא עומד לקרות, כי הקצב של הירידה אמור להתייצב, כמעט ברור לי שזה לא ימשיך לרדת במהירות הזו (כי בכל הדיאגרמות זה נראה קצת כמו התפלגות נורמלית), ולכן אם בעוד שבוע זה יירד מ-150 רק ל-140 אזי הנוסחה תעדכן את התחזית כלפי מלה ותנבא 120 בעוד שבועיים, וזה כבר יכול להיחשב כעיר אדומה.
אני מקוה שאם זה יקרה יבינו שיש לתקן את הנוסחה.
|
|
במקור, בהחלטת הממשלה רק אחרי שבועיים משנים את הצבע.
2. אחת לשבועיים (להלן - "המועד הקובע") ועל סמך ממוצע הנתונים של כל רשות בשבוע שקדם למועד הקובע ולציון שניתן על פיו, ייקבע הסיווג של אותה רשות כדלהלן: רשות שממוצע ציוניה במועד הקובע יהיה מעל 7.5 תוגדר אזור אדום; רשות שממוצע ציוניה במועד הקובע יהיה בין 6 ל-7.5 תוגדר אזור כתום; רשות שממוצע ציוניה במועד הקובע יהיה בין 4.5 ל-6 תוגדר אזור צהוב; רשות שממוצע ציוניה במועד הקובע יהיה מתחת ל-4.5 תוגדר אזור ירוק. https://www.gov.il/he/departments/policies/dec388_2020
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2020 17:52 |
|
| |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2020 19:08 |
|
| |
ירו_שלמי
| חריף_ומקשה כתב: |  | | ירו_שלמי כתב באשכול אחר: |  | אגב, חוששני שבעוד שבוע יחזרו ערים להיות אדומות. עכ"פ זה יתכן לפי הנוסחה של גמזו.
הנוסחה חוזה את פני העתיד, למשל, אם בעיר מסוימת התחלואה עלתה בשבוע מ-100 ל-150, הנוסחה מחשבת את המצב בעוד שבועיים, דהיינו תוספת של עוד 50 לשבוע, סה"כ 250 (אני בכוונה מפשט, זה באחוזים וזה יוצא יותר). ולכן בזמן של ירידה אם ירדה מ-200 ל-150 אזי הנוסחה תתבסס על ירידה של עוד 100 בשבועיים ותחושב לפי 50 חולים.
הירידה המהירה שהיתה בשבועיים האחרונים גרמה לנוסחה לנבא כמעט היעלמות מוחלטת של הקורונה,א בל זה לא עומד לקרות, כי הקצב של הירידה אמור להתייצב, כמעט ברור לי שזה לא ימשיך לרדת במהירות הזו (כי בכל הדיאגרמות זה נראה קצת כמו התפלגות נורמלית), ולכן אם בעוד שבוע זה יירד מ-150 רק ל-140 אזי הנוסחה תעדכן את התחזית כלפי מלה ותנבא 120 בעוד שבועיים, וזה כבר יכול להיחשב כעיר אדומה.
אני מקוה שאם זה יקרה יבינו שיש לתקן את הנוסחה.
|
|
במקור, בהחלטת הממשלה רק אחרי שבועיים משנים את הצבע.
2. אחת לשבועיים (להלן - "המועד הקובע") ועל סמך ממוצע הנתונים של כל רשות בשבוע שקדם למועד הקובע ולציון שניתן על פיו, ייקבע הסיווג של אותה רשות כדלהלן: רשות שממוצע ציוניה במועד הקובע יהיה מעל 7.5 תוגדר אזור אדום; רשות שממוצע ציוניה במועד הקובע יהיה בין 6 ל-7.5 תוגדר אזור כתום; רשות שממוצע ציוניה במועד הקובע יהיה בין 4.5 ל-6 תוגדר אזור צהוב; רשות שממוצע ציוניה במועד הקובע יהיה מתחת ל-4.5 תוגדר אזור ירוק. https://www.gov.il/he/departments/policies/dec388_2020 |
|
א. זה מצמצם את הבעיה, אבל לא שולל את האפשרות שזה יקרה, אם הקצב הירידה יקטן משמעותית לשבועיים. ב. גמזו כן הוציא ערים אחרי כמה ימים, איך?
 |
|
|
|
|
|