לענ"ד אם התאריך בתוקף, והמוצר אוחסן בתנאים סבירים (וכנראה שכן) התלונה היא כלפי היצרן. אושר עד הוא רק המתווך ביניכם.
ממתי אושר עד מתווך? הוא מכר לי מוצר פגום, ואותי לא אמור לעניין איך ובמה הוא אחסן את המוצר. אם אשלם לאגד על נסיעה והאוטובוס יתקלקל באמצע הדרך, אצטרך ללכת לחברת המייצרת את האוטובוס לקבל החזר?
אני כבר מתחיל לחשוב שאתה סתם רוצה להכעיס אותי.
ממש לא. אם הייתי רוצה להכעיס הייתי נשאר עם התגובה הצינית. המשל עם האוטובוס לא דומה לנידון. כמו אם תקנה מכשיר חשמלי את האחריות תקבל מהיבואן/היצרן ולא מהמשווק. בדרך כלל על גבי האריזות היצרן כותב, אם המוצר פגום נא לפנות אליו.
ולמה לדעתך אם מישהו מכר לי מוצר מקולקל אני אמור לשבור את הראש עם זה?
כי פעם היו קיביצרים שהתפרנסו לא רע מ"פיצויים" שהוציאו על כל פיפס במוצר "פגום", אז היום כל שרשרת השיווק והייצור עושה הכל כדי להוציא לך את החשק להתלונן על מוצר פגום.
החברה היא האחראית היחידה למוצר, אלא אם הקלקול נוצר בחנות או שאינו בתוקף.
השאלה מול מי הצרכן אמור להסתדר.
אינני רואה שום סיבה שצרכן שקנה מוצר פגום בחנות יצטרך לרדוף אחרי חברת הייצור. הצרכן אמור להתנהל מול בעל דינו שזה הקמעונאי. אחר כך שהקמעונאי יתנהל מול חברת הייצור
אם היית כותב באיזה מוצר מדובר, היה אפשר אולי לנסות להבין מה הסיבה שקיבלת את התשובה הזו.
בעבר פורסם שיש חנויות שלא מקבלים חזרה מוצרים מקולקלים של תנובה ומפנים לחברת תנובה, והסיבה היא בגלל ששינו את המדיניות, במקום החזרות, החנויות מקבלות הנחה משמעותית שמגלמת בתוכה את ההחזרות, ולכן כשאתה בא להחזיר לחנות הוא לא יכול להזדכות על זה, כמובן יש חנויות שכחלק מתודעת השירות שלהם כן קיבלו בחזרה. ייתכן וזה גם המקרה עם המוצר שאתה מדבר אליו.
בכל מקרה, גם אם החוק אינו מחייב אותם לקבל בחזרה, מן הראוי, וכחלק מהשירות שלהם, היה עליהם לקבל.
בהנחה והמוצר שלם, ואין איזה משהו שיכול לגרום למי מהם לחשוב שמישהו מנסה לעשות עליהם סיבוב (גם אם אתה בסדר גמור), הייתי מציע לך לנסות לגשת לאחראי במשמרת אחרת, אולי תיפול על מישהו עם גישה אחרת.
בהצלחה
נשלח ב-7/9/2020 20:45
אם יש בעיה במוצר והוא מקולקל אתה אמור לפנות לשרות לקוחות של החברה !! הם בדרך כלל נותנים פיצוי על המוצר המקולקל .