|
|
| נשלח ב-8/9/2020 17:21 |
|
| |
| חצינזק כתב: |  | יש כאן מישהו שטוען שמותר לחולה או חשש חולה קורנה להסתובב בין אנשים? במילים אחרות, מותר להדביק אחרים או לכתחילה להכניס אחרים למצב שבו הם עשויים להידבק ולחלות? |
|
בדיוק כמו שפעת. זה בכל מקרה יגיע, במוקדם או במאוחר. האלטרנטיבה היחידה זה סגר הרמטי מחשש שכל אחד חיובי, ולמצער כל הבידודים למיניהם שרואים עין בעין את יעילותו. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2020 17:25 |
|
| |
יש כאן מישהו שטוען שמותר לחולה או חשש חולה שפעת להסתובב בין אנשים? במילים אחרות, מותר להדביק אחרים או לכתחילה להכניס אחרים למצב שבו הם עשויים להידבק ולחלות?
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2020 17:27 |
|
| |
בוא נמשיך צעד אחד קדימה. במגיפה כל כך מדבקת כל אחד הוא בחשש מסוים שחולה, ולכן כל אחד צריך מינימום של שמירת מרחק ומסיכה כדי לא להדביק.
מי שחש תסמינים ויש חשש אמיתי שהוא נשא, גם בני ביתו ואלה שהיו איתו במגע קרוב הם בחשש שנדבקו וגם הם צריכים לשמור כפליים ולהישאר בבית.
אבל אם הוא ילך להיבדק ויצא שלילי, הוא חסך לו ולבני ביתו את החששות.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2020 17:34 |
|
| |
| מנחה_חדשה כתב: |  | בוא נמשיך צעד אחד קדימה. במגיפה כל כך מדבקת כל אחד הוא בחשש מסוים שחולה, ולכן כל אחד צריך מינימום של שמירת מרחק ומסיכה כדי לא להדביק.מי שחש תסמינים ויש חשש אמיתי שהוא נשא, גם בני ביתו ואלה שהיו איתו במגע קרוב הם בחשש שנדבקו וגם הם צריכים לשמור כפליים ולהישאר בבית.אבל אם הוא ילך להיבדק ויצא שלילי, הוא חסך לו ולבני ביתו את החששות. |
|
מי שחש תסמינים?? ומה עם מי שאינו חש שום תסמינים?? הרי אלפים רבים (הרבה יותר מאלו שכן חשו תסמינים) נמצאו חיוביים על אף שאינם חשים שום תסמינים! לכן בעצם כל אחד הוא חשש חיובי, בין עם תסמינים ובין בלי, וגם אם הוא נבדק היום, במשך הימים הבאים הוא יכול להידבק. לכן בעצם כל אחד ואחד הוא בחשש חיובי, וכמובן שבמצב הזה אין שום שליטה על מי נדבק ומי לא. כל מי שחושב אחרת, פשוט מנסה להרגיע את עצמו, או שמאמין באמונה עיוורת בכל מה שהתקשורת מוכרת לו. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2020 17:40 |
|
| |
| מנחה_חדשה כתב: |  | | בוא נמשיך צעד אחד קדימה. במגיפה כל כך מדבקת כל אחד הוא בחשש מסוים שחולה, ולכן כל אחד צריך מינימום של שמירת מרחק ומסיכה כדי לא להדביק.
מי שחש תסמינים ויש חשש אמיתי שהוא נשא, גם בני ביתו ואלה שהיו איתו במגע קרוב הם בחשש שנדבקו וגם הם צריכים לשמור כפליים ולהישאר בבית.
אבל אם הוא ילך להיבדק ויצא שלילי, הוא חסך לו ולבני ביתו את החששות. |
|
אם נרחיק לכת להתייחס לכל אחד כאל חולה קורנה אזי ממה נפשך אין כבר צורך להיזהר.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2020 17:49 |
|
| |
יש לך תשובה על שאלתי לעיל?
יש כאן מישהו שטוען שמותר לחולה או חשש חולה שפעת להסתובב בין אנשים? במילים אחרות, מותר להדביק אחרים או לכתחילה להכניס אחרים למצב שבו הם עשויים להידבק ולחלות?
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2020 17:58 |
|
| |
| חצינזק כתב: |  | יש לך תשובה על שאלתי לעיל?
|
|
בהחלט ייתכן שכן. ידוע שתקופת הדגירה של שפעת הוא כמה ימים לפני שהתסמינים מופיעים. אם אכן זה נכון, אינני רואה שום בעיה בחולה שפעת שמסתובב בין אנשים בשעת הצורך. אם היו מבודדים כתה שלימה בגלל הימצאות חולה שפעת בסביבתם, הייתי מתיר בשופי להסתובב מאשר לגרום לכ"כ הרבה נזק לאנשים. כמובן, שלתועלת עצמו יותר טוב שיכנס למיטה עד יעבור זעם. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2020 18:02 |
|
| |
להיות יותר ברור. כחולה שפעת ידוע, זאת אומרת שאני יודע שיש לי שפעת, לא הייתי מסתובב. כחיובי לקורונה שאני יודע שיש אלפי אנשים חסרי תסמינים שמסתובבים באין מפריע, הייתי כן מסתובב. אין טעם להימנע מלהסתובב כשיש כ"כ הרבה חסרי תסמינים שבין כך ובין כך מסתובבים. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2020 21:31 |
|
| |
בוודאי שיש טעם, למי שאינו רוצה להיות השליח לגרום נזקים למישהו אחר, בין אם אלו נזקים כלכליים או בריאותיים ובין אם חלילה ההדבקה עלולה לגרום לנזק גדול יותר ה"י. יכול להיות שבדיני אדם ואולי אפילו בדיני שמים אדם יכול לצאת פטור (אם נהג כהוגן, מה שלא בטוח ניתן לומר על מי שלא נזהר) אבל מי רוצה בשביל קצת נוחות לחוש שמחמתו נגרמו לאחרים נזקים שכאלו?? מה שנגזר עליהם יהיה, אבל הרבה שליחים למקום ואין סיבה להתנדב להיות מהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2020 21:36 |
|
| |
זו התחלה של הבנה כיצד מנהלים סיכונים. זו הסיבה שכולם צריכים ללכת עם מסכות, כדי להקטין ולהמעיט את ההדבקה. תהליך שבוודאות מציל חיים, כי גם אם כולם יחלו בסוף, אם הם לא יעשו זאת יחד מערכת הבריאות לא תקרוס ותצליח לטפל בכל החולים הקשים ולהבריאם בעזהי"ת. כל מי שמתאמץ וסובל בחום הקשה הזה כדי לתרום את חלקו הקטן להאטת קצב ההדבקה, זוכה להציל חיים ושכרו מן השמים למרות המלעיגים.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2020 22:07 |
|
| |
מצדרביעי
| תמניא_אפי כתב: |  | להיות יותר ברור. כחולה שפעת ידוע, זאת אומרת שאני יודע שיש לי שפעת, לא הייתי מסתובב. כחיובי לקורונה שאני יודע שיש אלפי אנשים חסרי תסמינים שמסתובבים באין מפריע, הייתי כן מסתובב. אין טעם להימנע מלהסתובב כשיש כ"כ הרבה חסרי תסמינים שבין כך ובין כך מסתובבים. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
עם תסמיני קורונה גם מדביקים הרבה יותר מאשר בלי תסמינים למיטב ידיעתי, #רק_אומר
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2020 22:42 |
|
| |
לבחירתכם
| פיינשמקער כתב: |  | | לא תודה. מטומטמים לא אצלינו.
|
|
תעקוב אחרי ההודעות כאן בפורום ויש לך אותם כאן בשפע מוישהגרוסאלך שהשינאת חינם שלהם צועקת הרבנים אמרו ומתכונים לחינמון הקדוש
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2020 23:07 |
|
| |
אני חושב שכדאי להיבדק ולא בגלל האפצי
האפצי היא תגובה אלרגית כמובן שמי שחולה ועושה אפצי אז בוא מפזר את הוירוס. לנקודת הענין ככל שיותר בריאים יעשו בדיקות זה יוריד את העיר האדומה לכתומה נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2020 23:43 |
|
| |
| לומדמכלאדם כתב: |  | זו התחלה של הבנה כיצד מנהלים סיכונים. זו הסיבה שכולם צריכים ללכת עם מסכות, כדי להקטין ולהמעיט את ההדבקה. תהליך שבוודאות מציל חיים, כי גם אם כולם יחלו בסוף, אם הם לא יעשו זאת יחד מערכת הבריאות לא תקרוס ותצליח לטפל בכל החולים הקשים ולהבריאם בעזהי"ת. כל מי שמתאמץ וסובל בחום הקשה הזה כדי לתרום את חלקו הקטן להאטת קצב ההדבקה, זוכה להציל חיים ושכרו מן השמים למרות המלעיגים. |
|
אגב, לכל מי שמסיכה עושה לו חזזית וילפת באף. מתרגלים לזה מהר מאוד! החילונים גם לא מבינים איך אפשר ללבוש שטריימל בקיץ. איך אפשר? התרגלנו... אז לכל לכל המפונקים ומעקמי האף - תנסו ללבוש מסיכה גם אם חם. לא תתחרטו! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|