| נשלח ב-14/9/2020 17:58 |
|
| |
החכם היהודי אשר מפיו חי כל העדר..... (זו הרמה שלו)
|
|
|
|
| נשלח ב-14/9/2020 17:53 |
|
| |
לצערנו המצב כאן באנטווערפען אכן כפי שהביא מר חמינאדע. בינתיים סגרו רק כתה אחת בישיבה תיכונית.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/9/2020 15:41 |
|
| |
למר חאמניעדא: הייתי מוכן אולי לקבל "באבא מייסעס" כגון אלו, אם לא הייתם תופסים מיטות בבתיה"ח של ה"ציוינים" מה שבין היתר הוביל לסגר מחשש לקריסה של המערכת...
|
|
|
|
| נשלח ב-14/9/2020 15:24 |
|
| |
סיפורי אלף לילה ולילה. הדעה החכמה הבינה והשכל, נמצאים כיום בלעדית אצל החסידים... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-14/9/2020 15:13 |
|
| |
הבאתי באשכול סמוך, ומתאים אולי יותר באשכול זה.
תשמעו מה שמספר לי קרוב משפחה מאנטוורפן שבבלגיה: לפני כחדשיים הנגיף היה שם בתוקפו בעיקר בציבור החסידי. הציבור הדתי (הגדרה מקומית ליהודים מודרנים ודתילייט. ליטאים אין שם הרבה), שהסתגר כמעט בבידוד מפורים ולא הסיר את המסכות מהפרצוף, התייחס שם לחסידים כפי שהציבור הכללי (חילונים, חפשיים בעבר) התייחס לחרדים כאן בארץ. ובעיקר האשימו אותם שבגללם הגויים שונאים את היהודים "מפיצי המחלה"... הציבור החסידי לא הגיב והתנהג כפי שהוא מתנהג כאן בארץ. מיעט ללכת לבדיקות. החדרים ובתי הספר המשיכו כרגיל, וכמובן הודיעו שמי שיש לו חום או תסמינים לא יסתובב בין הציבור. בקיצור הסיפור נגמר באמצע חודש אב. הציבור החסידי פחות או יותר כבר מחוסן שם ושכח מכל הוירוס. עבר חודש אב (בו רוב הקהילה נסע לחופשה) ואתא חודש אלול. הציבור החסידי נקי מהוירוס. והנה בשבועיים האחרונים הוירוס פרץ שם במלוא עוזו בציבור הדתי והמודרני. אנשים חלו בנגיף (ומתחפרים בבית מרוב בושה), כמובן שהלכו לעשות בדיקות, מה שגרם לכך שכתות הלימוד בבית ספרם של ילדיהם נסגרו בהוראת משרד החינוך המקומי. בקיצור הסיפור עדיין בראשיתו. וכמובן כעת אי אפשר להאשים את היהודים, סליחה, החסידים, שכבר מזמן שכחו מהנגיף. תכל'ס. סדנא דארעא חד הוא. ומי שהוא פתי ומאמין שהסגר יועיל במשהו, אז שימשיך לחיות באשליות. ואיך כתב כאן מישהו, להתראות בגל השלישי, באזור חנוכה. (השם ישמור כל עם ישראל)
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/9/2020 14:39 |
|
| |
| מושגים כתב: |  |
אני אומר בכאב, לאור התנהלות החרדים החסידים בקורונה, ולאור עוד כל מיני חולאים בחברה הזו בעיניי, הייתי רוצה להשתייך למגזר אחר של שומרי תורה ומצוות, רק שיש לי הרבה מה להפסיד מצעד כזה.
תוקן על ידי מושגים ב- 14/09/2020 14:14:47 |
|
אל תדמה בנפשך שבמקום אחר יותר טוב. כל מחברה והחלאים שלה. חבל שתעשה סוי'ץ ורק אחר כך תגלה. תלמד ליהנות מהיתרונות של החברה שלך, ותעלים עין מהחסרונות. לא צריך לייפות חסרונות אבל גם אין צורך במשקפת. באנגלית אומרים Bloom wh ere you're planted גדל במקום שבו נטעו אותך נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-14/9/2020 14:14 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/9/2020 14:12 |
|
| |
אני אומר בכאב, לאור התנהלות החרדים החסידים בקורונה, ולאור עוד כל מיני חולאים בחברה הזו בעיניי, הייתי רוצה להשתייך למגזר אחר של שומרי תורה ומצוות, רק שיש לי הרבה מה להפסיד מצעד כזה.
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי מושגים ב- 14/09/2020 14:14:47
|
|
|
|
| נשלח ב-14/9/2020 14:07 |
|
| |
| תמניא_אפי כתב: |  |
ראיתי, נהניתי, והעתקתי
טוב שיש את טיעון המחץ "הכחשת קורונה" כי למה שנטרח ונגיב לנתונים?
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/9/2020 14:02 |
|
| |
ראיתי, נהניתי, והעתקתי טוב שיש את טיעון המחץ "הכחשת קורונה" כי למה שנטרח ונגיב לנתונים? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-14/9/2020 14:01 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/9/2020 13:56 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/9/2020 13:45 |
|
| |
| ירו_שלמי כתב: |  | ירו_שלמי
| תמניא_אפי כתב: |  | | ירו_שלמי כתב: |  | האחוזים הנמוכים כרגע בבני ברק הם כי חלק גדול מהמאומתים בבני ברק הם בחורי הישיבות שבקפסולות הסגורות, בגיל זה אין במספר הנדבקים שום השפעה על מס' המאושפזים.. בעוד כמה שבועות יעבור ה'גל' הזה שבישיבות, ואז המספרים עלולים לחזור 'להתאזן', בתקוה שלא. |
|
|
|
מה אתה רוצה? זו סטטיסטיקה שלא היתה לפני כמה שבועות, זה משהו חדש, ואם עד היום לא בנית את 'טיעוניך' על זה כי זו תופעה חדשה, אז אל תתחיל היום עם משהו שכשם שצץ כך ייעלם.
אבל בבקשה ממך, אני מעדיף לא להגיב לך ולא אתה לי, אני מוכן לנהל ויכוח עם אנשים שהתוכן מעניין אותם ויש סיכוי קטנטן שזה ישנה אצלם משהו, לא עם אחד שלא מודע אפילו לעצמו. |
|
גם אני מרגיש עם תמניא כאילו עומד מולי מכונת רשמקול המשמיע בלופ את אותם מסרים, ולא מענין אותו מה שתגיד ומה העובדות. יש לו דיסוננס קוגניטיבי עם העובדות אז הוא מעוות את המציאות, במקום לתקן את העיוות. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-14/9/2020 13:34 |
|
| |
|
|
|
|
|