הבעיה היא שמצד אחד אתה "שם פס" על הנחיות המדינה, ומצד שני אם אתה חולה קשה חלילה אין לך קושי ליהנות ממשאבי המדינה ולתפוס מיטה בביה"ח, מה שמטבע הדברים מעורר אנטוגנניזם נגדך. לגבי ההפגנות - למרות הקושי, אני די בטוח שאם המפגינים היו מתעקשים להצטופף במקומות סגורים, ובנוסף, התחלואה שלהם הייתה גבוהה יותר מאשר הממוצע הארצי, איכשהו הם היו מפסיקים את זה בסוף (למרות החיבוק התקשורתי שיש כיום).
נשלח ב-15/9/2020 14:51
לא מרגיש צורך להצטדק
אני בשיטת שוודיה וזהו
נכון לעכשיו שוודיה מככבת במיעוט המקרים החדשים מתוך רוב אירופה.
וגם לשיטתך אין שום צורך להצטדק. אם בגלל קדושת הדמוקרטיה מזיזים הצידה את ההרחקות, קל וחומר בן בנו של קל וחומר שמזיזים בגלל קדושת החגים.
מה וכמה בדיוק מזיזים? כל מקום לפי הצורך שלו.
חודש תשרי והימים הנוראים הם פעם בשנה וכל אחד יחליט לעצמו איך וכמה הוא רוצה לשמור על ההנחיות.
תודה, נניח שענית על נושא החסידים (שכאמור אינני בטוח בו), האם בכוונתך לענות על השאלות הבאות הנוספות?
א. לא התייחסת לדרישה שיתאם להגבלות המקומיות...
ב. עוד לא הוכחת שיש שם סגר בשאר ענפי המשק כמו שהולך להיות כאן...
נשלח ב-15/9/2020 14:44
לא תמצא באף תגובה שלי המונח של "אנטישמיות" בנושא הקורונה, על אף שאם החרדים היו מארגנים את הפגנת בלפור לצרכים שלהם אפשר לנחש היטב איזה מטעמים התקשורת היתה רוקחת...
ניסיתי להסתכל, ראיתי שהם מתנים תפילה של יותר מ-6 בכך שיהיה תואם לכללי ההגבלות המקומיות (סגר מקומי? אנטישמיות וכו'), תוכל לאמל"ק את השורה התחתונה? כמה מותר והאם מותר בצורה גורפת בלי מסיכות כמו שאתם רוצים שיהיה כאן? וכמובן להפנות למקום ממנו אתה שואב את מסקנתך הסופית
חייבים מסכות וריחוק אבל אין הגבלה במספר האנשים ומותר גם במתחם סגור
ניסיתי להסתכל, ראיתי שהם מתנים תפילה של יותר מ-6 בכך שיהיה תואם לכללי ההגבלות המקומיות (סגר מקומי? אנטישמיות וכו'), תוכל לאמל"ק את השורה התחתונה? כמה מותר והאם מותר בצורה גורפת בלי מסיכות כמו שאתם רוצים שיהיה כאן? וכמובן להפנות למקום ממנו אתה שואב את מסקנתך הסופית
נשלח ב-15/9/2020 14:19
דרעי יוצא שוטה הכפר. גם ביבי וגמזו צוחקים עליו מאחורי הגב.
נשלח ב-15/9/2020 14:10
מצדרביעי כתב:
תראה לי מדינה אחת (!) בעולם, בה המדינה בסגר מצד אחד, ומצד שני מתירים התקהלות בלתי מוגבלת בבתי כנסת ללא מסיכות...
מה שידוע לי, זה שבבריטניה בה עושים הגבלות מסוימות (לא סגר), אסורה התקהלות של יותר מ-6 אנשים גם בבתי כנסת...
תראה לי מדינה אחת (!) בעולם, בה המדינה בסגר מצד אחד, ומצד שני מתירים התקהלות בלתי מוגבלת בבתי כנסת ללא מסיכות...
מה שידוע לי, זה שבבריטניה בה עושים הגבלות מסוימות (לא סגר), אסורה התקהלות של יותר מ-6 אנשים גם בבתי כנסת...
נשלח ב-15/9/2020 14:03
מצדרביעי כתב:
מצדרביעי
מאור_עינים כתב:
הוא לא מבוגר ולא אחראי
להגיד למאות אלפי יהודים לא להתפלל בבית הכנסת בראש השנה בגלל רוני גמזו וחביריו החילוניים
זה רק מה יפית
מעתיק את התגובה שכתבתי לך באשכול סמוך:
ואח"כ כשהחילונים יתקוממו בצדק על כך שהם סוגרים את עסקיהם, ואצל החרדים מפטירים כדאשתקד, תמשיכו לצעוק אנטישמיות?
מעתיק גם אני מה שכתבתי שם:
כמעט בכל מדינה בעולם הוחרגו בתי פולחן מהתקנות.
מדינת ישראל אמורה להיות מדינה יהודית ולהחריג בתי כנסיות. על אחת כמה וכמה בראש השנה ויום הכיפורים שלהרבה יהודים (נעבעך) אלו הם הימים היחידים שמשתתפים בתפילות.