בית פורומים בחדרי חרדים

יוזמה פסולה לתקיעת שופר

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/9/2020 00:28 לינק ישיר 
יוזמה פסולה לתקיעת שופר

ארגון דתי"לי בשם 'בנועם' (משהו דומה לצהר) יוצא בקריאה ל'עם ישראל'  לצאת למרפסות בר"ה בשעה 11:00 לפנה"צ ולתקוע בשופרות, 

הם חושבים שזה כמו צפירה וכולם צריכים לעמוד דום. 

תקיעת שופר בצורה כזאת פסולה משום 'תרי קלי לא משתמעי '   - אומנם בסוגיא בגמ' ראש השנה יש צדדים לכאן ולכאן בנוגע תרי קלי מתרי גברי, ותרי קלי חביבי משתמעי, אבל פשטות ההלכה היא שלא יוצאים בכזו תקיעה, ומצוה להודיע ברבים ולמנוע מכשלה וברכות לבטלה, 

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/9/2020 19:33 לינק ישיר 
נגד ההלכה, אסור לתקוע בשופר בר"ה שלא לשם מצוות שופר

זו תקיעה לשם מחאה ולא כדי לצאת ידי חובת שמיעת קול שופר
ואסור לתקוע בר"ה סתם מחוץ לתקיעות שמחוייבים לשמוע.

נכתב בחו"ל לפני כניסת שבת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/9/2020 12:06 לינק ישיר 

בונדמן כתב:
ת"ח א' העיר לי שעל פי פשטות הרמ"א בהל' ראש השנה סי' תקפ"ח ס"ג אין בעיה בכך ששומעים תקי"ש בו זמנית מכמה שופרות ולא אומרים בזה תרי קלי לא משתמעי, אבל, צריך להקפיד שאכן כל התוקעים יתקעו בו זמנית את התקיעות, כי אם בבת אחת  ובו זמנית ישמעו תקיעה  מאיש אחד ושברים או תרועה מהאחר אז אין יוצאים ידי חובה, 

לא צריך ללכת רחוק, זה תוס' במקום.

אבל כמו שאמרת לעיל, יש בזה דיעות לכאן ולכאן בפוסקים.. (אם כי השנה שתקיעת שופר מדרבנן יש מקום להקל בכל גוונא)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/9/2020 11:58 לינק ישיר 

ת"ח א' העיר לי שעל פי פשטות הרמ"א בהל' ראש השנה סי' תקפ"ח ס"ג אין בעיה בכך ששומעים תקי"ש בו זמנית מכמה שופרות ולא אומרים בזה תרי קלי לא משתמעי, אבל, צריך להקפיד שאכן כל התוקעים יתקעו בו זמנית את התקיעות, כי אם בבת אחת  ובו זמנית ישמעו תקיעה  מאיש אחד ושברים או תרועה מהאחר אז אין יוצאים ידי חובה, 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/9/2020 15:17 לינק ישיר 

בונדמן כתב:
בסעודה  ובסימנים יש להם גם איזה דילוג ? 

יש, לא עלינו, הנוהגים לדלג על המרק בימות החמה
ועל החמין בימות הגשמים [עבור הקפה של מוצ"ש].

תוקן על ידי חצינזק ב- 17/09/2020 15:21:56

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/9/2020 15:09 לינק ישיר 

בסעודה  ובסימנים יש להם גם איזה דילוג ? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/9/2020 11:26 לינק ישיר 

ב'צוהר' יצאו עם "הלכות דילוגים" 
לתועלת מי שהשנה רוצה למהר את התפילה (מחמת שמש או פחד להידבק)
ישנם הלכות דילוג.
מה חשוב בתפילה ומה פחות.
למשל אמירת "למנצח" לפני התקיעות, די בפעם אחת במקום השבע שבכל שנה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/9/2020 10:55 לינק ישיר 

שרית560 כתב:
במכתב שהוציא בתום הישיבה במעונו שעליו חתמו גם חברי מועצת חכמי התורה הגאון רבי שמעון בעדני והגאון רבי דוד יוסף, נקראו כל הרבנים וראשי הקהילות בארץ הקודש, ליטול חלק במיזם האדיר שאותו מובלים ארגון הרבנים 'בנועם' ותנועת 'אל המעיין' ולקיים ביום השני של ראש השנה, *בשעה 11:00 בבוקר, * תקיעת שופר המונית בכל הרחובות החצרות והמרפסות. כאשר מטרת המיזם היא למנוע מצב שבו בעקבות ההגבלות וחובת הבידוד וההרחקות של קבוצות הסיכון, יהיו שימנע מהם השנה קיום מצוות תקיעת שופר.
*לפרסם כמה שיותר לזכות את ישראל. *

נשלח מהאנדרואיד שלי

דעת תורה הפך דעת הבונדמנים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/9/2020 09:03 לינק ישיר 
לבחירתכם

פסתםנחמד כתב:
הם לא מברכים,

נשלח מהאנדרואיד שלי

והם לא יוצאים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/9/2020 08:13 לינק ישיר 

אתה מנהל החשבונות של רבש"ע?
אם משהו אסור - הוא אסור.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/9/2020 08:11 לינק ישיר 
מצדרביעי

בונדמן כתב:
ארגון דתי"לי בשם 'בנועם' (משהו דומה לצהר) יוצא בקריאה ל'עם ישראל'  לצאת למרפסות בר"ה בשעה 11:00 לפנה"צ ולתקוע בשופרות, 

הם חושבים שזה כמו צפירה וכולם צריכים לעמוד דום. 

תקיעת שופר בצורה כזאת פסולה משום 'תרי קלי לא משתמעי '   - אומנם בסוגיא בגמ' ראש השנה יש צדדים לכאן ולכאן בנוגע תרי קלי מתרי גברי, ותרי קלי חביבי משתמעי, אבל פשטות ההלכה היא שלא יוצאים בכזו תקיעה, ומצוה להודיע ברבים ולמנוע מכשלה וברכות לבטלה, 

כי עדיף שלא ישמעו בכלל תקיעת שופר?
איזהו חסיד שוטה וכו'...
ענוותנו של זכריה בן אבקולס וכו'...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/9/2020 06:38 לינק ישיר 

במכתב שהוציא בתום הישיבה במעונו שעליו חתמו גם חברי מועצת חכמי התורה הגאון רבי שמעון בעדני והגאון רבי דוד יוסף, נקראו כל הרבנים וראשי הקהילות בארץ הקודש, ליטול חלק במיזם האדיר שאותו מובלים ארגון הרבנים 'בנועם' ותנועת 'אל המעיין' ולקיים ביום השני של ראש השנה, *בשעה 11:00 בבוקר, * תקיעת שופר המונית בכל הרחובות החצרות והמרפסות. כאשר מטרת המיזם היא למנוע מצב שבו בעקבות ההגבלות וחובת הבידוד וההרחקות של קבוצות הסיכון, יהיו שימנע מהם השנה קיום מצוות תקיעת שופר.
*לפרסם כמה שיותר לזכות את ישראל. *

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/9/2020 01:38 לינק ישיר 
ארגון בנועם הוקם נגד ארגון צוהר על ידי הרבנים הראשים!!

הרבנות מקימה את ארגון רבנים 'בנועם'

ברבנות הראשית לישראל הוחלט בהוראת הרבנים הראשיים להקים ארגון חיצוני לרבנות בשם 'בנועם', שיפנה לציבור המסורתי והחילוני בישראל, המטרה להדחיק לצד את ארגון צהר הליברלי שלא עומד בכללי ההלכה המינימליות. (חדשות)
ארגון רבנים חדש מוקם בימים אלו על ידי הרבנות הראשית לישראל בהוראתם של מרן הרשל"צ הרב יצחק יוסף, והרב דוד לאו שליט"א, הארגון מוקם בעקבות הפרובוקציות הקבועות שעורך לאחרונה ארגון צהר בתקשורת הכללית.
הארגון ימנה מאות רבנים חרדים ודתיים לאומים מכל רחבי הארץ, רבני עריפ, מושבים, ואף רבני שכונות, אשר יספקו שירותי דת כגון עריכת חופות, כשרויות, והתייעצויות שוטפות עם רבנים בכל נושא שקשור להלכה.
בעולם הרבנות מעריכים כי ארגון הרבנים החדש 'בנועם' ידחיקהצידה את ארגון צהר בראשות דוד סתיו, ובכך יחזק את מעמדה של הרבנות הראשית ויהפוך אותה לגורם הבלעדי שמספק שירותי דת בקרב כלל הציבורים בישראל.
כנס הפתיחה יערך בכ"ח אב בהיכל שלמה בירושלים, בהשתתפות הרב יצחק יוסף והרב דוד לאו ושר הדתות דוד אזולאי.
פורסם ב: רוטר – קהילת פורומים בישראל

כתבות דומות

תיעוד מיוחד: ארגון רבני "בנועם" התכנסו בכפר גנים בפתח תקווה

בכינוס שנערך אמש (ג') בהשתתפות עשרות הרבנים חברי הנהלת "בנועם" והגאון הגדול הרב זמיר כהן יו"ר הארגון, הכריזו יושב... לכתבה המלאה 

המיזם 'בנועם דניאלי' מסייע לציבור הנזקק לרישום נישואין בידידותית ועל פי ההלכה

המיזם הוקם בעידוד ותמיכת קרן דניאלי, ומתמקד בנושא 'רישום נישואין בקלות'. הארגון נותן מענה לצעירים המחפשים להינשא בחתונה יהודית, ללא 'תחליפים... לכתבה המלאה 

רבני 'בנועם' הכריזו על הקמת לשכת רישום נישואין

במצב בו הרבנות הראשית לישראל הולכת ונשחקת, ארגון בנועם שם לו למטרה להנגיש את שירותי היהדות על פי היסודות... לכתבה המלאה 

רבני 'בנועם' התאספו: "רבנים תנצלו את הצימאון שיש בציבור"

גדולי תורה, רבני ערים, דיינים, חברי כנסת, ואישי ציבור התכנסו אמש (רביעי) באולם מלון גני ירושלים לכנס יוקרתי ומרשים... לכתבה המלאה 

מחר: כנס יסוד של ארגון רבני "בנועם"

מאות רבנים מהציונות הדתית ורבנים חרדים יתאגדו מחר יחד תחת ארגון רבני "בנועם". הארגון הוקם מתוך מטרה לחזק את... לכתבה המלאה 

בנועם: כל שירותי הדת ללא שום תמורה

הרתיעה של חלק מהציבור מלפנות לשירותי הרבנות הראשית, הביאה להקמתו של ארגון "בנועם", שמתחייב להעניק את כל שירותי הדת... לכתבה המלאה 

בהכוונת הרבנות: קונטרה לארגון רבני 'צהר'

ארגון רבנים בשם 'בנועם', ימנה מאות רבנים, חרדים ודתיים לאומיים ויעניקו שרותי רבנות בהכוונת הרבנות הראשית קונטרה ל'צהר': בתמיכת הרבנים... לכתבה המלאה 

הרי את מקודשת לי בהודעת ווטסאפ זו

הליך הרישום לנישואים ברבנות נתקל לא פעם בקשיים, בעיקר סביב מציאת והגשת המסמכים השונים. כעת מציעים מטעם הרבנות את... לכתבה המלאה 

ארגון רבני "בנועם" מציג רפורמה נוספת: לשכת רישום נישואין בשעות הערב ובסופ"ש

בכינוס שנערך בהשתתפות עשרות הרבנים חברי הנהלת "בנועם" והרב זמיר כהן, הכריזו יושב ראש הארגון הרב ישראל מאיר ריאני... לכתבה המלאה 

כך הרס ארגון הרבנים "בנועם" את קמפיין הרפורמים נגד הנישואין ברבנות

פרסום ראשון: שעות ספורות לאחר השקת קמפיין של התנועה הרפורמית בחוצות נגד נישואין יהודים כהלכה ברבנות הראשית, ניתנה התגובה... לכתבה המלאה 

תיעוד מיוחד: ארגון רבני "בנועם" התכנסו בכפר גנים בפתח תקווה

בכינוס שנערך אמש (ג') בהשתתפות עשרות הרבנים חברי הנהלת "בנועם" והגאון הגדול הרב זמיר כהן יו"ר הארגון, הכריזו יושב... לכתבה המלאה 

המיזם 'בנועם דניאלי' מסייע לציבור הנזקק לרישום נישואין בידידותית ועל פי ההלכה

המיזם הוקם בעידוד ותמיכת קרן דניאלי, ומתמקד בנושא 'רישום נישואין בקלות'. הארגון נותן מענה לצעירים המחפשים להינשא בחתונה יהודית, ללא 'תחליפים... לכתבה המלאה 

רבני 'בנועם' הכריזו על הקמת לשכת רישום נישואין

במצב בו הרבנות הראשית לישראל הולכת ונשחקת, ארגון בנועם שם לו למטרה להנגיש את שירותי היהדות על פי היסודות... לכתבה המלאה 

רבני 'בנועם' התאספו: "רבנים תנצלו את הצימאון שיש בציבור"

גדולי תורה, רבני ערים, דיינים, חברי כנסת, ואישי ציבור התכנסו אמש (רביעי) באולם מלון גני ירושלים לכנס יוקרתי ומרשים... לכתבה המלאה 

מחר: כנס יסוד של ארגון רבני "בנועם"

מאות רבנים מהציונות הדתית ורבנים חרדים יתאגדו מחר יחד תחת ארגון רבני "בנועם". הארגון הוקם מתוך מטרה לחזק את... לכתבה המלאה 

בנועם: כל שירותי הדת ללא שום תמורה

הרתיעה של חלק מהציבור מלפנות לשירותי הרבנות הראשית, הביאה להקמתו של ארגון "בנועם", שמתחייב להעניק את כל שירותי הדת... לכתבה המלאה 

בהכוונת הרבנות: קונטרה לארגון רבני 'צהר'

ארגון רבנים בשם 'בנועם', ימנה מאות רבנים, חרדים ודתיים לאומיים ויעניקו שרותי רבנות בהכוונת הרבנות הראשית קונטרה ל'צהר': בתמיכת הרבנים... לכתבה המלאה 

הרי את מקודשת לי בהודעת ווטסאפ זו

הליך הרישום לנישואים ברבנות נתקל לא פעם בקשיים, בעיקר סביב מציאת והגשת המסמכים השונים. כעת מציעים מטעם הרבנות את... לכתבה המלאה 

ארגון רבני "בנועם" מציג רפורמה נוספת: לשכת רישום נישואין בשעות הערב ובסופ"ש

בכינוס שנערך בהשתתפות עשרות הרבנים חברי הנהלת "בנועם" והרב זמיר כהן, הכריזו יושב ראש הארגון הרב ישראל מאיר ריאני... לכתבה המלאה 

כך הרס ארגון הרבנים "בנועם" את קמפיין הרפורמים נגד הנישואין ברבנות

פרסום ראשון: שעות ספורות לאחר השקת קמפיין של התנועה הרפורמית בחוצות נגד נישואין יהודים כהלכה ברבנות הראשית, ניתנה התגובה... לכתבה המלאה 

ברכת הרבנים הראשיים לישראל

המלצות

כתבו עלינו

מאמרים

אודות

לתרומות

073-7598447

F

073-7598447

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/9/2020 01:08 לינק ישיר 

בונדמן כתב:
אני לא מבין את הנריה הזה, קודם כל תקיעת שופר היא מצוה מן התורה ולא תקנה, ושנית, מנין לו שזה רק בציבור, והעיקר, אם אני בודד בביתי, ותוקע יחיד בא לתקוע לי בחדר מדרגות אז זה כבר תקיעות בציבור ? 

בקיצור, במצוות מהתורה הם מעגלים פינות, אבל בהנחיות ממשלתיות, הם נזהרים  בכל פרטיהם ודקדוקיהם, ולאו דווקא במה שנוגע לבריאות, 

השנה זה רק מדרבנן אאל"ט, ונראה לי שהוא חושש שאנשים לא יתקעו כמו שצריך (או שיתקעו בשבת בטעות?) ולכן אמר להם לחכות לבעל תוקע, למרות שאני לא בטוח שיוצאים בתקיעת שופר בחדר מדרגות בגלל ההד וצ"ע...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/9/2020 01:06 לינק ישיר 

בונדמן כתב:
שצריך לעמוד בעבורה דום עם הצדעה,

הם כתבו שצריך לעמוד עם הצדעה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/9/2020 00:59 לינק ישיר 

אני לא מבין את הנריה הזה, קודם כל תקיעת שופר היא מצוה מן התורה ולא תקנה, ושנית, מנין לו שזה רק בציבור, והעיקר, אם אני בודד בביתי, ותוקע יחיד בא לתקוע לי בחדר מדרגות אז זה כבר תקיעות בציבור ? 

בקיצור, במצוות מהתורה הם מעגלים פינות, אבל בהנחיות ממשלתיות, הם נזהרים  בכל פרטיהם ודקדוקיהם, ולאו דווקא במה שנוגע לבריאות, 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > יוזמה פסולה לתקיעת שופר
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext