|
|
| נשלח ב-17/9/2020 23:44 |
|
| |
| תמניא_אפי כתב: |  | זכותם להתנהג על פי דעתם על אף שאתם טוענים שאתם ניזוקים בזה. |
|
האם אתה בטוח שזהירות לא מונעת לפחות חלק מהתחלואה? אתה לא. אתה טוען כל העת שאנחנו לא יודעים כלום ולכן צריכים להמשיך בשגרה. אז *אין לך זכות* להפריע לאחרים ואולי להזיק להם, כל עוד אתה לא בטוח שאתה לא מזיק להם. איך אתה יכול להחליט בשביל אחרים שנכון להם להידבק? באיזו סמכות? בעובדה שאתה לא נזהר, אתה בפועל החלטת בשבילם שהם ידבקו בהיקף גבוה יותר, מאשר לו היו חיים לבד. אז אתה שהחלטת להמשיך בשגרה שלך, גרמת להם להידבק. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-17/9/2020 23:45 |
|
| |
| עדייןבגלות כתב: |  |
| חריף_ומקשה כתב: |  | אבל זה בדיוק מה שטוענים כנגדנו הדתיים, המסורתים, והחילונים. הם טוענים שבכך שאנחנו מתנגדים ללימודי מתמטיקה ואנגלית ברמה טובה בתלמודי התורה, ובכך שאנחנו מתנגדים ללימודים אקדמאים וטכנולוגיה, ובכך שמחצית מהגברים אינם עובדים, אנחנו עושים חור בספינה, כי בסופו של דבר אורח חיינו יחד עם הגידול הדמוגרפי יביא לקריסת המדינה. לפני כשנה נגיד בנק ישראל הציג מצגת ובה סימולציה איך לאט לאט המדינה הופכת לענייה יותר ויותר במידה ואורח החיים החרדי יישמר כפי שהוא עכשיו. |
|
יש כאן שני עניינים שונים
התערבות בלימודים בחיידרים וביציאה לעבודה - אני נגד. זכותו של כל אחד לחנך את בנו ולנהוג בעצמו בדיוק כפי שהוא חושב לנכון.
תביעת תקציבים - זה אכן לא מוסרי. לא לעבוד ולתבוע ממישהו אחר שיפרנס אותך, זו נבזות. גם אם היא לצורך רוחני ונעלה.
|
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-17/9/2020 23:48 |
|
| |
דעתם לגיטימית לגמרי, מעשיהם בכלל לא כי כאמור, הם החליטו גם בשביל אחרים ובחוסר סמכות. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-17/9/2020 23:56 |
|
| |
| תמניא_אפי כתב: |  | זכותם להתנהג על פי דעתם על אף שאתם טוענים שאתם ניזוקים בזה. |
|
האם אתה בטוח שזהירות לא מונעת לפחות חלק מהתחלואה? אתה לא. אתה טוען כל העת שאנחנו לא יודעים כלום ולכן צריכים להמשיך בשגרה.
אז *אין לך זכות* להפריע לאחרים ואולי להזיק להם, כל עוד אתה לא בטוח שאתה לא מזיק להם.
איך אתה יכול להחליט בשביל אחרים שנכון להם להידבק? באיזו סמכות? בעובדה שאתה לא נזהר, אתה בפועל החלטת בשבילם שהם ידבקו בהיקף גבוה יותר, מאשר לו היו חיים לבד. אז אתה שהחלטת להמשיך בשגרה שלך, גרמת להם להידבק.
|
|
אני חי את החיים הרגילים שלי. כל זמן שלא ברור ב100% או אפילו ב80%שצריכים לשנות משהו ושזה יעזור, אני לא רואה איזשהו חובה מוסרית לשנות במשהו את שגרת החיים. לדעתך ברור שזה יעזור, בבקשה, זכותך לנהוג על פיה. אתה לא יכול להכריח אף אחד לקבל את דעתך. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-17/9/2020 23:57 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-17/9/2020 23:58 |
|
| |
דעתם לגיטימית לגמרי, מעשיהם בכלל לא
כי כאמור, הם החליטו גם בשביל אחרים ובחוסר סמכות.
|
|
מקור הסמכות לדעתם זה התורה. אם זה מותר ולא משנה בכלל למה, אז יש להם סמכות. אתה לא חושב ככה, אתה לא חייב לקחת. לא אתה ולא אני קובעים למי הסמכות למה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-17/9/2020 23:58 |
|
| |
| תמניא_אפי כתב: |  | | עדייןבגלות כתב: |  |
|
האם אתה בטוח שזהירות לא מונעת לפחות חלק מהתחלואה? אתה לא. אתה טוען כל העת שאנחנו לא יודעים כלום ולכן צריכים להמשיך בשגרה.
אז *אין לך זכות* להפריע לאחרים ואולי להזיק להם, כל עוד אתה לא בטוח שאתה לא מזיק להם.
איך אתה יכול להחליט בשביל אחרים שנכון להם להידבק? באיזו סמכות? בעובדה שאתה לא נזהר, אתה בפועל החלטת בשבילם שהם ידבקו בהיקף גבוה יותר, מאשר לו היו חיים לבד. אז אתה שהחלטת להמשיך בשגרה שלך, גרמת להם להידבק.
|
|
אני חי את החיים הרגילים שלי. כל זמן שלא ברור ב100% או אפילו ב80%שצריכים לשנות משהו ושזה יעזור, אני לא רואה איזשהו חובה מוסרית לשנות במשהו את שגרת החיים. לדעתך ברור שזה יעזור, בבקשה, זכותך לנהוג על פיה. אתה לא יכול להכריח אף אחד לקבל את דעתך. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
אז אתה אומר שאם יציבו אנטנה סלולרית מול הבית שלך לא תתלונן?
תוקן על ידי אדם_ה1 ב- 17/09/2020 23:58:39
|
|
|
|
| נשלח ב-18/9/2020 00:00 |
|
| |
| תמניא_אפי כתב: |  |
|
|
|
אני חי את החיים הרגילים שלי. כל זמן שלא ברור ב100% או אפילו ב80%שצריכים לשנות משהו ושזה יעזור, אני לא רואה איזשהו חובה מוסרית לשנות במשהו את שגרת החיים.
לדעתך ברור שזה יעזור, בבקשה, זכותך לנהוג על פיה. אתה לא יכול להכריח אף אחד לקבל את דעתך.
|
|
אז "החלטת" (על בסיס מיעוט רופאים) שאפילו 80% זה לא עוזר! אתה זורק את החץ (ההגבלות לא עוזרות), ואז מסמן את המטרה (לא לשמור).
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי מושגים ב- 18/09/2020 00:05:51
|
|
|
|
| נשלח ב-18/9/2020 00:14 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  |
| תמניא_אפי כתב: |  | | עדייןבגלות כתב: |  |
|
|
|
אני חי את החיים הרגילים שלי. כל זמן שלא ברור ב100% או אפילו ב80%שצריכים לשנות משהו ושזה יעזור, אני לא רואה איזשהו חובה מוסרית לשנות במשהו את שגרת החיים. לדעתך ברור שזה יעזור, בבקשה, זכותך לנהוג על פיה. אתה לא יכול להכריח אף אחד לקבל את דעתך. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
אז אתה אומר שאם יציבו אנטנה סלולרית מול הבית שלך זה לא יפריע לך?
|
|
יפריע, וייתכן מאוד. השאלה כמה אשקיע בכדי להוריד את זה. אין לי ספק שבמדה והמאמץ היה כרוך בטרטור שאנחנו עוברים עם הקורונה, הייתי מוריד את זה מסדר היום שלי. נדמה לי שגם אתה. אולי אני טועה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-18/9/2020 00:21 |
|
| |
| תמניא_אפי כתב: |  |
יפריע, וייתכן מאוד. השאלה כמה אשקיע בכדי להוריד את זה. אין לי ספק שבמדה והמאמץ היה כרוך בטרטור שאנחנו עוברים עם הקורונה, הייתי מוריד את זה מסדר היום שלי. נדמה לי שגם אתה. אולי אני טועה. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
למה יפריע לך? הרי לא הוכח קשר בין אנטנות סלולריות לבעיות אצל בני אדם..
|
|
|
|
| נשלח ב-18/9/2020 03:01 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | המלחמה על החרדיוּת
אנחנו מותקפים בימים אלו בשאלות כמו: למה חרדים לא מקפידים על חוקי הקורונה? למה חסידים מזלזלים? למה טישים חשובים יותר? פיקוח נפש!!
המסגרת החרדית היא המסגרת הכי תובענית שיש, הכי לא פשוטה לקיום. היא מתאפשרת בזכות דרך החיים החרדית, בזכות המסגרת.
שינית אותה, פירקת אותה, ומכאן הדרך להידרדרות מהירה מאוד. בטלה = סמארטפון = הורדת כיפה = עבירות על כל התורה. ככל שהכיוון הוא לכיוון מטה, אין לדעת איפה זה עוצר
אין הרבה חרדים שלא חוו ירידה כלשהי, אני מקנא בבעלזאים שנשארו כמות שהם בתקופה הזאת, למרות שהחסידות עליה אני נמנה גם די לא שמה על הכללים, איבדה כמה חסידים חשובים, מהם כמה חברים שלי, אבל ירידה ברוחניות, לחיות כמו בהמה, גרוע פי כמה, כולם לקחו סיכון לא רק אלו שחלו, ומי שלא רצה לא בא לתפילות, זקנים לא הגיעו לבית הכנסת, אבל אל דאגה, הזקנים לא הידרדרו רוחנית.. אולי פיזית כן, מבוגרים שיושבים בדד בבית מאבדים את הטעם לחיות
חסידות היא מסגרת תובענית יותר, תובעת דביקות בקב"ה, שמחה של מצוה, תפילה בהתלהבות, עולם יהודי אחר, גבוה טפח יותר. חסידים שלא יתפללו ביחד דווקא בבית הכנסת שלהם עם החסידים, ובאותה דרך שהתפללו עד היום, ולא ילכו לטישים ולחבורות, יאבדו את חסידותם, כן אני יודע שהמוח הליטאי קשה לו לקלוט את זה כי אין לו דרך לאכול בכלל את כל זה, אבל הסיכום הוא - ירידה רוחנית.
וזוהי בדיוק הסיבה שככל שאתה יותר מודרני, ופחות חסידי, אתה יותר מחמיר עם הכללים, למעט כמה יראי שמים אמיתיים שהצליחו גם לשמור על הכללים וגם ללמוד ולהתפלל באותו צורה בה התפללו ולמדו.
אפשר להתווכח על הנושא הזה עד אינסוף, אבל הכל יייייי8תלוי בדרך החשיבה והחיים של כל אחד, עד כמה חשובה לך הדרך שלך או עד כמה אתה מזלזל בה. |
|
אני ממש לא מסכימה איתך !! בדור הקודם היו חסידים מגולחים ללא כובע לחלק היו רק כיפות וגם כיפות סרוגות !! האם הם היו פחות יראי שמים ??? האם בגלל שהם לא הלכו לכל הטישים זה דרדר אותם רוחנית ?? ממש ממש לא !!
בכל חסידות יש אנשים שהם חסידים פתוחים יותר והיו ללא הלבוש הסידי האדמור מקרב אותםועל אחד מהם הוא אמר שעבורו הוא חסיד אמיתי יותר מאשר עם כל 7 הבגדים !! שלא תמיד הלבוש החיצוני מראה על הפנימיות !!
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי שרית560 ב- 18/09/2020 03:09:44
|
|
|
|
| נשלח ב-18/9/2020 03:06 |
|
| |
| שרית560 כתב: |  | אני ממש לא מסכימה איתך !! בדור הקודם היו חסידים מגולחים ללא כובע לחלק היו רק כיפות וגם כיפות סרוגות !! האם הם היו פחות יראי שמים ??? האם בגלל שהם לא הלכו לכל הטישים זה דרדר אותם רוחנית ?? ממש ממש לא !!
בכל חסידות יש אנשים שהם חסידים פתוחים יותר והיו ללא הלבוש החסידי האדמור מקרב אותם ועל אחד מהם הוא אמר שעבורו הוא חסיד אמיתי יותר מאשר עם כל 7 הבגדים !! שלא תמיד הלבוש החיצוני מראה על הפנימיות !! |
|
אין קשר בין הדברים
אדם שלכתחילה בחר בדרך מסוימת, ללכת בלי כובע או מגולח, כי כך חונך בביתו, באמת יכול להיות שיהיה לו יראת שמים יותר מאחרים עם שטריימל ושפיצים, הלבוש כלשעצמו אינו מדד ואינו אומר הרבה אני מדבר כאן על ירידה, על אדם שכל הזמן הגיע 3 פעמים ביום לתפילה בציבור, שלא החסיר אף טיש, או בדוגמא שלך - החליט לגלח את הזקן ולהוריד את השטריימל כי הוא בכיוון של ירידה, זה כבר ירידה, והיא אינה מסתיימת על פי רוב רק בסממנים חיצוניים הסממנים החיצוניים האלו מעידים על פי רוב על הריקבון הפנימי
תוקן על ידי איש_חשוב ב- 18/09/2020 03:24:37
|
|
|
|
| נשלח ב-18/9/2020 03:19 |
|
| |
| עדייןבגלות כתב: |  | | תמניא_אפי כתב: |  | תתרחק מהם אם לא נראה לך
הם לא חייבים לצאת מן השגרה שלהם אם לדעתם זה לא יועיל לכלום.
אתה מפחד? תיזהר!
|
|
זה בלתי אפשרי.
נוסעים איתם באוטובוס, קונים איתם במכולת ועוברים לידם כל הזמן.
הקהילה החרדית היא צפופה ואין דרך לשמור מרחק משמעותי בין קהילות.
ולא, אין להם זכות להמשיך בשגרה שלהם אם זה פוגע באחרים. לא זכות תורנית ולא זכות מוסרית. כמו שכתבתי, זה בדיוק העניין של חב לאחריני.
|
|
אכן יש צדק בדבריך
אני התייחסתי כאן על חסידי בעלזא בינם לבין עצמם, ועל חסידים בכלל, ועל חרדים בכללי
אבל אסור לו לחסיד בעלזא לעלות על אוטובוס, ללכת למכלת או לסופר, ובכלל שיישאר בקרית בעלזא אם הוא חסיד אמיתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/9/2020 00:26 |
|
| |
| עדייןבגלות כתב: |  | | חריף_ומקשה כתב: |  | אבל זה בדיוק מה שטוענים כנגדנו הדתיים, המסורתים, והחילונים. הם טוענים שבכך שאנחנו מתנגדים ללימודי מתמטיקה ואנגלית ברמה טובה בתלמודי התורה, ובכך שאנחנו מתנגדים ללימודים אקדמאים וטכנולוגיה, ובכך שמחצית מהגברים אינם עובדים, אנחנו עושים חור בספינה, כי בסופו של דבר אורח חיינו יחד עם הגידול הדמוגרפי יביא לקריסת המדינה. לפני כשנה נגיד בנק ישראל הציג מצגת ובה סימולציה איך לאט לאט המדינה הופכת לענייה יותר ויותר במידה ואורח החיים החרדי יישמר כפי שהוא עכשיו. |
|
יש כאן שני עניינים שונים התערבות בלימודים בחיידרים וביציאה לעבודה - אני נגד. זכותו של כל אחד לחנך את בנו ולנהוג בעצמו בדיוק כפי שהוא חושב לנכון. תביעת תקציבים - זה אכן לא מוסרי. לא לעבוד ולתבוע ממישהו אחר שיפרנס אותך, זו נבזות. גם אם היא לצורך רוחני ונעלה. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
זה לא רק התקציבים הישירים. מה עם מערכת הבריאות הממלכתית שכולם נהנים ממנה? תסתכל על הגרף הזה. לא צריך להסביר יותר.

|
|
|
|
| נשלח ב-21/9/2020 00:40 |
|
| |
הוויכוח פה הוא על מספרים. במדינת ישראל מתוך כמאה ועשר מאומתים אחד נפטר\מת. (מספר המאומתים לפני 3 שבועות לחלק במספר הנפטרים) וכרגע ישנם אנשים שמבחינתם קצב המתים הוא עדיין "נסבל", בסך הכול "רק" כ20 מתים ליום.
ואם על כל 90 מאומתים היה נפטר אחד? ואם על כל 80? 70? ואם היה קצב של 30 מתים ליום? 40? 50? 60?
השאלה איזה מספר גם תמניא_אפי וחבר מרעיו יקומו ויכריזו שאי אפשר לראות כ"כ הרבה מתים ולהמשיך כרגיל, וצריך לשמור על מסיכות וריחוק.
|
|
|
|
|