בית פורומים בחדרי חרדים

חברי הפורום מי מביניכם נהג בימיו בישיבות ''לגנוב'' טשולנט מהמטבח ?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-20/9/2020 22:07 לינק ישיר 
חברי הפורום מי מביניכם נהג בימיו בישיבות ''לגנוב'' טשולנט מהמטבח ?

כבר שנים שרצות אגדות אצל כל בוגרי הישיבות על הפריצות הנועזות למטבחי הישיבות בשביל לגנוב צלחת טשולנט לוהטת .
מי ממכם השתתף בעבר במבצעים העלומים האלו ?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/9/2020 00:05 לינק ישיר 
hhaavv

איש_חשוב כתב:
בטח שהיו.
דחפו את הבריח עם מטאטא, למשל.
או שמו שומר מתמיד שילמד בליל שבת במטבח ליד הצ'ולנט.
מזיכרונותיי: היה בחור שטיפס ונדחק ברווח צר שמעל לדלת הברזל כשלידו עומד בחור ומתבונן בנחת. משהצליח להיכנס הוא שאל אותו - איך תצא? הלה אמר - דיה לצרה בשעתה, השם יעזור. אז הבחור השני אומר לו - הנה, אין בעיה, הוציא מפתח מהכיס ופתח לו את הדלת כדי שיוכל שוב לצאת...

מה זה "איך תצא"?
כמו שהוא נכנס

האם אתה מתכוון לומר שכל כך הרבה טשולנט הוא התכוון לאכול עד שהסדק נהיה לו צר מידי?

הוא הרים להנחתה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/9/2020 23:46 לינק ישיר 

אין אדם משים עצמו רשע

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/9/2020 16:44 לינק ישיר 

כטבח שעבד בכמה וכמה ישיבות..
כמה עוגמת נפש היה לי מבחורים עזי מצח...
הייתי מתרגז נורא.
עד שפעם אחת אמר לי אחד הרמי"ם. מה אכפת לך. כל מה שהן עושים, עושים לעצמם. שישברו. שיקחו.
בישלת ?. עשית ?. זהו. שיקחו את מה שהם רוצים. וישברו את מה שהם רוצים...
אתה רק הטבח... שההנהלה תקח ללב. לא אתה.

הייתי מגיע בראשון. היה עם מה לבשל.. בישלתי.
היו חוסרים.. אכלו מה שיש..

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/9/2020 16:05 לינק ישיר 

hhaavv כתב:
בטח שהיו.
מזיכרונותיי: היה בחור שטיפס ונדחק ברווח צר שמעל לדלת הברזל כשלידו עומד בחור ומתבונן בנחת. משהצליח להיכנס הוא שאל אותו - איך תצא? הלה אמר - דיה לצרה בשעתה, השם יעזור. אז הבחור השני אומר לו - הנה, אין בעיה, הוציא מפתח מהכיס ופתח לו את הדלת כדי שיוכל שוב לצאת...

מה זה "איך תצא"?
כמו שהוא נכנס

האם אתה מתכוון לומר שכל כך הרבה טשולנט הוא התכוון לאכול עד שהסדק נהיה לו צר מידי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/9/2020 15:09 לינק ישיר 

רודףסמלים כתב:

בזמננו, הזהירו אותנו על חשש חילול שבת, באיסור 'מגיס', היינו שמערבב את האוכל בסיר שנמצא על האש. אז לא העזנו.

ולהזיז סיר ענק (המכונה סיר 48") מהאש, באופן המותר (על מנת להחזיר, ומחזיק בידו וכו') לא שייך, כי אם בכמה בחורים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

בחורים בישיבה אמורים לדעת הלכות שבת על בוריין כולל הקולות שיש בעניין מגיס...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/9/2020 15:08 לינק ישיר 

מצדרביעי כתב:
מצדרביעי

haptel כתב:
hhaavv כתב:

בטח שהיו.

מכיר חבר שהיה מתפלל ותיקין בשבת והיה מקובל בישיבה שאחרי ותיקין עושים קידוש בחדר אוכל כולל טעימה של קוגל וטשולענט. שבת אחת בניגוד למקובל המטבח היה נעול ותלמיד ניסה להיכנס מהחלון שמעל הדלת. בדיוק עבר שם ראש הישיבה ר' אברום שפירא זצ"ל (זה היה בימים שהיה עובר דרך המטבח לפני שסדרו לו מעבר יותר נח לבית המדרש) וקרא לו שירד כי הנה הוא פותח את הדלת...

נשלח מהאנדרואיד שלי

אני לא מאמין, גם "מרכז" נפלו בדברים כאלו?

הרבה בדיחות ואמרות שרצות בציבור אודות הישיבות, מקורן לא בישיבות שחורות.. ודוק.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/9/2020 14:46 לינק ישיר 

רודףסמלים כתב:

בזמננו, הזהירו אותנו על חשש חילול שבת, באיסור 'מגיס', היינו שמערבב את האוכל בסיר שנמצא על האש. אז לא העזנו.

ולהזיז סיר ענק (המכונה סיר 48") מהאש, באופן המותר (על מנת להחזיר, ומחזיק בידו וכו') לא שייך, כי אם בכמה בחורים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

וכי ממתי עושים זאת בהתגנבות יחידים? כל העניין לעשות זאת בחבורה...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/9/2020 14:44 לינק ישיר 

מצדרביעי כתב:
מצדרביעי

haptel כתב:
hhaavv כתב:

בטח שהיו.

מכיר חבר שהיה מתפלל ותיקין בשבת והיה מקובל בישיבה שאחרי ותיקין עושים קידוש בחדר אוכל כולל טעימה של קוגל וטשולענט. שבת אחת בניגוד למקובל המטבח היה נעול ותלמיד ניסה להיכנס מהחלון שמעל הדלת. בדיוק עבר שם ראש הישיבה ר' אברום שפירא זצ"ל (זה היה בימים שהיה עובר דרך המטבח לפני שסדרו לו מעבר יותר נח לבית המדרש) וקרא לו שירד כי הנה הוא פותח את הדלת...

נשלח מהאנדרואיד שלי

החבר הזה למד בישל"צ בתקןפה שהיו אוכלים מאותו מטבח של מרכז. כמו שכתבתי בדרך כלל האחראי היה פותח את המטבח בזמן כדי שיוכלו לקדש ולטעום מהטשולנט בדרך המלך ולא כגנבים. באותה שבת אינני יודע מה קרה שהמטבח נשאר נעול כשמניין הותיקין סיימו ולכן נוצר המקרה... (גם אני למדתי באותה תקופה בישלצ אבל אני השתדלתי לקיים בהידור שינה בשבת תענוג ולהתפלל במניינים אף יותר מאוחרים מהמניין של הישיבה...)

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/9/2020 11:51 לינק ישיר 

מה נזכרת בגניבת החמין ? אתה רוצה לעשות תשובה ברבים, או להתנחם שכולם גנבים. 1;1;1;

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/9/2020 11:41 לינק ישיר 

כל אשר בשם "ישיבה" מכונה. חסידים, ליטאים, ספרדים, דת"ל...
ישיבה או לא?
יש מעשה נאה מהבית ישראל מגור איך חינך במו ידיו (תרתי משמע) בחור שלקח מהטשולנט.
בכל יום בפארטאגס היה קורא לכמה בחורים לבוא אצלו לשתות קאווע חמה.
באותו בוקר קרא דווקא לאותו בחור, שכמובן היה עדיין "בשרי".
הבחור לא עמד בבושה להודות וכבר החל לברך על הקפה - עד שהיתה עליו ידו של הרבי...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/9/2020 11:25 לינק ישיר 
מצדרביעי

haptel כתב:
hhaavv כתב:

בטח שהיו.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/9/2020 10:59 לינק ישיר 

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/9/2020 09:01 לינק ישיר 

פיינשמקער כתב:

למה מפתחות? היה לנו לום.

נשלח מהאנדרואיד שלי

לה''ו. למה מפתחות?!
הרי ידוע שהישיבות מלמדים איך לפתוח דלת ללא מפתח.
בירה ללא פותחן.
וללמוד בלי לפתוח גמרא...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/9/2020 00:19 לינק ישיר 

היה סיר חמין ייעודי 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/9/2020 23:44 לינק ישיר 

hhaavv כתב:

בטח שהיו.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > חברי הפורום מי מביניכם נהג בימיו בישיבות ''לגנוב'' טשולנט מהמטבח ?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext