בית פורומים בחדרי חרדים

עצומה לחסימת "הדיבוק"

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-21/9/2020 00:46 לינק ישיר 
עצומה לחסימת "הדיבוק"

כפי הנראה מדובר מניק מסוכן המנסה להחדיר לפורום תכנים מסוכנים של כפירה בעיקרי האמונה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/9/2020 12:17 לינק ישיר 

מושגים כתב:
הדיבוק כתב:

אז שאבין, כשאתה בוחר עגלה בכניסה לסופר, אתה חושב מה כדאי וטוב ונכון; אבל על הדת שאתה אמור לעבוד בכל לבבך ובכל נפשך ובכל מאודך, אתה לא מוכן להשקיע אפילו שניה של מחשבה?

הספר המדובר יו"ל על ידי המכללה למקרא.

הנה ויקיפדיה על מכללה זו:
המכללה למקרא היא מוסד לימודי נוצרי-אוונגליסטי בנתניה. המכללה נוסדה בירושלים בשנת 1990,[1] ובשנת 2010 הועברה למיקומה הנוכחי. המוסד הוקם על ידי חברי קהילת היהודים משיחיים ובתמיכת התנועה האוונגליסטית-פנטקוסטלית בישראל.

נ. ב. כל האמונות, הן אמונות. אי אפשר להוכיח דת.
אשר על כן אני לא מציע לנוצרי או מוסלמי להתגייר, כל אחד ישאר באמונתו. וכן, אני לא מציע ליהודי לשנות מאמונתו כי גם אם נוריד חלילה את התושב"ע ונשאר עם התורה שבכתב עדיין אני נצרך להאמין. אז אני מאמין גם לתושב"ע.

נשלח מהאנדרואיד שלי

תשובה מצויינת ומדוייקת למה ששאלתי, לא יכולתי לצפות לתשובה יותר עניינית!

וסתם דרך אגב, הוצאת ספרים זה עסק רווחי, אם ייראה להם אטרקטיבי הם ידפיסו לך גם את חידושי הרשב"א.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/9/2020 02:54 לינק ישיר 

מה כוונה להוכיח דת? להוכיח מה? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/9/2020 00:37 לינק ישיר 
מצדרביעי

מושגים כתב:
הדיבוק כתב:

אז שאבין, כשאתה בוחר עגלה בכניסה לסופר, אתה חושב מה כדאי וטוב ונכון; אבל על הדת שאתה אמור לעבוד בכל לבבך ובכל נפשך ובכל מאודך, אתה לא מוכן להשקיע אפילו שניה של מחשבה?

המכללה למקרא היא מוסד לימודי נוצרי-אוונגליסטי בנתניה. המכללה נוסדה בירושלים בשנת 1990,[1] ובשנת 2010 הועברה למיקומה הנוכחי. המוסד הוקם על ידי חברי קהילת היהודים משיחיים ובתמיכת התנועה האוונגליסטית-פנטקוסטלית בישראל.

אשר על כן אני לא מציע לנוצרי או מוסלמי להתגייר, כל אחד ישאר באמונתו. וכן, אני לא מציע ליהודי לשנות מאמונתו כי גם אם נוריד חלילה את התושב"ע ונשאר עם התורה שבכתב עדיין אני נצרך להאמין. אז אני מאמין גם לתושב"ע.

נשלח מהאנדרואיד שלי

אני מבין את הרצון שלך לא להפוך את  הפורום לעצכ"ח, חולק עליך בטענה שאי אפשר להוכיח דת (לפחות ברמת הסתברות גבוהה).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/9/2020 00:32 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/9/2020 00:16 לינק ישיר 

בגור של הרב שאול התירו לשאול שאלות ולבקר את יסודות האמונה?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/9/2020 00:13 לינק ישיר 

מושגים כתב:
עצומה לחסימת "הדיבוק"

כפי הנראה מדובר מניק מסוכן המנסה להחדיר לפורום תכנים מסוכנים של כפירה בעיקרי האמונה.

עצומה ??
הדיבוק הוא כותב בעל רמה וחשיבה מעמיקה !!
רק בבית יעקב המורות שאין להן תשובות לשאלות
אומרות שאסור לשאול שאלות !!אבל מה לצפות מהן ??ודל ....
בישיבה התיכונית שבני למד עודדו לשאול שאלות במיוחד שאלות נוקבות מאוד !!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/9/2020 23:55 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/9/2020 23:18 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:

אז אתה כן מוכן לבדוק ולחקור ולקבל החלטות (נניח שברמת חשיבה שמספקת אותך), אז מצוין! למה שלא תבין שמידע על ספר שאולי יקשה על הבדיקה והחקירה שלך דורש ממך תגובה (כוונתי למידע על קיומו של ספר כזה; לא בהכרח דיון עם תוכן הספר עצמו). לא היית מוכן לשקול איזה מקרר לקנות, אם היית יודע שיש ספר שמגנה או משבח דגם מסוים?

המסורת והאמונה אינם מוצרי חשמל.
שאל אביך ויגדך, זקניך ויאמרו לך.

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי מושגים ב- 21/09/2020 23:18:28

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/9/2020 22:35 לינק ישיר 

אז אתה כן מוכן לבדוק ולחקור ולקבל החלטות (נניח שברמת חשיבה שמספקת אותך), אז מצוין! למה שלא תבין שמידע על ספר שאולי יקשה על הבדיקה והחקירה שלך דורש ממך תגובה (כוונתי למידע על קיומו של ספר כזה; לא בהכרח דיון עם תוכן הספר עצמו). לא היית מוכן לשקול איזה מקרר לקנות, אם היית יודע שיש ספר שמגנה או משבח דגם מסוים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/9/2020 08:48 לינק ישיר 

שלושת הדתות המונותאיסטיות מבוססות על אמונה.

מבין שלושתם אני מעדיף את הראשון המקורי על פני החיקוי.

את היהדות הצועדת בקו אחיד, על פני הנצרות המזגזגת (ביטול רוב המצוות).

היהדות המקורית על פני האיסלאם שהוא חיקוי ''זול'' ליהדות.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/9/2020 08:37 לינק ישיר 

חשבתי שהבעיה של מישהו היא עם האמונה הנוצרית, עכשיו מסתבר שהבעיה היא עם האמונה היהודית...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/9/2020 05:32 לינק ישיר 
קלעפער

מצדרביעי כתב:
בלי להיכנס לעצם הדיון, בנותן טעם להביא פה את המהר"ל בסוף באר הגולה:

אין להרחיק שום דבר המתנגד אל דעתו לאהבת החקירה והידיעה. ובפרט אותו שלא כוון לקנתר, רק להגיד האמונה אשר אתו. אף אם הדברים הם נגד אמונתו ודתו לא לומר לו אל תדבר ותסתום דברי פיך, שא"כ לא יהיה בירור הדת. ... כי אם עושה זה שסיתם את פיו שלא ידבר, זה הוא מורה על חולשת הדת, כמו שאמרנו. ולךך דבר זה הפך מה שחושבים קצת בני אדם: כי חושבים כאשר אינו רשאי לדבר על הדת הוא חיזוק הדת ותוקף שלו, ואיך זה כך. ... והדבר שנכתב בספר לא נכתב כאילו היה אחד מדברי נגד הדת, רק שהוא נכתב ללמד את האדם. אין לסגור כלל, יהיה מה שיהיה ... 88 .

את המהר"ל צריך ללמוד כולו, לא רק הבאר השביעי אלא גם הבאר השישי...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/9/2020 02:18 לינק ישיר 

בלי להיכנס לעצם הדיון, בנותן טעם להביא פה את המהר"ל בסוף באר הגולה:

אין להרחיק שום דבר המתנגד אל דעתו לאהבת החקירה והידיעה. ובפרט אותו שלא כוון לקנתר, רק להגיד האמונה אשר אתו. אף אם הדברים הם נגד אמונתו ודתו לא לומר לו אל תדבר ותסתום דברי פיך, שא"כ לא יהיה בירור הדת. ... כי אם עושה זה שסיתם את פיו שלא ידבר, זה הוא מורה על חולשת הדת, כמו שאמרנו. ולךך דבר זה הפך מה שחושבים קצת בני אדם: כי חושבים כאשר אינו רשאי לדבר על הדת הוא חיזוק הדת ותוקף שלו, ואיך זה כך. ... והדבר שנכתב בספר לא נכתב כאילו היה אחד מדברי נגד הדת, רק שהוא נכתב ללמד את האדם. אין לסגור כלל, יהיה מה שיהיה ... 88 .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/9/2020 02:15 לינק ישיר 

כמדומני שהיו כבר כמה עצומות כאלו בעבר לניק הנל, אך ככל הנראה הוא מקושר או שהוא אחד מניקי ההנהלה

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > עצומה לחסימת "הדיבוק"
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext