בית פורומים בחדרי חרדים

בעוד הקורונה משתוללת בעולם-בבעלז נפטרים ממחלות גנטיות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-21/9/2020 07:28 לינק ישיר 

הקהילה שצחקה לקורונה בפנים מהרגע הראשון, וחשבו שהם הכי חכמים ולעגו לכל מי שנהגו לפי הנחיות, דווקא להם הכי הרבה נפטרים בחצי השנה האחרונה, והם מנסים לספר לנו שכולם נפטרו ממחלות גנטיות, וחכמת החסידים שוטים כל גדולה שחושבים לטאטא ככה את העובדה המצערת. 

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/9/2020 07:55 לינק ישיר 

לא יאמן אשכול אלף ארבע מאות וארבעים ושמונה של משועממי מכניבקא, אכן במכניבקא לא צוחקים על הקורונה???????????????????????????????????? 
אתה אפילו מצולם בתמונות מהסליחות בבית המקדש מכניבקא ברחוב האדמור מגור
עם מאות איש, כולם ללא מסיכה. בוש והיכלם.
האם שכחנו את האברך ממכניבקא לונדון ,הוכאייזר שנפטר מקורונה והשאיר שתיים עשרה יתומים?
והשאיר שתיים עשרה יתומים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/9/2020 08:00 לינק ישיר 

מאוד הגיוני מתוך קהילה כזו שיפטרו מן העולם כמה.
אפשר לבדוק על שנה כמה נפטרים.
לדוגמא תקחו את גור ששומרים מכל משמר גם נפטרו.
שכחתם שאתמול אמרתם מי יחיה ומי ימות.
יש הקדוש ברוך הוא הוא קובע.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/9/2020 13:56 לינק ישיר 

ביום פקודה זה בוודאי לא יועיל להם, אבל גם בשוך הסערה הם ימצאו עצמם עם הרבה שאלות על אמונת חכמים ואמוניות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/9/2020 15:36 לינק ישיר 

איני חסיד של אף רבי בזמנינו, אך גם אחרי השואה היו הרבה שהשאירו את האמונת חכמים שלהם לאחרים, וזאת משום שכמעט אף רבי לא ראה את התמוטטות היהדות , ולא יעצו כהוגן לאף אחד השואלים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/9/2020 15:38 לינק ישיר 

לא צריך "לכפור" ב"אמונת חכמים ", אלא לבדוק האם יש מקור ביהדות לרעיון שרב אמור להבין בכל נושא וגם בנושאים גשמיים (ספוילר- אין מקור כזה, כבר בעל התניא צווח ככרוכיא בנושא זה).
זה עוד לפני השאלה האם כל נכד של נכד של תלמיד הבעש"ט הוא בהכרח "חכם" ...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/9/2020 15:41 לינק ישיר 

מצדרביעי, גם הסבים וא'ו הדודים של האדמורי"ם של היום לא סיפקו את העיצות הנכונות לשואלים, ולכן היו הרבה שהשאירו את האמונת חכמים שם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/9/2020 00:10 לינק ישיר 

אמתצמח כתב:

נשלח מהאנדרואיד שלי

נגעת בדיוק ב"סלע המחלוקת".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/9/2020 00:25 לינק ישיר 

פטליזם

קפיצה לניווטקפיצה לחיפוש

פטליזם (מלטינית: fatum, הקרוב ל"גורלי" בעברית), הוא שם תואר להשקפה לפיה האדם כבול לסדר טבעי וקבוע מראש של התרחשויות בעולם. כלומר אמונה בגורל מוחלט וידוע מראש המכתיב את חייו.

ניתן לדבר על שלשה מובנים שונים לפטליזם:

1. האמונה ולפיה אין לאדם בחירה חופשית לפעול אחרת מכפי שהוא נוהג בפועל; אמונה שהאדם כלל איננו מסוגל לעצב את העתיד או את מעשיו שלו עצמו.
  2. מנטליות פסיבית נוכח אירוע הצפוי להתרחש, משום שהוא נתפס כבלתי ניתן לשינוי. פרידריך ניטשה כינה זאת 'פטליזם טורקי'.
  3. הענקת ערך נורמטיבי חיובי לגישה פסיבית כלפי החיים, כעדיפה על גישה הפוכה המנסה להיאבק בזרם האירועים ולשנותם.

תחושת הגורל היא ככל הנראה בין התחושות האנושיות העתיקות ביותר, הגורל הוא כוח שאי אפשר לעמוד בפניו שנתפש כקובע את העתיד. לפי המיתולוגיה היוונית זהו כורח בלתי ניתן לביטול אליו נכנעים אפילו האלים (כפי שהודו הפיתיות של דלפי). במיתולוגיה הרומית הגורל מיוצג על ידי שלוש המוירות (ה"פרסאות"), ועל ידי שלוש הנורנות במיתולוגיה הנורדית.

הרמב"ם בספרו 'מורה נבוכים' (ג, יז, הדעת הג'), מייחס תפיסה זו גם ל"כת האשעריה מן הישמעאלים", כלומר לחוג פילוסופי מוסלמי שהיה קיים בתקופתו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/9/2020 09:43 לינק ישיר 

במוצאי ראש השנה עברתי ליד בית כנסת חסידי ומהחלון אני רואה ריקודים של מצווה בלי מסיכות בלי ריחוק וגם החלונות סגורים כמובן.

ואז הבנתי למה אלעד מובילה בראש הערים האדומות למרות שהולכים עם מסיכות ברחוב

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/9/2020 10:03 לינק ישיר 

אמתצמח כתב:

היה בדעתי לומר לך שאתה טיפש אבל מאחר ואנו נמצאים לפני יום כיפור אז אני נמנע מכך. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/9/2020 13:46 לינק ישיר 

סייען כתב:

הם לא עושים שם "דור ישרים"?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/9/2020 14:11 לינק ישיר 
hhaavv

גרשום כתב:

היה בדעתי לומר לך שאתה טיפש אבל מאחר ואנו נמצאים לפני יום כיפור אז אני נמנע מכך. 

למה? לפני יום הכיפורים יש עניין גדול ללמד זכות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/9/2020 14:19 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > בעוד הקורונה משתוללת בעולם-בבעלז נפטרים ממחלות גנטיות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext