רבי צבי איזנשטיין, בעל התפלה המיתולוגי, אולי המבוגר ביותר בעולם
דבר שכמעט לא מדברים עליו, תופעה לא רגילה, בעל תפילה בישיבת םוניבז' כבר עשרות שנים רבות, הגאון רבי צבי איזנשטיין, שלפי החשבון הוא כבר חצה את גיל 90 ומתפלל בראש השנה ויום כיפור בישיבת פוניבז, כאשר אלפי המתפללים שומעים אותו בבירור בירכתי האולם ובקצוות הגלריות.
לכאורה מדובר בבעל התפלה הותיק והמבוגר ביותר בעולם, וה' יעזור שיזכה לעוד שנים רבות וטובות ובריאות.
כל מי שיכול להחכים אותי על האיש, על סודו, ועל הנוסח שלו, אודה על כך.
נשלח ב-22/9/2020 19:55
אשכול מיותר. שה' יאריך ימיו ושנותיו בנעימים ותפסיקו לספור לו את השנים.
נשלח ב-22/9/2020 18:02
מוישה_וחצי כתב:
הקטע של המסכות בישיבת פוניבז, ולא רק בימים נוראים, הוא מדהים. אם כל הציבור-חרדי כחילוני- היה נוהג כך, לא היינו נמצאים היום במקום הזה.
יותר מזה. היינו שוכחים מהקורונה. כמו בטאיוואן.
נשלח ב-22/9/2020 16:05
הקטע של המסכות בישיבת פוניבז, ולא רק בימים נוראים, הוא מדהים. אם כל הציבור-חרדי כחילוני- היה נוהג כך, לא היינו נמצאים היום במקום הזה.
נשלח ב-22/9/2020 15:19
כיור_וכנו כתב:
היה קפסולות ומסכות וכמעט לא היו אברכים מלבד כמה עשרות שמתפללים קבוע מידי יום בישיבה שהיו בקפסולה נפרדת, נכון שהיה מלא אבל היה רווחים גדולים וכן מאות אברכים לא קבלו אישור להתפלל במקום. ראשי הישיבה התפללו בקפסולה נפרדת בין אחד לשני ואף את התקיעות התוקע והמקריא היו כל אחד בקפסולא נפרדת על הארון קודש וכן החזן
תודה. מניח שכל חלון או דלת היה פתוח.
נשלח ב-22/9/2020 14:25
היה קפסולות ומסכות וכמעט לא היו אברכים מלבד כמה עשרות שמתפללים קבוע מידי יום בישיבה שהיו בקפסולה נפרדת, נכון שהיה מלא אבל היה רווחים גדולים וכן מאות אברכים לא קבלו אישור להתפלל במקום. ראשי הישיבה התפללו בקפסולה נפרדת בין אחד לשני ואף את התקיעות התוקע והמקריא היו כל אחד בקפסולא נפרדת על הארון קודש וכן החזן
נשלח ב-22/9/2020 13:49
אמתצמח כתב:
הייתי בישיבה השנה והכול מלא עד אפס מקום. לתמהים כן גם בקורונה. ואפילו אברכים זה מראה שיש אנשים שהתפכחו.
לכאורה השיא של בעל תוקע זקן - הוא הגרי"ג אדלשטיין שליט"א, בגיל 98.
הוא אגב המחשה נכונה של קביעת חז"ל כי 'תקיעת שופר' היא "חכמה ואינה מלאכה". ולפיכך זה לא נשחק עם הגיל כלל וכלל. אם כי הוא עצמו מעיד כי תלוי איך תוקעים, ורוב בעלי תקיעה מפסיקים בגיל זיקנה מופלגת, בגלל שאינם יודעים לתקוע נכון, ומפעילים גם את הגוף באופן שזו 'מלאכה', וכמובן לאדם קשיש קשה לעשות מלאכה כדבעי. אך הוא יודע היטב איך לתקוע באופן הנכון שזו 'אינה מלאכה' ולפיכך אין בו שחיקה של גיל וכדומה. נורא נוראות.
נשלח ב-22/9/2020 04:06
hhaavv
אךטובוחסד כתב:
מחודד כתב:
אומרים שכמה שקולו נשמע בכל תפילות הימים הנוראים, ובשלהי מוסף ביום כיפור, כבר מרגישים עליו את אותות הצום, אבל בנעילה הוא מתחזק ומתגבר וקולו מפוצץ סלעים.
תוקן על ידי מחודד ב- 21/09/2020 22:59:34
אני יכול לספר לך מניסיוני כחזן ומנסיונם של חזנים אחרים שאני מכיר, שבנעילה הקול אכן מתחזק אבל לא רק הקול, אלא גם הכוחות מתחזקים. כאילו דחיפה חזקה אחרונה או משהו כזה. תמיד בנעילה אני הכי במיטבי.
אומרים שקוורטין שאל פעם את יוסלה רוזנבלט מדוע הכל נדרי שלי נחשב ליותר טוב משלך ואילו הנעילה שלך טובה יורת משלי. רוזנבלט ענה לו - לפי הסיפור - שכידוע על בטן ריקה ניתן להתחזן הרבה יותר טוב. אני מקפיד בערב יום כיפור לאכול כפי ההלכה לכן הכל נדרי שלי חלש, אבל אתה לא אוכל - אז שלך יותר טוב. לעומת זאת, הנעילה שלי היא לאחר יום צום ולכן היא טובה, אבל אתה הרי אוכל ביום כיפור ולכן הנעילה שלך חלשה...
נשלח ב-22/9/2020 03:03
והרב יצחק גרודזינסקי זצ"ל שנפטר השנה בגיל 93 התפלל מגיל צעיר מאוד עד לגיל 90
דהיינו למעלה משבעים שנה התפלל מוסף לפני העמוד
נשלח ב-22/9/2020 01:03
אךטובוחסד כתב:
מחודד כתב:
אומרים שכמה שקולו נשמע בכל תפילות הימים הנוראים, ובשלהי מוסף ביום כיפור, כבר מרגישים עליו את אותות הצום, אבל בנעילה הוא מתחזק ומתגבר וקולו מפוצץ סלעים.
אני יכול לספר לך מניסיוני כחזן ומנסיונם של חזנים אחרים שאני מכיר, שבנעילה הקול אכן מתחזק אבל לא רק הקול, אלא גם הכוחות מתחזקים. כאילו דחיפה חזקה אחרונה או משהו כזה. תמיד בנעילה אני הכי במיטבי.
לא מדובר רק בחזנים אצל רוב המתפללים זה כך אולי כי יודעים שזה כבר לקראת הסוף ועוד רגע שוברים את הצום ואולי כי נעילה כידוע הוא עיקר חתימת הדין
נשלח ב-22/9/2020 00:57
השאלה אם אתה באיזור גיל 90 ומעלה...
נשלח ב-22/9/2020 00:30
מחודד כתב: