איני רוצה לדון לחובה צדיק, אבל אם אם אם הפעם זה יגיע לגבול ה'לא טובה השמועה' כדאי שהפעם יעצרו מראש.
נשלח ב-22/9/2020 13:59
חריף_ומקשה כתב:
נ.ב. בכל זאת אנצל להבהיר נקודה חשובה: לא נכון להגדיר שכך הדבר ב"תפיסה הברסלבית", אלא יותר נכון ב"תפיסה-ברסלבית-ספרדית". והבן הרבה.
אבל עובדה שהחבורה הזו יונקת מחסידות ברסלב את כל קיומה ו"מצדיק האמת". כמו שהמשיחיסטים צמחו מתוך חסידות חב"ד ויונקים את משנתם מ"נשיא הדור". כמו שהעצניקים יונקים את משנתם מהרב שך ומדוקטורינת "ההשקפה הצרופה". כמו שהמתחבקים עם אחמדיניג'ד צמחו מתוך סאטמר ונטורי קרתא. כמו שכת "לב טהור" ו"נשות השאלים" יינקו את משנתם מחסידות סאטמר. ועוד ועוד
הקבוצות ההזויות הללו חושפות כל אחת בדרכה את הסכנה הטמונה באידיאולוגיות הלוקות בחוסר פרופורציה שנוטות לקיצוניות יתרה בתחומים מסוימים.
חריף תיזהר כאשר אתה מרחיק לכת עם הגישה הזו [שאני מסכים לכיוון הכללי שלה]. מהיהדות יצאו דתות ושבתאים וכו וכו'
נשלח ב-22/9/2020 13:43
יוחנןש כתב:
נ.ב. בכל זאת אנצל להבהיר נקודה חשובה: לא נכון להגדיר שכך הדבר ב"תפיסה הברסלבית", אלא יותר נכון ב"תפיסה-ברסלבית-ספרדית". והבן הרבה.
אבל עובדה שהחבורה הזו יונקת מחסידות ברסלב את כל קיומה ו"מצדיק האמת". כמו שהמשיחיסטים צמחו מתוך חסידות חב"ד ויונקים את משנתם מ"נשיא הדור". כמו שהעצניקים יונקים את משנתם מהרב שך ומדוקטורינת "ההשקפה הצרופה". כמו שהמתחבקים עם אחמדיניג'ד צמחו מתוך סאטמר ונטורי קרתא. כמו שכת "לב טהור" ו"נשות השאלים" יינקו את משנתם מחסידות סאטמר. ועוד ועוד
הקבוצות ההזויות הללו חושפות כל אחת בדרכה את הסכנה הטמונה באידיאולוגיות הלוקות בחוסר פרופורציה שנוטות לקיצוניות יתרה בתחומים מסוימים.
נשלח ב-22/9/2020 13:43
יישר כוחך חצי נזק, מיהרתי ולא דייקתי בכתיבתי. כוונתי שהגישה הזו באה בהלימה לגישות הנפוצות היום של פרגמטיזם ופוסטמודרניזם, שבוחרים את החלק והרובד שאליו מקדישים את כובד המשקל, וכל השאר - יכול להיות עובדות והגיון טהור - נשאר בצד ובאופן מודע לא מקבל התייחסות. (בכל גישה בוחרים חלק ורובד אחר; בברסלב בוחרים את המטרה העכשווית ככזו)
נשלח ב-22/9/2020 13:25
הדיבוק כתב:
כמדומני שפותח האשכול לא מבין את התפיסה הברסלבאית.
בברסלב הנתונים פחות חשובים, כולם מבינים שהוא לא פגש את רבי נחמן וזה היה סוג של משל וחיזוק וכדו'. מבחינתם המציאות היא מה שאני מרגיש שצריך להיות (היום זו תפיסה די מקובלת בגישה הפרגמטיסטית הפוסטמודרנית). אפשר לאהוב את זה ואפשר לבקר את זה, אבל קודם צריך להבין שזה מה שזה.
התייחסותי היא על הסוגריים בלבד (מחילה) אבל גם בתור סוגריים המשפט הזה מיותר [ועוד יותר לפי הגישה הפוסטמודרנית] משום שהוא אינו נכון.
נשלח ב-22/9/2020 12:44
זה נכון מאוד.
הסביר לי את זה איש נודע בירושלים, לפני 20 שנה, בעניין איזה זוג ש"הרב ברלנד" אמר להם להתגרש כחודשיים אחרי החתונה, כאשר לפני החתונה הוא אמר ש"מהשידוך הזה ייצא משיח בן דוד". כששאלתי אותו, שהשר היה טוב את הנפשות הפועלות, איך ההורים לא חושבים ולא מהרהרים, איך יתכן הדבר שלפני חודשיים זה זיווג של משיח, והיום הם מחוייבים להתגרש ??
אמר לי הלה, ניכר שאתה לא מכיר את האישים המרכיבים את החוג הזה. קושייתך היא רק בקרב אנשים נורמטיביים, שהיום ואתמול שייכים לרצף אחד. אבל יש אנשים, שאתמול זה אתמול, ואין שום מחוייבות ליום המחר. כלומר אין שום רציפות. ולפיכך אין שום סתירה.
הבנתי את העיקרון. מבלי להבין את ההיגיון כמובן.
אבל הדברים מתקשרים לתגובה האחרונה, אכן שום אמירה ושום הבטחה אינה נכונה כי אם לרגע הנוכחי בלבד, אך ברגע הבא יש אמירות ואורות חדשים. ואי אפשר לשאול ולהשוות שעה לשעה רגע לרגע ויום ליום....
נשלח ב-22/9/2020 12:21
כמדומני שפותח האשכול לא מבין את התפיסה הברסלבאית.
בברסלב הנתונים פחות חשובים, כולם מבינים שהוא לא פגש את רבי נחמן וזה היה סוג של משל וחיזוק וכדו'. מבחינתם המציאות היא מה שאני מרגיש שצריך להיות (היום זו תפיסה די מקובלת בגישה הפרגמטיסטית הפוסטמודרנית). אפשר לאהוב את זה ואפשר לבקר את זה, אבל קודם צריך להבין שזה מה שזה.