בית פורומים בחדרי חרדים

קושי נפשי עמוק והרס רוחני גדול בעקבות הקפסולות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/9/2020 00:34 לינק ישיר 

סערה בישיבת 'חברון' בירושלים: מתווה הקפסולות הקפדני שמצליח להישמר בישיבה, ובחסדי שמים אין חולי קורונה בישיבה בעקבות כך, מתערער בטענה כי הוא מביא להרס נפשי ורוחני של תלמידים.

לידי 'כיכר השבת' הגיע מכתב שנשלח לראש הישיבה הגאון רבי יוסף חברוני. התלמידים מביעים את כאבם ממתווה הקפסולות המחמיר שגורם לבחורים "להישבר לצד קושי נפשי עמוק", כלשונם.
"מלבד ההקרבה העצמית, הבחורים הולכים ונשברים ומאבדים את שמחת החיים. הקושי הנפשי עמוק, וההקרבה גדולה עד בלתי אפשרית".

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2020 17:58 לינק ישיר 

הגעתי היום אחה''צ לקפסולה של בני בישיבת חברון להביא לו חבילה

יחד עם כל עם ישראל הצטופפתי שם מעבר לשער עם חבילות

וכשהגיע תורי, הבחור החיצוני שנשכר למטרה זו נאנח ואמר "אפשר לחשוב שהם על הירח"...

ואכן זה קצת מוזר שבחורים שנסגרים בישיבה לחודש, מקבלים רכבות של חבילות, ושלשה בחורים חסונים עובדים בלהעביר חבילות מהכא להתם.

שמעתי את הטרוניא מבצבצת מקולו של ר' ברוך סולוביציק ברב שיח האקטואלי הנדיר והמיוחד שנערך בשבוע שעבר ביום שלישי בקו של "מבי מדרשא" (יחד עם ר' נתן זוכובסקי, ר' יגאל רוזן ור' מאיר קסלר), על הבחורים שנסגרים לא עלינו לחודש או חדשיים ימים, וכבר מפנקים אותם כאילו מי יודע מה קרה.

אמרתי לבני שנאלץ להיכנס לקפסולה, שהוא משלם את חובו לחברה.

אז באמת זה מוזר, לא זכור לי שכשנסעתי לאלול לישיבה, שלחו לי חבילות.

ואני לא חושב שזה פינוק של הדור הצעיר, אני חושב שהתשובה לתלונה של ר' ברוך סולוביציק והעובד מחברון, היא אחרת.

הם פשוט לא יודעים למען מה הם למען השם נסגרים שם בקפסולה.

מזמן טענו שבחורי ישיבה היום לא הולכים לישיבה בכדי לעשות משהו, שכן אין משהו מוגדר שהם מתחייבים לעשות, אלא קודם כל בעיקר כדי לא לעשות משהו אחר.

ואמנם כל זה היה נסבל בזמן שמשמעות הישיבה הייתה שיש בבית המדרש איזו נקודת עוגן, קול רעם גדול מתגלגל לו, וסביב זה חיים להם בחורים, להרגיש את הקול הגדול הזה.

אבל ברגע שזה נהפך למשהו סגור עם גדר, הרי שזה בית כלא כפשוטו וכמדרשו. המשל והנמשל החיצוניות והפנימיות התאחדו כאן לשם אחד, "גדרות לשם גדרות".

ופתאום הם מרגישים שהם הולכים לכלא, והם צריכים המון חיזוק ועידוד ופינוק.

ואני מכאן כותב לרב סולוביציק, זה לא שהבחורים שלך מפונקים, הם פשוט לא יודעים מה בדיוק אתה רוצה שהם יעשו בישיבה. (במובן של עשייה מוגדרת וברורה, ולא רק לשבת וללמוד ולקיים מצווה).

אמר לי ראש חבורה ממיר של בחורים שגם עובדים, שלדעתו בישיבות היותר פשוטות, שלא מגדלות רמי''ם, צריך שהלימוד יהיה יותר מוגדר, זאת אומרת שיהיה לבחורים ברור מה הם לומדים בסדר א' ולא שיבואו לסדר לנסות ולמצוא משהו מעניין בסוגיה. והסביר איך הוא מנסה לעשות את זה בחבורה שלו עם מראי מקומות שמיועדים במיוחד למטרה זו.

ואם לבחורים היה סיבה חיובית אקטיבית מדוע הם הולכים לשם לחודש, ועם מה הם יוצאים משם אח''כ שאין להשיגו בחוץ, לא היה להם בעיה להיות סגורים.

סגירה טכנית לשם פרויקט, אינה מעיקה. סגירה לשם סגירה מעיקה.

וכאשר הלימוד הוא בעצם עצמאי, ובחור לומד את הלימוד העצמאי שלו בתוך הכלל, אז הוא יודע מה הוא עושה. אבל כאשר זה חוויה חברתית כללית, אני מוכרח להודות שבקפסולה זה לא ממש החוויה הישיבתית הקלאסית.

והפירוש הוא בדיוק כמו שאמר הבחור הסבל של החבילות, כמו שתמיד האמת מבצבצת מתוך הביטויים של האנשים הללו, שבאמת כל עניין הישיבה והקפסולות הוא לשלוח אותם אל הירח.

זה הכל על רגל אחת.

והריני ברשותכם לבאר זאת בנוסח המקובל: "רבותי, פעם דברנו על תיבת נח, זה מה שהציל מהמבול. וידוע שבתיבת נח היה את הראם, שאע''פ שהיה נמצא בחוץ, אבל הראש, הראש !!! הראש היה בפנים, וכך הוא ניצל. אבל עכשיו, הרי המבול לא רק מכסה את ראשי ההרים הגבוהים, אלא את כל העולם, וממילא המציאות היחידה של תורה ששיך לגדל בחור, זה לשלוח אותו אל הירח! כמו אסטרונאוט! על חליפה מיוחדת!. זהו זה!"

והרבה מחנכים נאורים ופתוחים ומרגישים אצלנו, טוענים: שההתאמה של המסרים לנוער, ולילדים, ולילד שבתוך כל אחד והאחד, עניינה הוא: שה' אוהב אותך מאד, והתורה טובה ונעימה מאד.

אבל יש בזה טעות גורלית, כי הילדים היום צריכים ורוצים לא שיפנקו אותם, אלא שיתנו להם מקום משל עצמם.

ובאותו ערב שהיה את הרב שיח של ראשי הישיבות, היה גם ערב הדרכה טלפוני מבי מדרשא, ושם דיבר ר' ישראל לנדו. וראו שהוא פשוט מכיר את הבחורים. ואחת הנקודות המרכזיות במשאו היה כמה שצריך לתת הערכה לצעירים, וביאר שם שהאתגרים שעומדים בפניהם הם עצומים הרבה יותר מאשר מה שאנחנו הכרנו.

ומכאן אני כותב לר' ישראל שליט''א, זה לא הנקודה המספקת, שתגיד לכל ההורים והרמי''ם לתת הערכה לבחורים. הערכה לא קונים במכולת. צריך הרבה ללמוד באמת כמה יש להעריך ולהתפעל מהבחורים. וההערכה איננה מבוססת על כך שהם מתמודדים עם אתגרים שאנחנו לא יודעים כלל להתמודד אתם, (שבאמת גם זה עולם מלא), אלא שנבין שבאמת יש להם דברים שאין לנו.

אני שמח לקבוע בוודאות שהבן יפה כוחו מכח האב, ועלינו להכיר בעובדה לא פשוטה זו.

"לא חסד עשו דורות האחרונים עם בניהם להכיר שהם גדולים מהם, אלא שורת האמת והדין היא להבין ולהכיר שכך הוא". ורק על ידי שנכיר בכך בתהליך קשה ולא פשוט, נכול לתת להם ביושר ובדין את מה שהם לא רוצים לקבל בחסד וברחמים, את המקום האוטונומי שנחוץ להם כדי לא לטבוע בתוך כל האמת הגדולה והענקית שלנו.

ומרגיש אני שנוח למחנכים, ולכל אחד מאתנו, להאמין ולספר לעצמינו, שמה שאנחנו צריכים לתת לילדים, (ולכל אחד לילד שבתוכו שהוא היצרים הפשוטים), הוא אהבה ואהבה. כי אז אנחנו נשארים על הכס הקדוש והנורא של הצודק והעליון המרעיף חסד ורחמים.

אבל זה מגיע מפחד שלנו. שפחד שמא האפרוחים הקטנים הללו צהובי הפלומה, יגדלו כרבולת ויראו לנו את המקום האמיתי שלנו. יחשפו את כל הקטנות שלנו. יחשבו אחרת מאתנו, יעשו אחרת מאתנו. יברחו לנו.

והאמת היא שהם מתחננים אלינו, תנו לנו מקום, אל תבלעו אותנו, אנחנו גדולים, יש לנו מה להציע.

הוי אומר: "אל נא נשאף לנצח את הילדים שלנו, אלא שהם ינצחו אותנו"*

האדם היום לא מחפש אישור/אהבה/שייטיבו לו וידאגו לו

אלא: מחפש שחרור, עצמאות, שיאפשרו לו.

ואני חושב שהדאגנות הזו בשם אלוקים שיהיה לי טוב, וכמה שהוא אוהב אותי, וכמה שהוא מאשר לי להיות חמוד - זה לא נוח לי עם זה וזה לא נעים לי.

זה פטרוני, ואני לא רוצה שכל כך יאהבו אותי מלמעלה, ויטפלו בי, ויעשו לי תכנית איך יהיה לי טוב.

תשחררו שמה, תנו לי להיות מה שאני, תאפשרו לי, תפסיקו לספר לי מה טוב לי ומה אתם דואגים לי כל כך,

תלמדו להעריך את מה שיש לי ולא לאהוב וללטף, אלא לכבד את זה שאני שונה ממכם.

תבינו שיש לי אופציות חדשות שאין לכם

שאני מבין יותר ממכם

שאני לא ילד חמוד, אלא ילד צבר שלא מפחד, ואמיץ יותר מאבא, ומסתדר בלעדיו,

הצורך הבסיסי מתבטא לא באהבה עוטפת ומחבקת, אלא באהבה שנותנת מקום, שמשחררת, שמאמינה, שתובעת.

יותר הערכה ועצמאות מאשר דאגה שמספקת את האישור הקיומי שלי.

האלוקות כפי שהיא מופיעה בציבור כיום, (אם היא לא זועפת כמו של הדור הקודם), מרעיפה על האדם אהבה, ולא שותפות.

ואנחנו מחפשים אהבה מבגרת ובוגרת. שזה כוונת הבורא.

(נתקבל אצלי במייל מאבא של בחור)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2020 16:58 לינק ישיר 

התופעה קיימת בעוד הרבה ישיבות שעשו קפסולות 
ולכן הנושא כאן אינו ישיבת 'חברון'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2020 16:32 לינק ישיר 

יו_טיוב כתב:

hot_tr כתב:

לה''ו. קושי נפשי!? הלך עליהם בשידוכים...

חובה לעשות להם כתבה מתקנת . ולסכם שרק שניים שלושה גילו סיפטומים נפשיים וכל השאר איתנים ברוחם .

אחרת כ 800 דירות ירדו לטמיון

לה''ו. 800*2...
הדירה להשקעה לא נספרת?!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2020 16:15 לינק ישיר 

פיינשמקער כתב:
חריף_ומקשה כתב:

בושה וחרפה!!
לשלוח את המתבכיינים לטירונות קרבית שיבכו לכרמלה מנשה "האמא של החיילים"

ובהתאמה - לשלוח אותך ושכמותך לחברון.

כמה קל לשבת בנחת בבית ולרדת על בחורי ישיבות

תשים את 'חריף ומקשה' בישיבה שילמד מבוקר עד ערב בתוך קירות עשויות גלילי ניילון, שים אותו יום אחד..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2020 15:04 לינק ישיר 

hot_tr כתב:

חובה לעשות להם כתבה מתקנת . ולסכם שרק שניים שלושה גילו סיפטומים נפשיים וכל השאר איתנים ברוחם .

אחרת כ 800 דירות ירדו לטמיון

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2020 13:15 לינק ישיר 

הגיע פעם מישהו לפסיכולוג והתלוננן שיש לו מועקה נפשית כבדה, דיכאון וחרדה.
הפסיכולוג התעניין באיש ובחייו, חשב מעט ופסק: עם תנאי חיים מעולים כמו שלך יש לך דיכאון?
תסלח לי אבל אתה פשוט דפוק...

בעיות בנפש כשהן קיימות הן עובדה
גם עם בעיני האחר יש אלף סיבות לומר למה לדעתו אין סיבות אמיתיות לכך. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2020 09:37 לינק ישיר 

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2020 09:25 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:

חצינזק כתב:

סערה בישיבת 'חברון' בירושלים: מתווה הקפסולות הקפדני שמצליח להישמר בישיבה, ובחסדי שמים אין חולי קורונה בישיבה בעקבות כך, מתערער בטענה כי הוא מביא להרס נפשי ורוחני של תלמידים.

לידי 'כיכר השבת' הגיע מכתב שנשלח לראש הישיבה הגאון רבי יוסף חברוני. התלמידים מביעים את כאבם ממתווה הקפסולות המחמיר שגורם לבחורים "להישבר לצד קושי נפשי עמוק", כלשונם.
"מלבד ההקרבה העצמית, הבחורים הולכים ונשברים ומאבדים את שמחת החיים. הקושי הנפשי עמוק, וההקרבה גדולה עד בלתי אפשרית".

בושה וחרפה!!

ובהתאמה - לשלוח אותך ושכמותך לחברון.
מה הקשר בין הודו לכוש?
זה המדד היחיד שלך לחוסור נוחות בחיים? למה שלא תשלח אותם לצבא הסורי או האיראני? התנאים שם קשים יותר ומחשלים יותר מבישראלי...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2020 09:05 לינק ישיר 

התלונה אינה שלא יכולים לחזור הביתה, אלא שאין יציאה כלל מהמתחם .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2020 08:49 לינק ישיר 

חצינזק כתב:

בושה וחרפה!!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2020 08:27 לינק ישיר 

במילה אחת. "חברונערס"…

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2020 08:22 לינק ישיר 

עם כל הכבוד זה באמת קשה להיות בכלא כל כך הרבה זמן,ואף אחד מהמצקצקים פה לא חווה דבר כזה בעצמו, גם מי שבימיו בישיבה היה חודשים בלי לצאת, אף פעם לא היה עליו איסור לצאת, וכידוע אינו דומה מי שיש לו פת בסלו וכו'...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2020 08:14 לינק ישיר 

א. סתם בכיינים מפונקים!! כולה אלול... 40 יום.. בזמננו מי יצא מהישיבה מר"ח ועד לאחרי כיפור? וההורים לא באו והעבירו לנו חבילות של אוכל \כביסה... פשוט היינו בישיבה ולמדנו תורה... ולא כיבו לנו את מזגן ב3 בלילה כי לא היה כזה... 
ואני לא מדבר על וולז'ין לפני השואה או מיר בשנחאי אלא ממש לא מזמן 

ב. בוגרי חברון תמיד גאים בפתיחות של הישיבה שכל אחד יכול לעשות מה שבא לו - לא מזמן נפטר גאון גדול בשם הרב נחמיה זולדברג וקראתי שהוא למד בפונוביז ואח"כ בחברון והוא הסביר שבפונוביז הוא קיבל את העיון בלימוד ואילו בחברון ששם יש פתיחות וכל אחד יכול לבחור את הדרך שלו והוא השקיע יותר בהלכה 
זה הפתיחות שאליה התכוונו מקימי הישיבה!! שאפשר לשבת בסדר א' עם שו"ע ולא עם רע"א ! לא שתוכל לצאת מתי שבא לך ! 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2020 07:45 לינק ישיר 

שיתלוננו לעטלף הסיני... תינוקות מגודלים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2020 04:08 לינק ישיר 

מתוך הכתבה הנ"ל:
"בפיהם בקשה אחת.... מעט שחרור וחופש תנועה לתלמידים".

תוקן על ידי קונטרול ב- 24/09/2020 04:09:29

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > קושי נפשי עמוק והרס רוחני גדול בעקבות הקפסולות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext