בית פורומים בחדרי חרדים

רופא באיכילוב: "מוצפים בחולים קשים מאד. גם צעירים. אחוז גבוה באופן לא סביר של חרדים"

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/9/2020 15:17 לינק ישיר 
רופא באיכילוב: "מוצפים בחולים קשים מאד. גם צעירים. אחוז גבוה באופן לא סביר של חרדים"

כתבה באתר

www.bhol.co.il/news/1140662

אור גורן, רופא מרדים בבית החולים 'איכילוב', פרסם אתמול פוסט מטלטל בו הוא מנסה לשקף לציבור את תחושותיו כרופא העומד במגע רצוף עם חולי קורונה במצב קשה, ומתחנן לציבור להקפיד ביום הכיפורים להתפלל בהתאם להנחיות. "כזה דבר", הוא קובע, "עוד לא ראינו".

בפוסט שמכה גלים כותב אור, רופא במערך ההרדמה והטיפול הנמרץ באיכילוב ואחד האחראים על ההיערכות והטיפול בקורונה, כי "בתקופה האחרונה אנחנו מוצפים. באמת מוצפים. חולים קשים מאד. גם צעירים. עם אחוז גבוה באופן לא סביר של חרדים".

והוא מתאר את תחושותיו: "מי שלא החזיק (ממוגן לחלוטין כמובן) את ידה של אישה בת 74 בריאה לחלוטין, בשעה 20:00 בערב והבין ממנה שהיא איננה רוצה להיות מונשמת וכתב לה מכתב פטירה 6 שעות אחר כך, לא מבין מה זו אימה. מי שלא עמד מול גבר בן 45 עם מעט משקל יתר שלא מצליח לנשום, הנשים אותו ואז קבע את מותו שבוע אחר כך, לא מבין מה זו מגיפה.  מי שלא עושה שיחות טלפון עם משפחות יום יום כדי לעדכן אותם על ההידרדרות הבלתי נמנעת של קרובי המשפחה שלהם, לא מבין מהו צער".

"מי שלא עבד ממוגן באופן מלא, במיגון חם ומחניק עם אדים על המשקף שעות ארוכות עד לתשישות כדי לנסות להציל עוד מישהו, אינו מבין מסירות נפש מה היא.  ראיתי המון בחיים. לאורך השנים ליוויתי אל מותם מאות אנשים. עברתי את שפעת החזירים ומיני מרעין בישין. כזה דבר עוד לא ראינו". 

והוא ממשיך, שהסכנה אינה נוגעת רק לאלו שמוגדרים במצב קשה: "אנשים צעירים שלעולם לא יגמלו מהנשמה כי המחלה הורסת את הריאות. אנשים מבוגרים ופעילים שיכלו לחיות עוד שנים רבות, מתים במהירות מסחררת".
לסיום, הוא שואל: "אני שואל ללא קנטור או רצון לניגוח - מי מכם או מכן מתכונן להתפלל ביום כיפור שלא על פי ההנחיות? ואם התשובה היא שאתם אכן אינכם מתכננים לפעול על פי ההנחיות - למה?".

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/9/2020 14:05 לינק ישיר 

מתחרפן כתב:

דר' אור גורן הוא סוג של נוירולוג. רק לראות כמה חרדים עושה לו רע.

נשלח מהאנדרואיד שלי

התחרפנת כבר או שאתה עדיין מתחרפן?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/9/2020 13:55 לינק ישיר 

דר' אור גורן הוא סוג של נוירולוג. רק לראות כמה חרדים עושה לו רע.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/9/2020 10:58 לינק ישיר 

תמונה יכולה לכלול: ‏‏אדם אחד‏, ‏טקסט שאומר '‏כוזבות" "חיוביות תוצאות ידי על זויף השני הגל בפייזר: בכיר מדען הסתיימה הפנדמיה .PCR ה- בדיקות של 08:18 CORONAVIRUS LATEST DR MIKE YEADON FORMER CHIEF SCIENTIFIC ADVISOR, PFIZER talkRADIO DRIVEN WITH ANDY JAYE 7PM-8PM WEEKDAYS: JULIA HARTLEY-BREWE HUBPAGES.CO Chief Science Officer for Pfizer Says "Second Wave" Faked on False-Positive False- COVID Tests, "Pandemic is Over"‏'‏‏

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2020 23:52 לינק ישיר 

בארור.
יש לו הסכם עם מנהל בית החולים, הוא מעלה את הפוסט, ובתמורה מקבל 28.7% מכל תקציב שנכנס. מה, הוא פרייאר יכתוב סתם פוסטים?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2020 23:18 לינק ישיר 

יכול להיות שהוא משקר או מגזים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2020 21:55 לינק ישיר 

הפוסט המלא:

יום כיפור מתקרב ואני דואג. 
התפילה ביום כיפור היא קונצנזוס ובמיוחד בתקופה קשה כזו - כולנו זקוקים לה. 
אבל לתפילה המונית עלולה להיות משמעות הרסנית. 
ראשית, אני אציג את עצמי.
שמי אור, אני רופא במערך ההרדמה והטיפול הנמרץ באיכילוב ואחד האחראים על ההיערכות והטיפול בקורונה במערך.
בתקופה האחרונה אנחנו מוצפים. 
באמת מוצפים.
חולים קשים מאד. 
גם צעירים.
מי שלא החזיק (ממוגן לחלוטין כמובן) את ידה של אשה בת 74 בריאה לחלוטין, בשעה 20:00 בערב והבין ממנה שהיא איננה רוצה להיות מונשמת וכתב לה מכתב פטירה 6 שעות אחר כך, לא מבין מה זו אימה. 
מי שלא עמד מול גבר בן 45 עם מעט משקל יתר שלא מצליח לנשום, הנשים אותו ואז קבע את מותו שבוע אחר כך, לא מבין מה זו מגיפה. 
מי שלא עושה שיחות טלפון עם משפחות יום יום כדי לעדכן אותם על ההדרדרות הבלתי נמנעת של קרובי המשפחה שלהם, לא מבין מהו צער.
מי שלא עבד ממוגן באופן מלא, במיגון חם ומחניק עם אדים על המשקף שעות ארוכות עד לתשישות כדי לנסות להציל עוד מישהו, אינו מבין מסירות נפש מה היא. 
ראיתי המון בחיים.
לאורך השנים ליוויתי אל מותם הרבה אנשים.
עברתי את שפעת החזירים ועוד.
כזה דבר עוד לא ראינו. 
אנשים צעירים שלעולם לא יגמלו מהנשמה כי המחלה הורסת את הריאות.
אנשים מבוגרים ופעילים שיכלו לחיות עוד שנים רבות, מתים במהירות מסחררת.
אני קורא לכולכם ללא קינטור או רצון לניגוח-
אנא, התפללו רק על פי ההנחיות.
אם יש יותר מדי אנשים - אל תכנסו לבית הכנסת. 
שימרו מרחק.
אם מישהו ללא מסכה - אל תתביישו להעיר לו. 
ולמי שחושב שהתפילה מגינה עליו- מעבר לכך שחמירא סכנתא מאיסורא - אם לא היו חלים עלי כללים של סודיות רפואית - הייתי מספר לכם על חסידים ואנשי מעשה שנפלו שדודים בפני המחלה הזו.
מי יתן והתקופה הקשה הזו תחלוף ונוכל לחזור לחיים נורמליים. כעת, אנחנו נבחנים כלפי שמיים בשמירה על גופנו ועל חייהם של היקרים לנו.

תוקן על ידי נוירולוג ב- 24/09/2020 21:57:18

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2020 16:15 לינק ישיר 

הוא לא דובר שמוציא הודעה לציבור, אלא רופא שנושם את הקורונה כל רגע, ופונה אל הקבוצה שנפגעת ממנה יותר מחלקים אחרים באוכלוסיה בבקשה להיזהר. די להתבכיין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2020 15:52 לינק ישיר 

גם לי זה הפריע
כתוב "חרדי" בת.ז?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2020 15:49 לינק ישיר 

ממחר דוברי בתי החולים יקטלגו חולי קורונה גם עם תתי קטגוריות

חולים חסידיים ... ליטאים ... ספרדים ... צ'אלמרים ...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > רופא באיכילוב: "מוצפים בחולים קשים מאד. גם צעירים. אחוז גבוה באופן לא סביר של חרדים"
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext