|
|
| נשלח ב-19/9/2022 14:53 |
|
| |

דבר אמת גיליון 177 פר' כי תבוא - שבת סליחות תשפ"ב - שיחת הכנה לימי הסליחות בישיבה קטנה / שיעור בישיבה גדולה / מבחן עמ"ס בבא בתרא / מכתב על יר"ש / שיעור בתומר דבורה
◂ ראש דברך - שיחת הכנה לימי הסליחות בישיבה קטנה "פני מנחם" לעמלי תורה
◂ העמק דבר - שיעור בישיבה גדולה "פני מנחם" - בענייני שמיטת כספים ולאו ד"לא יגוש"
◂ ווארימע ווינקל - דברי רבינו ראש הישיבה שליט"א לתלמידים מישיבה גדולה "פני מנחם", בעת שנבחנו על מס' בבא בתרא אצל הגה"ח מוה"ר יחיאל קפלר שליט"א
◂ הידבק במידותיו - שיעור בספה"ק "תומר דבורה" מאת הגה"ח רבי א"מ אלתר שליט"א
◂ הכתב והמכתב - מענה ביסודות הפנימיים של 'אסמכתא לא קניא' ו'קם ליה בדרבה מיניה'
◂ הנעשה והנשמע - תיעוד משמחות השבוע / שיחה בשבע ברכות
|
|
|
|
| נשלח ב-19/9/2022 20:26 |
|
| |
איני_מכיר
| שדה9 כתב: |  | כמה ענווה חום ואהבה יש בראש הישיבה ר' שאול אלתר שליט"א... ענוותנותו של ר' יוחנן בן זכאי החריבה את בית המקדש. אין ספק שגם על הראש ישיבה אפשר לומר זאת. צידקותו וענוותנותו וישרותו היא זאת שהביאה עליו את כל הרדיפות. זה עשרים וכמה שנים שרדפו אותו ואת תלמידיו, עד שזרקו אותו ממקומו, תורה תורה חיגרו שק ... וכעת ממשיכים לרדוף אותו אחרי שנאלץ לעזוב ולברוח כל עוד נשמתו בו. והוא רחום יכפר עוון ולא ישחית....... |
|
1. לא רבן יוחנן בן זכאי אלא רבי זכריה בן אבקוליס כמדומני ...
|
|
|
|
| נשלח ב-27/9/2022 21:15 |
|
| |
דרשות לחוד ומעשים לחוד. אני לא מכיר אותו אישית. אבל לשבח אותו עקב הדרשות, זה ממש לא נכון. היות וכרגע אין לו ברירה אחרת. אם נראה אותו מוותר, כשיכול לא לוותר, נדע שהוא נאה דורש ונאה מקיים.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/9/2022 21:32 |
|
| |
| מזמור_שיר כתב: |  | דרשות לחוד ומעשים לחוד. אני לא מכיר אותו אישית. אבל לשבח אותו עקב הדרשות, זה ממש לא נכון. היות וכרגע אין לו ברירה אחרת. אם נראה אותו מוותר, כשיכול לא לוותר, נדע שהוא נאה דורש ונאה מקיים. |
|
במה הוא צריך לוותר?
על מה בדיוק?
על הילדים של החסידים שלו, שחטפו אותם מהוריהם?
על נזקים פיזיים וכספיים שנגרמו לבתי הכנסת של החסידים שלו?
תוקן על ידי רעיונוביץ ב- 27/09/2022 21:32:45
|
|
|
|
| נשלח ב-27/9/2022 21:42 |
|
| |
מזמור שיר התחרפנתה? מה שתיתה לפני שכתבה את השטויות האלו? מאז תולדות החסידות לא היה מישהו שכל כך הרבה ויתר למען למנוע מחלוקת, את גופו נפשו וממונו חמסו ממנו במשך 26 שנה בגלל אובססייה בידי וועדת סדום של חסידות גור ושתק ושתק ושתק ....הוא לא תובע לא שם. לא כסף. לא בניין כלום ...רק אל תחטפו את הילדים של התלמידים שלי רק אל תרצחו אותנו בשבתות פוגרום של פרשת בחוקותי לדעתך גם על זה הוא צריך לוותר........ולא לפנות למשטרה על הריסות הבתי כנסת שלו בשיטתיות הוא גם צריך לוותר ?
[quote]דרשות לחוד ומעשים לחוד. אני לא מכיר אותו אישית. אבל לשבח אותו עקב הדרשות, זה ממש לא נכון. היות וכרגע אין לו ברירה אחרת. אם נראה אותו מוותר, כשיכול לא לוותר, נדע שהוא נאה דורש ונאה מקיים.
במה הוא צריך לוותר?
על מה בדיוק?
על הילדים של החסידים שלו, שחטפו אותם מהוריהם?
על נזקים פיזיים וכספיים שנגרמו לבתי הכנסת של החסידים שלו?
תוקן על ידי שדה9 ב- 27/09/2022 21:53:18
|
|
|
|
|