בית פורומים בחדרי חרדים

33 נפטרו מקורונה במהלך יום הכיפורים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-28/9/2020 20:12 לינק ישיר 
33 נפטרו מקורונה במהלך יום הכיפורים

הקורונה לא שובתת

נשלח מהאנדרואיד שלי

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/9/2020 13:30 לינק ישיר 

יוחנןש כתב:
הקורונה לא עלתה בקרב הציבור החרדי.
לפי פילוח השכונות, רואים כי ההדבקות העיקריות הן בשכונות ליטאיות.

ולפי - שכמצופה וכמוזהר כאן שוב ושוב - בסוף הקורונה מגיע אל כולם, אל ספרדים כאשכנזים, אל עוטי מסכה כאל נטולי מסכה, הרי עכשיו ההתפרצויות הן בקרב קהלי הליטאים, ומצטרפים אליהם חסידי גור וקרלין וכדומה.

"מנע מגפה מנחלתך" 
זה כמו לירות באדם ולומר לו, כל הזמן אמרתי לך שבסןף מישהו ירה בך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/9/2020 13:29 לינק ישיר 

הם יודעים רק מה לעשות במקרה של קוצר נשימה, ושאר סימפטומים. ובזה הם בעלי נסיון רב שנים!
הם לא יודעים נכון לרגע זה, על מהות הנגיף ודרכי פעולתו. על אופן הדבקתו (כל שבוע עם השערות חדשות מגובות מחקרית!).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/9/2020 12:41 לינק ישיר 
מצדרביעי

תמניא_אפי כתב:
מושגים כתב:

הרשויות בארץ התחשבו בשומרי הדת, ולא רצו לקלקל את אוירת הימים הנוראים. יעצט נעמט מען זיך צו ענקערע ביינער.(עכשיו כבר יטפלו בכם).
אם הייתם בכל מדינה אחרת, היו מזמן מטפלים בכם כמו שצריך.
אח"כ אתם מקללים את המדינע שהולכת אתכם בכפפות של משי.

איפה בדיוק??

בניו יורק?
בלונדון?
באנטוורפן?

סדנא דארעא חד הוא, ובכל המקומות חסידים ברנה יגילו!

נשלח מהאנדרואיד שלי

גם אם אתה צודק, ומקווה מאוד שלא (לפחות לגבי אירופה), זה עתיד לעורר אנטישמיות כנגד היהודים גם שם, ולצערנו יהיה בזה היגיון, אבל מה אכפת לכם, העיקר לא לשנות כלום מההרינג אליו רגילים ושייחנק העולם...

אם כבר להשתמש במילים מתפילות ימים נוראים, אולי אפשר להשתמש במילים "וכל הרשעה כולה כעשן תכלה"...

ליוחנן ש- אז נשאל ככה, מי שיידבק מקורונה וכתוצאה מכך יתדרדר חלילה למצב קשה, מוכן לוותר על מיטה וטיפול רפואי בבתיה"ח של הרופאים ש"לא יודעים כלום"?...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/9/2020 12:35 לינק ישיר 

נחמד להתפלל במניין הקבוע אבל בכל המקום אשר אזכיר את שמי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/9/2020 12:33 לינק ישיר 

הם התחילו בסתם קלות דעת וזלזול, אבל עם הזמן הם הצטיידו בכל מיני מושגים מההלכה כדי להצדיק את קלות הדעת שלהם.

אז ככה, רופא שאינו מכיר את החולי נאמר בתקופה שרופא שמכיר את החולי ידע על המחלה הכי מוכרת, אלפית ממה שיודעים היום על הקורונה. אז זה לא רלוונטי למקרה דנן. זה רלוונטי אולי לרופא שנקלע לאי בודד לפני חצי שנה ואין לו אינטרנט.

גם אילו זה היה רלוונטי, זה נאמר על להתיר חילול שבת כדי להציל את אותו חולה על פי רופא זה. כלומר, להתיר איסורי תורה. זה לא נאמר על שמירה בסיסית והתרחקות מפני אותו חולי שצריך להישמר גם בחשש פיקו"נ רחוק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/9/2020 12:19 לינק ישיר 

אם כל אנשי ההלכה היו מסכימים שענין הפיקו"נ הינו מינורי, אתה צודק.
אבל יש מחלוקת גם בין אנשי ההלכה בעניין הפיקוח נפש. האם לא ראוי להחמיר בענין חמור כל כך?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/9/2020 12:13 לינק ישיר 

אני אומר את הדבריי רק בעניין ה"קורונה "- שבו יש את הקריטריון של השו"ע, שכעת אין שום רופא שהוא 'מכיר את החולי', הכל מדובר בהשערות.
אבל בעניין שבר בזרת, חתך במצח וכדומה - בוודאי אנו דורשים ברופאים, שהם המומחים. כל דבר נלמד במשך אלפי שנים, מה שאנחנו יושבי האוהל אינם יודעים עדיין.

אבל ייחודית לנגיף הקורונה, המצב הוא שאין שום למידה וניסיון בזה, כל יום צצים מחקרים חדשים, וכפי שגדולי הפרופסורים מעידים שהם לומדים על זה 'תוך כדי ההתרחשות'. וכאן מגיע חלקם הטוב והצלול של הלמדנים ותלמידי החכמים לתרום גם את חלקם, את דרך פרשנותם.

אך לא בשום מחלה אחרת !!

[רק במקרה של מחלוקת בין רופאים, שם יכול גם ת"ח להכריע על פי סברא כמו שעשו ועושים גדולי הדורות, ואנו מאמינים בהם אמונת חכמים].

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/9/2020 10:50 לינק ישיר 

זה יכול לקרות לכל אחד ואחד

אבל הכל נגזר בראש השנה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/9/2020 09:54 לינק ישיר 

יוחנןש יקר,
קודם כל א גוט קוויטל.
ברגע שתלך ל''בית החולים במאה שערים'' לטפל בציפורן חודרנית, ללדת את ילדיך, (בכוונה לא כתבתי שאר מחלות ומרעין בישין, אני מאחל לך רק בריאות).
אז אוכל לומר שאתה מאמין למה שאתה בעצמך אומר...

כשאתה טוען שהלמדנים יודעים אולי יותר טוב מהרופאים, פה כנראה עדיין לא התאוששת מהצום..

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/9/2020 09:16 לינק ישיר 
ירו_שלמי

יוחנןש כתב:

זו מחלה לא מוכרת ולא ידועה, לא נלמדת ולא נחקרת. זה משהו חדש על כל המשתמע מכך, כאשר המחקרים מגוחכים בזה אחר זה (רק שבוע שעבר ישנו מחקר בסין שהתפרסם, כי חובשי משקפיים כמעט ולא מקבלים קורונה... לך תספר את זה במחנינו!! הסיבה היא כנראה כי בסין יש אחוז בודד של חובשי משקפיים, ויכלו לומר את אותו ממצא על בלונדינים וכדומה. ללמדך מה כוחו ורצינותו של מחקר כשאין שום הגיון העומד מאחרי זה. למרות שהם מנסים לומר כי אולי הנגיף נכנס דרך העין, לידיעת עוטי המסכה!).

רק הציטוט הזה בסוגריים מראה את מידת הבנתך במושג 'מחקר', אני לא יודע מה המקור שלך, ואני האחרון להתרגש מכל מחקר חדש, אבל אני ביודעו ומכירו קאמינא, לפני שצוחקים על מחקר צריך להבין מה זה... שום נתון מתימטי לא יעבור את הרף של 'מחקר' בלי להתייחס לעובדה אליה התייחסת, אין ספק שהתייחסו לכך ביחס לאחוז המשקפפורים באוכלוסיה, ועדיין מצאו מובהקות סטטיסטית. האם אני מקבל את המסקנות, לא נראה לי, צריך לקרוא את המאמר או לפחות לראות מי עומד מאחוריו, כנראה שישנה בעיה בדגימה עצמה, אבל צריך לבדוק ולהבין, להבין!

ואגב משקפיים, בעבר מצאו שילדים שישנים בחדרים עם אור חשמל זקוקים יותר למשקפיים. וזאת דוגמא מצויינת למחקר הנ"ל, אי אפשר להסיק מסקנות סיבתיות ממחקר מתאמי. ההסבר שנמצא בהמשך הוא שהורים הזקוקים למשקפיים נוטים יותר להדליק את האור בחדרים בלילה, כדי לעזור לעצמם לראות, והבנים להורים בעלי משקפיים נוטים גם הם להיות כאלה..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/9/2020 09:11 לינק ישיר 

יוחנןש
אפשר לקבל ממך משחה לפטריה בציפורן?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/9/2020 08:50 לינק ישיר 

אגב, המומחים ובעלי השקפת ה"ונשמרתם", המכפיפים עצמם לדעת ה"מומחים" שמומחיותם משתנה כל דקה ורגע.
אהבתם לצטט את השולחן-ערוך בהלכות יום הכיפורים. ואכן כתוב שם כך:
"אם שנים אומרים: צריך [לאכול], אפילו מאה אומרים: אינו צריך, ואפילו החולה אומר עמהם שאינו צריך, מאכילים אותו מאחר ששנים אומרים: צריך".

הרי כי גם אם יש רופאים שמגחכים רבות על ההנחיות [ובמשך הזמן, גם האזרחים שנחשפו לדרכי קבלת ההחלטות והפוליטיזציה כבר ג"כ מגחכים], אבל הרי נפסקה ההלכה בהלכות 'פיקוח נפש' מול 'צום יום כיפור', כי דעת 'שני רופאים' מחייבת אפילו כנגד 'מאה רופאים'.
וזו אכן טענה הלכתית שכבר דיברו עליה ודנו בה בבתי המדרש [שם נמצאים הפעם 'המומחים האמיתיים' וזה לא צחוק].
והנה היום בעת לימוד הלכות יום הכיפורים, צדה עיני בסעיף נוסף שם (או"ח סימן תריח):
"אם הרופא אומר שאינו מכיר את החולי, הרי הוא כאדם דעלמא ואין דבריו מעלין ולא מורידין. הגה: מיהו אם נחלש הרבה עד שנראה לרוב בני אדם שאצלו שהוא מסוכן אם לא יאכל, מאכילין אותו".

דברים מדהימים!!
כל כוחם של הרופאים מבחינת הסמכות 'ההלכתית' הניתנת להם הוא רק כאשר 'הם מכירים את החולי' אבל ככל שאומרים 'שאינם מכירים את החולי', וזה לכולי עלמא המצב כיום, בפרט עם המוטאציות המשתנות בין גל לגל בין תקופה לתקופה, הרי אנו מניחים בצד את כל חוות הדעת של הרופאים, ומסתכלים לפי המראה 'האנושי' (שאתם כה אוהבים לצחוק, מרוב חסידותכם לליבה ונחיתותכם לקרחי הראש ונטולי כיפה), כפי שאכן נהגו בשכונות גאולה ומא"ש שלא היו מתים זקנים, למרות שהאוכלוסיה זקנה. כי לפי העדויות ששמעתי, כל ההתנהגות עם הקורונה היא בחרדת קודש, ובמלוא הרצינות, ללא שום הכחשה והחלקה, אך בכלל לא עם התייחסות והתחשבות להנחיות כבוד משרד הבריאות, אלא לפי יועצי רפואה מקומיים וכמה רופאים, והרבה הרבה על פי תושיית בני המשפחה, שהם יכולים לזהות את מצבו של החולה לכל אורך הזמן, ועל פי זה לדעת לתת את הטיפול המתאים.
מה שאנחנו - רוב כלל ישראל - פספסנו בחודשים האחרונים.

זו מחלה לא מוכרת ולא ידועה, לא נלמדת ולא נחקרת. זה משהו חדש על כל המשתמע מכך, כאשר המחקרים מגוחכים בזה אחר זה (רק שבוע שעבר ישנו מחקר בסין שהתפרסם, כי חובשי משקפיים כמעט ולא מקבלים קורונה... לך תספר את זה במחנינו!! הסיבה היא כנראה כי בסין יש אחוז בודד של חובשי משקפיים, ויכלו לומר את אותו ממצא על בלונדינים וכדומה. ללמדך מה כוחו ורצינותו של מחקר כשאין שום הגיון העומד מאחרי זה. למרות שהם מנסים לומר כי אולי הנגיף נכנס דרך העין, לידיעת עוטי המסכה!).
ולכן, אתייצב בגאון ואומר, כן אנחנו כולנו, ובני התורה בפרט, והלמדנים ביותר - מבינים ב'מחלה' הזאת בדיוק, ואולי יותר, מכל גדולי הרופאים. הדבר היחיד שחסר לנו הם העדכונים מהשטח [כאשר הפרשנות ניתנת בשבילנו], ובשביל זה יש את החברים המפוחדים והמאיימים כמו מושגים וחבר מרעיו. ואנו את נפשינו הצלנו, תרתי משמע.

אגב, כל מה שאני כותב נכון לרגע זה, כמובן שבעוד מספר שנים, הרופאים יהיו להם מספיק נתונים, נסיונות של אמת וכו' וכו' כמו בכל תחומי הרפואה, ואזי דעתם אכן קדושה מבחינה הלכתית וערכית. אני מדבר נכון להרגע י"א תשרי תשפ"א.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/9/2020 01:57 לינק ישיר 

אחוז החיוביים מסך הבדיקות כבר מספר ימים באיזור 13-14% ללא קשר לכמות הבדיקות.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/9/2020 01:10 לינק ישיר 

מושגים כתב:

לה''ו. תודה. זה מה24/9, עכשיו ה29. יש יותר חדש?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/9/2020 00:59 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > 33 נפטרו מקורונה במהלך יום הכיפורים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext