רשת "סקיי ניוז" הבריטית: פיתוח החיסון לקורונה עלול להיות כרוך בהריגתם של כחצי מיליון כרישים, זאת לנוכח העובדה שכמה מן החיסונים שנמצאים כעת בשלבי פיתוח מכילים את החומר סקוואלן - שמן טבעי המיוצר, בין היתר, בכבד של כרישים.
בזוקה לא היה עם דם חזיר, אלא עם ג'לטין שמיוצר מעצמות חזיר. רק שבתהליך הייצור העצמות מושרות בחומר כימי חריף (בזמן הפוסקים הראשונים שדנו בזה - זה היה סיד חי. היום אני לא יודע) שהופך אותן למשהו שאינו ראוי כלל למאכל, ואף מסוכן. אח"כ בתהליך נוסף ממוצה הג'לטין שהוא כן אכיל. טענת המתירים היא שכבר אין פה חזיר. הג'לטין הופק מעץ יבש.
בזוקה לא היה עם דם חזיר, אלא עם ג'לטין שמיוצר מעצמות חזיר. רק שבתהליך הייצור העצמות מושרות בחומר כימי חריף (בזמן הפוסקים הראשונים שדנו בזה - זה היה סיד חי. היום אני לא יודע) שהופך אותן למשהו שאינו ראוי כלל למאכל, ואף מסוכן. אח"כ בתהליך נוסף ממוצה הג'לטין שהוא כן אכיל. טענת המתירים היא שכבר אין פה חזיר. הג'לטין הופק מעץ יבש.
גם אם זה חיסון פומי - זה לא נקרא אכילה ולא אוכל. אפילו ביום כיפור מותר לאכול ציר ומורייס. יש נידון רב בפוסקים על דברים שעובדו עד שפקע מהם שם אוכל. למשל ג'לטין
לה''ו. תודה לה' על עוד ניק שמפעיל את שכלו. חבל שלא היית קיים בימים העליזים של בזוקה עם דם חזיר, וסוכריות החמוצות מתוקות עם שומן פירות ים של עלית... ;-)
גם אם זה חיסון פומי - זה לא נקרא אכילה ולא אוכל. אפילו ביום כיפור מותר לאכול ציר ומורייס. יש נידון רב בפוסקים על דברים שעובדו עד שפקע מהם שם אוכל. למשל ג'לטין
הבעיה היא יותר אקולוגית. יש כמה סוגי חיסונים. לא יכריחו את הדתיים לקבל דווקא חיסון דרך הפה/אף
לה''ו. אווווו. סופסוף מישהו שמפעיל את הראש, וחושב. אז כך, זה לא רק אקולוגית, כי יטענו שגם הטבעונים לא יסכימו לקבל חיסון מן החי... אממה?! רוב מוחץ של הטבעונים לא מתחסן כלל!!! ובשביל כמה מיליונים יהודים וטבעונים מול 7מליארד מתחסנים לא כלכלי למצוא חיסון בלי זה.
לה''ו. מק''ק חמוד שלי, תקפו אותי שזה לא אכילה, ואז ''כשפתאום'' מתגלה קלונכם ובורותכם שחיסון זה לא רק זריקה, אז אתה מביא קלאץ קאשע של ''איזה טעם''... אז, מה תעשה וייתכן שכך יהיה, אם יהיה לזה טעם פטל?! תפתח סטארט אפ בפינת הקפה בכויילל מחסה לשפנים, שיבטל את הטעם?! אולי, ורק אולי פעם אחת בחיים שלכם תטענו לגופו של עניין, ולא לגופו של ניק?! יש חילונים רבים שגולשים כאן, ורואים את העילגות שלכם... ואח''כ מתפלאים למה מתייחסים אליכם כקוף בגן חיות...