אחרי פשיטת המשטרה על ה'טיש' בחצה"ק ויז'ניץ במוצאי צום כיפור, יוצא האדמו"ר במילים חריפות נגד הרשויות, ומבהיר כי היה יוצא להפגין בעצמו נגד סגירת מקוואות ובתי כנסת (אנ"ש)
אחרי פשיטת המשטרה על ה'טיש' בחצה"ק ויז'ניץ במוצאי צום כיפור, יוצא האדמו"ר במילים חריפות נגד הרשויות, ומבהיר כי היה יוצא להפגין בעצמו נגד סגירת מקוואות ובתי כנסת (אנ"ש)
בכל אופן לו הישיבות החסידיות היו פועלות כמו חלק מהליטאיות. כנראה היינו היום במקום אחר.
אבל איזה חסיד יוותר על לשנה טובה מהרבי? או על אין קיצבה בימים נוראים? איזה חסיד יוותר על טיש ערב יום הקדוש? (דברתי מהחסידים, ולא הזכרתי את הצד של האדמו"רים) זה קשה מאד. אבל חייבים. אם מחללים שבת על פיקוח נפש, בודאי שמוותרים על טיש מוצאי יום הקדוש, אפילו בשביל ספק פיקוח נפש. זו שעת מבחן, שבה "יד הליטאים די על העליונה".
ולאדמו"רים החכמים אני מציע, אתם חכמים על הציונים, נראה אתכם מפסיקים לקחת מהם תקציב, נראה אתכם מסתדרים בלי הקופ"ח והבתי חולים שממומנים על ידם, תתחילו לטפל בחולי קורונה שלכם לבד ונראה אתכם מסתדרים...
אני מכיר ישיבה קטנה שהכניסו שיעור לבידוד, והר"מ המצוין דאג שהבחורים ימשיכו ללמוד. הוא דאג כל יומיים לעבור אצל הבחורים ולתת להם חומר לימודי ויעדי הספק עם מבחנים בסוף ופרסים למי שעומד ביעדים. צריך ראש גדול. אפשר לעמוד בזה. זה המצב, הוא לא מצב רגיל. אנחנו במגפה מדבקת וצריך לעשות הכל למנוע הדבקות, עד שיגיע החיסון בעז"ה. כך עשו בעבר בכל המגפות וכך עושים עכשיו. אף אחד שמזלזל לא יודע אם בגללו מישהו יחלה קשה או אפי' ימות. תבוא לשמים ויספרו לך שאתה הוא זה שהרגת את פלוני בגלל שזלזלת, בגלל שלא שמת מסכה, בגלל שהלכת למקווה סגור עם עוד מאה אנשים בערב יו"כ.
אני מעיד על עצמי. לא הפסדתי שום תפילה בגלל שמירת ההנחיות. הלימוד שלי לא הופרע. לפעמים הייתי צריך להחליף את המגיד שיעור בגלל שהיה בבידוד וגם כעת הוא נחלה בקורונה בר"ה בבית כנסת ואני מחליפו (ואיני צריך להיכנס לבידוד, כי בשיעור אנו מקפידים על מקום פתוח פלוס מסכות פלוס מרחק 3-4 מטר אחד מהשני). בקיצור, אני רוצה לומר שאפשר להתמודד עם זה עם הקפדה מקסימלית ועם מינימום הדבקה. זה לא כצעקתה. קצת קשה עם הבנות שסגרו להן את הבית ספר, אבל בסה"כ לא נורא.
בביזנס זה הרבה יותר קשה. העובדים מזייפים (הילדים בבית, חלקם בבידוד, ובכלל יש שחיקה מהמצב), הספקים לא עומדים במילה עם תרוץ של קורונה, הבנקים הקשיחו, המדינה בכלל משגעת, אבל אין תלונות ב"ה.
הנסיון הדמגוגי לעשות השוואה בין שמירה על ההנחיות ובין ירידה רוחנית הוא רדוד וקטנוני. זה לא או זה או זה. אפשר גם לשמור כמה שאפשר וגם לשמור על הרוחניות. אני לא חושב שבקרלין הנזהרת המצב הרוחני ירוד מבעלז המופקרת...
אתה כנראה לא יודע שחוץ ממסיכות שבאמת עוד איכשהו נסבל, יש גם בידוד לכתות שלימות ולפעמים לישיבות שלימות. זאת אומרת מאות ואפילו אלפי בחורים מסתובבים חסרי מעש ולפעמים יותר מסיבוב אחד.
גם נראה לך משהו זניח?? גם לא משנה סדרי חיים??
תוקן על ידי תמניא_אפי ב- 29/09/2020 19:07:34
כמעט אין כיתה בחינוך החרדי שנכנסה לבידוד. מידיעה!!!
ובאשר לישיבות, עכשיו ראיתי את אלוף במיל' אדלשטיין משבח את חברון ומירפלד על קיום מתווה הישיבות, וההצלחה למנוע מהבחורים שאולי חלו בתוך הישיבה לא להפיץ את הנגיף.
צר לי אבל גם ההנהגה הליטאית לא עשתה כלום כדי להזהיר את הציבור.
יעקב אשר היה עסוק בלהשוות לבלפור במקום לבוא ולומר אנחנו בשעת סכנה ואנו צריכים לקחת אחריות ללא קשר למדינה חוקיה ותקנותיה.
תלמודי התורה היו פתוחים ללא כל מגבלות כאילו אין קורונה. הישיבות שהיו אמורות להיות סגורות ומסוגרות היו מחוררות כמו נפה.
ובתי הכנסת היו מפוצצים בלי מנהיג שיאמר שזאת סכנה.
שום דבר לא זניח. אמו"ר שליט"א הולך למקווה כל לפנות בוקר כבר 50 שנה ברציפות, ומאז מרץ לא דרך במקווה, למעט ערב ר"ה ויו"כ שסידר לעצמו מקווה פרטי אצל מישהו. לחסיד לוותר על מקווה זה נורא נוראות. ולוותר על שהייה אצל האדמו"ר זה נורא נוראות לא פחות.
ואני לא נכנס לכל פרטי ההנחיות אם הגיוניות או לא, אבל זה ברור שבמקום סגור שמתכנסים בו בלי מסכות ובלי ריחוק יהיו הרבה יותר הדבקות. זה נראה שעושים שם בדווקא, כאילו לדפוק את הציונים. את עצמם הם דופקים ואת כולנו על הדרך...
לבינתיים, אני לא רואה שהמצב הרוחני בבעלזא ובמקומות האחרים שלא שומרים על ההנחיות הוא משופר פלאים ממקומות שכן שומרים... כך שהטיעון הרוחני יורד מכאן...
ולאדמו"רים החכמים אני מציע, אתם חכמים על הציונים, נראה אתכם מפסיקים לקחת מהם תקציב, נראה אתכם מסתדרים בלי הקופ"ח והבתי חולים שממומנים על ידם, תתחילו לטפל בחולי קורונה שלכם לבד ונראה אתכם מסתדרים...
נשלח ב-29/9/2020 19:14
שאגתשביט כתב:
מושגים כתב:
עדייןבגלות כתב:
מה שכתוב הוא - שמספיקים כמה אדמו"רים, להם כפופים פחות מ-10% מהציבור החרדי כולו, כדי להכריח את כולם להידבק.
כי הרבי הקטן מפחד שיאמרו שאין לו אמונה כמו לרבי הגדול. הקרלינר שאף לא דפק חשבון, גם עכשיו לא דופק חשבון. הרבי מיהופיץ פוחד מהרבי מכתריאלבקה.
נשלח ב-29/9/2020 19:07
סקופער
אתה כנראה לא יודע שחוץ ממסיכות שבאמת עוד איכשהו נסבל, יש גם בידוד לכתות שלימות ולפעמים לישיבות שלימות. זאת אומרת מאות ואפילו אלפי בחורים מסתובבים חסרי מעש ולפעמים יותר מסיבוב אחד.