האדמו''ר מויז'ניץ: ''לא אאפשר סגירת מקווה בית כנסת ובתי חינוך. שיתכוננו למלחמת חורמה''
האדמו"ר מויז'ניץ: "שיתכוננו למלחמת חורמה"
אחרי פשיטת המשטרה על ה'טיש' בחצה"ק ויז'ניץ במוצאי צום כיפור, יוצא האדמו"ר במילים חריפות נגד הרשויות, ומבהיר כי היה יוצא להפגין בעצמו נגד סגירת מקוואות ובתי כנסת (אנ"ש)
לאחר פשיטת המשטרה אמש לאולם בו נערך ה'טיש' של הרבי מויז'ניץ והסערה שנגרמה בעקבות התיעוד שבו נראים החסידים חוזרים לבתיהם, יוצא הרבי מויז'ניץ במתקפה חריפה נגד הרשויות.
ל'כיכר השבת' נודע כי הבוקר לאחר תפילת שחרית קרא הרבי למשב"ק הרה"ח ר' אברהם שטרן והורה לו לחייג מיד לאחראים על המקווה בקרית ויז'ניץ בבני ברק, ולהורות להם לפתוח את המקווה לטובת הציבור.
הרבי אף התבטא ואמר לגבאי כי "לולא הזמן הדחוק של זמן תפילה הייתי הולך בעצמי לעשות מחאה נגד סגירת המקווה".
עוד אמר הרבי בתקיפות: "לא אאפשר סגירת מקווה, בית כנסת ובתי חינוך; אני רוצה לשמוע שהמקווה פתוח כבר ממחר בבוקר".
לאחר ההוראה הישירה לגבאי, אמר האדמו"ר לציבור החסידים "שיתכוננו כאן למלחמת חורמה - זה התחיל בכך שהכניסו אותם אתמול לביהמ"ד ועכשיו נטפלו למקווה".
"כבר אתמול היו צריכים למנוע מהם כניסתם לביהמ"ד", אמר הרבי, תוך שהוא מתכוון כמובן לאנשי המשטרה שבאו אמש לבקר בעיצומו של ה'טיש'
אחד החסידים מספר ל'כיכר השבת' כי הרקע לדבריו החריפים של הרבי הוא איום שקיבל האחראי על המקווה מגורמים שונים, מה שגרם לו לרוקן את בורות המקווה מהמים, ולאחר שהדבר נודע לרבי הוא יצא במתקפה חריפה ובהוראה חד משמעית לחזור ולפעיל את המקווה.
מה יעקב טסלר עשה מאז חוץ מלתמוך בכל מה שחברי הממשלה רצו? הוא היה צריך להתנגד, להשתתף בוועדות, להציע מתווה שהוראת האדמור לא תפגע בחבריו שנמצאים בסיכון. אבל הוא הסתפק בתמיכה בהחלטות שקובעות שלימודים זה סכנה, והשתתף בקביעה שהאדמו"ר והחסידים רוצחים.
אנחנו צריכים להשתחרר מההזיות על מפלצות דמיוניות שיגייסו אותנו וישמידו אותנו ולהבין שהפוליטיקאים החרדים הם האויבים הכי גדולים של שולחיהם.
מי מהגדיילים הליטאים התפלל ביוהכ"פ בשטח הפתוח ? אני ראיתי כמה מניינים כאלו חסידיים, בעיקר גורים, אבל לא רק, ונכון שסיימו מוסף בעשר וחצי בבוקר, אבל הם לא התפללו בחלל סגור, מניינים ליטאיים בחוץ, לא ראיתי,
נשלח ב-30/9/2020 18:11
איזה ויזניץ?
נשלח ב-30/9/2020 18:01
חריף_ומקשה כתב:
פיצול אישיות ??
יעקב מלמד @yaakov_melamed ונשמרתם מאוד. כ''ק האדמו''ר מויז'ניץ נשא אמש דברים בשידור חי לאלפי החסידים לקראת חג הסוכות ואמר כי "המצב בכי רע, מוכרחים להיפרד זה מזה, לא לשמוח בשמחת החג ביחד, לא להיקהל ולא להיות באחדות". בהמשך דבריו עורר על נתינת צדקה שתציל ממוות
באמת לא מבין איפה קרה המהפך... מישהו פה נסחף ואמר, שהפריצה לטיש עשתה את הסוויץ'. או שמא לא נסחף?
יעקב מלמד @yaakov_melamed ונשמרתם מאוד. כ''ק האדמו''ר מויז'ניץ נשא אמש דברים בשידור חי לאלפי החסידים לקראת חג הסוכות ואמר כי "המצב בכי רע, מוכרחים להיפרד זה מזה, לא לשמוח בשמחת החג ביחד, לא להיקהל ולא להיות באחדות". בהמשך דבריו עורר על נתינת צדקה שתציל ממוות
נשלח ב-30/9/2020 09:06
האדמור הנכבד צריך להבין שגם שאר המופעים נאסרו לא יזיק לו גם לוותר על המופעים שלו
נשלח ב-30/9/2020 09:04
פלדלפי
גשרהמיתרים כתב:
פלדלפי, תלמד להגיב לגופו של דיון ולאמלהשמיץ כי הוא לא באגנדה שלך.
כתבת על אדם אציל משכמו ומעלה, שהוא מונע מאגו. זה פשוט לא מתאים לאדם זה.
זכותך להגן על דעותיך ולתקוף את החושבים אחרת, אבל עם טיעונים לענין.
חחחח להגיב לגופו של דיון? אנשים מתים!!! זה טענה אמיתית מטומטם זה השמצה...
נשלח ב-30/9/2020 08:51
muki28 כתב:
ברכת_החמה כתב:
מסכנים החסידים ומסכנה תורת החסידות אם ככה היא מסכנת את מאמיניה.
מאמין שעם קצת רצון ושיתוף פעולה הדדי אפשר היה למצוא מתווה מתאים להפעלה של מקוואות הגברים.
עם כל החשיבות של המצוות של כל אחד המצב חמור מספיק בשביל לא לעגל פינות בנושא בריאות ודווקא ודווקא והכי דווקא בעולם לדעת שהמצווה הכי חשובה עכשיו זה קדושת החיים. כן החיים הגשמיים ,אלה של האכילה ושתיה .התורה ציוותה עלינו על קדושתם .פיקוח נפש דוחה הכל כרגע לזמנים רגועים יותר. מי שאינו מבין זאת לדעתי אינו מבין מהי יהדות והוא מקדש את הטפל על העיקר. לא חיים יהיה לו ולא יהדות תישאר לו.
אתה יכול לכתוב מה שבא לך ואני יכתוב את מה שבא לי... אני לא מתרגש... ולא אסתיר את דעתי בגלל שהיא לא מתאימה לך
החסידים מתנהגים בכל הקורונה כמו ילדים קטנים !!! וזה רק בגלל שאני מלמד זכות !! אחרת הייתי אומר שהם רשעים ....
אנשים מתים !!! אברכים צעירים מאושפזים במצב קשה !! מאות יישארו עם נזק לכל החיים והחסידים מתנהגים כאילו כלום..
נשלח ב-29/9/2020 23:46
מושגים כתב:
muki28 כתב:
חבל שהממשלה לא לוקחת יועץ שמבין קצת בנבכי המגזר החרדי. צריך להבין שמקווה אצל חסיד, ודאי וודאי בערב יו"כ זה יהרג ובל יעבור. זו נשמת אפה של החסידות. הפתרון של 9 קבין הוא רק למקרים מאד נדירים ולא מעשי ליום יום ודאי שלא לבחורי ישיבות. אז במקום ללכת ראש בקיר ולגרום לכך ש 5000 איש יטבלו בבור קטן ללא תנאים הגיניים מינימליים וידבקו בעוד שלל מחלות, עדיף היה לו להיפך היו מוסיפים עוד מקומות, עוד בלנים ועוד חיטוי וניקיון. במקביל אפשר לעשות פרסום לא ללכת ומי שהולך בדכ למקווה כדי לחסוך טוש בבית לא יבוא. חבל שמנהלים מלחמת סרק שרק תגרום חלילה לעוד הידבקויות. גם לא היה מזיק אם היו מאפשרים ללכת לים לצורך טבילה בלבד, היה מוריד חלק מהלחץ במקוואות. ואני כותב את זה כאחד שבאמת בעד התקנות, לא דרכתי במקווה מאז הגל הראשון, ועשיתי שמיניות לטבול בים כולל בעיו"כ, אבל לפעמים צריך לדעת איפה עדיף לא להילחם.
בעיו"כ לא סגרו שום מקווה. ביו"כ לא סגרו שום בית כנסת.