לאור ההצלחה הגדולה באומן בהצלת חיי רבים ממוות אכזרי. אני פונה אליך ולרוני גמזו, המשיכו בנחישותכם ויהי ה' עימכם, כאשר היה עימכם בראש השנה באוקראינה. אל תראו ואל תחתו. החסידים צריכים לעשות קצת שרירים, אבל אתה צריך לשמור על חייהם.
אם אנחנו מוצפים בכ"כ הרבה תלמידי חכמים שיש בהם כל ה48 דברים שהתורה נקנית בהם (ועל תלמיד חכם כזה דוקא דיברו חז"ל), אף אחד לא צריך לחשוש מהתדרדרות רוחנית עקב סגירת מוסדות מחשש קורונה. ב"ה אין גזירות שמד על לימוד תורה. שכל תלמיד חכם כזה יהיה מגדלור לסביבתו ובא לציון גואל
נשלח ב-1/10/2020 17:28
יש פה שתי נקודות
הדור הצעיר של החרדים הישגים תקציביים של החרדים
המדינה שלנו שוכחת וסולחת מהר מאוד לאלו שנמצאים בצד הנכון. בקונסטלציה שגנץ מרכיב ממשלה, שום מחיר לא תהיה גבוה מדי במטרה להדיח את נתניהו. אין לי ספק שגם התקשורת תתמוך בכל דבר העיקר להפריד בין ביבי לבלפור.
הדור הצעיר מצד שני, מאויים הרבה יותר באיומים העומדים לפתחנו. מי שמדקלם שהחצי שנה האחרונה שבחורים לא היו בישיבות לא השפיע על רמת רוחניותם, הולך לנחול אכזבה קשה ומרה. את פרי הביאושים נאכל עוד הרבה זמן.
מה שבטוח שלאף אחד לא אכפת ששק החבטות של המדינה יהיו החרדים. סיני שממנו ירדה שנאה לעולם וגדולה שנאה ששונאים עמי הארץ לתלמידי חכמים
וזה מה שכתב לי מישהו בתיבה האישית: הבלזר לא עושה את זה כי שונאים אותנו אם כי זו הטרימנולגיה של אייכלר, הוא מוביל שנות דור לישראליזציה של החרדים אחרי הכאוס והדה לגיטמציה שנוצרת כעת אף אחד לא יסכים לשבת עם החרדים בממשלה, והתוכנית הגדולה שלו לביטול המפלגות החרדיות תצליח[החילוניים יריבו על הקולות של החרדים כמו בארה"ב]. תגובתי: הלכת רחוק מידי..
נשלח ב-1/10/2020 16:56
לא כ"כ איכפת להם שהערים והשכונות החרדיות יתנהלו כמו שועפט ועיסאויה וכו'. ההבדל הוא שבשונה משועפט ועיסאויה, מי שירצה לברוח משם ויש לו ערך בטחוני/כלכלי עבור המדינה - יקבלו אותו בשמחה ובחיבוקים.
מהמרים כאן על עתיד הדור הצעיר שהתרגל עד הקורונה לרמת חיים וסגנון חיים די טוב יחסית לרוב העולם (למרות שבארץ הוא היה בעשירונים התחתונים) ויהיה לרובו מאד קשה לשנות פאזה לרמת חיים של "מסירות נפש" בפרט עם היחלשות של המעטפת הקהילתית. אם ח"ו יהיו אסונות עקב הקורונה כמו שהיה באמריקה הפגיעה תהיה חמורה יותר. עדיין לא מרגישים את זה כ"כ כי "נוסעים" על אדי הדלק האחרונים.
כל עוד אתה לא שובר את הכלים אתה יכול לדרוש ולקבל כמו כולם. אבל אם בזמן מלחמה אתה חוגג ואף מחבל במאמץ המלחמתי שום התבכיינות בסגנון דמוקרטי לא תעזור לך אח"כ - למשך שנים
נשלח ב-1/10/2020 16:41
אדמה10 אם הבנתי אותך נכון. אז זה כבר ממש לא קונספירציה.
אתה טוען שהסיבה שלא ממש אכפת לבכירים בשלטון שהמגזר החרדי מפר את ההנחיות, כי זה יוצר שנאה וקיטוב בין החרדים לשאר הציבור. מה שיביא לגיטימציה לשלילת קצבאות ותמיכות מהמגזר החרדי. ויביא את החברה החרדית למצב קשה מאוד. ואז החכמים יברחו משם.
וביבי יושב מהצד כרגיל ומקווה שזה ישחק לטובתו.
אני מסכים עם התזה הזו לגמרי. אין ספק שהקיצונים משני הצדדים, מעדיפים שהמגזר החרדי ימשיך להפר ברגל גסה את ההנחיות כדי להגביר את אש השנאה. הקיצונים מהצד החילוני עושים זאת כדי לקבל לגיטימציה ציבורית לשלילת זכויות מהמגזר החרדי. והקיצונים מהצד החרדי עושים זאת כדי לקבל לגיטימציה לשיטתם המתבדלת ולטענה הדמגוגית "הם בין כה וכה שונאים אותנו" ולכן "בשלטון הכופרים ובחוקותיהם אין אנו מתחשבים"..
תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 01/10/2020 16:50:15
נשלח ב-1/10/2020 16:34
תמניא_אפי כתב:
חריף_ומקשה כתב:
תמניא_אפי כתב:
חריף_ומקשה כתב:
אדמה 10 אני אוהב את החשיבה הקונספרטיבית שלך. (למרות שאני לא חושב שזה המצב) מה שאתה טוען, שבאופן מוזר, לשלטון החילוני יש אינטרס לייצר בינו לבין המגזר החרדי חוסר אימון וכאוס, כדי לגרום לאסון בקנה מידה נוראי במגזר החרדי ויביא בסופו של דבר לפירוק אורח החיים החרדי.
לפי הקונספירציה הזאת, משתמשים בפלג ובתמניא-ים וביוחנןש-ים למיניהם כדי לזרוע כאוס וחוסר אימון בין השלטון למגזר החרדי. ובכך לגרור גם את המיינסטרים החרדי לקיצוניות ואנרכיזם שיביא בסופו של דבר לפירוק החברה החרדית.
אדמה 10 אני אוהב את החשיבה הקונספירטיבית שלך. (למרות שאני לא חושב שזה המצב) מה שאתה טוען, שבאופן מוזר, לשלטון החילוני יש אינטרס לייצר בינו לבין המגזר החרדי חוסר אימון וכאוס, כדי לגרום לאסון בקנה מידה נוראי במגזר החרדי שיביא בסופו של דבר לפירוק אורח החיים החרדי. בע
תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 01/10/2020 13:17:36
לא הקצנתי את זה ככה. אבל קורים תהליכים והקורונה מאיצה את התהליכים. ואם גורמים בשלטון מזהים שתהליכים מסויימים משחקים לטובתם ביג טיים בכיוון של פיתרון (אפילו התחלתי וחלקי) של בעיה שעד היום היתה לא פתירה מבחינתם, למה שהם לא יזרמו עם זה?
השיטה של ביבי כידוע זה לא לטפל בבעיות אלא לתת לבעיות לטפל בעצמן.... ואז לבוא עם איזה הברקה מסביב. מי שרוצה לחיות בעולם שלישי כמו עזה - לא יפריעו לו אבל כמו מעזה הרבה מהצעירים ודוקא האיכותיים שבהם יברחו. כי בשונה מעזה האלטרנטיבה היא קרובה ונגישה.
נשלח ב-1/10/2020 16:21
חריף_ומקשה כתב:
אדמה10 כתב:
ק
חריף_ומקשה כתב:
אדמה10 כתב:
אין אינטרס לאכוף. ההפקרות מייתרת את חוק הגיוס ומאיצה תהליכים שהשלטונות (וכל שכן מפלגות לפיד, ליברמן וכו') ייחלו להם כל השנים
הנזק שהחרדים גורמים לאחרונה לעצמם, עולה בחומרתו על כל נזק שהיה יכול להגיע מבחוץ. אצל ציבורים מסויימים הוחלט להקריב את העתיד בטווח הבינוני והרחוק בשביל לשמר את ההווה ואת העתיד הנראה לעין.
להקריב את העתיד = ע"י יצירת אי אימון הולך וגדל אצל הדור הצעיר במערכת הקיימת. המוות ל"ע ופגעי הקורונה מייצרים טראומה, כמו טראומה של מלחמה (וזה בנוסף לפגיעה הכלכלית שחמורה יותר אצל מי שמלכתחילה המצב הכלכלי אצלם לא משהו). כמו הדור הצעיר בציבור הכללי שאיבד אימון אחרי מלחמת יום כיפור - זה מה שההתנהלות העכשווית מביאה לדור הצעיר בציבור החרדי. ציבור שלא כ"כ חווה טראומה של מלחמה מאז מלחמת העולם השניה קשה לו לקלוט את זה. ולהעיר ששורות אלה נכתבות בזמן שהמוסדות הרפואיים עדיין עומדים ב"ה בעומס במסירות הנפש של הצוותים הרפואיים.
מדינת ישראל תבוא אח"כ ללקט את השברים ולסייע, אבל רק למי שתראה בו שיכול לייצר עבורה ערך, כלומר הדור הצעיר. ואז בלי הרבה התנגדות חוק הגיוס יהפוך למיותר
הכל בהנחה שיתרחש אסון בקנה מידה משמעותי. אם בסופו של דבר זה יסתכם בעוד כמה עשרות נפטרים, אז אני לא חושב שזה יגרום לאובדן האמונה.
לא דיברתי על אובדן אמונה ח"ו אלא על אובדן אמון במערכת/מעטפת מעשה ידי אדם. מערכת שלא מוכנה לתקן את עצמה, סופה ברור. הקורונה רק מאיצה תהליכים.
האסון מבחינות רבות כבר התרחש - מבחינה כלכלית זה כבר ברור. שים לב ששמו עכשיו את העמותות על הכוונת מבחינת שלילת תקצוב למי שיאפשרו הפקרות. שלילת תיקצוב פלוס הפחתה בתרומות עקב המצב העולמי וכבר המעטפת כבר לא תהיה מסוגלת לתת את מה שנתנה כל השנים והמשמעויות ברורות.
מה הסיבה שלא הכניסו בגל השני את רוני נומה עם הצבא לבני ברק? לא רוצים לאכוף. לכל היותר רוצים ליצור חיכוכים מתוקשרים שיעבירו את הפוקוס למקומות נוחים יותר מבחינת מקבלי ההחלטות שאכן פישלו בגדול
נשלח ב-1/10/2020 14:18
חריף_ומקשה כתב:
תמניא_אפי כתב:
חריף_ומקשה כתב:
אדמה 10 אני אוהב את החשיבה הקונספרטיבית שלך. (למרות שאני לא חושב שזה המצב) מה שאתה טוען, שבאופן מוזר, לשלטון החילוני יש אינטרס לייצר בינו לבין המגזר החרדי חוסר אימון וכאוס, כדי לגרום לאסון בקנה מידה נוראי במגזר החרדי ויביא בסופו של דבר לפירוק אורח החיים החרדי.
לפי הקונספירציה הזאת, משתמשים בפלג ובתמניא-ים וביוחנןש-ים למיניהם כדי לזרוע כאוס וחוסר אימון בין השלטון למגזר החרדי. ובכך לגרור גם את המיינסטרים החרדי לקיצוניות ואנרכיזם שיביא בסופו של דבר לפירוק החברה החרדית.
נשלח ב-1/10/2020 13:18
חריף_ומקשה כתב:
אדמה 10 אני אוהב את החשיבה הקונספירטיבית שלך. (למרות שאני לא חושב שזה המצב) מה שאתה טוען, שבאופן מוזר, לשלטון החילוני יש אינטרס לייצר בינו לבין המגזר החרדי חוסר אימון וכאוס, כדי לגרום לאסון בקנה מידה נוראי במגזר החרדי שיביא בסופו של דבר לפירוק אורח החיים החרדי.
תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 01/10/2020 13:17:36
נשלח ב-1/10/2020 13:10
מושגים כתב:
ביבי אני מתחנן אליך (5)
לאור ההצלחה הגדולה באומן בהצלת חיי רבים ממוות אכזרי. אני פונה אליך ולרוני גמזו, המשיכו בנחישותכם ויהי ה' עימכם, כאשר היה עימכם בראש השנה באוקראינה. אל תראו ואל תחתו. החסידים צריכים לעשות קצת שרירים, אבל אתה צריך לשמור על חייהם.
הנזק שהחרדים גורמים לאחרונה לעצמם, עולה בחומרתו על כל נזק שהיה יכול להגיע מבחוץ. אצל ציבורים מסויימים הוחלט להקריב את העתיד בטווח הבינוני והרחוק בשביל לשמר את ההווה ואת העתיד הנראה לעין.
להקריב את העתיד = ע"י יצירת אי אימון הולך וגדל אצל הדור הצעיר במערכת הקיימת. המוות ל"ע ופגעי הקורונה מייצרים טראומה, כמו טראומה של מלחמה (וזה בנוסף לפגיעה הכלכלית שחמורה יותר אצל מי שמלכתחילה המצב הכלכלי אצלם לא משהו). כמו הדור הצעיר בציבור הכללי שאיבד אימון אחרי מלחמת יום כיפור - זה מה שההתנהלות העכשווית מביאה לדור הצעיר בציבור החרדי. ציבור שלא כ"כ חווה טראומה של מלחמה מאז מלחמת העולם השניה קשה לו לקלוט את זה. ולהעיר ששורות אלה נכתבות בזמן שהמוסדות הרפואיים עדיין עומדים ב"ה בעומס במסירות הנפש של הצוותים הרפואיים.
מדינת ישראל תבוא אח"כ ללקט את השברים ולסייע, אבל רק למי שתראה בו שיכול לייצר עבורה ערך, כלומר הדור הצעיר. ואז בלי הרבה התנגדות חוק הגיוס יהפוך למיותר
הכל בהנחה שיתרחש אסון בקנה מידה משמעותי. אם בסופו של דבר זה יסתכם בעוד כמה עשרות נפטרים, אז אני לא חושב שזה יגרום לאובדן האמונה.